a) dużo pracy jaką trzeba włożyć w coemiesięczne podsumowanie, a dodatkowo podsumowanie roczne;
b) godziwy opis całości;
c) niechęc do rozdzielania całości na dwa osobe posty, jak to było w latach wcześniejszych, pomyślałem bowiem, że skoro tak długo statsów nie było to nie będę ich jesze dawał na raty...
spowodowały, że nie wiedzieć kiedy minął KOLEJNY tydzień... i teraz całość wypadałoby już zbić w jeden miesiąc... tak bym zrobił, gdyby nie to, że podsumowanie roczne to podsumowanie roczne, przez przyzwoitość chociaż wypada je zrobić w styczniu.
Ale zanim podsumowanie roczne - to najpierw grudzień.

Co my tu mamy?
Mamy stosunkowo dużo, jak na tylko miesiąc. tak, wiem, miesiąc z górką, dość potężną.... bo 21dniową (wtedy zrobiony został zrzut). Dużo jednak dzieje się dopiero w "drugiej lidze" głownie za sprawą ładnego awansu Strange'a (niektóre osoby są mi wybitnie znajome z ksywy, na drugim forum się nie udzielam, ale jednak temat polityczno - sportowo - cejrowsko - do pewnego czasu e-fajkowy w miarę regularnie przeglądałem:) mamy też ładny awans agenta orange - no i mareckiego129 (tak, wiem, to pierwsza liga:) )

no nie wierzę kogo mi tu pokazał excel na pierwszym miejscu....

dobra, teraz najciekawsze

już na pierwszym miejscu zmiana:) tak, to w tym roku nastąpił awans (już chyba na wieczność) Hiena na pierwsze miejsce... choć niespełna 1200 postów Rajcy jakąś megaogromną różnicą nie jest. Z jego jedynie strony bowiem przewiduję ewentualne kłopoty Hiena, slicka już na pierwszym jakoś "nie widzę".
Piękny debiut w pierwszej dziesiątce (od razu na siódmym) zanotowała em.
całkiem niedawny jeszcze, wieczny jakby się wydawałoby "podiumowicz" - _precious_ - spadł już na ósme.
Kawoszka - jedyny oprócz Hiena i Slicka (poprawcie mnie jeśli się mylę) lider w historii forum (chwilowy bo chwilowy, ale jednak!) - dopiero 10ta.
Ładny skok mintaja, dejmiena, Malkolita, mareckiego - że o Katiushy nie wspomnę:D
Stosunkowo spokojnie za to w drugiej lidze.

lista nabijaczy za 2012... zwnowuż Hien... to już nudne;( chociaż Rajca jako jedyny oprócz Hiena z ponad tysiącem postów - nie był tak daleko!
no i moje ulubione tabelki za cały rok: medalowa i punktowa.

Hien: Liczba medali zdobytych vs liczba medali straconych 12:0:)
nie odpuścił w żadnym miesiącu, a w aż połoie znalazł się na najwyższym stopniu podium. Rajca i Malkolit dwukrotnie
stawali na najwyższym stopniu podium. Mam lekki "wyrzut sumienia" ze względu na wypaczenie wyników; piąte miejsce i "zasługi" za ubiegły rok odbiera ktoś, kto zarejestrował się dopiero 9 stycznia... - ale kto mógł przewidzieć, że w miesiącu, kiedy zdarzy mi się aż taka obsuwa - zaatakuje Piotrek. Jednak tego mój excel nie przeskoczy. Ucięciu tych, którzy rejestrowali się w styczniu - musiałoby towarzyszyć "uwalenie" postów styczniowych reszty.. niestety
niewykonalne.

Za to w drugiej, mojej ulubieńszej tabeli - jednorazowe wyskoki nie są już aż tak nagradzane - tu np aż czwarta jest em. mimo że nie udało się zdobyć ani jednego złota w tym roku. Malkolit i Rajca zamienili się miejscami w stosunku do pierwszej tabeli, natomiast pierwszy.... no cóż, król jest jeden w tym roku (znowu). Może w ramach utrudnien na przyszły rok dzielimy Twoje posty Hien na pół?