Wypadalo by sie przywitac Ja bym tak zle tego Excitera nie ocenial jest tam pare perelek
Tak czuje az owsiki ale jak dla mnie to niech sie nie spiesza wazne by im wyszedl kawal dobrej roboty
WItaj Dealeano Ja Excitera lubie, choć musiałem się przekonać. Pierwsze odczucia po przesłuchaniu tej płyty nie były pozytywne... A potem coś się we mnie odblokowało i dostrzegłem piękno tej płyty! Ta płyta naprawde może się podobać, i naprawde jest świetna... Jej mocna strona to jest to, że jest inna niż wszystkie (zresztą jak kazda płyta DM )
Get out the crane
Construction time again
What is it this time?
We're laying a pipeline
Ja krytykowalem.... ale jak pewnego dnia usiadłem i posluchałem, to album bardzo mi sie spodobał! Poprostu tej płyty trzeba przesłuchać na spokojnie, kiredy sie ma określony nastrój i checi... Inaczej czar tej płyty nie zadziała!
Get out the crane
Construction time again
What is it this time?
We're laying a pipeline
Hmm... Shine, Freelove, I Feel Loved i ew. Goodnight Lovers. Reszta płyty to pomyłka - mam wrażenie że przy produkcji po cichu pomagał Adrian Sherwood (ten od Are People People?... )...
uwielbiam freelove, poza tym dream on, I feel lived i the dead of night - kiedy 1 raz usłyszałam myslałam ze popękaja mi bebenki w uszach, ale później.... no i of course hipnotyczne comatose
Ja też nie przekonałem się od razu do EXCITER'a. Dopiero w miarę czasu coraz bardziej mi się podobał. A kiedy jeszcze obejrzałem ONIP'a to już zupełnie spodobał mi się ten album. :)
Od początku podobał mi się utwór " I feel loved". Ale chyba słoń mi na ucho nadepnął i czegoś od razu nie zauważyłem. W refrenie tej piosenki da się usłyszeć śpiew Martin'a. :) Kiedy to usłyszałem, ten utwór zrobił na mnie jeszcze większe wrażenie i jeszcze bardziej zaczął mi się podobać.
Tu musze się zgodzić z Iwonką, że ta płyta jest naprawdę dojrzała i to słychać ale napewno nie jest najlepsza przynajmniej dla mnie! Piosenki, które najbardziej lubie to Dream on, freelove i I Feel loved
Proponuje obejrzec ONIP a potem jeszcze raz posluchac Excitera.
Nikt tu nie docenia wybitnego utworu jakim jest The Dead of night Taka energia, te drapiąco - wyjące efekty gitarowe, wokal Dave'a a na ONIPIE takze ta choreografia i niezapomniana mina Eignera (co ja mam grać? )