Exciter
- Malkolit
- Ulubiony utwór: When The Body Speaks
-
Kontakt
Strona WWW
Re: Exciter
Nie no, jesteśmy na forum DM, ale to nie znaczy, że nie można nie przepadać za jakimś wycinkiem twórczości DM. Tu nie fanatycy (choć z drugiej strony ciężko krytykować coś, co się naprawdę podoba). Ale wracając do tematu: Donek trochę mi przypomina tekstowo Corrupt (bardzo podobne motywy). Świetny kawałek, z wyśmienitą wersją live (miny Gahana!)
- Hien
I za to lubię to forum. Nikt tu się na siłę nie czaruje, że DM to jakaś muzyczna wyżyna.mintaj pisze:Gdzie tu herezja, toż to jasne jak słońce, że jest w /cenzura/ o wiele lepszej muzyki niż DM. ;>Gorzej jak się ma tak z o wiele lepszą muzyką niż DM
(popełniła właśnie herezję na forum tegoż zespołu)
Lubię DM, ale nie załapaliby się nawet w top 30 zespołów u mnie, a gdybym miał być usilnie obiektywny i wybierać tylko te na prawdę najlepsze (muzycznie) to wylecieliby poza top100.
- dejmien
A ja które miejsce zajmuję na Twojej liście? 

- Hien
Ty jesteś ze Szlachty 

- Shine
- Ulubiony utwór: The things you said
Zdecydowanie Freelove
►EPECHE ▲▲ODE
- Peter
- Ulubiony utwór: The Landscape Is Changing
Głos na "Dream On", nie podeszło mi z tego albumu jedynie "Dead Of Night"....
- marecki129
Przyznam, że byłem kiedyś mocno rozczarowany tym "nowym rozdaniem" DM; jak dla mnie, album sprawiał wrażenie niedokończonego ... jednak któregoś wiosennego dnia jakbym z liścia dostał
- ta płyta ma przecież w sobie tyle optymizmu, jakby adresowanego do kogoś po przejściach (czym jeśli chodzi o teksty, zgrabnie nawiązuje i jest kontynuacją Ultry).
Czy jest moją ulubioną ? - nie.
Czy jest szczytowym osiągnięciem DM? - nie ...
jednak ma w sobie to coś, co każe wrzucić ją czasami do odtwarzacza, by potem wyjść na ulicę z przekonaniem że "człowiek jest dobry" i to niekoniecznie stosując kryteria Hannibala Lectera
.
Głos poszedł na "Shine" - wielki nieobecny "Exciter Tour"

Czy jest moją ulubioną ? - nie.
Czy jest szczytowym osiągnięciem DM? - nie ...
jednak ma w sobie to coś, co każe wrzucić ją czasami do odtwarzacza, by potem wyjść na ulicę z przekonaniem że "człowiek jest dobry" i to niekoniecznie stosując kryteria Hannibala Lectera

Głos poszedł na "Shine" - wielki nieobecny "Exciter Tour"

- shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Choćby DM się osrali, to już i tak nigdy nie nagrają nic choć w połowie tak dobrego jak Exciter.
- Hien
Najlepsza płyta Depeche Mode.
- Malkolit
-
Kontakt
Strona WWW
Najlepsza, obok Ultry - aczkolwiek bardziej spójna. Za klimat, dobre gitarowe brzmienie, te magiczne pejzaże, które maluje (choćby w I Am You). W sam raz na ciepłe wieczory, do snu...
- dejmien
Melki ale z Ciebie pussy. 

- Hien
"ciepłe wieczory" 

- prey
Si nie jest dokończona, dla mnie nie stanowi kontynuacji Ultry. Ultrę jestem w stanie wymazać z dyskografii. Najlepsza płyta po odejściu Alana. Przejścia, refleksje i optymizm.marecki129 pisze: album sprawiał wrażenie niedokończonego ... jednak któregoś wiosennego dnia jakbym z liścia dostał- ta płyta ma przecież w sobie tyle optymizmu, jakby adresowanego do kogoś po przejściach (czym jeśli chodzi o teksty, zgrabnie nawiązuje i jest kontynuacją Ultry).
Nie znam żadnej płyty z dyskografii Recoil, ale jestem jego fanem od wielu lat.
- stripped
- Ulubiony utwór: Stripped
Wiosny jak nie było tak nie ma a od jakiegoś czasu już usilnie próbuję ją przywołać Exciterem. Ciepło tej płyty stopi najtęższy lód
Pisałem niedawno że ta płyta to średniak ale kurczę muszę to odszczekać bo zwyczajnie słuchałem wtedy tej płyty na jakimś ch**owym radyjku gdzie prawie nie ma basu i całego ciepła brzmienia
I ostatecznie chyba Delta pomimo paru cudnych momentów na niej zajmuje miejsce takie jak przewidywałem, drugie od końca nad SOTU.

- Peter
- Ulubiony utwór: The Landscape Is Changing
Czyli Delta i SOTU najgorszymi płytami w Twoim rankingu? U mnie zamyka go PTA, a przed nim "Exciter'. Ten album wydaje mi sie mało depeszowy, bardziej taki gitarowy, z żywymi instrumentami, a ja wolę coś bardziej syntetycznego. ale kilka piosenek jest tam całkiem fajnych.
- shodan
No i po co się było wygłupiać?stripped pisze:Pisałem niedawno że ta płyta to średniak ale kurczę muszę to odszczekać

Exciter po wsze czasy będzie niedościgniony. Trzeba tylko oderwać myśli od czegokolwiek innego i wsłuchać się w niego na dobrym sprzęcie.
A na ch**owym radyjku to można posłuchać co najwyżej Peace czy inne Martyry.

- Malkolit
-
Kontakt
Strona WWW
Świetna, cieplutka płyta, przywołuje na myśl letnie wieczory w górach.
Ładne aranże (zwłaszcza The Sweetest Condition i When The Body Speaks), cudny głos Dave'a, intrygujący Martin w Comatose... cudo!
Tyle, że jak pisze Shodan, w niego trzeba umieć się wsłuchać. Dobrze mu robi zamknięcie oczu-dosłownie i w przenośni. Najlepsza - obok Ultry - płyta DM.
Ładne aranże (zwłaszcza The Sweetest Condition i When The Body Speaks), cudny głos Dave'a, intrygujący Martin w Comatose... cudo!
Tyle, że jak pisze Shodan, w niego trzeba umieć się wsłuchać. Dobrze mu robi zamknięcie oczu-dosłownie i w przenośni. Najlepsza - obok Ultry - płyta DM.
- shodan
No widzę melkuś, że wiesz o co kaman. 

- Dragon
- Ulubiony utwór: Kaczuchy
Exciter - najlepsza płyta DM. Wszystko tu jest co powinno, niczego nie brakuje, wszystko jest wypieszczone. Doskonale pasuje po "Ultrze". A później coraz gorzej...aż do Delty, która jest słabsza od Excitera i Ultry, ale jest lepsza od PTAka i SOTU.
- Malkolit
-
Kontakt
Strona WWW
Zgadzam się. W ogóle U+E+DM to najlepsze płyty DM, każda tworzy znakomitą całość.