Piłka Nożna
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
-
walking
nie obejrzałam dziś żadnego meczu ;<
-
Czez
On no 
Enjoy The Silence
-
walking
poprawie się dziś. ;D
-
Czez
A komu zal anglikow 
Enjoy The Silence
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Tak jakoś cholera dziwnie bez meczów. 
-
Czez
Ano wlasnie, dziwnie i nawet piwo tak samo nie smakuje.
Enjoy The Silence
-
Erwartungen
ja jestem zadowolony już od 27 czerwca, kiedy to poszła się je*ać niemal nienawidzona przeze mnie, zawsze nieuzasadnienie dumna Anglia! Nigdy tak bardzo nie byłem za Niemcami. Wcześniej świętowałem z okazji nie wyjścia z grupy Włochów 
W tej chwili żadna drużyna mnie nie drażni, może oprócz naprawdę marnie grającego Paragwaju. Wydaje mi się jednak, że to mimo wszystko drużyna z potencjałem i w grze z bardziej grającą otwarty futbol drużyną niż Japonia, Nowa Zelandia czy Słowacja pokażą klasę. A finał marzeń to Holandia - Argentyna lub Holandia - Niemcy.
W tej chwili żadna drużyna mnie nie drażni, może oprócz naprawdę marnie grającego Paragwaju. Wydaje mi się jednak, że to mimo wszystko drużyna z potencjałem i w grze z bardziej grającą otwarty futbol drużyną niż Japonia, Nowa Zelandia czy Słowacja pokażą klasę. A finał marzeń to Holandia - Argentyna lub Holandia - Niemcy.
-
Czez
Erw, wiesz co?
i tyle na temat.
Enjoy The Silence
-
Fen.
Brazylia do domu
Finał dla mnie Holandia - Argentyna
Finał dla mnie Holandia - Argentyna
Here's where the fun begins.
-
shodan
Najpierw było nieopisane szczęście z powodu wygranej Holandii i odesłaniu do domu gumisiów z Brazylii, a potem rozpacz z powodu porażki Ghany.
Rozpacz i cholerna złość. Bo okazało się, że gra nie fair i celowe wybijanie piłki ręką z bramki czasem niestety popłaca (cholerny Suarez niechaj się za tą interwencję smaży w piekle). Urugwaj nie zasłużył na ten półfinał, bo chamstwa nie lubię.
Mam nadzieję, że Holandia pomści Ghanę.
Ale czarne gwiazdy i tak zasłużyły na wielkie owacje. Bo szczerze mówiąc myślałem, że nie wyjdą z grupy, a tymczasem jako jedyni skutecznie bronili honoru Afryki.
Jutro mam nadzieję, że Argentyna pójdzie w ślady... Brazylii i też spakuje walizki.
Typuję finał Holandia - Niemcy. Tak bym przynajmniej chciał.
Rozpacz i cholerna złość. Bo okazało się, że gra nie fair i celowe wybijanie piłki ręką z bramki czasem niestety popłaca (cholerny Suarez niechaj się za tą interwencję smaży w piekle). Urugwaj nie zasłużył na ten półfinał, bo chamstwa nie lubię.
Mam nadzieję, że Holandia pomści Ghanę.
Ale czarne gwiazdy i tak zasłużyły na wielkie owacje. Bo szczerze mówiąc myślałem, że nie wyjdą z grupy, a tymczasem jako jedyni skutecznie bronili honoru Afryki.
Jutro mam nadzieję, że Argentyna pójdzie w ślady... Brazylii i też spakuje walizki.
Typuję finał Holandia - Niemcy. Tak bym przynajmniej chciał.
-
Czez
Jutro spotkam dwoch swoich dobrych znajomych: Brazylijczyka i Holendra, nie mowiac o calej chmarze Ganijczykow. Oj bedzie o czym gadac. Mowisz Shodan, ze nie dawales szans Ganie, a to przeciez finalista mistrzostw Afryki z tego roku i ja w nich wierzylem. Szkoda ze po tak fantastycznym zaangazowaniu zabraklo im szczescia, bo jak to mozna inaczej opisac. Zabraklo tez sprawiedliwosci. Mysle, ze bedzie final Holandia-Niemcy.
Enjoy The Silence
-
shodan
Przed trzecią kolejką fazy grupowej nie wierzyłem raczej w awans Ghany, bo nie sądziłem, że Serbia po zwycięstwie z Niemcami przerżnie z Australią.
A Ghana w Pucharze Narodów Afryki może i dotarła do finału, ale męczyła się po drodze strasznie i szczerze mówiąc niczego nie pokazała.
Poza tym tak to już jest z zespołami z Afryki, że nawet jak mają wielkie gwiazdy i grają pięknie, to ich mentalność i beztroska zazwyczaj i tak przegrywa ze zdyscyplinowaniem i wyrachowaniem zespołów z Europy czy Ameryki Płd.
A Ghana w Pucharze Narodów Afryki może i dotarła do finału, ale męczyła się po drodze strasznie i szczerze mówiąc niczego nie pokazała.
Poza tym tak to już jest z zespołami z Afryki, że nawet jak mają wielkie gwiazdy i grają pięknie, to ich mentalność i beztroska zazwyczaj i tak przegrywa ze zdyscyplinowaniem i wyrachowaniem zespołów z Europy czy Ameryki Płd.
-
Czez
Wszystko sie zgadza, ale ja i tak w nich wierzylem i to jeszcze zanim sie mistrzostwa zaczely, choc wiedzialem, ze mistrzami to raczej nie zostana. Nazwijmy ze byli moim czarnym koniem. A tak na marginesie myslalem ze Afryka w osobie Kamerunu i WKS lepiej sie spisza.
Enjoy The Silence
-
Fen.
Argentyńską drużynę opanowali Obcy
Qurde nie lubię Niemców, ale przyznaję, że pokazali klasę.
Qurde nie lubię Niemców, ale przyznaję, że pokazali klasę.
-
Czez
I to jaka, natomiast Hiszpania straszliwie sie meczyla i tak naprawde miala duzo szczescia pokonujac Paragwaj. No i pewnie bedzie planowany final Holandia - Niemcy.
Enjoy The Silence
-
shodan
Argentyna - Niemcy 0:4.
Niemców można nie lubić, ale chyba po raz pierwszy nie można też dostrzec, że ich zwycięstwa są naprawdę piękne i przekonujące, a nie wymęczone jak zazwyczaj bywało.
I mam małą satysfakcję, że duży udział w tych sukcesach mają piłkarze urodzeni w Polsce. Jest to dowód na to, że polski piłkarz odpowiednio kształtowany od młodości potrafi robić rzeczy wielkie.
Gdyby Podolski i Klose zostali w Polsce, to bankowo ich talenty by się zmarnowały.
Tak więc Brazylia i Argentyna już w domu. I o to chodziło.
Jednak Europa górą.
Żadni tam obcy. Kto się trochę zna na piłce, dla tego ten wynik nie jest żadnym zaskoczeniem. Jak się nie ma trenera (bo Maradona to jakiś śmieszny pajac a nie trener), to nie można wygrać z Niemcami. Jak się zabiera na MŚ samych napastników i dwóch na krzyż obrońców, gra beztroską kopaninę pozbawioną jakiejkolwiek taktyki, to nie można pokonać tak zdyscyplinowanej i wiedzącej czego chce drużyny niemieckiej.Fen. pisze:Argentyńską drużynę opanowali Obcy![]()
Niemców można nie lubić, ale chyba po raz pierwszy nie można też dostrzec, że ich zwycięstwa są naprawdę piękne i przekonujące, a nie wymęczone jak zazwyczaj bywało.
I mam małą satysfakcję, że duży udział w tych sukcesach mają piłkarze urodzeni w Polsce. Jest to dowód na to, że polski piłkarz odpowiednio kształtowany od młodości potrafi robić rzeczy wielkie.
Gdyby Podolski i Klose zostali w Polsce, to bankowo ich talenty by się zmarnowały.
Tak więc Brazylia i Argentyna już w domu. I o to chodziło.
Jednak Europa górą.
-
Fen.
Było nie wycinać zdania pod spodem, bo tam było coś o klasie Niemców
Klose powiedział o sobie, że jest Niemcem i zawsze nim był
Podolski się przyznaje do naszego kraju
Klose powiedział o sobie, że jest Niemcem i zawsze nim był
Podolski się przyznaje do naszego kraju
-
Czez
Klose niech sobie mowi co chce, my wiemy jak jest naprawde, natomiast za swoje poglady, czyt. wstydzi sie swojego pochodzenia, wiemy tez co o nim myslec. A tak przy okazji to bodajze Lahm powiedzial ostatnio, ze Dunga i Maradona to idioci
Trudno sie nie zgodzic zwlaszcza jesli chodzi o Maradone, choc pomimo tego i tak uwazalem ich za faworytow. Nie zmieniea to jednak faktu, ze Diego byl pilkarzem genialnym, przez wielu uwazanym za najlepszego na swiecie, z czym i ja sie zgadzam, bo Pele nie pamietam jak gral, a Maradone ogladalem '' na zywo''. Oto probka tego co potrafil: http://www.youtube.com/watch?v=P7oRz8VxGvc
Enjoy The Silence
-
Fen.
Dokładnie, można nie lubić Maradony, uważać go za głupa, starego ćpuna itd., ale
piłkarzem był genialnym
piłkarzem był genialnym