Spacewalker
-
depeszfan
- Ulubiony utwór: Walking in my shoes
Re: Spacewalker (instrumental)
A mnie się kompletnie nie podoba, od razu przewijam na następną - najgorszy kawałek z płyty 
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
A czego oczekujecie? To taka zapchajdziura, coś co miało może i w miły sposób stanowic przerywnik między utworami, ot posłuchajmy sobie improwizacji Martina na jakimś analogu, 3, 4 ścieżki walnięte w sekwencer. Wsio. Ale Introspectre brzmiało fajnie przynajmniej ;p
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
astiz
Zgadzam się;Introspectre jest na pewno lepszy od Spacewalkera;ten utwór zupełnie jest niepotrzebny,ale na szczęście trwa mniej ,niż dwie minuty.
-
Hien
Introspectre to w ogóle jeden z nielicznych przykładów w dyskografii DM jak się powinno robić dobry minimal. Oszczędny, prosty w swojej formie ale jakie robi wrażenie!
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
devotional
Owszem, a niewiele takich jest (gorsze można łatwo wymienic, np. raniące uszy Jazz Thieves ;p). Spacewalker się niestety nie udał. Może jutro ...
-
Hien
Oj akurat Jazz Thieves będe bronił do upadłego bo jestem maniakiem tej miniaturki
Tyle ,ze ja po prostu uwielbiam taki rodzaj jazzu, tu nawet ciężko mówić o minimalu.
A sam Spacewalker kojaży mi się z grami video. Wieki temu grało się na gejm boju w "super mario land 2" i tam był taki level na księżycu, no wręcz jestem przekonany ,ze to leciało podobnie
A sam Spacewalker kojaży mi się z grami video. Wieki temu grało się na gejm boju w "super mario land 2" i tam był taki level na księżycu, no wręcz jestem przekonany ,ze to leciało podobnie
-
devotional
Mnie się podczas słuchania 'Spacewalkera' przypomniał GEX, ale wątpię żeby ten staroc znał ktoś inny niż ja xD
BTW, Hien - trafne porównanie, bo to właśnie przypomina takie niewiadomo co z podstarzałej gry video. Ew. Pokiemony i scena pojedynku Pikaczu z jakimś "Wyjątkowo-złym-stworkiem-którego-imienia-nie-znam". Spóźnione o jakieś 10 lat ;p
BTW, Hien - trafne porównanie, bo to właśnie przypomina takie niewiadomo co z podstarzałej gry video. Ew. Pokiemony i scena pojedynku Pikaczu z jakimś "Wyjątkowo-złym-stworkiem-którego-imienia-nie-znam". Spóźnione o jakieś 10 lat ;p
-
Hien
Naturalnie ,że pamietam GEXA, gdzies jeszcze mam go nawet na cd (bo zakładam ,ze piszesz o wersji 2D) 
Ogólnie "Spacewalker" mi się kojaży z platformówkami, mam przed oczami ludka ,który zapitala sobie w prawo i coś tam robi.
Może okaże się ,że Gore w swym uwielbieniu do starego sprzętu, zabrnął też w rejony C64, Pegasusa i Atarowych soundtracków
Byłyby niezłe jaja jakby go Nintendo pozwało do sądu o plagiat, ale bym miał masywną beke
Ogólnie "Spacewalker" mi się kojaży z platformówkami, mam przed oczami ludka ,który zapitala sobie w prawo i coś tam robi.
Może okaże się ,że Gore w swym uwielbieniu do starego sprzętu, zabrnął też w rejony C64, Pegasusa i Atarowych soundtracków
Byłyby niezłe jaja jakby go Nintendo pozwało do sądu o plagiat, ale bym miał masywną beke
-
devotional
Tak, o tej mówię, sam mam na CD i w dodatku oryginał xD Ciągle zdarza mi się grac. Robiąc delikatny offtop, pamiętam że przy wpisywaniu kodu zapisu, po popełnieniu drobnego błędu wchodziło się na ukrytą planszę o nazwie wdzięcznej niczym nasz prezydent - Planet 'X'. Pamiętam dośc kosmiczny mjuzik którym się ta plansza odznaczała. Gore mógłby z sukcesem zrobic cover któregoś z tych instrumentali, albo po prostu skopiowac jako Spacewalkera i w życiu nikt by się nie kapnął ;pHien pisze:Naturalnie ,że pamietam GEXA, gdzies jeszcze mam go nawet na cd (bo zakładam ,ze piszesz o wersji 2D)
A co do takiego pozwu ... cóż, nie wstałbym z podłogi ze śmiechu przez tydzień. A ciekawe co na to sam Gore
-
astiz
devotional pisze:Owszem, a niewiele takich jest (gorsze można łatwo wymienic, np. raniące uszy Jazz Thieves ;p)
No nie zgodzę się;ja bardzo lubię ten utwór;jest w nim coś z krautrockowej psychodelii,[nawet coś z twórczości Ussachevsky'ego
-
Hien
Przyznam ,że tej muzyczki już nie pamiętam bo daawno nie grałem w Gexa ale to musiała byc niezła jazda.
Z resztą nie tylko Gore się nasłuchał, to jest teraz modne.
I już nawet pomijamy zespoły w stylu Crystal Castles ale nawet Placebo dało w śrdoku swojego nowego kawałka melodyjke z Tertrisa
Czekamy teraz na gre "Depeche Mode"
Level 1: grasz Martinem i musisz wybiedz nago z knajpy tak żeby nie złapała Cie ochorna
Z resztą nie tylko Gore się nasłuchał, to jest teraz modne.
I już nawet pomijamy zespoły w stylu Crystal Castles ale nawet Placebo dało w śrdoku swojego nowego kawałka melodyjke z Tertrisa
Czekamy teraz na gre "Depeche Mode"
Level 1: grasz Martinem i musisz wybiedz nago z knajpy tak żeby nie złapała Cie ochorna
-
devotional
"Niezła jazda" to mało powiedziane xD Zarzucę GEXa, zgram mjuzik, przerobię na empeczy i zarzucę na forum. Generalnie cały soundtrack z tej gry jest mocno odjechany, swojego czasu mocno sie nim jarałem. No ale koniec OT ;p
Spacewalker mógłby byc tłem dla "Rezopolis" xD (kumaci wiedzą ocb
)
Spacewalker mógłby byc tłem dla "Rezopolis" xD (kumaci wiedzą ocb
-
Whiteman
- Ulubiony utwór: Personal Jesus
Niespecjalnie widzę sens wrzucenia wspomnianego kawałka na album - 'elektroniczne plumkanie' zastąpiłbym bonusowym 'Ghost', bądź 'Light'.
-
astiz
Moim zdaniem instrumental na płycie jest potrzebny,ale akurat Spacewalker to jakieś nieporozumienie.
-
_precious_
- Ulubiony utwór: Barrel of a Gun
... a niby do czego na LP instrumentale są potrzebne ?
Oczywiście instrumentale w takiej formie jak te z SOTU czy PTA
Oczywiście instrumentale w takiej formie jak te z SOTU czy PTA
-
Hien
Od introspectre się odwalcie, to jeden z najlepszych kawałków na płycie.
Nie wyobrażam sobie ,żeby go nie było, to zupełnie inna liga niż Spacefucker.
Nie wyobrażam sobie ,żeby go nie było, to zupełnie inna liga niż Spacefucker.
-
devotional
Hej, Introspectre jest naprawdę wporzo. Zastrzeżenia do Spacefuckera jak to ładnie Hien określił niestety mam. Dużo. Dużo różnych. Jakiś tam instrumental jest potrzebny, do odświeżenia nastroju. Ale niestety, ten tym razem nie wyszedł.
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Nie kazdemu musi sie podobac, jak dla mnie OK,
Enjoy The Silence
-
astiz
Ale musisz przyznać,że Spacefucker jednak tam nie bardzo pasuje;wyskakuje jak Filip z konopii,zupełnie nie pasujący przerywnik.
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Wrecz przeciwnie. Instrumentalnosc jest utrzymana w tonie calej plyty, przez co sie dobrze wkomponowal.
Enjoy The Silence