World In My Eyes
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Re: World In My Eyes
Wersja albumowa to jedno, a wersje live to drugie. Remiksy to jeszcze inna para kaloszy. Wszystko razem i kazde z osobna to perelki.
Enjoy The Silence
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Racja. World In My Eyes w każdej wersji jest świetne.
To po Blue Dress mój nr 2 na Violator i w ogóle w całej dyskografii DM.
To po Blue Dress mój nr 2 na Violator i w ogóle w całej dyskografii DM.
-
Czez
Ostatnio czesciej slucham Violatora, ale WIME nie jest najczesciej sluchanym utworem. POT i BD sa na topie
Enjoy The Silence
-
shodan
Ja Violator słucham prawie zawsze w całości. Bo gdy włączę WIME, to nie mogę się już oderwać.
I muszę już rozejrzeć się za nową płytką, bo stara ma już parę lat i zużyła się do tego stopnia, że zacina mi się i przeskakuje na Blue Dress.
A tego zdzierżyć nie sposób.
I muszę już rozejrzeć się za nową płytką, bo stara ma już parę lat i zużyła się do tego stopnia, że zacina mi się i przeskakuje na Blue Dress.
A tego zdzierżyć nie sposób.
-
Czez
No ja tez bym nie zdzierzyl. Ja nie zawsze slucham plyt w calosci, bo mam ogromny glod na rozne piosenki i sluchajac jednego kawalka juz mysle co bym chcial jeszcze uslyszec. Nie zawsze nie znaczy nigdy 
Enjoy The Silence
-
FREE STATE
World In My Eyes jest niewątpliwie kawałkiem, którego nie da się omijać na Violatorku.shodan pisze:Ja Violator słucham prawie zawsze w całości. Bo gdy włączę WIME, to nie mogę się już oderwać.
Szczególnie podoba mi się jednak wersja z Devotionala (taka bardzo energetyczna - bym powiedział)...
Poza tym: przekonałem się do Blue Dress (i Sweetest Perfection).
So you know who is the number one - Violator!
-
shodan
Kiedyś też na Blue Dress nie zwracałem uwagi.
Ale w porę nadeszło oświecenie.
Ze Sweetest Perfection było zresztą podobnie.
Ale w porę nadeszło oświecenie.
Ze Sweetest Perfection było zresztą podobnie.
-
FREE STATE
Jak dla mnie najlepszą wersją W.I.M.E. ciągle(!) jest Safar Mix, czyli wersja z Devotionala.
Była najżywszą i najlepszą aranżacją tego utworu i dziwi mnie, czemu nie grają jej już na koncertach.
Albumowa też jest świetna, ale tamta ma w sobie coś więcej - tzn. daje większego pozytywnego kopa.
P.S. No i przekonałem się do W.I.M.E. jako otwieracza Violatorka. Chyba rzeczywiście nadawał się do tego najlepiej.
Była najżywszą i najlepszą aranżacją tego utworu i dziwi mnie, czemu nie grają jej już na koncertach.
Albumowa też jest świetna, ale tamta ma w sobie coś więcej - tzn. daje większego pozytywnego kopa.
P.S. No i przekonałem się do W.I.M.E. jako otwieracza Violatorka. Chyba rzeczywiście nadawał się do tego najlepiej.
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Kurczę no dosyć tego bo nie wytrzymam, powiem to raz jeden jedyny kolego:
Safar Mix =/= Wersja z Devotionala, Safar Mix to house'owa wersja, posłuchaj sobie obu wersji nim co powiesz. Safar Mix ma pewne elementy wersji z Devotional Tour ale to nie to samo, Safar Mix ma jednostajny klubowy bit, tego live nie było.
Safar Mix =/= Wersja z Devotionala, Safar Mix to house'owa wersja, posłuchaj sobie obu wersji nim co powiesz. Safar Mix ma pewne elementy wersji z Devotional Tour ale to nie to samo, Safar Mix ma jednostajny klubowy bit, tego live nie było.
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
FREE STATE
Dobrze, nie bij 
-
Czez
Tu nie bija
, ale musisz jeszcze troche posluchac DM, zeby rozgryzac niuansiki 
Enjoy The Silence
-
Miri
- Ulubiony utwór: Everything Counts
Właśnie dlatego ja wolę się nie wypowiadać na temat mixów itd bo zawsze mogę coś chlapnąć i zepsuć sobie opinię. Zostawiam to "starym wyjadaczom". A co do wersji WIME z Devotionala... Cóż, nigdy się wybitnie nie wsłuchuję, bo moją uwagę za bardzo absorbują tańce Dave'a
. Chociaż na dłuższą metę jak zacznie męczyć mnie ta nuta, to nie wytrzymuję i odkopuję filmiki z YT, bo zazwyczaj nie mam czasu na cały koncert. Ponadto z różnych wersji WIME znam jeszcze tylko tę z ostatniego koncertu no i "Oil Tank Mix", ale to już jest inny kawałek chleba. Szczególnie podoba mi się ta część "your lips close to my lips", taka wyrwana z kontekstu. Zupełnie inne podejście do tematu, ale przepadam za tym mixem i stosunkowo często go słucham.
-
FREE STATE
Wiesz, mi też podoba się ten miks... 
-
shodan
Dołączam do fanów owego mixu. 
-
Czez
Shodan, Tobie to podoba sie wszystko zwiazane z WIME, wlacznie z Happiest Girl i Sea Of Sin
, ale nie przejmuj sie, mnie tez 
Enjoy The Silence
-
FREE STATE
Mnie to dla odmiany strasznie denerwuje...Miri pisze:A co do wersji WIME z Devotionala... Cóż, nigdy się wybitnie nie wsłuchuję, bo moją uwagę za bardzo absorbują tańce Dave'a.
Wolę posłuchać, jak śpiewa...
-
Miri
- Ulubiony utwór: Everything Counts
Oj tam, boś ty jest facet
.
-
FREE STATE
Co nie zmienia faktu, że to jak dla mnie najlepszy remiks WIME... lepszy nawet od Oil Tank Mixstripped pisze:Safar Mix =/= Wersja z Devotionala, Safar Mix to house'owa wersja, posłuchaj sobie obu wersji nim co powiesz. Safar Mix ma pewne elementy wersji z Devotional Tour ale to nie to samo, Safar Mix ma jednostajny klubowy bit, tego live nie było.
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
No dla mnie też, szkoda że nie ma tego w wersji studyjnej, podobnie chętnie usłyszałbym studyjną wersję Fly on the Windscreen zmiksowaną na trip hopową modłę jak na Devotionalu.
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Czez
Jak utwor jest genialny to i miksy sa dobre 
Enjoy The Silence