Nasze depeszowe "błędy młodości"...
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
Re: Nasze depeszowe "błędy młodości"...
Podobnie miałem, gdy pierwszy raz słuchałem "A Pain That I'm Used To". Wydawało mi się, że słuchawki mi się zepsuły. 
DEPESZWIZJA 117: edycja klubowa
PACZKA
PACZKA
-
walking
haha Czez wygrałeś 
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Dziekuje 
Enjoy The Silence
-
Miri
- Ulubiony utwór: Everything Counts
Do przedwczoraj myślałam, że My Joy to jakiś smęt z epoki ABF
Pozytywnie się zaskoczyłam jak przesłuchałam. Chyba już nie został mi żaden utwór do poznania...
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
LOL. No jak miałaś takie myśli to cholera wie co dalej...
Headstar jako ballada z epoki Music For The Masses czy może Sea of Sin jako zapomniany B-Side z czasów Playing the Angel?
Headstar jako ballada z epoki Music For The Masses czy może Sea of Sin jako zapomniany B-Side z czasów Playing the Angel?
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Miri
Nie no, więcej pomyłek nie było. Poza przypisaniem DM nagrania "Shout" autorstwa Tears For Fears, jak i reszta forum, oczywiście
.
-
stripped
No ale DM nagrało Shout, więc w czym rzecz...?
Dobrze, dobrze, zgrywam się tylko. Co nie zmienia faktu że oba zespoły mają takie utwory w dyskografii.
-
Miri
Jak usłyszałam to od DM to miałam niezły poker face...
. Ale tak na serio to tak mi się podoba ten utwór (w sensie od TFF), że przez jakiś miesiąc tłukłam go trzy razy dziennie (spoko, przeszło mi
)
-
stripped
Poker face w sensie że nie podeszło Ci?
To świetny numer, live brzmi jeszcze lepiej (przynajmniej to co znam z Hamburga '84).
To świetny numer, live brzmi jeszcze lepiej (przynajmniej to co znam z Hamburga '84).
-
Miri
Podeszło, tylko trochę później. Byłam raczej zaskoczona, że to nie to, czego się spodziewałam.
-
Czez
Jesli chodzi o TFF to dostalem to kiedys w prezencie, jako DM, zal mi sie zrobilo tej osoby, bo sie naprawde starala 
Enjoy The Silence
-
Hien
Szkoda, że tak wiele osób odkrywa Tears For Fears przez pomyłkę, to taki rewelacyjny zespół. Rzeczywiście Roland, pobrzmiewa Gahanem w Shout tylko, że on nadal tak potrafi śpiewać a Gahan nie.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
Miri
To co polecisz w takim razie jako początek z TFF? Bo ten Shout i twój post mnie wybitnie zachęciły do bliższego flirtu z tą muzyką.
-
Czez
Zespol mial to nieszczescie, ze troche sie podtopil w morzu muzyki lat 80.
Enjoy The Silence
-
stripped
To nic więcej nie znasz...?Miri pisze:To co polecisz w takim razie jako początek z TFF? Bo ten Shout i twój post mnie wybitnie zachęciły do bliższego flirtu z tą muzyką.
Ja w sumie też, mam zaledwie jeden album na kompie a i tak nie słucham. Z pewnością polecić mogę kawałki takie jak Mad World czy Pale Shelter, dla mnie lepsze od Shout chyba nawet.
-
Hien
Najlepie sciągnąć bestke. Ich hity to naprawdę wspaniałe piosenki.
Móje najulubione kawałki to Woman in chains (najlepszy), Memories Fade (zwłaszcza na żywo), Pale Shelter, Advice for a young at heart, Everybody wants to rule the world czy mega potężny Elemental. Ci którym podoba się Shout, mogą mieć problemy z iektórymi płytami (zwłaszcza ostatnią) chyba, że lubią Beatlesów. Ja uważam, że są świetne.
Szkoda, że nie ma tematu o TFF.
Móje najulubione kawałki to Woman in chains (najlepszy), Memories Fade (zwłaszcza na żywo), Pale Shelter, Advice for a young at heart, Everybody wants to rule the world czy mega potężny Elemental. Ci którym podoba się Shout, mogą mieć problemy z iektórymi płytami (zwłaszcza ostatnią) chyba, że lubią Beatlesów. Ja uważam, że są świetne.
Szkoda, że nie ma tematu o TFF.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
Czez
Juz zalozylem 
Enjoy The Silence
-
FREE STATE
A jest ktoś, kto tak nie myślał?mintaj pisze:Podobnie miałem, gdy pierwszy raz słuchałem "A Pain That I'm Used To". Wydawało mi się, że słuchawki mi się zepsuły.
Moja sąsiadka krzyczała wtedy na mnie, że puszczam jakieś szatańskie numery.
-
Miri
Puść jej Human Mincer i zobacz jej reakcję
.
Ja natomiast miałam zdziw przy oryginalnym Freelove. Myślałam, że może jakiegoś miksa ściągnęłam, ale potem się zorientowałam. No i zaliczyłam kolejną wpadówę z Exciterem - z netu podłapałam urwaną w 3/4 wersję The Dead of Night i przez jakiś miesiąc żyłam w przeświadczeniu o braku dalszej części...
.
Ja natomiast miałam zdziw przy oryginalnym Freelove. Myślałam, że może jakiegoś miksa ściągnęłam, ale potem się zorientowałam. No i zaliczyłam kolejną wpadówę z Exciterem - z netu podłapałam urwaną w 3/4 wersję The Dead of Night i przez jakiś miesiąc żyłam w przeświadczeniu o braku dalszej części...
-
stripped
No ,tak bywa.
Pamiętam jak kumpel ściągnął mi Excitera i zamiast Breathe znajdowało się tam Surrender a zamiast Easy Tigera... jakieś cholera wie co, dziwna wersja Judas
Mam to jeszcze na cedeku, mogę zarzucić jak ktoś chce takie dziwy sprawdzić 
Pamiętam jak kumpel ściągnął mi Excitera i zamiast Breathe znajdowało się tam Surrender a zamiast Easy Tigera... jakieś cholera wie co, dziwna wersja Judas