Violator.pl / Violatees

Awatar użytkownika
Hien

Re: [www] violator (dot) pl

Post 07 sty 2012 01:11

O, natomiast widzę, że na tamtym forum modem jest Progresywny Maciek -zacna postać, wielki fan prog rocka i... Porcupine Tree :lol:
Ktoś jeszcze wierzy, że to przypadek?
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Awatar użytkownika
Katiusha

Post 07 sty 2012 01:37

Porcupinees przejmują kontrolę nad polskimi forami Depressed Mode? ;(
Puszki okruszki, czerwone komuszki ;(
Awatar użytkownika
prey

Post 07 sty 2012 21:25

Powstające fora, forumowiska pokazują dobitnie rozpad i zanik całego (zamkniętego) fenomenu subkulturowego. Ja się cieszę, że mój szał na DM minął tak szybko jak się pojawił. Cóż w przyrodzie istnieje selekcja naturalna, przy życiu pozostają tylko najsilniejsze jednostki, nie mniej życzę wszystkiego dobrego pozostałym tworom.
Nie znam żadnej płyty z dyskografii Recoil, ale jestem jego fanem od wielu lat.
Awatar użytkownika
dpdm

Post 03 lut 2012 15:51

Zastanawialem sie czy brac udzial w ogole w tej dyskusji bo niespodziewalem sie az takiego jadu, ale jak bronic swojego dziecka to bronic :)

Moze na poczatek sie przedstawie, Damian z tej strony, administrator violator (dot) pl.

Mianowicie, zeby o niczym nie zapomniec to pokolei. Strasznie mi sie nie podoba kpiarski wydzwiek tej dyskusji. Mysle ze do poki ktos cos robi swojego, NIE KRADNIE i nie szkodzi innym to powinno sie go w miare szanowac, a nie cisnac kamieniem. 

Otoz nikt tutaj nie chce konkurowac z polskim forum jednym czy drugim. Violatorowe forum stoi przy stronie aby czytelnicy Violator (dot) pl mogli sie gdzies wypowiedziec. Forum to nie znaczy milion uzytkownikow i wtedy jest fajnie. U podstaw Violator to kameralna ekipa, która bardzo sie kocha i sobie to ceni ze mamy gdzies swoje miejsce. 

Nie robmy monopolu na Depeche Mode w Polsce. Maja byc dwa fora i koniec? A niech bedzie i milion i poki jakosc ich nie razi zbyt mocno to niech uzytkownik ma prawo do jak najszerszego wyboru. Niezla kpina powstala z tego violatees. Czy devotees to znak handlowy? Czy my krzyczymy ze violatees to jakas oficjalna nazwa? Fanclubu spolecznosc albo czegos innego? Jak dobrze pamietam Devotees to obsluga techniczna trasy Devotional a to co jest na naszym forum wyniklo z tego ze kilka razy tak sie zwrocilismy i bardzo fajnie sie przyjelo.

Ktos tu zarzucil nam kopiowanie z devotees, styli i adresu. Tak jak wiele for w internecie, tak m. In. To z kreska i bez kreski czy nasze stoja na ogolnie dostepnym i darmowym skrypcie phpbb. Phpbb oferuje standardowy wyglad ktory jest od bardzo bardzo dlugo dosc wszystkim znany. Styl tego forum jak i naszego to nic innego jak modyfikacje styli domyslnego motywu phpbb. Tak wiec kolorow devotees nie kradlismy :) co do adresu to farsa kompletna. To najwieksza kradzieza chyba powinni sie oskarzyc administratorzy fora z kreska i bez. To tylko robienie sobie reklamy i ulatwianie uzytkownikom korzystania z forum.

Bardzo mnie dziwi czemu powstalo mniemanie ze chcemy byc trzecim forum. Forum swoja droga ale violator powstal nie dla forum ale tylko do informacji. Zrezygnowalismy z archiwow tresci jakie oferuja masy w necie by sie nie powtarzac. Pracujemy nad jak najszybszym dostarczaniem niusow o dM. Przykro ze az z taka krytyka sie spotykam bo kupe pracy w to wlozylismy. 

Moi drodzy tak wiec jesli az tak bardzo was drazni obecnosc kolejnego forum w necie to poprostu omijajcie to violatorowe bo ja was zapraszac do nerwow i nienawisci nie mam zamiaru. Nikt tu z nikim nie chce konkurowac, nie wiem jak inni napewno nie my. Robimy swoje dla ludzi ktorym akurat to sie spodoba. Pozdrawiam goraco!
Awatar użytkownika
Hien

Post 03 lut 2012 18:44

Damian, nie wiem ile masz lat, ale chyba nie potrafisz jeszcze odczytywać sarkazmu i ironii zawartej w tym co tu piszemy.
Jeżeli na prawdę kwestia "devotees - violatees" jako nazwy wydaje Ci się niewinna jak dziewica w zakonie to nie zauważysz jak Ci żona będzie upychać niespodziankę w szafie.
Jeżeli to co tu piszemy uważasz za "jad" to chyba mało przeżyłeś w życiu. Po pierwsze na prawdę agresywny komentarz wyraziła tu tylko jedna osoba, kolega Kano, który to w ogóle jest dziwnym zjawiskiem ponieważ pojawia się tutaj raz na pół roku, pisze jednego, zazwyczaj dziwnego posta i znika. Reszta robiła sobie zwyczajnie jaja więc nie bądź taki delikatesik.
Większość komentarzy tyczyła się raczej jak najbardziej dyskusyjnej kwestii.
Zajebiście wyolbrzymiasz każdą poruszoną tu sprawę. Najbardziej bawi mnie "Bardzo mnie dziwi czemu powstało mniemanie ze chcemy byc trzecim forum.". Wyobraź sobie, że jesteście trzecim forum. Wynalazku NowejKiecy nie liczę bo to była piaskownica dla porzuconych dzieci. Czy chcesz czy nie chcesz, jeżeli rozwiniesz forum do jakiegoś konkretnego rozmiaru to będzie ono stało w rzędzie PFDM, Devotees i Wasze forum. Co w tym dziwnego?
Inna sprawa to moje zdziwienie nad tym, ze Wam się chce. No, dziwię się i nie ma w tym nic złośliwego (chociaż jeżeli ktoś za wszęlką cenę chce coś takiego znaleźć to znajdzie zawsze). Są dwa bardzo duże fora o takiej samej tematyce. Jeżeli ktoś nowy będzie szukał forum o DM to powiedzmy sobie szczerze, nie wybierze nawet Devotees tylko to największe czyli PFDM. Szacun jeżeli chce Wam się mimo wszystko. Po prostu mnie by się nie chciało.
Tak jak pisałem, macie fajnych ludzi w kadrze (przynajmniej jedną osobę na pewno) i bądźcie sobie, nikt Wam nie robi wyrzutów.
A że nazwa budzi jednoznaczne skojarzenia? Sorry, ale nie stać Was było na coś lepszego niż "Violatess", które budzie jednoznaczne skojarzenia? Gdyby istniało forum np.: The Cure, które nazywałoby się Faithees, to raczej nie nazwałbym swojego Disintegratees bo naraził bym się na takie a nie inne komentarze. Sami sobie jesteście winni.
Pozdrawiam i zapraszam do dyskusji jeżeli coś jeszcze wymaga tutaj wyjaśnienia.
Swoją drogą to chyba jakaś choroba adminów, że nie używacie polskich liter. I "do poki" pisze się razem.

PS.: żeby nie było, że jestem nienawistnym i złym człowiekiem to: :)
wiem, że post bez emotek wydaje się być bezduszny ;(
Awatar użytkownika
mintaj
Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
Kontakt
Strona WWW

Post 03 lut 2012 21:19

. Po pierwsze na prawdę agresywny komentarz wyraziła tu tylko jedna osoba, kolega Kano, który to w ogóle jest dziwnym zjawiskiem ponieważ pojawia się tutaj raz na pół roku, pisze jednego, zazwyczaj dziwnego posta i znika.
Lol, właśnie, kim jest ten Kano?
Bo parę razy natknąłem się na jego posty i chyba w każdym pisał, że kreska to siusiaki, a Widzew... znaczy devotees pany. Jakiś kibol-fanatyk czy inny pies? ;(
Za wszelkie wypowiedzi z mojej strony, poza tymi którymi mógłbym kogoś urazić, najmocniej przepraszam.

DEPESZWIZJA - EDYCJA GUILTY PLEASURE
STATUS:ZBIERAM GŁOSY - 2/7
TERMIN: DO SOBOTY MACIE SIĘ WYROBIĆ
Awatar użytkownika
Hien

Post 03 lut 2012 21:38

Dlaczego ŁKS = Devotees? ;(
Awatar użytkownika
mintaj
Kontakt
Strona WWW

Post 03 lut 2012 21:39

Jesteś za Widzewem? To zmieniam jakby co. ;(
Za wszelkie wypowiedzi z mojej strony, poza tymi którymi mógłbym kogoś urazić, najmocniej przepraszam.

Awatar użytkownika
Hien

Post 03 lut 2012 21:41

Jestem Z Widzewa ;(
Nie mam wyboru.
Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Post 05 lut 2012 00:17

Hien pisze:Jeżeli ktoś nowy będzie szukał forum o DM to powiedzmy sobie szczerze, nie wybierze nawet Devotees tylko to największe czyli PFDM.
A wyobraź sobie, że ja akurat wybrałem kiedyś na odwrót. :mrgreen:
Awatar użytkownika
mintaj
Kontakt
Strona WWW

Post 05 lut 2012 00:34

Tak samo jak ja, kreska od początku mnie odrzucała tłumem ludzi, którzy nie mają nic ciekawego do powiedzenia oraz durnymi tematami ala "Co związanego z DM widziałeś dziś" czy jakoś tak w których to ludzie wrzucali zdjęcia 101 nieprzeczytanych wiadomości na mailu.
Zaś na tym forum była (ciągle jest) miła, kameralna atmosfera, inteligentni ludzie, którzy mają wiedzę muzyczną i spox humor oraz klimat.
Dżizaz, ale wam słodzę. ;(

Awatar użytkownika
Hien

Post 05 lut 2012 01:18

Panowie, jesteście błędem statystycznym. Motłoch zawsze podąży za motłochem.
Awatar użytkownika
Czez
Ulubiony utwór: Cala masa

Post 05 lut 2012 01:58

Jestescie? :D
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
Malkolit
Ulubiony utwór: World in My Eyes
Kontakt
Strona WWW Facebook