Peace
-
Jari
Re: Peace
Bo poprawili... Specjalnie zrobilem sobie scan ekranu jakby co mogę zapodać. Nie działały linki do kilku filmów w sekcji news a nektóre wyświetlały co innego. Zresztą generalnie zawartość oficjalnej strony DM zawsze była okropna, licha ta ich strona była zawsze.
-
Marcin
- Ulubiony utwór: Secret to the End
Właśnie się dowiedziałem że w USA na singlu zamiast ''Peace'' będzie ''Perfekt'' wydany jako wydawnictwo elektroniczne , nie wiadomo narazie kiedy to nastąpi i co będzie zawierać.
Proszę nabrać powietrza...zatrzymać...i nie oddychać!
-
Hien
Że niby w US nie będzie singla na tradycyjnym nośniku? Cieżko mi w to uwierzyć.
Własnie obejżałem klip do Peace i nic z niego nie rozumiem.
Własnie obejżałem klip do Peace i nic z niego nie rozumiem.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
Bartini
Ja po raz pierwszy słyszałem "Peace" w Radiu Wrocław przedwczoraj i dopóki spiker nie powiedział że to DM, to myślałem że to lista przebojów ludowych.
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
Cóż. Nie da się ukryc. Ten kawałek to straszna kupa.
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
em.
Prawdę mówiąc nie chciało mi się wcześniej, obejrzałam klip dopiero teraz.
Nic nie rozumiem, nie pasuje mi to po prostu. Suche to to. Niestrawne dla mnie zupełnie, poza kilkoma ładnymi kadrami.
Zmęczyło mnie. Nudne.
Nic nie rozumiem, nie pasuje mi to po prostu. Suche to to. Niestrawne dla mnie zupełnie, poza kilkoma ładnymi kadrami.
Zmęczyło mnie. Nudne.
gwiazdy...
-
astiz
Myślę,że w tym video chodzi o to,że ta dziewczyna wraca z jakiejś misji wojennej do swojego kraju i natrafia na brutalną rumuńską szarą rzeczywistość,no i chyba nie za bardzo może się w niej odnależć.
-
Hien
To akurat wiemy tylko jaki to ma sens? Dlaczego tak i po co?
Tylko żeby zrobić video w filmowej typologii?
Tez mogę nakręcić taki klip, pomacham tyłkiem przed kamerą, puszczę w tle Fragile Tension i będzie to na tym samym poziomie.
Lipa ten Peace, jaka piosenka taki teledysk.
Tez mogę nakręcić taki klip, pomacham tyłkiem przed kamerą, puszczę w tle Fragile Tension i będzie to na tym samym poziomie.
-
astiz
Kurka,też chciałbym wiedzieć.Hien pisze:To akurat wiemy tylko jaki to ma sens? Dlaczego tak i po co?
-
prey
Sens jest w tym wszystkim taki, że klip musiał powstać taki, a nie śmiaki. I tyle w tym temacie jest do powiedzenia 
Nie znam żadnej płyty z dyskografii Recoil, ale jestem jego fanem od wielu lat.
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Co Ci drogi panie nie pasuje? Psioczycie i psioczycie, Dave byl chory więc solidarnie w klipie nie ma nikogo z zespołu więc zrobili filmowy fabularyzowany klip, przesłanie utworu łączy się z przesłaniem klipu i wszystko jest ok, a jak nie lubisz utworu to klip Ci się pewnie i tak by nie spodobał.Hien pisze:To akurat wiemy tylko jaki to ma sens? Dlaczego tak i po co?
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Hien
Przesłanie utworu łączy się z przesłaniem klipu?
Nie no, jednak ja żyje na innej planecie.
Teledysk mógłby mi się spodobać nawet jesli nie lubie utworu ale nie podoba mi się bo jest beznadziejny, proste. Jest nudny, kiepski, nudny, bez pomysłu, nudny, chaotyczny, zaraz... napisałem już, że jest N.U.D.N.Y?
Nie tak się qwa robi teledyski. Dobry teledysk to jest "Behind The Wheel" jak jestesmy już na podwórku DM. A wychodząc poza, dobry teledysk to "There There" Radiohead, "Talk" Coldplay, BA! nawet "Take On Me" A-ha...
To są teledyski! Psioczymy bo teledysk do "Piece" jest koszmarnie nijaki, wolę oglądać reklamy na Polsacie.
Nie no, jednak ja żyje na innej planecie.
Teledysk mógłby mi się spodobać nawet jesli nie lubie utworu ale nie podoba mi się bo jest beznadziejny, proste. Jest nudny, kiepski, nudny, bez pomysłu, nudny, chaotyczny, zaraz... napisałem już, że jest N.U.D.N.Y?
Nie tak się qwa robi teledyski. Dobry teledysk to jest "Behind The Wheel" jak jestesmy już na podwórku DM. A wychodząc poza, dobry teledysk to "There There" Radiohead, "Talk" Coldplay, BA! nawet "Take On Me" A-ha...
To są teledyski! Psioczymy bo teledysk do "Piece" jest koszmarnie nijaki, wolę oglądać reklamy na Polsacie.
-
_precious_
- Ulubiony utwór: Barrel of a Gun
Gro ludzi narzekało na klip do "Wrong" , ale ten przykuwał uwage , zaciekawiał, intrygował , zresztą jak sam utwor , niebanalny , odwarzny, kąśliwy , a PiS ????? mdły , nijaki , nudny bez wyrazu . Sam kawałek jest jak flaki z olejem , protest song od siedmiu boleści ... bleeee.....
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Zgodzę się że mało singlowy jest ten utwór, tzn. tak sobie się nadaje na singiel ale co do przesłania @ Hien: utwór o czym jest? o kimś po przejściach i szukaniu spokoju w życiu, teledysk o czym mamy? O kobiecie po przejściach która ma g*wniane życie i szuka spokoju w życiu, wskaż mi więc co mówię nie tak.
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
astiz
O Peace można wiele mówić,ale jedno jest pewne: jest to utwór wręcz wymarzony do grania live;po prostu niesamowity-mocny beat,perkusja i świetna elektronika,klimat świetny.W dodatku wizualizacja lepsza od klipu.Ten utwór brzmi o wiele lepiej na żywo. 
-
SinnerInMe
- Ulubiony utwór: Higher Love
Kiedyś za wysoko oceniłem ten utwór. Powiem tak: zwrotki są bardzo w porządku, analogi brzmią przyjemnie, natomiast ten chóralny refren...
Troszkę żalowy, mogliby jakoś lepiej rozwinąć ten kawałek.
-
Malkolit
- Ulubiony utwór: World in My Eyes
Słabe jak cholera, strasznie pretensjonalny utwór, nie wiem, po co im to było.
Nie no, jeden z najgorszych utworów w historii DM, koszmarny refren (to wycie!), tekst, no i dupowaty teledysk. Nie lubię tak jechać po czymś po całości, ale tu muszę dać 1, nie ma się nawet nad czym zastanawiać.
Nie no, jeden z najgorszych utworów w historii DM, koszmarny refren (to wycie!), tekst, no i dupowaty teledysk. Nie lubię tak jechać po czymś po całości, ale tu muszę dać 1, nie ma się nawet nad czym zastanawiać.
-
Hien
O! Temat odgrzany po laaataaach
To co lubię 
Ja zmieniłem trochę zdanie o Peace, ale to raczej kwestia wspomnień. Miło mi się kojarzy ta piosenka.
Z tym jak wróciłem na to forum, spotkałem tutaj zajebistych ludzi, itd. I w ogóle jakoś życie było wtedy prostsze.
To jeden z tych koszmarków, które wspomina się miło.
Jak to powiedział kiedyś, któryś z Floydów "to niesamowite jaką moc ma kiepska muzyka".
Na takiej samej zasadzie miło wspomina się takie rzeczy jak "Ala nie wali mu pały" czy "Nobody Can Cross It".
Ja zmieniłem trochę zdanie o Peace, ale to raczej kwestia wspomnień. Miło mi się kojarzy ta piosenka.
Z tym jak wróciłem na to forum, spotkałem tutaj zajebistych ludzi, itd. I w ogóle jakoś życie było wtedy prostsze.
To jeden z tych koszmarków, które wspomina się miło.
Jak to powiedział kiedyś, któryś z Floydów "to niesamowite jaką moc ma kiepska muzyka".
Na takiej samej zasadzie miło wspomina się takie rzeczy jak "Ala nie wali mu pały" czy "Nobody Can Cross It".
-
Malkolit
- Ulubiony utwór: World in My Eyes
A to?:Hien pisze:Na takiej samej zasadzie miło wspomina się takie rzeczy jak "Ala nie wali mu pały" czy "Nobody Can Cross It".
http://www.youtube.com/watch?v=mVpa_LyW-wI
To dopiero ma moc!
Koncert tego gościa to przeżycie jedyne w swoim rodzaju.
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Ja za to nigdy Peace za wysoko nie ceniłem.SinnerInMe pisze:Kiedyś za wysoko oceniłem ten utwór.