Gry komputerowe
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Re: Gry komputerowe
Gra potrafi uzależnić, więc jeżeli cierpisz na brak czasu, to lepiej nie zaczynaj.
WoT potrafi dać wiele satysfakcji, ale i stargać wszystkie nerwy.
WoT potrafi dać wiele satysfakcji, ale i stargać wszystkie nerwy.
-
Hien
Na razie to robieę sobie retrospekcję. Mija 20 lat odkąd pojawił się w domu komputer stacjonarny (wcześniej miałem konsole) i gram sobie w gry, w które wtedy grałem.
Szkoda, że nie mogę tego robić na tamtym kompie, mimo że cały czas stoi gdzie stał, ale nie można mieć wszystkiego. WoT może obadam w końcu w święta.
Mam mega wyrzuty, że odpuściłem Aliens Board Game, ale po prostu nie jestem w stanie nic tam ugrać. Brakuje mi cierpliwości, i mówi to człowiek, który spędził 90% Alien Isolation kucając i chowając się w szafkach
Szkoda, że nie mogę tego robić na tamtym kompie, mimo że cały czas stoi gdzie stał, ale nie można mieć wszystkiego. WoT może obadam w końcu w święta.
Mam mega wyrzuty, że odpuściłem Aliens Board Game, ale po prostu nie jestem w stanie nic tam ugrać. Brakuje mi cierpliwości, i mówi to człowiek, który spędził 90% Alien Isolation kucając i chowając się w szafkach
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
shodan
Ale Aliens Board Game jest o tyle dobra, że to gra niezobowiązująca, w którą można pograć każdej chwili. Np. podczas przerwy śniadaniowej w pracy. Grasz parę minut i jak nie idzie, to wyłączasz. Aż w końcu się może uda. Nawet w przypadku pełnego powodzenia przejście całej misji nie zajmuje chyba więcej jak pół godziny.
-
Hien
To prawda, ale trzeba jeszcze chcieć a niepowodzenia działają na mnie demotywująco, bo po prostu mało mam czasu na granie. Wyrobienie się wymaga praktyki, a trudno się świadomie ładować ABG z 20% na sukces, jeśli można pograć/porobić coś innego?
No, ale będę jeszcze próbował. Najgorsze, że gra potwornie oszukuje i czasami zagrywki Obcych są po prostu tanie.
-
shodan
Normalnie dziwię się, że aż tak słabo Ci idzie. Ja też się męczyłem, ale nie aż tak. Poza tym każda kolejna porażka na mnie akurat działała w ten sposób, że z jeszcze większym zawzięciem ruszałem do kolejnych prób.
-
Hien
Normalnie też bym tak do tego podchodził, ale zwłaszcza teraz w grudniu mam mało czasu i po prostu jak pomyślę, że resztki wolnego mam spędzać na wiecznym kurwieniu w stronę ekranu, bo znowu Obcy pojawił się bezczelni dwa pola ode mnie, to wiesz
Ale wrócę do tego, na bank. Inna sprawa, że ramach mojej retrospekcji, będę grał w grę, które zdefiniowała dla mnie Boże Narodzenie 1999 roku. Aliens Vs Predator 
-
shodan
Ja od tyle czasu się za to zabieram i jakoś nie mogę.
W ogóle to muszę pomyśleć o nowym kompie, bo mój rumpel ma już prawie 9 lat i nigdy nie był choćby w najmniejszym stopniu upgreydowany. Czołgi na najniższych ustawieniach ledwie zipią, a niektórych gier jak SOMA czy po ostatniej aktualizacji The long dark już w ogóle nie mogę uruchomić, bo nie mam sytemu 64 bitowego.
W ogóle to muszę pomyśleć o nowym kompie, bo mój rumpel ma już prawie 9 lat i nigdy nie był choćby w najmniejszym stopniu upgreydowany. Czołgi na najniższych ustawieniach ledwie zipią, a niektórych gier jak SOMA czy po ostatniej aktualizacji The long dark już w ogóle nie mogę uruchomić, bo nie mam sytemu 64 bitowego.
-
Neo44
- Ulubiony utwór: Behind The Wheel
Ostatnio gram w NBA Live 08 na PC.
-
Hien
Panie, to jak Ty odpaliłeś Alien Isolstion? :Oshodan pisze:16 gru 2019 14:56Ja od tyle czasu się za to zabieram i jakoś nie mogę.
-
shodan
Nie przesadzaj panie, AI jest prawie tak stare jak mój komp. 
-
Hien
Jeżeli masz kompa z 2010 roku, to albo był to gamingowy kombajn, który w 2014 roku bez problemu ciągnął nowe gry, albo to AI Ci chodziło tak wolno jak na moim starym laptopie z 2013. AI ma bardzo specyficzna optymalizację. Pójdzie na każdym sprzęcie z piękną grafiką, ale potrafi chodzić tak wolno, że jest wręcz niegrywalne.
-
shodan
Mój komp jest z 2011, a AI śmiga normalnie. 
-
Hien
Święta są to sobie skacze po grach. Były Neverwinter Nights, Aliens vs Predator 99, Gothic 2 i System Shock 2. Zaraz wlecą Settlersi 3.
-
slick
- Ulubiony utwór: Everything Counts
Stary jestem więc zapytam o grę, której wielu może nie kojarzyć - grał ktoś kiedyś w jedną z gier serii Lands of Lore wytwórni Westwood Studios?
Jedynka - Throne of Chaos (1993)
Dwójka - Guardians of Destiny (1997) - gra mojego życia
Trójka - chyba nie miała podtytułu (1999)
Jedynka - Throne of Chaos (1993)
Dwójka - Guardians of Destiny (1997) - gra mojego życia
Trójka - chyba nie miała podtytułu (1999)
-
shodan
Ja nawet tego nie znam.
To chyba pierwszy raz co?
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
Zbieram się powoli do Wiesia Trzeciego, nie będę ukrywał że podhajpował mnie serial - 2 razy podchodziłem do tej gry i zawsze coś mi przeszkadzało w graniu, let's see..
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
shodan
Hien ile w ogóle pograłeś w SS2. W którym miejscu jesteś. Melduj.
Jak masz jakieś pytania, co do SS, to pytaj śmiało eksperta shodana.
Szlag mnie trafia, że nie mogę grać w The Long Dark, więc już postanowiłem, że w tym roku nowy komp obowiązkowo.
Na razie muszę się zadowolić oglądaniem filmów z TLD na YT. Ta gra po prostu kupiła mnie bez reszty.
Jak masz jakieś pytania, co do SS, to pytaj śmiało eksperta shodana.
Szlag mnie trafia, że nie mogę grać w The Long Dark, więc już postanowiłem, że w tym roku nowy komp obowiązkowo.
Na razie muszę się zadowolić oglądaniem filmów z TLD na YT. Ta gra po prostu kupiła mnie bez reszty.
-
Hien
Sprawdziłem sobie tę grę, bo jej nie znałem i faktycznie fajnie wygląda. Spróbuje ją kupić na ps4.
Jeśli chodzi o System Shock to oczywiście będę meldował! Najbliższa okazja do gry będzie w najbliższy weekend
Dużo nie pograłem, bo po świętach było mało czasu. A jeszcze muszę skończyć tę książkę Alien Isolation bo na AH czekają na recenzję.
Jeśli chodzi o System Shock to oczywiście będę meldował! Najbliższa okazja do gry będzie w najbliższy weekend
Dużo nie pograłem, bo po świętach było mało czasu. A jeszcze muszę skończyć tę książkę Alien Isolation bo na AH czekają na recenzję.
-
shodan
A ta książka jest w wersji polskojęzycznej?
W The Long Dark grafika jest taka bardzo prosta, wręcz rysunkowa, ale ma taki klimat, że nie wyobrażam sobie innej. Gra jest po prostu boska. W wersji survival klimat zagrożenia i osamotnienia miażdży. Mimo, że za przeciwników mamy jedynie dzikie zwierzęta i przyrodę.
W The Long Dark grafika jest taka bardzo prosta, wręcz rysunkowa, ale ma taki klimat, że nie wyobrażam sobie innej. Gra jest po prostu boska. W wersji survival klimat zagrożenia i osamotnienia miażdży. Mimo, że za przeciwników mamy jedynie dzikie zwierzęta i przyrodę.
-
Hien
Nie, książka nie wyszła w Polsce i prawdę mówiąc nie wiem czy wyjdzie. Zagranicą książki Alien wychodzą regularnie, po kilka rocznie. U nas się tego nie wydaje.
Czyta się ok, ale po dosyć ciekawym początku, reszta wydaje się być przepisywaniem gry sekunda po sekundzie. Wszystkie dialogi są identyczne. Zobaczymy jak będzie opisane siedzenie w szafkach hehe.
Czyta się ok, ale po dosyć ciekawym początku, reszta wydaje się być przepisywaniem gry sekunda po sekundzie. Wszystkie dialogi są identyczne. Zobaczymy jak będzie opisane siedzenie w szafkach hehe.