Seriale
-
Hien
Re: Seriale
Nadzieja na dwa odcinki
A czuję, że ten 16-ty to była taka zmyłka i dostaniemy po twarzy tak, że pozostanie uznać sezon 3 za fan fiction i wracać tylko do oryginału 
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Eee nie bawiłbym się w takie obrażanie na Lyncha od razu, wierzę że w końcu może fani dostaną czego oczekiwali i Lynch domknie historię po tych 25 latach. Wierzę że będziesz pan zadowolony, o.
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Hien
Ja nie obrażam, ale przy okazji tego sezonu odkryłem, że jestem większym fanem TP niż samego Lyncha. I nawet bardziej mi się podobał ten serial w momencie kiedy Lynch nie miał z nim nic wspólnego. Tak czy inaczej, dziś wieczorem siadam do oglądania finału.
-
stripped
Jak tam po finale?
Przyznam że początkowo byłem odrobinę rozczarowany ale przetrawiłem to, złapałem się na moment na tym że chciałbym za dużo odpowiedzi a przecież nie na tym Lynch polega. Ostatecznie jestem w miarę usatysfakcjonowany 
-
Hien
Ja jednak nie potrafię być aż tak pobłażliwy tłumacząc wszystko "bo to Lynch". Już nawet nie chodzi o to, że ostatni odcinek narobił więcej pytań nie dając żadnych odpowiedzi, ale koszmarna ilość wątków została urwana i mam wrażenie, że to był po prostu kaprys twórców.
Można zostawić pewne elementy do interpretacji widza, ale widz musi mieć jakieś narzędzia i tropy, aby tej interpretacji dokonać. A tutaj w wielu przypadkach jest jedno wielkie guano
Mimo tego, co napisałem, to od strony formalnej mi się podobało. Wszystko ładne i klimatyczne.
Odcinek 17 był idealnym zakończeniem całego serialu, ale Lynch nie byłby Lynchem gdyby nie wbił na koniec ludziom kija w oko odcinkiem 18.
Można zostawić pewne elementy do interpretacji widza, ale widz musi mieć jakieś narzędzia i tropy, aby tej interpretacji dokonać. A tutaj w wielu przypadkach jest jedno wielkie guano
Mimo tego, co napisałem, to od strony formalnej mi się podobało. Wszystko ładne i klimatyczne.
Odcinek 17 był idealnym zakończeniem całego serialu, ale Lynch nie byłby Lynchem gdyby nie wbił na koniec ludziom kija w oko odcinkiem 18.
-
stripped
Może. A może Coop nie był by sobą gdyby nie odpuścił kiedy powinien był odpuścić
to jest kino do smakowania a nie rozumienia hyhy
-
Hien
Tak, ale to smakowanie samo w sobie daje przyjemność na krótki okres czasu. Można się jarać formą, ale jeżeli treść jest nieczytelna, to jednak zawsze pozostaje jakiś brak. Dlatego ja Lyncha cenię i szanuję, ale go nie uwielbiam. Nie oglądałem nawet Island Empire, które było między innymi kręcone u mnie w Łodzi, ale film ma opinię najbardziej powalonego dzieła Lincza.
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
Po 3 latach od polecenia mi tej pozycji przez kilka osób na raz cisnę Archera, i to był jeden z lepszych pomysłów ever. Kapitalna kreskówka xD
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
Daria The Revelator
- Ulubiony utwór: world in my eyes
Ostatnimi czasy na tapecie: "Killing Eve","Pose", "Unorthodox" i wszystkie dokumentalne serie od Louis Theroux
-
devotional
Warto Unorthodoxa?Daria The Revelator pisze:31 maja 2020 03:20Ostatnimi czasy na tapecie: "Killing Eve","Pose", "Unorthodox" i wszystkie dokumentalne serie od Louis Theroux
-
Daria The Revelator
- Ulubiony utwór: world in my eyes
Mi bardzo przypadł do gustu, od razu wciągnęliśmy kilka epizodów na raz.
-
aly
ja polecam Lucyfera, czekam na kolejny sezon, właśnie powtarzam sobie wszystkie odcinki od początku
-
Neo44
- Ulubiony utwór: Behind The Wheel
"Potwór z bagien" w HBO2.
Bardzo dobry serial na podstawie komiksu.
Bardzo dobry serial na podstawie komiksu.
-
dejmien
Jako wielki fan Jacka Reachera ostatnio obejrzałem sobie pierwszy sezon seriali p.t. "Reacher" i przyznaje, że dawno nie oglądałem tak dobrej adaptacji. Czekam na 2 sezon.
-
devotional
Do dziś nie zabrałem się za najświeższy sezon Dextera i chyba zaraz to w końcu zrobię (Skyrim, Dexter, jest dokładnie 10 lat temu and I don't feel fine).
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Ja z moją drugą połówką oglądamy komediowe "Grace i Frankie" na Netfliksie i bardzo gorąco polecam, lekkie, naprawdę zabawne, a do tego z charakternymi postaciami i nieoczywistym castingiem w odniesieniu do głównych ról.
-
Hien
Muszę nadrobić najpierw swoje seriale, żeby rzucić się na reko. Dopiero Bobe Fetta skończyłem.
-
devotional
Ja nawet nie zacząłem.Hien pisze:18 lut 2022 18:37Muszę nadrobić najpierw swoje seriale, żeby rzucić się na reko. Dopiero Bobe Fetta skończyłem.
-
Hien
Ty to chyba nawet Mando nie ruszyłeś?
-
devotional
Ruszyłem z (eks)dziewuchą i teraz musiałbym wracać w połowie xD pewnie w końcu to zrobię. We'll see nt. okoliczności.