Gry komputerowe
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Re: Gry komputerowe
Ale tu nie chodzi o interfejs czy czytanie w menu. Tam postacie walą taką lawiną dialogów, że naprawdę bez płynnej znajomości języka nie da rady.
-
Hien
Leniwy jesteś Shodanshodan pisze:18 gru 2020 23:36Zainstalowałem dzisiaj na telefonie Alien Blackout. Gra wygląda super klimatycznie, ale jest jeden szkopuł. Przy mojej znajomości, a raczej nieznajomości angielskiego kompletnie nie wiem o co chodzi w tej grze i co robić.
Szkoda..
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
shodan
Poproszę.
Bo leniwy jetem.
Bo leniwy jetem.
-
slick
- Ulubiony utwór: Everything Counts
Nikt nie komentuje tego całego Cyberpunka 2077? Wow! Normalni ludzie tu są! 
-
dejmien
A co tu komentować? Jedynie kurtyne milczenia można spuścić nad tą żenadą.slick pisze:21 gru 2020 00:17Nikt nie komentuje tego całego Cyberpunka 2077? Wow! Normalni ludzie tu są!![]()
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Żebym miał jeszcze odpowiedni sprzęt do tego... choć pewnie i tak bym nie kupił, no nie jest to moja półeczka 
-
shodan
Nie lubię takich gier.
A opisów do Alien szukałem i nic nie znalazłem.
A opisów do Alien szukałem i nic nie znalazłem.
-
Hien
Zrobię Ci te rozpiskę Shodan, ale teraz mam dużo przedświątecznej roboty. Ale gra jest prosta i podobna do Aliens Board Game. Musisz kierować załogantami wydając polecenia i doprowadzić jak najwięcej do końca misji, żeby postacie przeniosły się dalej. Jak kogoś stracisz, to potem będzie ich mniej.
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
Tam nic komentarza nie wymaga xDslick pisze:21 gru 2020 00:17Nikt nie komentuje tego całego Cyberpunka 2077? Wow! Normalni ludzie tu są!![]()
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
shodan
No pograłem w AB i chyba połapałem się z grubsza o co chodzi. Nie wiem tylko po co są przyciski Motion TRC podświetlający co niektóre korytarze.
Jak trzeba kierować jednocześnie 4 postaciami, to wcale nie jest łatwo. Za dużo na raz do ogarnięcia.
Jak trzeba kierować jednocześnie 4 postaciami, to wcale nie jest łatwo. Za dużo na raz do ogarnięcia.
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
https://m.mistrzowie.org/764416devotional pisze:21 gru 2020 22:01Tam nic komentarza nie wymaga xDslick pisze:21 gru 2020 00:17Nikt nie komentuje tego całego Cyberpunka 2077? Wow! Normalni ludzie tu są!![]()
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
shodan
Ok wszystko z Alien Blackout połapane i wcale nie było tak źle, jak mi się wydawało.
Ba nawet już grę ukończyłem. O ile na 4 lvl miałem mega problem i miotałem się kilka godzin, o tyle 3 ostatnie mapki przeszedłem błyskawicznie.
Szkoda, że gra jest taka krótka, bo klimacik jest.
Ba nawet już grę ukończyłem. O ile na 4 lvl miałem mega problem i miotałem się kilka godzin, o tyle 3 ostatnie mapki przeszedłem błyskawicznie.
Szkoda, że gra jest taka krótka, bo klimacik jest.
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
Święta - czas na Gothica II xD
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
shodan
W The Long Dark przekroczyłem już 600 h grania. Po prostu jestem uzależniony.
Ale nie mogę się już doczekać nowego kompa żeby ponownie odpalić Alien Isolation.
Ale nie mogę się już doczekać nowego kompa żeby ponownie odpalić Alien Isolation.
-
Hien
Nie wiem, czy da się z Isolation jeszcze więcej wyciągnąć, ta gra ma 7 lat
Podobno na Nintendo Switch podciągnęli grafikę, a jako że noszę się z kupnem tej konsoli, to oczywiście AI jest grą priorytetową. Będę mógł wtedy grać w to wszędzie.
-
shodan
Jestem takim gościem, że jak coś naprawdę lubię, to zarzynam do upadłego. Chociaż wiem, że nic nowego już nie odkryję, że po raz któryś to będzie to samo. Nie przeszkadza mi to. Tyczy się to nie tylko gier, ale i muzyki czy filmów.
Alien Blackout ukończyłem już wiele razy i pewnie jeszcze nie raz ukończę. Ostatnio zabrakło mi dosłownie minuty, żeby zaliczyć wreszcie tryb przetrwania.
Alien Blackout ukończyłem już wiele razy i pewnie jeszcze nie raz ukończę. Ostatnio zabrakło mi dosłownie minuty, żeby zaliczyć wreszcie tryb przetrwania.
-
Hien
Szanuję mocno. Ja się męczyłem z Blackout i przyznam, że odłożyłem i nie chce mi się za bardzo wracać. Gra jest momentami okrutnie irytująca, Obcy robi co chce, wyskakuje w ostatniej chwili, postacie są nieresponsywne, itd. Tym amym wolę chyba po raz setny przejść Isolation, bo tam mam jakaś kontrolę nad tym co się dzieje.
Inna sprawa, że znam tę grę już tak dobrze, że mógłbym rozpisać plan Sevastopola z pamięci.
Inna sprawa, że znam tę grę już tak dobrze, że mógłbym rozpisać plan Sevastopola z pamięci.
-
shodan
Ooo. A mnie się wydawało, że obcy w AB zachowuje się zanadto schematycznie.
Na początku ginąłem seryjnie, ale jak nauczyłem się operować kamerami i poobserwowałem zachowania obcego, to było dużo łatwiej.
Choć czasem rzeczywiście potrafi zaskoczyć. Najgorzej, jak przy trzech kanałach leci do Amandy. Wtedy wykorzystując swoje postacie albo zajarzysz, z którego kierunku uderza, albo musisz się zdać tylko na słuch. Przy tak szeroko rozstawionych kanałach jak w końcowych etapach nie da się ich obserwować jednocześnie. A obcy nie poczeka choćby ułamka sekundy.
Choć czasem rzeczywiście potrafi zaskoczyć. Najgorzej, jak przy trzech kanałach leci do Amandy. Wtedy wykorzystując swoje postacie albo zajarzysz, z którego kierunku uderza, albo musisz się zdać tylko na słuch. Przy tak szeroko rozstawionych kanałach jak w końcowych etapach nie da się ich obserwować jednocześnie. A obcy nie poczeka choćby ułamka sekundy.
-
Hien
Ty jako wojskowy masz predyspozycje
Ja to wiesz, szybko się gubię. Inna sprawa, to na czym grasz?
-
shodan
No na telefonie. Na początku byłem zagubiony jak dziecko, nie potrafiłem ogarnąć kierowania jednocześnie czterema postaciami, kamerami, drzwiami. Ale wszystkiego można się z czasem nauczyć.