Ulubiony vs. Najlepszy
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Lecimy Ultrę. Absolutnie zgadzam się z Hienem, tam mogły odchodzić naprawdę interesujące i trip-hopowe i może wręcz soulowe rzeczy... te demówki martinowe to tak mocno sugerują, że nikt mnie nie przekona, że na hipotetycznej płycie z 1998 roku tak by się nie skończyło.
Najlepsze: Barrel of a Gun, The Love Thieves, Useless, Home, Sister of Night, Surrender, Only When I Lose Myself
Ulubione: The Love Thieves, It's No Good, Home, Sister of Night, Freestate, The Bottom Line, Jazz Thieves, Surrender, Only When I Lose Myself
Najlepsze: Barrel of a Gun, The Love Thieves, Useless, Home, Sister of Night, Surrender, Only When I Lose Myself
Ulubione: The Love Thieves, It's No Good, Home, Sister of Night, Freestate, The Bottom Line, Jazz Thieves, Surrender, Only When I Lose Myself
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Ultra
Najlepsze: Barrel of a Gun, Home, Useless
Ulubione: Barrel of a Gun, The Love Thieves, Useless
Bonusowo: Only When I Lose Myself, Surrender
Ultra u mnie tu kompletnie niczym nie zaskakuje, zgadzam się że był to bardzo ciekawy okres ich twórczości i chętnie posłuchałbym więcej z tego okresu (chociażby jakieś dema please)
Najlepsze: Barrel of a Gun, Home, Useless
Ulubione: Barrel of a Gun, The Love Thieves, Useless
Bonusowo: Only When I Lose Myself, Surrender
Ultra u mnie tu kompletnie niczym nie zaskakuje, zgadzam się że był to bardzo ciekawy okres ich twórczości i chętnie posłuchałbym więcej z tego okresu (chociażby jakieś dema please)
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Najlepsze: Barrel of a Gun, Home, Useless, It’s No Good, Surrender, Only When I Lose Myself.
Ulubione: Barrel of a Gun, The Love Thieves, Home, Uselink, Useless, Surrender, Only When I Lose Myself.
Ograniczyłem się do naprawdę tych najbardziej ulubionych. Bo mógłbym równie dobrze wypisać całą płytę.
No i Uselink jako jeden z dwóch moich ulubionych instrumentali też zasługuje na wyróżnienie.
Ulubione: Barrel of a Gun, The Love Thieves, Home, Uselink, Useless, Surrender, Only When I Lose Myself.
Ograniczyłem się do naprawdę tych najbardziej ulubionych. Bo mógłbym równie dobrze wypisać całą płytę.
No i Uselink jako jeden z dwóch moich ulubionych instrumentali też zasługuje na wyróżnienie.
-
stripped
U mnie drobny edit bo z rozpędu nie uwzględniłem The Love Thieves w ulubionych.
W oczekiwaniu na Melkiego rozpisałem sobie posty już do końca tematu i potem copypasta i tak wychodzi że na szybko to zrobiłem
W oczekiwaniu na Melkiego rozpisałem sobie posty już do końca tematu i potem copypasta i tak wychodzi że na szybko to zrobiłem
-
Hien
Trzeba zrobić zrzutę na internet dla Melkiego.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
dejmien
Czyżby Melki miał tak wolny internet, że jest w stanie działać w miare sprawnie jedynie przy szachach online? 
-
shodan
W szachach też mu podobno lagi dają w kość.
-
Hien
Prośba do Malkiego jak tu wejdzie: napisz bestke Ultry i od razu zacznij Excitera, żebyśmy mogli potem zacząć sami Playing The Angel bez czekania dwóch dni 
-
Malkolit
- Ulubiony utwór: World in My Eyes
Nie, zacina się na streamachdejmien pisze:24 mar 2021 19:32Czyżby Melki miał tak wolny internet, że jest w stanie działać w miare sprawnie jedynie przy szachach online?![]()
Najlepsze: Barrel, The Love Thieves, Home, It's No Good, Useless, Freestate, OWILM, Surrender
Ulubione: The Love Thieves, Home, It's No Good, Useless, Freestate, Insight, OWILM, Surrender
Instrumentale są spoko, ale nie tak, żeby je tu wyróżniać. Siostra jest słaba, Bottom Line jest intrygującą piosenką.
-
Malkolit
Exciter:
Najlepsze: Shine, The Sweetest Condition, When The Body Speaks, Freelove, Breathe
Ulubione: Shine, The Sweetest Condition, When The Body Speaks, Freelove, Breathe, I Am You, Goodnight Lovers, Zenstation
Najlepsze: Shine, The Sweetest Condition, When The Body Speaks, Freelove, Breathe
Ulubione: Shine, The Sweetest Condition, When The Body Speaks, Freelove, Breathe, I Am You, Goodnight Lovers, Zenstation
-
shodan
Najlepsze: Dream on, Shine, When The Body Speaks, Breathe, I Am You.
Ulubione: Dream on, Shine, The Sweetest Condition, When The Body Speaks, Freelove, Breathe, Easy Tiger, I Am You.
Znowu wyróżniam instrumental - tym razem najulubieńszy z całej dyskografii.
Na Exciter mam sporo tych ulubionych - jak przystało na najbardziej ulubioną dla mnie płytę DM.
Ulubione: Dream on, Shine, The Sweetest Condition, When The Body Speaks, Freelove, Breathe, Easy Tiger, I Am You.
Znowu wyróżniam instrumental - tym razem najulubieńszy z całej dyskografii.
Na Exciter mam sporo tych ulubionych - jak przystało na najbardziej ulubioną dla mnie płytę DM.
-
Malkolit
Zgadzam się, instrumentale z Excitera są bardzo fajne 
-
Hien
Najlepsze: Breathe, Dream On, Shine, I Am You, Freelove, When The Body Speaks, The Sweetest Condition
Ulubione: Zenstation, Breathe, Lovetheme, Comatose, Shine, Dream On, Freelove, I Am You, When The Body Speaks, Goodnight Lovers,... w zasadzie wszystko. Gdybym miał wybrać top3 to Zenstation, Breathe, I Am You.
Ulubione: Zenstation, Breathe, Lovetheme, Comatose, Shine, Dream On, Freelove, I Am You, When The Body Speaks, Goodnight Lovers,... w zasadzie wszystko. Gdybym miał wybrać top3 to Zenstation, Breathe, I Am You.
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Exciterowa formalność...
Najlepsze: Dream On, Shine, The Sweetest Condition, Breathe, When The Body Speaks, Goodnight/Goodbye Lovers
Ulubione: ww., The Dead of Night, Freelove, Comatose, I Feel Loved, I Am You, Zenstation...
W zasadzie tylko Dirt bym nie dodał... no może miałbym problem jeszcze z Easy Tiger - raczej w izolacji od I Am You nie słucham.
Najlepsze: Dream On, Shine, The Sweetest Condition, Breathe, When The Body Speaks, Goodnight/Goodbye Lovers
Ulubione: ww., The Dead of Night, Freelove, Comatose, I Feel Loved, I Am You, Zenstation...
W zasadzie tylko Dirt bym nie dodał... no może miałbym problem jeszcze z Easy Tiger - raczej w izolacji od I Am You nie słucham.
-
stripped
Sorki Panowie ale Melki loguje się na forum dawno po tym jak ja już śpię więc dopiero teraz wrzucam.
A, mało tego przyśniło mi się że Melki wrzucił tylko posta o tym że zapomniał o Ultrze i on jej nie słucha właściwie więc nie mogliśmy kontynuować tematu
Exciter
Najlepsze: Dream On, Shine, Freelove
Ulubione: Dream On, Shine, Goodnight Lovers
Do silnej sympatii dla Goodnight Lovers przyznałem się przed sobą chyba dopiero teraz przy okazji tego tematu
Playing The Angel
Najlepsze: A Pain That I'm Used To, John The Revelator, Precious
Ulubione: A Pain That I'm Used To, John The Revelator, Macro i I Want It All
I Want It All pokochałem chyba po obejrzeniu Touring The Angel, przyjemny chilloutowy kawałek, Macro jest mocne i lubię tą końcówkę bardzo. Nie umiem się już tak jarać Nothing's Impossible po usłyszeniu dema niestety.
Bonusowo: Martyr - lubię choć nie jest to sympatia na poziomie wyżej wymienionych, po prostu lubię jak resztę PTA
A, mało tego przyśniło mi się że Melki wrzucił tylko posta o tym że zapomniał o Ultrze i on jej nie słucha właściwie więc nie mogliśmy kontynuować tematu
Exciter
Najlepsze: Dream On, Shine, Freelove
Ulubione: Dream On, Shine, Goodnight Lovers
Do silnej sympatii dla Goodnight Lovers przyznałem się przed sobą chyba dopiero teraz przy okazji tego tematu
Playing The Angel
Najlepsze: A Pain That I'm Used To, John The Revelator, Precious
Ulubione: A Pain That I'm Used To, John The Revelator, Macro i I Want It All
I Want It All pokochałem chyba po obejrzeniu Touring The Angel, przyjemny chilloutowy kawałek, Macro jest mocne i lubię tą końcówkę bardzo. Nie umiem się już tak jarać Nothing's Impossible po usłyszeniu dema niestety.
Bonusowo: Martyr - lubię choć nie jest to sympatia na poziomie wyżej wymienionych, po prostu lubię jak resztę PTA
-
Hien
Najlepsze: Precious, Macro, The Sinner In Me, The Darkest Star
Ulubione: Macro, The Sinner In Me, The Darkest Star, I Want It All, Lilian, Precious
Ulubione: Macro, The Sinner In Me, The Darkest Star, I Want It All, Lilian, Precious
-
shodan
Najlepsze: A Pain That I'm Used To, Suffer Well, Nothing's Impossible, The Darkest Star
Ulubione: A Pain That I'm Used To, Nothing's Impossible, The Darkest Star, Suffer Well, I Want It All.
Od początku lubiłem PTA. Fajny klimat, fajne kompozycje.
Lubię też Martyr i Newborn.
Ulubione: A Pain That I'm Used To, Nothing's Impossible, The Darkest Star, Suffer Well, I Want It All.
Od początku lubiłem PTA. Fajny klimat, fajne kompozycje.
Lubię też Martyr i Newborn.
-
Malkolit
PTA:
Najlepsze: Precious, The Sinner In Me, The Darkest Star
Ulubione: A Pain That I'm Used To, Precious, The Sinner In Me, Suffer Well
Nie lubię b-side'ów z tej płyty, a Martyr wydaje mi się cały czas dość płytki; w ogóle płyta jest jakaś taka nieprzekonująca do końca
Najlepsze: Precious, The Sinner In Me, The Darkest Star
Ulubione: A Pain That I'm Used To, Precious, The Sinner In Me, Suffer Well
Nie lubię b-side'ów z tej płyty, a Martyr wydaje mi się cały czas dość płytki; w ogóle płyta jest jakaś taka nieprzekonująca do końca
-
Malkolit
Od razu wrzucę kolejne typy, bo wiem, że w najbliższych dniach będzie z tym problem:
SOTU:
Najlepsze: In Chains, Corrupt, Ghost, Light, Miles Away
Ulubione: Corrupt, In Chains, In Sympathy, Ghost
SOTU:
Najlepsze: In Chains, Corrupt, Ghost, Light, Miles Away
Ulubione: Corrupt, In Chains, In Sympathy, Ghost
-
Malkolit
Delta:
Najlepsze: Angel, Heaven, Slow
Ulubione: Angel, Heaven, Slow, Broken, Soft Touch, Alone, Always