Ulubiony vs. Najlepszy
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
PTAszek
Najlepsze: Precious, I Want It All, The Darkest Star, Johny, Suffer Well
Ulubione: ww. + Newborn, Macro i Damaged People
Najlepsze: Precious, I Want It All, The Darkest Star, Johny, Suffer Well
Ulubione: ww. + Newborn, Macro i Damaged People
-
Hien
Sounds
Najlepsze: Corrupt, Miles Away, Little Soul, Jezebel, Ghost
Ulubione: Come Back, Corrupt, Miles Away, Little Soul, Jezebel, Ghost, Light, Perfect, In Sympathy.
Przypomina mi się jak Gore tłumaczył dopisek do Miles Away, kawałkiem Madonny o tym samym tytule, który wyszedł w tym samym czasie. I to jest świetny kawałek.
Najlepsze: Corrupt, Miles Away, Little Soul, Jezebel, Ghost
Ulubione: Come Back, Corrupt, Miles Away, Little Soul, Jezebel, Ghost, Light, Perfect, In Sympathy.
Przypomina mi się jak Gore tłumaczył dopisek do Miles Away, kawałkiem Madonny o tym samym tytule, który wyszedł w tym samym czasie. I to jest świetny kawałek.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
Dragon
Miles Away Madonny jest dobry 
SOTU
Najlepsze: Ghost, In Chains, Fragile Tension, Corrupt, Jezebel
Ulubinone: Ghost, In Chains, Fragile Tension, Jezebel, Peace, Perfect, Miles Away/TTI, Light, Sun & Moon & Stars
Co do najlepszych to ja już raczej przeklejam to, co przytoczyłem wcześniej. W przypadku ulubionych... znowu jest tak, że do naprawdę wielu lubię wracać, ale żeby określać je mianem ulubionych, rzeczywiście wybranych - miałem tak z Hole To Feed czy Oh Well.
SOTU
Najlepsze: Ghost, In Chains, Fragile Tension, Corrupt, Jezebel
Ulubinone: Ghost, In Chains, Fragile Tension, Jezebel, Peace, Perfect, Miles Away/TTI, Light, Sun & Moon & Stars
Co do najlepszych to ja już raczej przeklejam to, co przytoczyłem wcześniej. W przypadku ulubionych... znowu jest tak, że do naprawdę wielu lubię wracać, ale żeby określać je mianem ulubionych, rzeczywiście wybranych - miałem tak z Hole To Feed czy Oh Well.
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Sounds of the Universe
Najlepsze: In Chains, Wrong, Corrupt
Ulubione: In Chains, Corrupt ale i In Sympathy czy Jezebel (w moim odczuciu na Exciterze i PTA Mart opuścił się trochę z poziomem swoich ballad i w 2009 wrócił do formy)
Bonusowo: The Sun and The Moon and The Stars - kolejna balladowa perełka, lepsze od Jezebel nawet. Ewentualnie lubię Light o którym już zapomniałem ale to taka umiarkowana sympatia.
SOTU zbytnio nie zaskakuje ale i niewiele oferuje moim zdaniem, słaba to była płyta wg mnie i źle zrealizowana, bardzo płasko brzmiąca.
Najlepsze: In Chains, Wrong, Corrupt
Ulubione: In Chains, Corrupt ale i In Sympathy czy Jezebel (w moim odczuciu na Exciterze i PTA Mart opuścił się trochę z poziomem swoich ballad i w 2009 wrócił do formy)
Bonusowo: The Sun and The Moon and The Stars - kolejna balladowa perełka, lepsze od Jezebel nawet. Ewentualnie lubię Light o którym już zapomniałem ale to taka umiarkowana sympatia.
SOTU zbytnio nie zaskakuje ale i niewiele oferuje moim zdaniem, słaba to była płyta wg mnie i źle zrealizowana, bardzo płasko brzmiąca.
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Najlepsze: Corrupt, Wrong, In chains, Ghost.
Ulubione: Corrupt, Wrong, In chains, Ghost, Fragile tension, Miles away.
Ulubione: Corrupt, Wrong, In chains, Ghost, Fragile tension, Miles away.
-
stripped
Melki już poleciał swoje typy więc jedziemy Deltę:Malkolit pisze:25 mar 2021 15:31Od razu wrzucę kolejne typy, bo wiem, że w najbliższych dniach będzie z tym problem:
SOTU:
Najlepsze: In Chains, Corrupt, Ghost, Light, Miles Away
Ulubione: Corrupt, In Chains, In Sympathy, Ghost
Delta Machine
Najlepsze: Welcome To My World, Angel, Heaven
Ulubione: Welcome To My World, Angel, Alone i The Child Inside
Bonusowo: Happens All The Time i Always
Posłuchałem trochę Delty chcąc przeanalizować moją niechęć do niej, brzmieniowo płyta jest rozstrzelona między utwory bluesowe i elektroniczne, dwie twarze jak u MFTM, największym problemem jest jej końcówka z dwoma słabszymi kawałkami (Soothe My Soul i Goodbye, który sam w sobie ma świetne outro ale poza tym nie zaskakuje i nuży, poza tym oba numery brzmią jakby panowie zjadali własny ogon - kopie Personal Jesus i I Feel You). Problemem chyba jest dla mnie może warstwa tekstowa gdzie numery z tej płyty jakoś nie są mi bliskie ani interesujące choć w większości zrealizowane są całkiem nieźle (poza w/w tylko Soft Touch mnie drażni waląc po uszach ścianą dźwięku). Pomimo niezłego tłustego brzmienia album jakoś mnie nudzi i nie wyzwala we mnie emocji
-
Hien
Najlepsze: Welcome To My World, Heaven, Slow, Angel, Secret To The End, The Child Inside
Ulubione: Long Time Lie, Heaven, Welcome To My World, Slow, Secret To The End, The Child Inside, Broken, My Little Universe
Patrząc na pojedyncze utwory, to lepsza płyta niz się ją pamięta. Ten sam problem co z MFTM, przy czym potrafię posłuchać Delty w całości bez większych zgrzytów. Zazwyczaj mi się po prostu nie chce.
Ulubione: Long Time Lie, Heaven, Welcome To My World, Slow, Secret To The End, The Child Inside, Broken, My Little Universe
Patrząc na pojedyncze utwory, to lepsza płyta niz się ją pamięta. Ten sam problem co z MFTM, przy czym potrafię posłuchać Delty w całości bez większych zgrzytów. Zazwyczaj mi się po prostu nie chce.
-
stripped
No właśnie, lepsza niż się ją pamięta z tym że ja bez problemów słucham MFTM a Deltę mam ochotę wyłączyć pod koniec. Ale na dobrą sprawę chętniej posłucham kawałków z Delty niż A Broken Frame czy Construction Time Again, świeżość sama w sobie już wygrywa ale i wiadomo poziom.
-
shodan
No właśnie, pierwsze parę utworów naprawdę cieszy, ale od połowy to już jest męka, bo im dalej tym gorzej.stripped pisze:25 mar 2021 20:57Pomimo niezłego tłustego brzmienia album jakoś mnie nudzi i nie wyzwala we mnie emocji
Najlepsze: Welcome To My World, Angel, Secret To The End.
Ulubione: Welcome To My World, Angel, Secret To The End, Broken, Alone, All That's Mine.
Wszystkie bonusy są też bardzo dobre, a All That's Mine to już szczególnie.
Zauważyłem jeszcze ostatnio, że w niektórych utworach wokal Gahana mnie nieco drażni. Na Spirit mam ten sam problem. Fajne utwory i skrzypiący głos, np. w Cover me.
-
stripped
Dla przypomnienia Melki:
Czekamy na Dragona (możesz dorzucić Spirit od razu jak chcesz)Malkolit pisze:25 mar 2021 15:32Delta:
Najlepsze: Angel, Heaven, Slow
Ulubione: Angel, Heaven, Slow, Broken, Soft Touch, Alone, Always
-
Dragon
Delta ma po prostu... za dużo numerów. Na SOTU się tego tak nie czuje, bo jest większa różnorodność w brzmieniu. Ale jednak Deltę częściej słucham jako całość niż MFTM, nie jest to za duża różnica, ale... 
Najlepsze: Welcome To My World, Heaven, Happens All the Time, Always,
Ulubione: ww, Long Time Lie, Secret To The End, My Little Universe, All That's Mine
Od razu zarzucę spirytem.
Najlepsze: Going Backwards, Where's The Revolution, Fail, Cover Me
Ulubione: Going Backwards, Fail, No More, So Much Love, Poorman, Eternal
Najlepsze: Welcome To My World, Heaven, Happens All the Time, Always,
Ulubione: ww, Long Time Lie, Secret To The End, My Little Universe, All That's Mine
Od razu zarzucę spirytem.
Najlepsze: Going Backwards, Where's The Revolution, Fail, Cover Me
Ulubione: Going Backwards, Fail, No More, So Much Love, Poorman, Eternal
-
stripped
Spirit
Najlepsze: Going Backwards, Where's the Revolution, Cover Me i Fail
Ulubione: Going Backwards, Cover Me i No More
Tu też nie ma zbytnio zaskoczenia, propsuję No More bo to fajny syntezatorowy cukierek na jaki czekałem od czasów Precla. Cover Me zawsze będzie mi się chyba kojarzyć z czasem kiedy akurat jeszcze pracowałem nocki i rano po pracy pasowało idealnie "I've felt better, I've been up all night, I can feel it coming - the morning light". Świetna płyta od A do Z, cieszę się że takiej premiery od DM doczekałem
Najlepsze: Going Backwards, Where's the Revolution, Cover Me i Fail
Ulubione: Going Backwards, Cover Me i No More
Tu też nie ma zbytnio zaskoczenia, propsuję No More bo to fajny syntezatorowy cukierek na jaki czekałem od czasów Precla. Cover Me zawsze będzie mi się chyba kojarzyć z czasem kiedy akurat jeszcze pracowałem nocki i rano po pracy pasowało idealnie "I've felt better, I've been up all night, I can feel it coming - the morning light". Świetna płyta od A do Z, cieszę się że takiej premiery od DM doczekałem
-
shodan
Najlepsze: Going Backwards, Where's the Revolution, The worst crime.
Ulubione: Going Backwards, Where's the Revolution, The worst crime, Eternal, Scum.
Bardzo dobra płyta, choć szczerze mówiąc nie słucham jej zbyt często.
Ulubione: Going Backwards, Where's the Revolution, The worst crime, Eternal, Scum.
Bardzo dobra płyta, choć szczerze mówiąc nie słucham jej zbyt często.
-
Hien
No nie wiem. Delta ma moim zdaniem dużo większą różnorodność brzmienia, wręcz za dużą, z czego wynika jej niespójność.Dragon pisze:26 mar 2021 17:10Delta ma po prostu... za dużo numerów. Na SOTU się tego tak nie czuje, bo jest większa różnorodność w brzmieniu.
-
stripped
Dla przypomnienia Melki:

Czyli został tylko HienMalkolit pisze:25 mar 2021 15:33Spirit:
Najlepsze: The Worst Crime, You Move, Cover Me, Poison Heart, No More, Fail
Ulubione: You Move, Cover Me, Eternal, Poison Heart, So Much Love, No More
-
Dragon
@Hien, ja mam zupełnie odwrotnie.
Wszystko jest w tej bardzo surowej stylistyce, nawet te numery kiedy są wyraźnie bluesowe albo wyraźnie elektroniczne to mają taką samą podstawę brzmieniową, czy tam się doda gitar, imituje symfonie jakieś albo bezpośrednio nawiązuje do minimal techno, u mnie to ogólne wrażenie zostaje to samo. Jak sobie pomyślę teraz o Broken, Alone, Goodbye, szczególnie z płyty... za bardzo zadusili te numery.
-
Hien
Zobaczymy co będzie kolejne. O ile będzie.
No i co nam zostanie jak wrzucę swoje?
No i co nam zostanie jak wrzucę swoje?
-
stripped
10 ulubionych?
A co nam zostaje jak nie wrzucisz? Dyskusja stoi.
A co nam zostaje jak nie wrzucisz? Dyskusja stoi.
-
Hien
Najlepsze: The Worst Crime, Cover Me, Poison Heart, No More, Fail, Revolution
Ulubione: The Worst Crime, Cover Me, Poison Heart, No More, Fail, You Move
Ulubione: The Worst Crime, Cover Me, Poison Heart, No More, Fail, You Move