B-Sides Madness Bracket
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Ból dupy bym miał, jakby Dirt przeszedł dalej raczej.
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Proszę uznać moje porównanie za objaw bycia totalnym hejterem You Move, bo w zasadzie masz Hien dużo racji.
Ale też żeby nie było, nie codziennie napisze się Breathe na przykład. Tak, tak, Gahan to nie Gore, ten pierwszy jest w swoich tekstach znacznie bardziej bezpośredni, ale... miewał lepsze. Nawet jak będę bardzo drobiazgowy i porównam mniej więcej podobny vibe tekstów z tej samej płyty - So Much Love i You Move, niby to samo, ale nie to samo.
To też nie jest tak, że Depeche Mode to zawsze prostolinijne piosenki o emocjach, seksie, pożądaniu czy jakichś negatywnych uczuciach.
Trzymam kciuki za postanowienie shodana xD
To też nie jest tak, że Depeche Mode to zawsze prostolinijne piosenki o emocjach, seksie, pożądaniu czy jakichś negatywnych uczuciach.
Trzymam kciuki za postanowienie shodana xD
-
Hien
Nie no, z całym szacunkiem dla naszego wesołego grona, jeżeli ostentacyjna walka z zasadami pisowni w imieniu walki z jakimś utworem muzycznym to nie jest wynik bólu dupy, to nie wiem co jest. Ale kończmy offtopa, bo jak Mudżyn tu jutro zajrzy, to się przeżegna.
@Dragon, jak dla mnie teksty DM zawsze były na swój sposób infantylne, a Martinowi brakowało dystansu, żeby przy słuchaniu jego twórczości nie mieć wątpliwości, czy to na pewno napisał dorosły człowiek. Ale miewał przebłyski, głównie tam gdzie wkradało się trochę humoru. Nawet zboczonego. No, ale to jest temat na osobny wątek.
@Dragon, jak dla mnie teksty DM zawsze były na swój sposób infantylne, a Martinowi brakowało dystansu, żeby przy słuchaniu jego twórczości nie mieć wątpliwości, czy to na pewno napisał dorosły człowiek. Ale miewał przebłyski, głównie tam gdzie wkradało się trochę humoru. Nawet zboczonego. No, ale to jest temat na osobny wątek.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
shodan
Wy tu o tekstach, które mnie w zasadzie nigdy za bardzo nie interesowały. Nawet nie wiem o czym jest dirt, ale to muzycznie i wokalnie tak obleśny utwór, że aż strach.
I Hien nie chodzi tu o żaden ból dupy. Po prostu jak zobaczysz utwór pisany przeze mnie z małej litery, to będziesz wiedział, że to dla mnie po prostu szrot, omyłkowo tylko zwany utworem.
Kto wie, z jakiego to filmu zaczerpnięte?
I Hien nie chodzi tu o żaden ból dupy. Po prostu jak zobaczysz utwór pisany przeze mnie z małej litery, to będziesz wiedział, że to dla mnie po prostu szrot, omyłkowo tylko zwany utworem.
Kto wie, z jakiego to filmu zaczerpnięte?
-
Hien
A mnie nawet nie obchodzi kto tutaj jak bardzo czym gardzi, ja chcę sobie tylko pograć w mudżynowego bracketa na luzaku.
-
Dragon
Gdybym się trzymał bardzo naukowo tego, to taka pisownia jeszcze nie byłaby niczym złym, gorzej z tym, że wymagała specjalnego ogłoszenia.
Wtedy kolejny raz Hien jeńców nie bierze. Podręcznikowy ból dupy as its best.
No rzeczywiście to już jest jakiś początek innego tematu, bo to już wymagałoby przyjrzenia się temu, jak w ogóle Martin układa te teksty, co go inspiruje, jak przebiega proces tworzenia. Napisał już na tyle tego, że brzmi to jak ciekawy pomysł na małą prackę na ten temat. A jednocześnie obok tego infantylizmu, zamknięcia jest Martin, jakiego znają i lubią fani, czyli ze specyficznym poczuciem humoru, taką lekkością w strzelaniu punchline'ów. Skomplikowana sprawa.
Żeby nie było, że uciekam od tematu - ciekawy wynik BNT, zawsze gdzieś na uboczu w rozmowach, a tutaj proszę opędzlowany Newborn, który dla mnie był jednym z faworytów ala Ghost.
No rzeczywiście to już jest jakiś początek innego tematu, bo to już wymagałoby przyjrzenia się temu, jak w ogóle Martin układa te teksty, co go inspiruje, jak przebiega proces tworzenia. Napisał już na tyle tego, że brzmi to jak ciekawy pomysł na małą prackę na ten temat. A jednocześnie obok tego infantylizmu, zamknięcia jest Martin, jakiego znają i lubią fani, czyli ze specyficznym poczuciem humoru, taką lekkością w strzelaniu punchline'ów. Skomplikowana sprawa.
Żeby nie było, że uciekam od tematu - ciekawy wynik BNT, zawsze gdzieś na uboczu w rozmowach, a tutaj proszę opędzlowany Newborn, który dla mnie był jednym z faworytów ala Ghost.
-
Hien
Newborn w remiksie chętnie. W oryginale orbituje w okolicach Martyra.
-
Dragon
No to ja w remiksie chyba już przestałem kupować. Oryginalny jest taki skończony, a w wersji by Kettel gdzieś się zawiesza w połowie imo z dupy. Chociaż wersja singlowa ma swoje wady, m.in. ten earrape jak wchodzi ten "refren". Nawiązując do dyskusji gdzie indziej, tutaj Hillier musiał mieć wzwód.
-
Hien
Tak na prawdę trudno powiedzieć kto miał wzwód, bo kiedy słucham płyt innych wykonawców produkowanych przez Hilliera, to takich niespodzianek tam nie ma.
-
Dragon
W takim razie zostaje lekko pijany Martin. Na pewno, bo epoka PTAka to ostatnia taka, w której jeszcze się regularnie zachlewał. Szczególnie, że to jego tekst zresztą. Programujących brzmienia czy techników o to nie podejrzewam, dla nich to pewnie nie pierwsza i nie tysięczna robota.
-
Hien
Depeche Mode z czasów PTA, to generalnie jeden wielki earrape. Może ktoś się kiedyś pokusi o jakiś nowy mix.
-
shodan
ea co?
-
Dragon
Uszogwałt, czyli po prostu przesterowany materiał. W czasach PTAka jeszcze bardzo częsta praktyka w produkcji, dzisiaj raczej estetyka, którą się wykorzystuje w muzycznych memach i śmiesznych filmikach.
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Z tych rozmow moznaby skompletowac ciekawy material na prace doktorska 
Enjoy The Silence
-
Hien
Panie, nikt by takiego przewodu nie pozwolił otworzyć 
-
shodan
Ee panie, a Ty od dawna miałeś zasypiać przy Violator. 
-
Hien
Nawet DM nie mogę słuchać, bo siedzę na forum DM 
-
shodan
Tak więc czcze przechwałki. Pokaż jutro screena z last.fm to uwierzymy może, żeś słuchał DM. 
-
Hien
Sam możesz wejść na mój profil
zaraz zaczynam