Co fajnego Wam się dzisiaj przytrafiło?
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Mimo wszystko nie urodziłem się wczoraj, Panowie 
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Ja nic nie mowie 
Enjoy The Silence
-
Hien
Czez po napisaniu 50 postów w ciągu godziny
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
Czez
Nawet niezla srednia. Choc Twoja jeszcze lepsza 
Enjoy The Silence
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
8k postów pękło. 
-
Czez
Idziesz jak przecinak 
Enjoy The Silence
-
Czez
Spedzilem wczoraj kilka godzin ze swoja znajoma, ktora ma juz 75 lat. Znamy sie od kilkunastu, odkad mieszkam tu w Anglii. Pani Janina jest naprawde wspanialym czlowiekiem. Wczoraj specjalnie upiekla placek. Jak zwykle nie moglismy sie nagadac. Jej ojca brat jeszcze przed wojna byl instruktorem pilotazu w Deblinie. Szkolil m.in Skalskiego. Bral udzial w drugiej wojnie jako pilot mysliwca w Polsce, Francji a na koncu w Angli, m.in w bitwie o Anglie, ma potwierdzonych kilka zestrzelen, a kilka nie potwierdzonych. Sam byl dwukrotnie zestrzelony i ciezko ranny, operowany przez ruch oporu w Belgii, za co kilku Belgow stracilo zycie. Oj dlugo by opowiadac. Latal m.in w dywizjonie 302, ale nie tylko. Zmarl jakos w latach 80 tu w Londynie.
A pani Janka caly czas bardzo aktywna polonijnie.
A pani Janka caly czas bardzo aktywna polonijnie.
Enjoy The Silence
-
shodan
Jako, że ceny kart graficznych są nadal absurdalne i nie śpieszno mi z tego powodu do kupna nowego srogo przepłaconego kompa, reanimowałem swojego staruszka. Wystarczyło zainstalować nowy system operacyjny i porządnie odkurzyć wnętrze kompa, żeby wszystko znowu zadziałało jak należy. Może w jakieś nowe cuda nie pogram, ale w WoT, The Long Dark czy Alien Isolation jak najbardziej. I to płynnie. I to mi wystarczy.
Ba nawet zdecydowanie nowsza SOMA poszła.
Ba nawet zdecydowanie nowsza SOMA poszła.
-
Czez
SOMA? A coz to?
Enjoy The Silence
-
shodan
Fajny horror w trybie FPS z akcją osadzoną pod wodą. Grałem tylko chwilkę, żeby sprawdzić czy pójdzie na moim kompie, ale na YT pooglądałem i mi się podobało.
-
Czez
Spoko 
Enjoy The Silence
-
shodan
No niestety, za szybko się cieszyłem. SOMA po paru minutach gry zawiesza mi się. Szkoda, bo gra wygląda naprawdę na przerażającą.
-
Czez
A ja bylem dzis z synem na corocznej uroczystosci poswieconej pamieci polskich lotnikow, ktorzy w czasie 2 swiatowej walczyli w szeregach RAF. Bardzo ujmujace wydarzenie. Oprocz przedstawicieli wladz polskich, brytyjskich, w tym przedstawiciela krolowej, wojskowych polskich, brytyjskich, jak i przedstawicieli armii innych panstw, bylo tez dwoch jeszcze zyjacych kombatantow z tamtego okresu, w tym 99 letni czlonek zalogi ( nie wiem czy pilot ) z dywizjonu 300 bombowego. Zastanawialem sie, co czul ten czlowiek stojac przed pomnikiem, asystowany przez dwoch angielskich pilotow, widzac numer swojego dywizjonu na tym pomniku. Wokol sa wygrawerowane nazwiska ponad 1200 poleglych polskich lotnikow. Wsrod nich na pewno jacys jego przyjaciele.
Uroczystosci byly okraszone wystepem orkiestry detej z krolewskich sil powietrzych oraz przelotami spitfire'a.
Uroczystosci byly okraszone wystepem orkiestry detej z krolewskich sil powietrzych oraz przelotami spitfire'a.
Enjoy The Silence
-
shodan
Mają wyspiarze za co polskim lotnikom być wdzięczni.
-
Czez
Ano maja...
Enjoy The Silence
-
Dragon
Dzisiaj mój ukochany monodram na podstawie Pani Bovary w wałbrzyskim teatrze. Rzadko kiedy się rozklejam, dzisiaj było blisko. Wielka rzecz, bardzo kameralny klimat, osobisty tekst, na niewielkiej przestrzeni dzieje się rozkład dramatu bohaterki flaubertowskiej powieści z aluzjami aktorki do tej chłodnej rzeczywistości dookoła. Tym razem na żywo, ostatnio oglądane przez stream.
-
Czez
A ja spedzilem wieczor w pubie z Brinem Griffinem, a co 

Enjoy The Silence
-
Czez
Wczoraj bylem na koncercie The Devout. Mialem tez zaproszenie na backtage, a potem afterparty. Ja wiem, ze nie wszystkim podoba sie idea cover band, ale chlopaki dali rade. Powiem tylko tyle, ze gdyby DM zagralo te utwory w takich wersjach, to bylby mega dynamit. No ale The Devout moga sobie pozwolic, bo maja oryginalna baze dzwiekow od Alana. No i przy okazji dogadalem sie z jednym z muzykow, a moim dobrym znajomym, ze wezme od niego recorder, ktory byl wlasnoscia Alana, a na ktorym byl nagrywany Violator i czesciowo SOFAD.
Enjoy The Silence
-
Dragon
Dzisiaj za 3 godziny wydarzą się Emigranci Mrożka w lokalnym teatrze.