Gry komputerowe

Awatar użytkownika
Malkolit
Ulubiony utwór: World in My Eyes

Post 07 lis 2021 12:03

Mnie w kwestii konsol (których nie używam) bawi to, że jak kupiłem sobie nowego kompa, to szeregu potrzebnych rzeczy na nim nie było, za to oprogramowanie do gry na konsoli, którego mi nie potrzeba, tak, i w dodatku jest problem z odinstalowaniem tego ;(
Awatar użytkownika
Hien

Post 07 lis 2021 12:08

Na PC gram już tylko w gry retro, z GOGa lub modowane. Gdybym miał kupować kompa do grania i co miesiąc musiał sprawdzać, czy nie muszę zrobić upgrade'u, to by mnie siusiak strzelił.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Awatar użytkownika
dejmien

Post 07 lis 2021 12:11

@Hien, to jak WB podchodzi do tej gry to pokłosie jej odbioru zaraz po premierze. Owszem, gra miała liczne bugi, ale ja doświadczyłem może jednego i to niezbyt uciążliwego. Dopiero po czasie sporo osób zaczęło doceniać tę grę. Mimo to nie uwzględniono jej w zbiorze Arkham Collection, co jest trochę strzałem w stopę, bo wielu fanów Arkham kupiło by to dla samego Origins, które imo ma najlepsze walki z bossami i najlepszy klimat.
Awatar użytkownika
Hien

Post 07 lis 2021 12:14

Deathstroke z Origins to jest złoto. Cieszę się, że mogę pograć w to w ogóle, ale serio, na ps4 byłoby milion razy lepiej. Grałem jeszcze w Arkham Blackgate na ps vite, i o ile jest to spoko gra, to jednak nie jest to.
Awatar użytkownika
dejmien

Post 07 lis 2021 12:16

Deathstroke z Origins przebił nawet Mr Freeza z AC. Remaster AO brałbym bez wahania. Blackgate przeszedłem ale to była bardziej taka ciekawostka wydawnicza. :D
Awatar użytkownika
mintaj
Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody

Post 11 lis 2021 22:42

Hien pisze:
07 lis 2021 12:08
Na PC gram już tylko w gry retro, z GOGa lub modowane. Gdybym miał kupować kompa do grania i co miesiąc musiał sprawdzać, czy nie muszę zrobić upgrade'u, to by mnie siusiak strzelił.
Ja liczę na rozwój cloud gamingu tbh, grałem w chmurze w CP2077 i większych problemów nie miałem (ofc z połączeniem i usługą, a nie grą xdd), rozwiązanie nie jest bez wad, ale ciągle lepsze niż ten nieustanny wyścig zbrojeń, który od lat mnie totalnie nie interesuje. Już nawet nie chce jojczeć na ceny kart graficznych, bo to smutny żart jest.
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
DO WTORKU POŁUDNIA
Awatar użytkownika
Hien

Post 11 lis 2021 22:59

Ja to zawsze byłem PCtowcem na pół gwizdka. Jak się pojawił w domu stacjonarny jakoś w 99 r., to doczekał się jednego ulepszenia, zmiany ram z 64 na 128 MB. Nigdy mnie nie kręciło wymienianie bebechów. Od 2008 gram już prawie tylko na konsolach, a na kompie w jakieś homm3, thiefa, dungeon keeper, itd. Myśleliśmy z dziewczyną żeby kupić jakieś allin1, ale ostatecznie stwierdziliśmy, że to bez sensu i kupiliśmy duży monitor, do którego podłączamy laptopy. Nie wiem zbyt dużo o graniu w chmurze, ale po prostu mnie to szczególnie nie dotyczy, bo i tak gram na konsolach.
Awatar użytkownika
Dragon
Ulubiony utwór: Sexy Doll

Post 11 lis 2021 23:05

Ten temat to dla mnie zupełnie czysta karta, ze względu na ciągłe nowinki właściwie od momentu gimnazjum zostałem na poziomie naprawdę paru dobrze wybranych tytułów, raczej klasyków i od tamtej pory niespecjalnie wiele się zmieniło.
Awatar użytkownika
dejmien

Post 11 lis 2021 23:23

Najwięcej na pececie gralem w deluxe ski jump 2. Najlepsza gra w historii na pecety. ;)
Awatar użytkownika
Neo44
Ulubiony utwór: Behind The Wheel

Post 14 lis 2021 12:28

Ostatnio gram w "Wiedźmina 3:Dziki Gon" na PC.
Wspaniała, wielka gra.
Awatar użytkownika
mintaj
Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody

Post 14 lis 2021 12:36

Dla mnie tylko i aż bardzo dobra, jest ładna graficzka, jest wielki, różnorodny świat, który można eksplorować godzinami, ale system walki jest prosty i schematyczny, a po mocarnym początku dalej fabularnie mocno siada (mówię o podstawce, bo DLC dają radę imo w całości). No i mimo wszystko jakoś nie chce mi się do tej gry wracać, ale akurat ja dość rzadko wracam do gier, które ukończyłem lata temu xD
Hien pisze:
11 lis 2021 22:59
Ja to zawsze byłem PCtowcem na pół gwizdka. Jak się pojawił w domu stacjonarny jakoś w 99 r., to doczekał się jednego ulepszenia, zmiany ram z 64 na 128 MB. Nigdy mnie nie kręciło wymienianie bebechów. Od 2008 gram już prawie tylko na konsolach, a na kompie w jakieś homm3, thiefa, dungeon keeper, itd. Myśleliśmy z dziewczyną żeby kupić jakieś allin1, ale ostatecznie stwierdziliśmy, że to bez sensu i kupiliśmy duży monitor, do którego podłączamy laptopy. Nie wiem zbyt dużo o graniu w chmurze, ale po prostu mnie to szczególnie nie dotyczy, bo i tak gram na konsolach.
Myślałem o zakupie tzw. dużej konsoli pokroju PS4/XBOXa, ale tbh nie gram jakoś szczególnie dużo, a w nowe gry AAA praktycznie wcale i chyba za bardzo mi się nie przyda, zwlaszcza ze mój komp jeszcze jako tako daje radę.
Też gram na konsolach, kupuję je zazwyczaj pod koniec ich żywotności, jakiś czas temu zanabyłem np. PS Vitę i okazało się, ze po przerobieniu jest całkiem sympatyczną zabawką do retroemulacji itd. (zreszta gierki też tam były, i to całkiem niezłe).
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
DO WTORKU POŁUDNIA
Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Post 20 lis 2021 12:40

Dzisiaj się dowiedziałem, że 16 grudnia na telefony wchodzi mobilna wersja Alien Isolation. :fletch:
Aż sobie dzisiaj z tej okazji zagram w Alien Blackout. :D
Awatar użytkownika
Hien

Post 20 lis 2021 15:25

Jak dla mnie to jest idiotyczny pomysł.
Awatar użytkownika
shodan

Post 21 lis 2021 02:10

Myślisz, że to będzie niegrywalne?
Mnie też trudno sobie wyobrazić tę grę na komórkę, no ale zobaczymy.
Awatar użytkownika
slick
Ulubiony utwór: Everything Counts

Post 21 lis 2021 10:49

Wszystkie gry na telefon to idiotyczny pomysł. Taka była reakcja ludzi na ogłoszenie prac nad mobilnym Diablo. https://youtu.be/MmkHAlhCvWg
Awatar użytkownika
Hien

Post 21 lis 2021 12:38

shodan pisze:
21 lis 2021 02:10
Myślisz, że to będzie niegrywalne?
Mnie też trudno sobie wyobrazić tę grę na komórkę, no ale zobaczymy.

W przypadku Izolacji, może być. Przypomnij sobie ile w tej grze trzeba ogarniać na kontrolerze. Czujnik ruchu zawsze musi być w gotowości, natychmiastowa wymiana broni, szybki dostęp do ekranu łączenia komponentów, mapa, przejście z czołgania do biegu, wychylanie się, itd. Wyobrażasz to sobie na ekranie dotykowym?

Do tego oglądanie Sevastopola na małym ekranie telefonu. Jeszcze na tablecie to jakoś będzie wyglądało, ale nie na smartfonie. A jeszcze jak ktoś nie założy słuchawek, to w ogóle bez sensu. Zobaczymy jak oni to zrobią, ale kompletnie mi się to nie widzi. Jeszcze w cenie 70 zł. Wolę kupić sobie Switcha i na nim grać w AI zawsze i wszędzie. Swoją drogą, właśnie kolejny raz przechodzę grę.
Awatar użytkownika
Czez
Ulubiony utwór: Cala masa

Post 21 lis 2021 13:13

Kazda gra na komorke jest tylko po to, zeby zdzierac kase.
Enjoy The Silence
Awatar użytkownika
dejmien

Post 21 lis 2021 13:15

Przenoszenie sprawdzonych, dużych gier na smartfony zawsze będzie oznaczać uszczuplenie parametrów gry. Nigdy nawet nie byłem zainteresowany sprawdzaniem ulubionych IP na telefonie, bo wydawanie kasy po to by sie rozczarować nie leży w kręgu moich zajawek. Na telefonie to można pograć w sudoku lub mahjonga. :p
Awatar użytkownika
shodan

Post 21 lis 2021 13:49

Wiem, że AI na telefonie to nie to, co na kompie, ale to zawsze Alien. :D Nie muszę zaraz kupować. Najpierw się zobaczy, jak to w ogóle będzie wyglądać.
Ja to bym był zadowolony, gdyby zrobili np. Alien Blackout 2. Tylko dłuższe i trudniejsze.
A do AI na kompie też chyba powrócę, bo zawsze o tej porze chodzi mi ta gra po głowie.
Awatar użytkownika
Hien

Post 22 lis 2021 13:20

https://www.youtube.com/watch?v=ldZl3QrCSSM

Tutaj są screeny z tego jak będzie wyglądała obsługa. Rozwiązali to chyba najlepiej jak się dało, ale nadal nie wiem po co komuś AI na komórki. To nie jest gra do grania w pociągu, czy w przerwie na kupe. Niedługo zrobią port na Game Boya i smartwatche.