Olimpiada
-
Hien
Re: [sport] IO Londyn 2012
Chrzanić sport, podobno za zamknięciu olimpiady mają wystąpić Spice Girls 
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
Rajca
Ja się cieszę, że te igrzyska się kończą. Są/były po prostu chu-jo-we. Przy żadnej wielkiej imprezie sportowej nie ma tylu afer, takiego kadzenia, takiego upośledzonego gdakania i pieprzenia o niczym. Najważniejsi są sponsorzy, reklamy i machinacje. Sport na dalszym planie.
Biegniesz na rekord? Zwolnij, w innych zawodach dostaniesz więcej kasy...
Biegniesz na rekord? Zwolnij, w innych zawodach dostaniesz więcej kasy...
-
Malkolit
- Ulubiony utwór: World in My Eyes
Jakby zdjąć tę całą kretyńską medialną otoczkę, to okazałoby się, że nic ciekawego się nie zdarzyło. Chyba wyleczyłem się skutecznie z podobnych imprez. Nie podniecam się Boltem i innymi podobnymi typami, na realizację imprezy trza spuścić zasłonę, więcej dymu niż ognia. Przez cały czas miałem wrażenie, że zawodnicy walczą na pół gwizdka.
-
dejmien
Niby dwa tygodnie a ciągnęło się jak stare gacie. Dobrze, że to już koniec. W pewnym momencie człowiek już chciał puścić pawia.
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
E tam, jęczyta jak stare babki.
Finał w siatkę był dzisiaj godny wielkiej imprezy. Rosja pokazała, że w tej dyscyplinie nie ma takiego momentu, w którym nie dało by się odwrócić losów meczu. Brazylijczycy już czuli ciężar złotych medali na szyjach a tu taki ch...
Finał w siatkę był dzisiaj godny wielkiej imprezy. Rosja pokazała, że w tej dyscyplinie nie ma takiego momentu, w którym nie dało by się odwrócić losów meczu. Brazylijczycy już czuli ciężar złotych medali na szyjach a tu taki ch...
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Igrzyska olimpijskie w Tokio wlasnie sie zaczely. Do boju Polsko 
Enjoy The Silence
-
shodan
Właśnie sobie przypomniałem, że Czez założył taki temat specjalnie z okazji IO.
Dzisiaj były 4 medale, co bardzo cieszy. Anita wciąż rządzi, choć młoda Kopron atakuje. Mile zaskoczył zapaśnik Tadeusz Michalik, który jeszcze rok temu miał operację serca. Swoje dołożyły kajakarki.
Jedynie siatkarzom nie poszło. No i Lisek poza podium, ale Duplandis to po prostu jakiś kosmita!
Zresztą Warholm też. Co za wynik!
Dzisiaj były 4 medale, co bardzo cieszy. Anita wciąż rządzi, choć młoda Kopron atakuje. Mile zaskoczył zapaśnik Tadeusz Michalik, który jeszcze rok temu miał operację serca. Swoje dołożyły kajakarki.
Jedynie siatkarzom nie poszło. No i Lisek poza podium, ale Duplandis to po prostu jakiś kosmita!
Zresztą Warholm też. Co za wynik!
-
Czez
Kibicujemy naszym, ale doceniamy osiagniecia innych. Tak jak piszesz shodan, Duplsndis to kosmita, Warholm pokazal moc, ale oprocz tego wyjatkowa sportsmenka jest dla mnie tez wenezuelka Rojas, ktora wygrala trojskok bijac 26 letni rekord swiata. Niesamowicie zachowal sie tez katarczyk, ktory w skoku wzwyz zasugerowal sedziemu dwa zlote medale.
No sle siatkarzy jest mi bardzo szkoda.
No sle siatkarzy jest mi bardzo szkoda.
Enjoy The Silence
-
Czez
W miare mozliwosci ogladam w tych dniach paraolimpiade. To jest niesamowite przezycie. Ilez to wnosi w moje zycie... tylko dzieki samemu ogladaniu paraolimpiad, pokonalem niejedna przeszkode w swoim zyciu. Wczoraj, dzis ogladalem m.in zawody plywackie, w ktorych startowali zawodnicy np bez konczyn. Np bez obu nog, a rece amputowany na wysokosci lokciow. No to wyjatkowe przypadki. To samo triatlon... TRIATLON!!! Bez reki czy nogi, niektorym stewardzi musieli pomagac wyjsc z wody, ba, wynosili ich zeby zaniesc do stanowiska, w ktorym mieli protezy, zeby moc kontynuowac jazde na rowerze...
Inna kategoria, to triatlon niewidomych, a to juz z przewodnikami. Plyn ktos 5 kilometrow przywiazany sznurkiem do kogos innego, a potem to samo w biegu. Rowery to tandemy, czyli wzglednie proste. W tym momencie trzeba by wspomniec poswiecenie tych przewodnikow.
Albo ping pong facet gra bez rak...
Przed chwila byl mecz pilki noznej tez niewidomych. Cos niesamowitego.
Szacunek dla tych wszystkich sportowcow.
A taki filmik akurat mi sie nawinal pod reke:
https://youtu.be/go94VoanUks
Inna kategoria, to triatlon niewidomych, a to juz z przewodnikami. Plyn ktos 5 kilometrow przywiazany sznurkiem do kogos innego, a potem to samo w biegu. Rowery to tandemy, czyli wzglednie proste. W tym momencie trzeba by wspomniec poswiecenie tych przewodnikow.
Albo ping pong facet gra bez rak...
Przed chwila byl mecz pilki noznej tez niewidomych. Cos niesamowitego.
Szacunek dla tych wszystkich sportowcow.
A taki filmik akurat mi sie nawinal pod reke:
https://youtu.be/go94VoanUks
Enjoy The Silence
-
Czez
Za trzy tygodnie znowu bedzie olimpiada. Jak ten czas leci 
Enjoy The Silence
-
Malkolit
Mnie to jakoś mało obchodzi...
-
shodan
Melki ale to olimpiada szachowa. Zimowa odmiana. 
-
Hien
Melki: dobrowolnie wchodzi w temat o olimpiadzie
Również Melki: ma w dupie olimpiadę
Również Melki: ma w dupie olimpiadę
-
Malkolit
Ale ja to raz napisałem, nie zamierzam wracać do tematu
Ja tylko przedstawiłem swoje zdanie: ten rodzaj imprez/emocji (chodzi mi o zgrupowanie tego wszystkiego w jednym) nieszczególnie wzbudza już moje zainteresowanie. Po prostu zobojętniało mi to.
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
Mnie tez srednio obchodzi ta przerwa miedzy igrzyskami...
Nie no, tez nigdy nie zylem IGRZYSKAMI, chyba jedyny raz, gdy zimowe igrzyska wzbudzaly we mnie emocje to bylo jak te 8 lat temu ktos wpadl na skrajnie kretynski pomysl, by zorganizowac ktoras edycje w Krakowie i okolicach
Nie no, tez nigdy nie zylem IGRZYSKAMI, chyba jedyny raz, gdy zimowe igrzyska wzbudzaly we mnie emocje to bylo jak te 8 lat temu ktos wpadl na skrajnie kretynski pomysl, by zorganizowac ktoras edycje w Krakowie i okolicach
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
dejmien
Panie, ja pamiętam jak w latach 90-tych miasto żyło wizją Igrzysk w Zakopanem w 2006 roku... Był to ewidentny chwyt marketingowy ówczesnego burmistrza ale naprawdę łapał mocno w tamtym czasie wizją prestiżu, rozgłosu i pieniędzy. A dziś takie imprezy organizują już przeważnie państwa wątpliwej reputacji.
-
shodan
A ja IO uwielbiam.
-
Hien
Skończyło się na Uniwersjadzie, na której otwarciu byłem xD Śpiewała Górniak i coś tam jeszcze.dejmien pisze:15 sty 2022 13:44Panie, ja pamiętam jak w latach 90-tych miasto żyło wizją Igrzysk w Zakopanem w 2006 roku... Był to ewidentny chwyt marketingowy ówczesnego burmistrza ale naprawdę łapał mocno w tamtym czasie wizją prestiżu, rozgłosu i pieniędzy. A dziś takie imprezy organizują już przeważnie państwa wątpliwej reputacji.
-
dejmien
Też byłem.
Pamiętam te maskotki świstaka. Mój tata nawet rzeźbił podobne na zamówienie. Na video oglądało się Mutronikę i Żółwie Ninja. Dobre czasy.
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Dobrze, że w odpowiedniej chwili przełączyłem na Eurosport!