Polskie dziennikarstwo sportowe to jest dno i metr mułu. Choćby nie wiem jak żenujący nie byli niektórzy sportowcy (poziomem występów czy zachowania), to sposób przedstawiania ich w mediach (lub ich wyczynów) przyprawia o mdłości i krwawienie z oczu i uszu. Podejście albo bezkrytyczne, albo pozamerytoryczne, albo tak prześmiewcze, że aż głupie, ale generalnie na poziomie infantylnym. Rzadko się zdarza ktoś, kto wyrasta ponad to towarzystwo wzajemnej adoracji.Dragon pisze:24 mar 2022 10:10Piłka nożna spoko, tylko piłkarze tragedia. Przez to tak zwane "dziennikarstwo sportowe" chowani jak dzieci pod kloszem nadopiekuńczego rodzica.
Piłka Nożna
-
Malkolit
- Ulubiony utwór: World in My Eyes
Re:
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Ze snookerowej elty rozmawialem niemal ze wszystkimi zawodnikami. Jedynie nie udalo mi sie pogadac z dwoma Markami. Williamsem i Selbym. Williamsa nawet nigdy nie spotkalem, bo zawody na ktorych bylem, on nie gral. A Selbiego widzialem raz, w trakcie ostatnich mistrzistw swiata. W finale mial swoj fotel 3 metry ode mnie ( albo i mniej )Hien pisze:24 mar 2022 15:30Największy luz jest chyba w skokach narciarskich. W snookerze zdarzają się beefy, ale takie wiecie, z klasą xd
Niestety, ze wzgledow koronkowych nie bylo mozliwosci spotkac sie poza arena. I chce powiedziec jedno: wszyscy z nich sa naprawde rownymi facetami. Nie widzialem, zeby ktorykolwiek z nich, kiedykolwiek odmowil komus zdjecia czy autografu. Choc... Ronnie O'Sulivan nie chcial zrobic ze mna zdjecia, tylko autograf ( i tak mam z nim fote ) ale nawet go rozumie. Po calym dniu przy stole, z papierosem w ustach w biegu do taksowki. I tak sie zatrzymal, pidpisal, a naprawde nie musialby. Takze wszyscy snookerzysci szacun.
A ttmczasem nasi pilkarze byli dzis troszke bardziej przyjazni. Tylko do Lewego nie dopuszczal nikogo... jakby osobisty ochroniarz.
Enjoy The Silence
-
Hien
Ochroniarz Lewego pewnie sam ma ochroniarza.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Łech dobre.
A pamiętacie czasy, kiedy na skok czekał już tylko lider po 1 serii, ale nie mógł skoczyć, bo nagle wiatr odwalił manewr, a nie było można zmienić belki? Czasami rozgrywano zawody od nowa, a jak nie było czasu, to anulowano cały konkurs.
No z tymi belkami to rzeczywiście przegięcie.dejmien pisze:24 mar 2022 17:17A dziś w trakcie konkursu belka może być zmieniana x razy, często uj wie dlaczego.
A pamiętacie czasy, kiedy na skok czekał już tylko lider po 1 serii, ale nie mógł skoczyć, bo nagle wiatr odwalił manewr, a nie było można zmienić belki? Czasami rozgrywano zawody od nowa, a jak nie było czasu, to anulowano cały konkurs.
-
dejmien
To też był cyrk. XD
Ktoś przytomnie zauważył, że tam gdzie kończy się logika, zaczynają się skoki narciarskie.
Piękna dyscyplina, ale ostatnio za dużo w niej kombinowania pod górę.
Ktoś przytomnie zauważył, że tam gdzie kończy się logika, zaczynają się skoki narciarskie.
Piękna dyscyplina, ale ostatnio za dużo w niej kombinowania pod górę.
-
Hien
Polacy robacy xd
-
Malkolit
Słaby mecz, do zapomnienia 5 minut po obejrzeniu.
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Nawet nie raczyłem włączyć TV.
-
dejmien
Zawsze mnie zadziwia optymizm kibiców polskiej reprezentacji w piłce nożnej przed meczem. Realnie rzecz biorąc lepiej mieć dystans, albo wyjebke.
-
Malkolit
Ja nie miałem większych oczekiwań. Zresztą, przez pokaźną część meczu walczyłem ze spamerem treściami religijnymi i bardziej na tym się skupiałem niż na meczu. 
-
dejmien
Dzień jak codzień, Melki? 
-
Hien
Melki wpuścił świadków Jehowy na mecz. To jest dopiero duchologia.
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
E tam, ja przed Euro 2016 nawet lekko się nakręciłem i niczego nie żałuję. Ba, nawet nie żałuję tego że wziąłem urlop w pracy z okazji Euro 2020, bo może wyniki były jakie były, ale mecz z Hiszpanią albo nawet ta szalona końcówka ze Szwecją sprawiły, że absolutnie niczego nie żałujędejmien pisze:24 mar 2022 23:14Zawsze mnie zadziwia optymizm kibiców polskiej reprezentacji w piłce nożnej przed meczem. Realnie rzecz biorąc lepiej mieć dystans, albo wyjebke.
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
PACZKA
PACZKA
-
Malkolit
Nie, ostatnio to rzadkość; ale odkąd moderuję w społeczności szachowej, to muszę być przygotowany na to, że czasem dziwni ludzie przychodzą.
-
Hien
Miło wspominam mecz z Hiszpanią. Nie ze względu na sam mecz, ale miło to miło.
-
dejmien
Mecz jako katalizator i tło spotkania towarzyskiego zawsze się dobrze sprawdza.
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
Mało co daje taką satysfakcję jak zbesztanie jakiegoś debila i wyrzucenie go z zarządzanej przez ciebie społeczności 8)
Nie no, tak naprawdę to wiele rzeczy, ale trochę mnie dziwi czemu, u licha, fanatycy religijni wybrali sobie na cel akurat forum o grze w szachy. Na forum Agrobiznesu już na nikim nie robią wrażenia czy jak? xd
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
PACZKA
PACZKA
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Po doświadczeniu Fejsbuka, Wykopu, czanów, trollerki forumowej... I tak Melki zaskakuje wieściami. Ale z drugiej strony to na tyle wredne towarzystwo, że na dworcu we Wrocławiu też się zainstalowali obok dworcowego wolontariatu pomagającego przybyłym Ukraińcom.
-
dejmien
- Kochanie jest druga w nocy. Czemu jeszcze nie śpisz?
- Bo ktoś w internecie nie ma racji.
- Bo ktoś w internecie nie ma racji.
-
Malkolit
Oj, tak, to jest nierzadko świetna okazja do spotkań z ludźmi i pogadania o wszystkim i o niczym. Otoczka jest wtedy lepsza niż sam mecz. Coś se tam gra w tle, ot, tyle.