Jaki film teraz oglądasz?
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Re: Jaki film teraz oglądasz?
Co to diecio?
Wiem, że ostatnie alieny to dzieło CGI. Chodzi mi bardziej o scenerie.
Hien jak nie czytałeś albumu "Jak zrobiono Obcego", to polecam. Tam opisano cały kunszt Scotta. Geniusz Scotta. Kłody były rzucane pod jego nogi w niewyobrażalnych ilościach. Całe wielkie stosy kłód. A on wyczarował taki film!. Nie sposób sobie wyobrazić, co by nakręcił, gdyby miał większy budżet, więcej czasu i wolną rękę.
Swoją drogą jestem po prostu w szoku, że producenci gnają z produkcją na złamanie karku. Zakładają jakiś nierealny wręcz termin realizacji i bez opamiętania cisną ekipę, żeby się za wszelką cenę wyrobić w czasie. Nawet kosztem potężnych cięć, zubożenia fabuły, usunięcia najlepszych scen i ujęć. Co za bezsens. Nie interesuje ich, że film mógłby być dużo lepszy. Ma być skończony w takim i takim terminie i już. Jakby miesiąc później miał być koniec świata. Gdyby nie mega upór Scotta i walka do upadłego o każdą scenę, Obcy byłby filmem dużo uboższym.
Czy finanse to naprawdę jedyne, co interesuje producentów? Jakość nie ma dla nich żadnego znaczenia?
Wiem, że ostatnie alieny to dzieło CGI. Chodzi mi bardziej o scenerie.
Hien jak nie czytałeś albumu "Jak zrobiono Obcego", to polecam. Tam opisano cały kunszt Scotta. Geniusz Scotta. Kłody były rzucane pod jego nogi w niewyobrażalnych ilościach. Całe wielkie stosy kłód. A on wyczarował taki film!. Nie sposób sobie wyobrazić, co by nakręcił, gdyby miał większy budżet, więcej czasu i wolną rękę.
Swoją drogą jestem po prostu w szoku, że producenci gnają z produkcją na złamanie karku. Zakładają jakiś nierealny wręcz termin realizacji i bez opamiętania cisną ekipę, żeby się za wszelką cenę wyrobić w czasie. Nawet kosztem potężnych cięć, zubożenia fabuły, usunięcia najlepszych scen i ujęć. Co za bezsens. Nie interesuje ich, że film mógłby być dużo lepszy. Ma być skończony w takim i takim terminie i już. Jakby miesiąc później miał być koniec świata. Gdyby nie mega upór Scotta i walka do upadłego o każdą scenę, Obcy byłby filmem dużo uboższym.
Czy finanse to naprawdę jedyne, co interesuje producentów? Jakość nie ma dla nich żadnego znaczenia?
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
Możliwe, że paradoksalnie mając większy budżet i więcej swobody film może nie tyle, co byłby gorszy, co niekoniecznie musiałby być lepszy, czasami właśnie najlepsze rzeczy powstają przez ograniczenia (jak mgła w Silent Hillu na PS1), może np. Scott byłby bardziej skłonny do ustępstw w przypadku większej swobody finansowej? Nie wiem, tak sobie gdybam tylko, Obcego to tam widziałem dawno i słabo pamiętam xd
Co do ciśnięcia przez producentów - gdy ktoś wykłada na produkcję filmu grube miliony dolarów, to zazwyczaj bardziej go interesuje potencjalny zarobek niż walory artystyczne. Produkcja, dystrybucja (i masturbacja) filmu to dość złożony, czasochłonny proces, opóźnienia to nie tylko potencjalnie mniejsze zyski, jak i większe straty, kontrowersyjne sceny = mniej sprzedanych biletów, etc.
Co do ciśnięcia przez producentów - gdy ktoś wykłada na produkcję filmu grube miliony dolarów, to zazwyczaj bardziej go interesuje potencjalny zarobek niż walory artystyczne. Produkcja, dystrybucja (i masturbacja) filmu to dość złożony, czasochłonny proces, opóźnienia to nie tylko potencjalnie mniejsze zyski, jak i większe straty, kontrowersyjne sceny = mniej sprzedanych biletów, etc.
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
dejmien
I jak wrażenia po The Batman? Moim zdaniem końcówka trochę rozwleczona, ale idealnie uchwycony lore. Pattinson idealny do tej roli. Przy nim Bale to karykatura. A mrok miasta i muzyka też zasługują na uznanie, nie mówiąc o kapitalnych ujęciach. Już czekam na sequel.
-
dejmien
Bruce Willis kończy karierę ze względu na zdiagnozowaną u niego afazje. Abstrahujac od faktu, że ostatnie jego filmy były kiepskie delikatnie mówiąc, to jest mi smutno, bo to koniec pewnej epoki dla mnie. Filmy z lat 80 i 90 z jego udziałem to kawał sporej i fajnej historii.
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
No szkoda, tez lubilem. No ale aktor z afazja... chyba ze wrocimy do czasow kina niemego.
Enjoy The Silence
-
Hien
Też jest mi bardzo przykro.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
shodan
Cast Away. Uwielbiam ten film.
Mam panowie pytanie. Czy Wy będąc na bezludnej wyspie też czulibyście sympatię do piłki? Czy bylibyście w stanie znaleźć w nim przyjaciela, jakiekolwiek oparcie?
Mam panowie pytanie. Czy Wy będąc na bezludnej wyspie też czulibyście sympatię do piłki? Czy bylibyście w stanie znaleźć w nim przyjaciela, jakiekolwiek oparcie?
-
dejmien
https://youtu.be/wDeDhRG7bbg Twórcy Family Guy też mieli rozkmine na ten temat. XD
-
Hien
Zadajesz trudniejsze pytanie niż Ci się wydaje i chyba nie na ten wątek na forum xD Nie jestem w stanie sobie wyobrazić, jak by pracowała moje głowa gdybym był w takiej sytuacji, ale obstawiam, że gadałbym do siebie. Zresztą nawet teraz mi się zdarza xD
-
shodan
Chciałbym się tylko upewnić, czy jestem normalny. Bo ja i bez bezludnej wyspy jestem emocjonalnie związany z rzeczami martwymi.
Wiem, że to się nadaje do tematu "Dziwactwa devotes".
Wiem, że to się nadaje do tematu "Dziwactwa devotes".
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Ja tez potrafie sie przywiazac do przedmiotu.
Enjoy The Silence
-
Hien
Takie dziwactwa to wyłażą w skrajnych sytuacjach, nie ma co gdybać.
-
shodan
W skrajnych? O cie ch.. To jest chyba ze mną gorzej niż myślałem.
Ja mam takie dziwactwa na porządku dziennym.
-
Hien
Ja mówię o gadaniu do piłki xd
Jeśli chodzi o przywiązanie do rzeczy to też tak mam. Kiedyś chorobliwie, teraz mniej.
Jeśli chodzi o przywiązanie do rzeczy to też tak mam. Kiedyś chorobliwie, teraz mniej.
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
Nie no, ja tam widzę różnicę między przywiązywaniem się do rzeczy przywołujących wspomnienia a traktowaniem ich jak żywa osobę. Jeśli nie zamykasz się w garażu z ww rzeczami i nie polewasz im wódki do kieliszków to raczej nie masz czym się martwic
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Nie przejmuj się, każdy żołnierz kocha swoją Bronięshodan pisze:12 kwie 2022 23:03W skrajnych? O cie ch.. To jest chyba ze mną gorzej niż myślałem.![]()
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
shodan
Akurat moją broń biorę do ręki raz do roku co najwyżej. 
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
Ja w kółko gadam do siebie. Głównie się obrażam, ale to też gadanie.
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
shodan
Gadanie do siebie to u mnie normalna rzecz. Moja żona do teraz nie może się do tego przyzwyczaić. 
-
Hien
Ja też gadam do siebie, jak jestem sam to na głos.