Ja się obrażę jeśli słuchałeś tego na czymś innym niż na kartfolustripped pisze:22 sie 2022 15:20Jesus jaki snobizm xd chyba polecę do Empiku po Dark Side of the Moon na winylu a potem jakieś dojebane stereo ogarniać żeby mentos się nie obraził że płyty na kartoflu słuchałem xd
Best of Forum (edycja filmowa)
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
Re:
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
JA JUŻ TAK ZROBIŁEM, 14 lat temu, ale chyba wciąż się liczystripped pisze:22 sie 2022 15:20Jesus jaki snobizm xd chyba polecę do Empiku po Dark Side of the Moon na winylu a potem jakieś dojebane stereo ogarniać żeby mentos się nie obraził że płyty na kartoflu słuchałem xd
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
Hien
A co ma snobizm do tego? Jak chce walnąć jakiegoś klasyka sci fi ala 2001, i chce żeby ktoś to obejrzał na czymś większym niż mydelniczka to jest snobizm?
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Hien, to powiem Ci, ze zaden zestaw glosnikow nie oddaje dzwieku w filmie tak jak sluchawki. A jesli cos ogladam na komorce, to nie gdzies w przelocie, ale w calkowitym skupieniu. I tak jak napisalem wczesniej, nie ma problemu, zeby z komorki - ogladac na telewizorze. Ja nawet nie mam komputera w domu. W dzisiejszych czasach to zbedny klamot. Raz, ze nie mam czasu przy nim siedziec, a dwa ze wspolczesna komorka doskonale go zastepuje. Dla przechowywania zdjec itp mam 2TB dysk. Podlaczam kabelek, kilka sekund kopiuje cale tony gigabajtow i pozamiatane. Komp w tym czasie nawet nie zdazy sie uruchomic.Hien pisze:22 sie 2022 14:11Raczej ja odpadam, bo chciałem zaproponować filmy, których nie ogląda się na telefonie, w przerwie w pracy. W których obraz i jakość dźwięku mają olbrzymie znaczenie. To trochę jakby bestki albumów słuchać na głośniku mono dodawanym do pringlesow kilkanaście lat temu. Oglądajcie jak chcecie, ale ja z moimi filmami niestety odpadam.
A jak chce cos obejrzec na wiekszym ekranie, to jednym kliknieciem przerzucsm obraz na telewizor. Ba, to i w telewizorze jest internet itd. Moze i ja stary zgred, ale czasami lubie nowoczesna technologie i z niej korzystam.
Enjoy The Silence
-
devotional
No ale Czezu, to wciąż jest rozwiązanie, bo telefon staje się jedynie urządzeniem nadawczym a całość oglądasz naprawdę na TV. To jest dość istotne, zwłaszcza, jeśli chcemy dyskutować o detalach nie tylko dotyczących samej fabuły, ale też w ogóle kurdebele o szczegółach, które na małej rozdziałce umkną uwadze większości. Ja raz w życiu na telefonie oglądałem jeden odcinek GoT jakoś w marcu 2013 w pociągu, bo nie mogłem się powstrzymać. Never again.
-
Hien
Nie no, ja generalnie jestem snobem, bo liczę na oglądanie na laptopie na pchełkach z cda xd Ciężki snobizm xd
-
Czez
Chcialbym delikatnie zwrocic uwage, ze jest rok 2022devotional pisze:22 sie 2022 15:37No ale Czezu, to wciąż jest rozwiązanie, bo telefon staje się jedynie urządzeniem nadawczym a całość oglądasz naprawdę na TV. To jest dość istotne, zwłaszcza, jeśli chcemy dyskutować o detalach nie tylko dotyczących samej fabuły, ale też w ogóle kurdebele o szczegółach, które na małej rozdziałce umkną uwadze większości. Ja raz w życiu na telefonie oglądałem jeden odcinek GoT jakoś w marcu 2013 w pociągu, bo nie mogłem się powstrzymać. Never again.
Hien, jak sie domyslam, Ty wrzucisz Obcego, a Shodan inna czesc Obcego. Filmy znam, wiec to bedzie tylko kwestia przypomnienia
Enjoy The Silence
-
Hien
No to tym bardziej bez sensu żebym wrzucał xD
-
Czez
Przestan mnie denerwowac
A jak nie wrzucisz, to sie powaznie w.kur.ie

A ogladal bede na telewizorze, mozesz byc spokojny
A jak nie wrzucisz, to sie powaznie w.kur.ie
A ogladal bede na telewizorze, mozesz byc spokojny
Enjoy The Silence
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Zrobiło się bardzo wrażliwie, a wszyscy macie rację w pewnym sensie. Detale detalami, ale filmoznawczej analizy uprawiać nie będziemy. Technika poszła do przodu, ale myślę też, że Mudżyn spokojnie będzie mógł też obejrzeć w odpowiedni sposób. Przecież to nie będzie kwestia 2-3 dni na film.
-
Hien
Nie no, serio, bawcie się beze mnie, no mam trochę inne standardy oglądania filmów pierwszy raz i chyba trochę więcej szacunku do medium (beka, że mowa o zwykłym laptopie), możecie to nazywać snobizmem, podobnie jak mycie rąk mydłem i jedzenie obiadu widelcem xD Jak się potem mamy sprzeczać przy recenzjach, to wuj z tym.
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Serio nie wiem w czym lapek będzie lepszy od smartfona, plus jak napisał Czez oglądamy ze słuchawkami w pełnym skupieniu, plus jak napisał Czez mamy 2022 rok xD
Plus nie chce mi się z tym babrać zwyczajnie bo pierwszy film jaki przyszedł mi do głowy nie jest dostępny online z napisami, nie będę wymagał szukania go i ściągania, mam kopię na kompie ale ma jakość jak z kartofla więc sobie daruję
Plus nie chce mi się z tym babrać zwyczajnie bo pierwszy film jaki przyszedł mi do głowy nie jest dostępny online z napisami, nie będę wymagał szukania go i ściągania, mam kopię na kompie ale ma jakość jak z kartofla więc sobie daruję
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Dragon
Nie sądzę żeby to było problemem przy recenzjach w ogóle. Jeśli laptop też byłby zły to już w ogóle nie rozumiem (bo i ja zostaje wielkim gosciem od oglądania bez szacunku) i staję po stronie beki ze snobizmu. Czym innym jest szacunek dla danego dzieła/formy, a czym innym narzekanie na zły (w domyśle i dla siebie) sposób odbioru. Jak dla mnie takiego nie ma w ogóle - dla mnie to kwestia poświęconej uwagi, po prostu. Spektakle teatralne też oglądałem PREMIEROWO z laptopaHien pisze:22 sie 2022 15:47Nie no, serio, bawcie się beze mnie, no mam trochę inne standardy oglądania filmów pierwszy raz i chyba trochę więcej szacunku do medium (beka, że mowa o zwykłym laptopie), możecie to nazywać snobizmem, podobnie jak mycie rąk mydłem i jedzenie obiadu widelcem xD Jak się potem mamy sprzeczać przy recenzjach, to wuj z tym.
-
Hien
Laptop jest ok, piszę o tym od dwóch stron.
-
Czez
Moj smartfon bije jakosc odbioru mojego nieuzywanego od 10 lat laptopa o kilka milionow lat swietlnych. Hien, teraz to przesadzasz. Zejdz na ziemie, albo zrob krok do przodu z tej archaicznosci ( zeby nie powiedziec zacofaniu ) w ktorym tkwisz.
Enjoy The Silence
-
Hien
Jp, Czez, tak trudno zrozumieć, że nie kręci mnie oglądanie filmów na ekranie o wielkości "Panie Mój"? Do kina też mam przestać chodzić, bo każesz mi zejść na ziemię i zrobić krok z "zacofania"? XDDD
-
Dragon
A wszystko zaczęło się od tego, że ułatwienie dla jednych jest utrudnieniem dla drugich. Będziemy rozmawiać o filmach, o nośniku czy narzędziu do jego oglądania niekoniecznie. Są o tym przedmioty na studiach na przykład xd Niby czemu też o tym dyskutować, tak jak w przypadku płyt nie piszemy o tym, czy Moev lepiej chodzi z CD, kasety, plików czy winyla. Dla mnie tylko to ma jeszcze sens, filmu nie da się oglądać sensownie bez skupienia, okoliczność to jest już kwestia tego pojedynczego widza
W kinie widziałem pojedyncze filmy, no max z 10 przez całe dotychczasowe życie.
W kinie widziałem pojedyncze filmy, no max z 10 przez całe dotychczasowe życie.
-
devotional
Zaczynam obserwować deficyty rigczu u niektórych tutaj, co to generalnie jest za argument, że mamy 2022 rok, więc będąc przypiętym do pokrętnie rozumianej idei postępu można zdecydować się ogarnąć temat tak bardzo po macoszemu? Nikt nie mówi o odpalaniu Moev z winyla, ale to jest tak, jakby wybrać odsłuch czegoś, co WARTO puścić w 5.1 z empetrójek 96 kbps. No do ciężkiej cholery, nie pieprzyć mi tu, że nie macie kompów. Czez chociaż TV ma, ale argument technologiczny muszę przyznać rozłożył mnie na łopatki. To po co kino?
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Czez przecież mówimy cały czas, że chodzi tylko o wielkość ekranu. Nic więcej. Różnica w odbiorze takiego wizualnego dzieła jak np. Prometeusz na telefonie a tv jest podejrzewam ogromna.
Zresztą w tych czasach to już chyba naprawdę każdy ma telewizor w domu, więc nie wiem, w czym w ogóle problem dla niektórych.
Zresztą w tych czasach to już chyba naprawdę każdy ma telewizor w domu, więc nie wiem, w czym w ogóle problem dla niektórych.
-
Czez
Devo, chodzilo mi o to, ze komorka z roku 2013 ma sie do dzisiejszej, jak np samochod marki syrena do samochodu marki tesla.
Enjoy The Silence