Piłka Nożna
-
Hien
Ja się tylko odniosę do kwestii Citki, bo specjalnie użyłem słowa legenda. Co ja mogłem wiedzieć jako 8-letni smark bez internetu? XD Nikt z nas się nie wgłębiał w statsy tego piłkarza, ale i tak jego legenda odbijała się między widzewskimi blokowiskami. Napisałem o nim, bo to była jakaś tam namiastka idola piłkarskiego u mnie. Nie interesowałem się wystarczająco żeby mieć innych, czy żeby chcieć mieć jakichkolwiek.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Odnośnie lokalnych legend i my mieliśmy swoją, był nią Jacek Berensztajn. Pan ten nosił dość popularną na początku lat 90. fryzurę tzn. krótko z przodu/długo z tyłu (tzn. mullet), co ciekawe mój brat zawsze nazywał tę fryzurę po prostu Berensztajnem, zastanawiam się czy ktoś inny też tak mawiał, wtedy myślałem że wszyscy tak to nazywają xd
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Kurde, pierwsze slysze
Enjoy The Silence
-
stripped
Odpaliłem końcówkę Holandii z Argentyną i tak sobie mówię a mogliby wyrównać Holendrzy i pyk, genialny ten rzut wolny. No ale potem już mówię no dobra, jednak ja od zawsze za Argentyną to mogliby przejść, no to przeszli xd
-
Hien
Byłem za Holandia i ubolewam, że Argentyna przeszła. Mam nadzieję, że dostaną wciery w półfinale.
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Nienawidzę Argentyny. To mój wróg nr 1 od zawsze. Za to lubię od zawsze Holandię. Więc humor na wieczór popsuty.
A Citko to tak naprawdę był piłkarski średniak.
A Citko to tak naprawdę był piłkarski średniak.
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
No ja to doskonale rozumiem, jakbym się wychowywał sie na łódzkim blokowisku w 90sach to sam bym pewnie inaczej podchodził do tej postaci. xdHien pisze:09 gru 2022 21:29Ja się tylko odniosę do kwestii Citki, bo specjalnie użyłem słowa legenda. Co ja mogłem wiedzieć jako 8-letni smark bez internetu? XD Nikt z nas się nie wgłębiał w statsy tego piłkarza, ale i tak jego legenda odbijała się między widzewskimi blokowiskami. Napisałem o nim, bo to była jakaś tam namiastka idola piłkarskiego u mnie. Nie interesowałem się wystarczająco żeby mieć innych, czy żeby chcieć mieć jakichkolwiek.
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
stripped
Ja cierpię dolę, Maroko sensacyjnie w pólfinale, ale jazda. Fajnie, to jest kurde futbol, można być silniejszym, lepszym technicznie i kondycyjnie a można mieć odrobinę szczęścia i eliminować silniejszych.
-
Hien
Ale Maroko ledwo doniosło ten wynik, całą drugą połowę grali obsrani. Ja wiem, że liczy się ostateczny rezultat, ale mało brakowało, a by grali dogrywkę, a nawet trzeci z rzędu festiwal karnych.
-
stripped
Jak trzeci z rzędu? Karne z Hiszpanami były w 1/8
-
Hien
Mówię o meczach MŚ ogólnie. nie wiem, czy wiesz, ale wczoraj były karne xd
-
Czez
Bardzo mi sie to podoba 
Enjoy The Silence
-
stripped
Napisałeś to tak jakby Marokańczycy mieli grać trzeci raz z rzędu karneHien pisze:10 gru 2022 18:58Mówię o meczach MŚ ogólnie. nie wiem, czy wiesz, ale wczoraj były karne xd
-
mintaj
Bardzo fajna historia. Kurde, to serio będzie jeden z tych lepiej wspominanych przeze mnie w życiu mundialistripped pisze:10 gru 2022 17:59Ja cierpię dolę, Maroko sensacyjnie w pólfinale, ale jazda. Fajnie, to jest kurde futbol, można być silniejszym, lepszym technicznie i kondycyjnie a można mieć odrobinę szczęścia i eliminować silniejszych.
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
shodan
Mecz taki z rozterkami. Z jednej strony fajnie, bo mega sensacja. Prawie zawsze jestem za słabszymi. I tutaj Maroko eliminuje sensacyjnie Portugalię. Pierwszy raz w historii afrykańska drużyna w półfinale. Piękna sprawa. Z drugiej strony trochę szkoda mi było Portugalii. Wiedziałem, że mają wyjątkową pakę, grają piękną i efektowną piłkę. Kiedy nie wygrać mundialu, jak nie teraz? Ale podskórnie jednak trzymałem kciuki za to, żeby Maroko wytrzymało.
Co ciekawe jeszcze do niedawna nie znosiłem Portugalii. Ale na tym mundialu potrafiłem jednak docenić ich klasę. I latem byłem w Portugalii, bardzo mi się podobało, przekonałem się, że Portugalczycy to są naprawdę fajni i mili ludzie. To pewnie też jakoś wpłynęło na to, że inaczej patrzę na ich reprezentację.
I na koniec szkoda mi było nawet płaczącego Ronaldo. Całe życie go nie lubiłem, a teraz u schyłku jego kariery po prostu doceniam jego klasę. To jednak jeden z 2-3 najwybitniejszych piłkarzy ostatniej dekady. To były jego ostatnie mistrzostwa.
Jak to człowiek potrafi po tylu latach niechęci docenić i dopingować komuś z uwagi na to, że wie, iż za chwilę go już w piłce nie będzie.
Co ciekawe jeszcze do niedawna nie znosiłem Portugalii. Ale na tym mundialu potrafiłem jednak docenić ich klasę. I latem byłem w Portugalii, bardzo mi się podobało, przekonałem się, że Portugalczycy to są naprawdę fajni i mili ludzie. To pewnie też jakoś wpłynęło na to, że inaczej patrzę na ich reprezentację.
I na koniec szkoda mi było nawet płaczącego Ronaldo. Całe życie go nie lubiłem, a teraz u schyłku jego kariery po prostu doceniam jego klasę. To jednak jeden z 2-3 najwybitniejszych piłkarzy ostatniej dekady. To były jego ostatnie mistrzostwa.
Jak to człowiek potrafi po tylu latach niechęci docenić i dopingować komuś z uwagi na to, że wie, iż za chwilę go już w piłce nie będzie.
-
Czez
Znam kilku Portugalczykow i naprawde sami fajni ludzie. Ale pilkarsko jakos nigdy nie przepadalem za ta druzyna. Maroko... moze nie maja wybitnych pilkarzy, ale maja druzyne. Bardzo sie ciesze, ze awansowali do polfinalu. Z Chorwacja remis, wygrali grupe, wywalili Belgie, Hiszpanie i Portugalie. I to wszystko przypadek?
Enjoy The Silence
-
stripped
Myślę sobie że to trochę karma dopadła te dwie ostatnie drużyny. Hiszpanie kombinowali chyba z Japonią by trafić na Maroko i to się zemściło, z kolei selekcjoner Portugalii w swej pewności uziemił na ławce Ronaldo i zapomniał że choć ten ma ego to wciąż jest to jeden z tych czarodziejów którzy potrafią w pojedynkę wyczarować wynik.
Liczę teraz że do finału dotrze Argentyna i tam weźmie na Francji rewanż za ostatni mundial i porażkę 3:4.
Liczę teraz że do finału dotrze Argentyna i tam weźmie na Francji rewanż za ostatni mundial i porażkę 3:4.
-
shodan
Hiszpania to cieniasy.
Argentyna musi przegrać. Inaczej ten piękny mundial pójdzie na marne.
Na pewno nie.Czez pisze:10 gru 2022 22:52Z Chorwacja remis, wygrali grupe, wywalili Belgie, Hiszpanie i Portugalie. I to wszystko przypadek?
Argentyna musi przegrać. Inaczej ten piękny mundial pójdzie na marne.
-
mintaj
Ja akurat straciłem do Ronaldo szacunek po ostatnich akcjach w United, jednak coś było w tych słowach, że ze sceny trzeba umieć zejść
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Czez
Co by nie mowic, czy Maroko wygra czy nie, juz osiagneli gigantyczny sukces. I oby ten sen trwal dalej.
Enjoy The Silence