Memento Mori Tour
-
Hien
Tak patrzę jak DM dowalają sobie koncertów i zaczynam się zastanawiać, czy to nie jest ponad nich. 70+ występów w samym 2023 roku, a na bank będą jeszcze koncertować w przyszłym. Gahan, po 130 koncertach GST, czuł się wypalony i zniechęcony do grania w DM, więc nie wiem czemu oni sobie to robią, zwłaszcza w tym wieku. Trochę to wygląda na ostatni solidny zastrzyk gotówki przed permanentnym odwieszeniem skórzanego stroju na krzesło.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
Malkolit
- Ulubiony utwór: World in My Eyes
Może nie znają własnych możliwości (po Delcie było narzekanie na zbyt rozbudowany set, na TOTU z różnych powodów też mieli duże problemy)? Ale faktycznie, to dziwne, oni są w wieku moich rodziców, którzy mają dość sił, ale nie dość, by podołać takim wyzwaniom (a nie mają za sobą lat ćpania).
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
W październiku jeszcze nie był do końca przekonany o słuszności powrotu na 100%. Mordercze efekty ostatniej trasy nie są tak istotne jak przypływ gotówki? No to ja już widzę i słyszę ten wokal zimą na halach... Chyba, że przejdą do formuły seta, w którym jest max 15 kawałków. Inaczej tego nie widzę, skończy się odwoływaniem koncertów. Jak nie to odszczekam xDHien pisze:19 lut 2023 12:27Gahan, po 130 koncertach GST, czuł się wypalony i zniechęcony do grania w DM, więc nie wiem czemu oni sobie to robią, zwłaszcza w tym wieku. Trochę to wygląda na ostatni solidny zastrzyk gotówki przed permanentnym odwieszeniem skórzanego stroju na krzesło.
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Setlista z Monachium:
Ghosts Again
Wagging Tongue
My Favourite Stranger
Precious
Personal Jesus
Ghosts Again
Wagging Tongue
My Favourite Stranger
Precious
Personal Jesus
Enjoy The Silence
-
Czez
Enjoy The Silence
-
Czez
Chodza sluchy, ze na wiosne 2024 panowie zagraja w Azji i Australii.
Enjoy The Silence
-
Hien
Azja? Nieźle, wieki tam nie grali. Może się żegnają pro forma. Nie byłbym zdziwiony.
-
Czez
W Australii byli ostatnio na devotionalu 30 lat temu.
Enjoy The Silence
-
Hien
A w Azji chyba w 1990 r. ostatni raz, chyba że mi się ciupcia.
-
Czez
Grali tam w 2013.
Enjoy The Silence
-
Hien
Gdzie niby?
-
dejmien
W Turcji? Izraelu? No Czezu, proszę.
-
Czez
Tymczasem wroble cwierknely, ze w przyszlym roku bedzie kolejnych kilka koncertow w Polsce centralnej i polnocnej.
Enjoy The Silence
-
Czez
Np Abu Dhabi 
Enjoy The Silence
-
dejmien
Co? Pierwsze słyszę.
-
Czez
3 listopada 2013 roku. Jedna znajoma nawet byla na tym koncercie.
https://youtu.be/sVc5NmkXhVc
https://youtu.be/sVc5NmkXhVc
Enjoy The Silence
-
Hien
To jak obstawiacie, bullshite ten wyciek, czy nie? Ja mam nadzieję, że jednak, przynajmniej do jakiegoś stopnia bullszajs i czymś nas dziś setlista zaskoczy.
Bardziej niż starociami, mam nadzieję, że pozytywnie zaskoczą doborem z nowej płyty, bo olanie "People Are Good" byłoby trochę śmieszne. Z drugiej strony, to by było w ich stylu.
Bardziej niż starociami, mam nadzieję, że pozytywnie zaskoczą doborem z nowej płyty, bo olanie "People Are Good" byłoby trochę śmieszne. Z drugiej strony, to by było w ich stylu.
-
dejmien
Myślę, że co najmniej jedno zaskoczenie pozytywne będzie. Jeśli mają coś wyciągać z szafy po latach, to niech to będzie pełnoprawna wersja, a nie tylko martinowa. Co by to miało być to już kwestia drugorzędna. Cokolwiek. Lol. Nie miałbym nic przeciwko Waiting For The Night w wersji z Exciter Tour. A nie granie People Are Guuuuu to byłaby dziwna i głupia decyzja, ale nie byłoby to zaskoczenie. XD
-
Hien
Tylko żeby te stare rzeczy brzmiały, bo jak to ma być na siłę, to już wolę wersję Martina i Gordona. Mam tu na myśli takie rzeczy jak np Strangelove 2009. Mam jednak głupie wrażenie, że nie będzie żadnych dużych powrotów po latach. Przekonamy się za kilkanaście godzin xD
-
dejmien
Raczej obstawiam, że jak coś wróci to na rympał w jakiejś ubogiej wersji. Chociaż może pozytywnie zaskoczą. Do zakończenia dzisiejszego koncertu to nadal Set Lista Schrödingera, bo potem pole dla spekulacji i oczekiwań zostanie mocno okrojone.