People Are Good
-
Hien
People Are Good
Zaklepuję hehe.
A serio, na ten moment jest to mój faworyt z płyty, co jest w sumie dosyć zaskakujące, biorąc pod uwagę moją słabość do ballad, ambientów, itd.
Tymczasem, jest to największy, o ile nie jedyny, prawdziwy banger na "Memento Mori". Ma w sobie tę specyficzną motoryczność, transowość, do tego bardzo ładny syntezatorowy kolaż, który poza tym, że po prostu dobrze brzmi, to ma też jakiś wyjątkowy, architektoniczny sens. Doskonały duet wokalny Martina i Gahana, bardzo swaggerski śpiew obu panów (PEOPLE ARE GUUUU). Kiedy wypłynęły tytuły, to dyskutowaliśmy sobie na ten temat z Murzynem, który obawiał się, że to będzie zbyt dosłowny numer. Ale ja miałem przeczucie, że to typowo Gorowska zmyła i to się potwierdziło, tekst jest dosyć cyniczny. Ogólnie jest to jeden z bardziej neutralnie nacechowanych emocjonalnie kawałków na albumie, więc nie narzuca jakiegoś konkretnego stanu (wesołego, czy smutnego) i pod tym kątem przypomina mi rzeczy w stylu "Miles Away", czy "Long Time Lie", a nawet "Corrupt", chociaż jest odrobinę mroczniejszy od tych utworów. To jest prosty kawałek, który dziarsko zmierza od punktu A, do punktu B, ale robi to w sposób którego nie powstydziliby się Kraftwerk. Jest tu nawet potencjał na singiel, dobre remiksy i cichy hit na koncertach.
A serio, na ten moment jest to mój faworyt z płyty, co jest w sumie dosyć zaskakujące, biorąc pod uwagę moją słabość do ballad, ambientów, itd.
Tymczasem, jest to największy, o ile nie jedyny, prawdziwy banger na "Memento Mori". Ma w sobie tę specyficzną motoryczność, transowość, do tego bardzo ładny syntezatorowy kolaż, który poza tym, że po prostu dobrze brzmi, to ma też jakiś wyjątkowy, architektoniczny sens. Doskonały duet wokalny Martina i Gahana, bardzo swaggerski śpiew obu panów (PEOPLE ARE GUUUU). Kiedy wypłynęły tytuły, to dyskutowaliśmy sobie na ten temat z Murzynem, który obawiał się, że to będzie zbyt dosłowny numer. Ale ja miałem przeczucie, że to typowo Gorowska zmyła i to się potwierdziło, tekst jest dosyć cyniczny. Ogólnie jest to jeden z bardziej neutralnie nacechowanych emocjonalnie kawałków na albumie, więc nie narzuca jakiegoś konkretnego stanu (wesołego, czy smutnego) i pod tym kątem przypomina mi rzeczy w stylu "Miles Away", czy "Long Time Lie", a nawet "Corrupt", chociaż jest odrobinę mroczniejszy od tych utworów. To jest prosty kawałek, który dziarsko zmierza od punktu A, do punktu B, ale robi to w sposób którego nie powstydziliby się Kraftwerk. Jest tu nawet potencjał na singiel, dobre remiksy i cichy hit na koncertach.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
To też utwór z mojego top 3 na tę chwilę. Zajeżdża Kraftwerkiem na kilometr.
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Bardzo lubie te piosenke. Zdecydowanie w topie tego albumu. A propo tego co piszecie.. puscilem te piosenke mojej bardzo dobrej znajomej i jeszcze przed koncem powiedziala, ze to takie kraftwetkowe 
Enjoy The Silence
-
Hien
Tło dalszych zwrotek ma dla mnie silny vibe "Red Right Hand" Cave'a. To jest oczywiście olbrzymi komplement z mojej strony.
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Dołączam do gangu wielbicieli PIPUL ARE GUUU, prosty przekaz przez ten typowy dla nich dystans i gorzki realizm, ale za mostek, świetny dwugłos, kraftwerkowy klawisz w głównej melodyjce poszanowane
-
shodan
Ale gang wielbicieli PAG pobiera stosowną opłatę za przynależność.
-
Dragon
To jakaś popierdółka a nie gang w takim razie, zakładam więc swój komunistyczny bardziej
-
Hien
I kto jest skarbnikiem?
-
shodan
Oby nie Mentos, bo nigdy nie wyegzekwuje należności.
-
Hien
Dobra, bo to już kolejny temat, który zaczyna się topić w offtopie i to już na pierwszej stronie.
Żeby pozostać w temacie, rzucę tylko, że są dzbanami, że tego nie grają na żywo.
Żeby pozostać w temacie, rzucę tylko, że są dzbanami, że tego nie grają na żywo.
-
shodan
No tu się zgadzam. Może jeszcze to w jakimś momencie wejdzie, ale to już chyba pobożne życzenie.
-
Dragon
Zaraz po Ghosts Again byłoby ideolo, a tak to jeden z bardziej zgniłych kotletów tam poszedł
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
PPL R GU to banger jakiego nie mieli od dawna
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
slick
- Ulubiony utwór: Everything Counts
Announcing the remixes for “People Are Good” by Alessandro Cortini, Ludwig A.F., SiGNL, Obskür and Indira Paganotto. All remixes are out this Friday, April 5th
https://x.com/depechemode/status/1774833481174106120
https://x.com/depechemode/status/1774833481174106120
-
Dragon
Cortini rozczarował z Before We Drown... to już lepiej jakby raz zagrali na żywo.
-
Hien
Ale co, to będzie singiel?
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Czort wie, są remiksy to MOŻE i jakieś wideo się pojawi (tak było z poprzednimi singlami)
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Hien
Wideo to mnie ciupcia
-
dejmien
Gdyby był singiel, a nie grali by tego ani razu na żywo, było by szkoda. Bo w wersji live bardzo jestem ciekaw jakby to wyszło.
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
O ile to nie zart prima aprilisowy.
Enjoy The Silence