Też pamiętam, jak byłem młody i głupi i było tu znacznie ostrzej, dobrze, Dragon, że nie wchodziłeś wtedy w te klimaty.Hien pisze:15 maja 2021 20:54Najfajniejsze momenty na tym forum przeżyłem będąc w wieku Dragona (no ok, odrobinę starszy).
Dragon pisze:15 maja 2021 18:02Niestety nie wpadłem na wielkie czasy bekogenne tutaj, z jednej strony szkoda, bo pewnie po czasie wspominałbym to równie dobrze, a z drugiej... byłem jeszcze za małym dzieciaczkiem, żeby próbować poważnie dyskutować.
Bekogenne czasy, to akurat najmniej wiązały się z poważną dyskusją xD
Ale jeśli miałeś wtedy 9 lat to faktycznie może lepiej. To forum bywało dosyć okrutne. Nie wiem czy obecnie bym tak Freesia gnoił. Nie, że Was obu porównuję, ale dziecko to dziecko![]()

Teraz w ogóle, jak działam aktywnie w społeczności szachowej, mamy tam całe mnóstwo użytkowników, którzy są niepełnoletni, w stosunku do nich trzeba jednak mocno poluzować (co nie znaczy, że pozwalamy na przeginanie, ludzi typu Freeś trafia nam się pełno, ale my też staramy się zachować umiar; czasem się oczywiście nie da), żeby społeczność rosła w siłę. Ale to jest coś, co się widzi dopiero z perspektywy czasu, gdzie można sobie pozwolić na luźną gadkę, a gdzie trzeba cały czas przypominać, kto pilnuje interesu.