Memento Mori Tour
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Wersja z Exciter Tour też była bardzo dobra.
-
slick
- Ulubiony utwór: Everything Counts
Na papierze… wg. mnie setlista na Exciter Tour to jeden z gorzej dobranych zestawów ze wszystkich tras. Prawie nie ma na nim hitów jak World, Behind czy Everything.
Masz Walking, 2 gnioty z SOFADA, Enjoy & Never czyli to co jest zawsze i wszędzie, zostaje Black i… tyle. Wszystko przemieszane smętnymi kompozycjami z Excitera, gdzie jedynie przyzwoita rzecz na tym albumie to okładka.
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Trasa Excitera zjada bez popity 3/4 dotychczasowego granka na samplach. Wreszcie bez jarmarku, za to bardziej kameralnie, klimatycznie.
-
shodan
slick wiadomo, jakie Ty masz nastawienie do Exciter i późniejszych albumów. Ja mam nieco inne, więc patrzę na to inaczej. Uważam Exciter Tour za najlepszą trasę obok Devotionala i PTA Tour. Przede wszystkim utwory z Exciter są dla mnie z pierwszej półki. A z innych rzeczy szczególnie cenię: najlepsze w historii Halo, przyprawiającą o szybsze bicie serca wersję It Doesn't Matter, Black Celebration czy WFTN. O hitach nie wspominam, bo one są zawsze. I zawsze jest ich zresztą za dużo.
-
slick
- Ulubiony utwór: Everything Counts
Dressed in Black w MSG
Dmlive jeszcze bez aktualizacji: https://dmlive.wiki/wiki/Dressed_In_Bla ... ance_dates
Dmlive jeszcze bez aktualizacji: https://dmlive.wiki/wiki/Dressed_In_Bla ... ance_dates
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Razem w zestawie z Policy i Black Celebration.
Enjoy The Silence
-
Dragon
Niestety chyba na dobre zostaną w secie...
-
Hien
Mieli taką fajną wersję Policy na ostatniej trasie, to wrócili do flaków z olejem.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
Czez
Nadrabiaja Black Celebration 
Enjoy The Silence
-
Dragon
Czy ja wiem... jednak to intro psuje efekt. W A Question of Lust ta pseudosymfonia ma sens, tutaj bardziej na siłę.
-
Hien
Nie wiem po co to intro. Takie zmienianie dla zmieniania, ale pomysłu w tym zero.
-
Dragon
Za to Dressed In Black jak zwykle bardzo dobre. Gore wciąż w formie
-
Czez
Tak to wyszlo:
https://youtu.be/Qv6JV1Rbj6Y?feature=shared
https://youtu.be/Qv6JV1Rbj6Y?feature=shared
Enjoy The Silence
-
shodan
Łeee plumkana wersja. Chociaż biorąc pod uwagę, że dali to za plumkany Strangelove, to chyba i tak na plus. W każdym razie Dressed czy Strangelove - nie ma różnicy. I tak stracony slot. A można było w to miejsce zagrać w pełnej wersji np. Breathe lub Jezebel.
-
Dragon
Pasują jak pięść do nosa. Poza tym racja
-
Hien
Martin już kiedyś o tym mówił, że w wersji akustycznej może zagrać wszystko co chce, bez przygotowania całego lub części zespołu, podkładu, itd. Przyjdzie mu do głowy coś w samolocie, mówi Peterowi i wieczorem to grają. Stękanie na to po ponad 20 latach jest już trochę bez sensu.
-
shodan
Może i stękam, ale fakty są takie, że w Warszawie Strangelove był jedynym momentem koncertu, w którym ziewałem. Więc panowie ruszając w trasę trochę by się wysilili i przygotowali ze 2-3 utwory więcej w pełnowymiarowej wersji.
-
Dragon
Sugerowanie, że tego nie zrobili
Strangelove było obiektywnie największym zaskoczeniem, bo drugi track Martina już na sierpień był często zmieniany. Nie widze sensu w marudach, dopóki grają to w godny sposób.
Strangelove było obiektywnie największym zaskoczeniem, bo drugi track Martina już na sierpień był często zmieniany. Nie widze sensu w marudach, dopóki grają to w godny sposób.
-
shodan
Jakie tam zaskoczenie.
DM mają takie utwory, że nawet w wersjach akustycznych brzmią bardzo dobrze. Wg mnie Strangelove średnio się do tego nadaje. O gdyby zagrali akustycznie np. ETS, to by było dopiero zaskoczenie.
DM mają takie utwory, że nawet w wersjach akustycznych brzmią bardzo dobrze. Wg mnie Strangelove średnio się do tego nadaje. O gdyby zagrali akustycznie np. ETS, to by było dopiero zaskoczenie.