Depeszwizja
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Wygrał grę
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Hien
i kosmetyki Bielendy
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
Lircze
Kuferek słodyczy solidarność + szwajcarski zegarek
-
stripped
Chciałem o jeszcze jedną rzecz zapytać naszego prowadzącego - co w przypadku jeśli wszyscy nadeślą swoje głosy grubo przed 26 stycznia? Prowadzący będzie stallował czy przyspieszony finał?
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
NAJSSS
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
Lircze
dupka zielona
-
Hien
Ktoś tu nie czytał zasad zabawy xd
Edit, : chociaż w sumie nikt nie zakazywał recek xd
Edit, : chociaż w sumie nikt nie zakazywał recek xd
-
stripped
Ejjjj bez takich, zapisz te recki sobie gdzieś, taka edycja postów powinna być zakazana 
-
Lircze
no ale mieliśmy pisać o tych utworach więc napisałam co myślęmintaj pisze:10 sty 2024 22:08No kurde nie xD
Dobra, po wszelkiej maści bólach, peturbacjach i problemach technicznych - PIERWSZA KOLEJKA DEPESZWIZJI ZOSTAJE UZNANA ZA ROZPOCZĘTĄ!!!!!!!!!
Dobra, no to nadmieniam, że w tym temacie możecie sobie pisać o tych kawałkach, zgadywać kto co wrzucił (ja z oczywistych względów w tym nie będę partycypował), szkalować dobre imię waszych rodzin i robić co tam chcecie. W międzyczasie wysyłacie mi wybranymi kanałami komunikacji (tutaj obojętne: może być na priv tutaj, może być na FB, może być smsowo, możecie wysyłać sygnały dymne widoczne z mojego pokoju) głosy.
Z racji tego, że jest nas relatywnie mało, ustalmy, że wybieramy PIĘĆ kawałków, którym przyznajemy punkty: ulubionemu dajemy pięć, drugiemu ulubionemu cztery, i tak dalej i tak dalej. Dobra, kumaci raczej jesteście, wiecie o co chodzi. Pisać tego, że nie można głosować na samego siebie nawet nie zamierzam. xD
To co? LET THE INBA BEGIN
EDIT: jednak plejka gotowa! Służę linkiem: https://youtube.com/playlist?list=PLTRr ... ReN9XleDIQ
-
Lircze
mam ją w wordzie, spokojniestripped pisze:11 sty 2024 15:16Ejjjj bez takich, zapisz te recki sobie gdzieś, taka edycja postów powinna być zakazana![]()
-
Hien
No to też dlatego się wycofałem hehe
-
Lircze
to mogą być recki czy nie?
bo nie wiem jak mam napisać o tych piosenkach
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Mentos zachęcał do opisywania wrażeń, więc Lircze opisała. I to nawet w fajny sposób. Ja mam podejrzenia co do autorów utworów i czasami się uśmiechałem jak czytałem opisy Lircze i jej domysły. 
-
Hien
Mogą mogą
-
Lircze
Utwór nr 1
Utwór przyjemny, nie znam autora, ta melodia jest prosta, jakby ją ktoś wykonał w domu. Kojarzy mi się z grą The sims 2 (od 1:19 do 1:22) ale tylko troszkę. Moja interpretacja tego utworu to "nadzieja". To chyba dobre słowo klucz. Nadzieja na lepsze jutro. Przed oczami mam zachód słońca, koniec początku ale nie początek końca. Nie wiem kto to mógł wysłać bo nie znam was zbyt dobrze, także nie będę zgadywać, ale myślę, że ktoś pozytywny, miejący nadzieję, że wszystko się ułoży w przyszłości. Chociaż ta końcówka... trochę tajemnicza, trochę jakby czuję niepewność. Jakby ktoś zwątpił, że jednak nadzieja matką głupich.
Utwór nr 2
Dobry wstęp, potem energiczna część utworu, chce się tańczyć, ja chyba to kiedyś słyszałam. Znany głos Wyobrażam sobie siebie na koncercie i zespół daje czadu, wszyscy skaczą! Pozytywny utwór, wywołuje uśmiech oraz tupanie nóżką. Mogłoby to lecieć w radiu w samochodzie, przyjemnie by się jechało No i ta solówka na gitarze, miód na uszu. Nie wiem kto to gra ale ktoś zna się na tym. Ten utwór mogła wysłać osoba pozytywna i chyba dużo starsza ode mnie
Utwór nr 3
Bit mi się podoba, ale jest taki ostry, mroczny, utwór o śmierci ale można do niego potańczyć. Danse macabre. Mam przed oczami tańczące gotki Przed oczami mam jeszcze czarnego kota, czarownice i pokój tortur jak w Greyu. Mógł to wysłać ten, kto ma czarne i brudne myśli.
Utwór nr 4
Znaaam bardzo dobrze Lubię ten zespół, kojarzy mi się on z czasów liceum, ciągle tego słuchałam. Pozytywna nuta. Oni mają więcej dobrych utworów! Polecam. To mogła wysłać osoba z mojego pokolenia.
Utwór nr 5
Piosenka z reklamy kawy chyba. Ma to swój urok, taki soul (?) blues (?) Przyjemny kobiecy głos, rzadko podobają mi się kobiece głosy. Biodra same się kołyszą i głowa też. Kojarzy mi się z poranną kawą, może dlatego, że ten utwór usłyszałam w jakieś reklamie. Do tego ciastko do tej kawy. Czuję, że jestem w tej kawiarni, jest taki stary gramofon i leci na nuta. To propozycja pewnie jakiegoś kawosza.
Utwór nr 6
Uspokajający początek i smutny za razem, kojarzy mi się z mega starymi bajkami. Potem jest pazur, smutek odchodzi i czuję złość, zaskoczenie, zdumienie, następnie odpuszczenie i akceptacja. To propozycja osoby, która była załamana jakąś sytuacją, potem zaczęło ją to wkurzać a następnie rozwiązała ten problem bo miała już tego dość.
Utwór nr 7
Jakiś sygnał powtarzający się, następnie bas a potem szum liści (?) albo jakiś wentylatorek pod wodą? Nie jestem dobra w kojarzeniu. Potem jest dodana kolejna melodia i to zaczyna przypominać naprawdę dobrą kompozycję dźwięków. Potem jest dźwięk, który ja nazywam wiercenie w zębie. Utwór skłania do refleksji i do przestudiowania każdego elementu. To mógł wysłać jakiś myśliciel.
Utwór nr 8
Gitara na pierwszym miejscu, jest ogień, facet z chrypką, Czemu od 0:59 melodia przypomina mi piosenkę "na falochronie" Emigrantów? Kurczę, teraz znowu słyszę jakiś jeszcze inny utwór, chyba polski, ciekawe.. Serio nie wiem kogo to propozycja Nie mam pomysłów
To moja pierwsza recenzja jakichkolwiek piosenek, proszę o wyrozumiałość.
Utwór przyjemny, nie znam autora, ta melodia jest prosta, jakby ją ktoś wykonał w domu. Kojarzy mi się z grą The sims 2 (od 1:19 do 1:22) ale tylko troszkę. Moja interpretacja tego utworu to "nadzieja". To chyba dobre słowo klucz. Nadzieja na lepsze jutro. Przed oczami mam zachód słońca, koniec początku ale nie początek końca. Nie wiem kto to mógł wysłać bo nie znam was zbyt dobrze, także nie będę zgadywać, ale myślę, że ktoś pozytywny, miejący nadzieję, że wszystko się ułoży w przyszłości. Chociaż ta końcówka... trochę tajemnicza, trochę jakby czuję niepewność. Jakby ktoś zwątpił, że jednak nadzieja matką głupich.
Utwór nr 2
Dobry wstęp, potem energiczna część utworu, chce się tańczyć, ja chyba to kiedyś słyszałam. Znany głos Wyobrażam sobie siebie na koncercie i zespół daje czadu, wszyscy skaczą! Pozytywny utwór, wywołuje uśmiech oraz tupanie nóżką. Mogłoby to lecieć w radiu w samochodzie, przyjemnie by się jechało No i ta solówka na gitarze, miód na uszu. Nie wiem kto to gra ale ktoś zna się na tym. Ten utwór mogła wysłać osoba pozytywna i chyba dużo starsza ode mnie
Utwór nr 3
Bit mi się podoba, ale jest taki ostry, mroczny, utwór o śmierci ale można do niego potańczyć. Danse macabre. Mam przed oczami tańczące gotki Przed oczami mam jeszcze czarnego kota, czarownice i pokój tortur jak w Greyu. Mógł to wysłać ten, kto ma czarne i brudne myśli.
Utwór nr 4
Znaaam bardzo dobrze Lubię ten zespół, kojarzy mi się on z czasów liceum, ciągle tego słuchałam. Pozytywna nuta. Oni mają więcej dobrych utworów! Polecam. To mogła wysłać osoba z mojego pokolenia.
Utwór nr 5
Piosenka z reklamy kawy chyba. Ma to swój urok, taki soul (?) blues (?) Przyjemny kobiecy głos, rzadko podobają mi się kobiece głosy. Biodra same się kołyszą i głowa też. Kojarzy mi się z poranną kawą, może dlatego, że ten utwór usłyszałam w jakieś reklamie. Do tego ciastko do tej kawy. Czuję, że jestem w tej kawiarni, jest taki stary gramofon i leci na nuta. To propozycja pewnie jakiegoś kawosza.
Utwór nr 6
Uspokajający początek i smutny za razem, kojarzy mi się z mega starymi bajkami. Potem jest pazur, smutek odchodzi i czuję złość, zaskoczenie, zdumienie, następnie odpuszczenie i akceptacja. To propozycja osoby, która była załamana jakąś sytuacją, potem zaczęło ją to wkurzać a następnie rozwiązała ten problem bo miała już tego dość.
Utwór nr 7
Jakiś sygnał powtarzający się, następnie bas a potem szum liści (?) albo jakiś wentylatorek pod wodą? Nie jestem dobra w kojarzeniu. Potem jest dodana kolejna melodia i to zaczyna przypominać naprawdę dobrą kompozycję dźwięków. Potem jest dźwięk, który ja nazywam wiercenie w zębie. Utwór skłania do refleksji i do przestudiowania każdego elementu. To mógł wysłać jakiś myśliciel.
Utwór nr 8
Gitara na pierwszym miejscu, jest ogień, facet z chrypką, Czemu od 0:59 melodia przypomina mi piosenkę "na falochronie" Emigrantów? Kurczę, teraz znowu słyszę jakiś jeszcze inny utwór, chyba polski, ciekawe.. Serio nie wiem kogo to propozycja Nie mam pomysłów
To moja pierwsza recenzja jakichkolwiek piosenek, proszę o wyrozumiałość.
-
stripped
Trochę nie wiadomo jak zasiąść do tych dywagacji kto który numer wrzucił żeby jednocześnie nie spoilerować swojej wrzuty
-
Lircze
Ja mam o tyle łatwiej, że mnie nie znacie a ja nie znam was 
-
stripped
Ale ja wiem który kawałek jest Twój xD
Domyślam się. Dość dobrze znam resztę. Tego nie przewidziałaś.
Nie wiem, może kolejno zgadujmy w ten sposób że
"Czyja wrzuta jest Lircze?"
Odpowiedzi
"Czyja wrzuta jest stripped?"
Odpowiedzi
Itd.
Na koniec nam wyjdzie z grubsza co jest czyje jak wszystkich obskoczymy.
To taka propozycja
Domyślam się. Dość dobrze znam resztę. Tego nie przewidziałaś.
Nie wiem, może kolejno zgadujmy w ten sposób że
"Czyja wrzuta jest Lircze?"
Odpowiedzi
"Czyja wrzuta jest stripped?"
Odpowiedzi
Itd.
Na koniec nam wyjdzie z grubsza co jest czyje jak wszystkich obskoczymy.
To taka propozycja
-
Lircze
Albo jakaś ankieta? Kurde nie wiem jak to ugryźć