Posłucham Seba. Posłucham. Wierz mi, że posłucham. Bo lubię fajnie śpiewające kobitki. A Ty nie słuchaj co niektórych lamusów, tylko sam oceniaj. Nie mniej idiotycznych uprzedzeń. Bądź świadomym słuchaczem a nie marionetką. Nie wiem, czemu gwiazdę nr1 obecnych czasów muzyki tak nazywasz. Rozpuszczona dlaczego? Podaj powód. Że ma inteligencję na poziomie kilka pięter wyżej od reszty? Że przewyższa resztę o lata świetlne? Że tworzy precednense o jakich się innym nie śniło? Że na czymkolwiek zarabia więcej, niż ktokolwiek. Że każdą niby porażkę potrafi przekuć na milionowe zyski? Ona jest genialna. I ma tylu fanów co hejterów. Ale to normalne. Małysz miał hejterów, Stoch ich ma, Lewandowski to już w ogóle. I Taylor ich ma. Bo zawistnych ludzi nie brakuje. Ja przez lata lekceważyłem Taylor myśląc, że gówniara nie ma nic do zaoferowania. Było tak dopóki nie spróbowałem. Dopóki nie liznąłem jej twórczości..
Mentos jak nie lubisz Taylor, to ja to zrozumiem. Ale nie obrażaj jej w ten sposób. Nie obrażaj dla zasady. Bo to jest bardzo zdradliwe. Nawet nie wiesz, co Ci przyniesie muzyczna przyszłość. Mniej otwartą głowę. Współczesna muzyka jest zajebista. Sam pisałeś ostatnio, że Dua lipa jest spoko, nie wiedząc nawet, że to kalka Taylor jak uj. Wszyscy kopiują królową. To normalne. Wszyscy chcą być jak Taylor.
Mentos nie daj się, bądź świadomym słuchaczem. Jak podejdziesz do muzyki Taylor z profesjonalizmem i powiesz, że Cię nie interesuje, to zrozumiem. Ale spróbuj chociaż w tej Twojej piwnicy posłuchać. Nie bądź devem, który hejtuje wykonawców tylko dlatego, że są sławni.