Depeszwizja
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Re: Depeszwizja
Każdy wiedział. Nawet Mentos.
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
1. Czemu?
2. Zawsze dobrze równoważyć np. Suczki.
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
No jakbym nie wiedział kto jest kto, to bym w ciemno obstawił wrzuty Shodana i Murzyna. Ale pewnie bym podejrzewał deva o LCD Soundsystem i Dragona o Kabaret Wolciarz heh
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
PACZKA
PACZKA
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Nie poznałem LCD bo nie znam ich poza dosłownie 1 numerem zatem obstawiłem... a zresztą zaraz się wszystkiego dowiecie od prowadzącego, nie będę mu roboty zabierał
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
shodan
Bo za dobre, żeby nie być w bestce. Z drugiej strony narzekałem na poziom Depeszwizji, to teraz mam.
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Dla mnie serio trochę jeden pies jakim kanałem sprzedaje się muzę, bestka jest lepsza do głębszych historyjek czy wgłębiania w trivię, ot
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
shodan
No tak. Najważniejsze, żeby coś sprzedać innym. Nie ważne jak. Tyle, że w bestce można poanalizować, poopisywać. Bestka to taka Liga Mistrzów. Depeszwizja to Puchar Konfederacji. 
-
mintaj
Też nie lubię traktowania depeszwizji jako jakiegoś miejsca do zrzucania kawałków drugiej kategorii (może dlatego, że to ja tę grę tutaj przeniosłem)
PACZKA
PACZKA
-
Dragon
Z oh baby nie mam zbyt ciekawej historii, inaczej z [zawartość premium].stripped pisze:06 mar 2024 20:54Dla mnie serio trochę jeden pies jakim kanałem sprzedaje się muzę, bestka jest lepsza do głębszych historyjek czy wgłębiania w trivię, ot
-
shodan
Nie o to chodzi. Przecież ja sam z tym wrzucaniem zrzutów walczyłem.mintaj pisze:06 mar 2024 20:57Też nie lubię traktowania depeszwizji jako jakiegoś miejsca do zrzucania kawałków drugiej kategorii (może dlatego, że to ja tę grę tutaj przeniosłem)
-
Dragon
Aliszja Kis nie zasłużyła na porównanie z Legią
-
mintaj
Okej, Real zaczyna spotkanie z Lipskiem, a ja - pzeliczanie waszych głosów. Tradycyjnie zaczynam od samego siebie.
KLASYFIKACJA:5 pkt - 1
4 pkt - 3
3 pkt - 5
2 pkt - 6
1 pkt - 2
Generalnie to była całkiem mocna kolejka, o czym świadczy fakt, że tylko jedną rzecz odrzuciłem w zasadzie z automatu - niestety, nie poznałem się na sztuczkach Suczek. Selekcję piątki mocno ułatwiła mi wrzuta Lircze, którą z pewnością bym brał pod uwagę i która być może zdobyłaby nawet u mnie jakiś punkt tudzież dwa, no ale wyszło jak wyszło. Z bólem serca więc nie przyznaję żadnych punktów lirycznym rapsom Murzyna.
Pięć punktów bezapelacyjnie zdobywa u mnie Pavement i coś czuję, że prędzej niż później przestanie to być mój muzyczny wyrzut sumienia, bo to co podrzuca Munlup na forum jest kapitalne i ponadrabiam te płyty. Dalej transowa, industrialna kobyła od deva, kolejna kapitalna rzecz w tej edycji. Koleżanka Livv zaczęła też całkiem nieźle projektem o którym nie miałem do tej pory bladego pojęcia. Dwa punkty dla naprawdę fajnego kawałka Alicii Keys - bardzo fajny, dubowy klimat tu jest i w ogólę w pytkę utwór. LCD Soundsystem to zespół, którego fenomenu do końca nie rozumiem, ale i tak jak najbardziej zasługuje na honorowy punkcik.
Kod: Zaznacz cały
1. HIEN - Pavement - Starlings of the Slipstream - 5 pkt.
2. DEV - Cabaret Voltaire - Everything Is True - 4 pkt.
3. LIVV - Teen Suicide - Living Proof - 3 pkt.
4. SHODAN - Alicia Keys - Wasted Energy (feat. Diamond Platnuz) - 2 pkt.
5. DRAGON - LCD Soundsystem - oh baby - 1 pkt.
6. MURZYN - Nas - Thugz Mansion (N.Y.) [feat. 2Pac & J. Phoenix]
CZEZ - Ascetoholix - Suczki
MENTOS - Shaun Baker feat. Malloy - Hey Hi Hello - 0 pkt.
PACZKA
PACZKA
-
mintaj
No porównanie do Ligi Konferencji jednak to sugeruje.
Anyway, teraz głosy od użytkownika o nicku DEV. Wpłynęły jako ostatnie, ale niechaj ostatni będą pierwszymi czy coś.
Coś czuję, że pójdę na rekord xD1 - 4 pkt
2 - 5 pkt
3 - 0 pkt
4 - 0 pkt
5 - 3 pkt
6 - 2 pkt
7 - 1 pkt
8 - 0 pkt
KLASYFIKACJA:
1. HIEN - Pavement - Starlings of the Slipstream - 9 pkt.
2. DRAGON - LCD Soundsystem - oh baby
LIVV - Teen Suicide - Living Proof - 6 pkt.
4. DEV - Cabaret Voltaire - Everything Is True
SHODAN - Alicia Keys - Wasted Energy (feat. Diamond Platnuz) - 4 pkt.
6.CZEZ - Ascetoholix - Suczki - 1 pkt.
7. MURZYN - Nas - Thugz Mansion (N.Y.) [feat. 2Pac & J. Phoenix]
MENTOS - Shaun Baker feat. Malloy - Hey Hi Hello - 0 pkt.
Po dwóch kolejkach, z dużą przewagą, na prowadzenie wysunął się Hien. Gonią go dzielnie Dragon i Livv, których to z kolei gonią Musiał z Shodanem. Czez z pierwszym punktem, których to nie dostaliśmy jeszcze ja i kolega Murzyn.
PACZKA
PACZKA
-
mintaj
Czas na głosy od debiutanta - LIVV
KLASYFIKACJA:
Hien i Dev punktują póki co u każdego i idą łeb w łeb - niby nasz zgierski Warszawiak ma punkt mniej, ale pamiętajmy, że przed chwilą liczyliśmy jego głosy. Tuż za nimi Dragon i Shodan, którzy też dostali głosy od każdego i mają ex aequo 8 punktów. Livv w środku stawki, szósty Murzyn z pierwszymi punktami, a na dnie tabeli jak na Zachodzie - BEZ ZMIAN.
Ja i Czez punktujemy gorzej niż beniaminkowie Ekstraklasy w tym sezonie...1. 1 pkt
2. 2 pkt
3. 5 pkt
4. 3 pkt
6. 4 pkt
7. 0 pkt
8. 0 pkt
KLASYFIKACJA:
1. HIEN - Pavement - Starlings of the Slipstream - 10 pkt.
2. DEV - Cabaret Voltaire - Everything Is True - 9 pkt.
3. DRAGON - LCD Soundsystem - oh baby
SHODAN - Alicia Keys - Wasted Energy (feat. Diamond Platnuz) - 8 pkt.
5. LIVV - Teen Suicide - Living Proof - 6 pkt.
6. MURZYN - Nas - Thugz Mansion (N.Y.) [feat. 2Pac & J. Phoenix] - 3 pkt.
7.CZEZ - Ascetoholix - Suczki - 1 pkt.
8. MENTOS - Shaun Baker feat. Malloy - Hey Hi Hello - 0 pkt.
PACZKA
PACZKA
-
mintaj
To co? Zobaczymy na kogo głosował kolega HIEN?
KLASYFIKACJA:
Głosy naszego serdecznego kolegi MUNLUPA doprowadziły do mocnych przetasowań w czołówce - na prowadzenie wysunął się Dragon, ale jego przewaga nad Shodanem, Livv, Hienem oraz Devem jest nieznaczna i w zasadzie cała piątka ma duże szanse na wygraną. Stripped powoli łapie punkty, ale nadal ma dużo straty do reszty. O strefie spadkowej mogę napisać jedno - niewiele (punktów mają do tej pory na koncie).
Głosy wpłynęły przed dyskwalifikacją numeru 9, zatem w związku z tym utwór 4 dostaje 2 punkty, a 1 punkt leci dla trójki.5 pkt – utwór 5
4 pkt – utwór 2
3 pkt – utwór 6
2 pkt – utwór 9
1 pkt – utwór 4
0 pkt – utwór 3
0 pkt – utwór 7
0 pkt – utwór 8
KLASYFIKACJA:
1. DRAGON - LCD Soundsystem - oh baby - 12 pkt.
2. SHODAN - Alicia Keys - Wasted Energy (feat. Diamond Platnuz)
LIVV - Teen Suicide - Living Proof - 11 pkt.
4. HIEN - Pavement - Starlings of the Slipstream
DEV - Cabaret Voltaire - Everything Is True - 10 pkt.
6. MURZYN - Nas - Thugz Mansion (N.Y.) [feat. 2Pac & J. Phoenix] - 5 pkt.
7.CZEZ - Ascetoholix - Suczki - 1 pkt.
8. MENTOS - Shaun Baker feat. Malloy - Hey Hi Hello - 0 pkt.
PACZKA
PACZKA
-
mintaj
Daję głosy MURZYNa vel Strippeda, bo jako jedynemu chciało mu bawić się w zgadywanki dotyczące tego kto był wrzucającym. UWAGA DŁUGIE
KLASYFIKACJA:
Kolejne przetasowanie - tym razem na czele Shodan, ktorego dzielnie ściga kolega Robert. Za nimi Dev i Livv z dwunastoma punktami. Cały ten kwartet do tej pory zapunktował u każdego uczestnika. Pierwszych punktów nie dostał Hien, co sprawiło, że nieco oddalił się od
czołówki. Murzyn nadal z pięcioma punktami, ja o dziwo z jakiekolwiek, no i pan Czezu idący po rekord.
Niestety, tym razem nie udało się koledze Jackowi odgadnąć wszystkich wrzucających, acz skuteczność na poziomie 33% nie jest jeszcze AŻ tak tragiczna - nadal zdałby maturę. Gwoli formalności to nasz kochany czarny koleżka był jednym z dwóch uczestników, którzy wysłali głosy przed dyskwalifikacją Lircze, która to pierwotnie miała zdobyć u niego jeden punkt.1 - przy tej wrzutce od wejścia odnoszę wrażenie że to coś wrzucone przez munlupa, przynajmniej brzmi mi to w jego stylu, gitarowa wrzutka zagrana chwilami jakby od niechcenia z fajnym songwritingiem. Z biegiem odsłuchów mniej mi siedziała, zwłaszcza ta jazgotliwa końcówka, sam wrzuciłem tym razem spokojny akustyczny numer bo takie rzeczy obecnie mi po głowie chodziły
2 - elektro popowy numer z fajnym basem i delikatnym wokalem, z jednej strony brzmi jak hipsterskie wrzutki Musiała a z drugiej zastanawiam się czy to może nie jest lubiane i wspominane przez Livv na forum The xx. Zaryzykuję stwierdzenie że to właśnie może być jej wrzutka i że to jest faktycznie The xx.
3 - ta wrzutka wybitnie zalatuje jak Dragon-core i obstawiam że wrzucił to Smoku, BYĆ MOŻE rzucił czymś typowym dla siebie niejako w formie właśnie polecajki dla Livv która dopytywała go jaką elektronikę lubi. Podoba mi się brzmienie tego numeru choć może jest on ciut przydługi.
4 - moja wrzuteczka czyli Thugz Mansion, utwór który występuje w kilku różnych wersjach, było to singlem promującym pośmiertny album 2Paca i w tej wersji go poznałem ale ja preferuję zdecydowanie wersję która pojawiła się na albumie Nasa z 2002 roku. Są tu inne zwrotki, Nas ma dwie zwrotki a 2Pac jedną ale za to jaką. Jeśli zazwyczaj jestem sceptykiem czy nawet hejterem kiedy chodzi o pośmiertny materiał różnych wykonawców tak tu zwrota 2Paka siedzi jak mało kiedy bo jest to materiał który ukazał się pośmiertnie a on nawija tu o tym że jest w niebie, poszedł sobie na koncert Marvina Gaya, pił z różnymi innymi historycznymi postaciami itd. Lekki, relaksujący akustyczny hip hop, rapowy escapism, pięknie chilluje ten kawałek a wrzucam go teraz bo żałowałem jak mało czego że nie dałem tego numeru do bestki a tak w ogóle to bardzo chciałem sprzedać go Wujowi i byłem ciekaw czy mu się spodoba więc kiedy lepiej go zapodać jak nie w edycji której jest patronem?
5 - tu zaczęło się jazgotliwie ale potem było już tylko lepiej. Najpierw słuchając kolejki myślałem że to wrzutka mentosa, no ale dalej mamy coś bardziej typowego dla niego więc nie wiem no, wychodzi mi że to chyba rzucił Musiał. Teoretycznie ktoś może powiedziec że możnaby zamienić wrzutki 1 i 5 miejscami i na jedno wyjdzie ale nie, w 1 właśnie songwriting jakoś pasuje mi do Kuby a tu klimat numeru bardziej do deva więc stawiam na niego.
6 - tu była miłość od pierwszego odsłuchu, bujający reggae-popowy rytm i cudny wokal... Alicii Keys??? To mnie zbiło z tropu przyznaję, to bankowo jest AK na wokalu ale zdaje się nie sama, refren chyba kto inny śpiewa, strzelam że być może jest to Koffee, ten instrumental mi bardzo z nią się kojarzy właśnie. Nie mam pojęcia do kogo należy męski wokal na końcu numeru ale ta wstawka jest tu nawet zbędna. Świetny kawałek i póki co najlepsze odkrycie wszystkich edycji. To chyba wrzucił Wujas - naczelny ambasador Alicii Keys na forum, choć ta wrzutka wydaje mi się być z jednej strony aż za dobra jak na Wujasa tak z drugiej strony on już udowodnił że o ile często ma w zwyczaju słabo zachęcać do niektórych wykonawców o tyle w kwestii AK zaskoczył mnie samego pozytywnie albumem HERE więc daję mu kredyt zaufania i obstawiam że to jego wrzuta.
7 - uuuu suczki my znamy Wasze sztuczki... trochę zgłupiałem na widok tej wrzutki, jakby wrzuta dla beki, takie heheszki wobec Wujasa - gospodarza edycji - w pierwszym odruchu znów mówię "o chyba Dragon sobie jaja robi" i być może jego bym obstawiał gdyby nie obecność wrzutki nr 3 i jedna kwestia mocno nie dawała mi spokoju - zastanawiałem się PO CO ktoś wrzucił ten numer??? Pomyślałem sobie że to strasznie nierigczowe "marnować" wrzutkę na taki "żart" i że nikt z chłopaków by chyba tak nie zrobił i wtedy zaczęła się dyskusja i wyszło na jaw że Lircze zaczęła pisać o tym numerze i że "nie jest zadowolona z własnej wrzutki" i mówię sobie BINGO - to mogła wrzucić właśnie ona. Być może po to by się zakamuflować, może wkurzył ją fakt że poprzednio trafiłem nawet z tą Aurorą na wokalu i chciała zagrać na nosie forumowemu detektywowi? Who knows, a druga sprawa mam wrażenie że to paradoksalnie taki numer który częściej nawet lubią laski niż faceci heh, zatem ryzyk fizyk obstawiam że wrzuciła to Lircze.
8 - hey what a perfect day, why you look sad??? Co za blast from the past jak to mówią. Eska-core końca lat zerowych i numer do którego akurat mam srogi sentyment i który darzę mimo wszystko sympatią. Wiem że naczelnym ambasadorem tego kawałka jest mentos i stawiam że wrzucił to właśnie on, choć może być i tak że podszywa się pod niego ktokolwiek kto obserwuje jego Instagram xD dla mnie to naprawdę fajny comeback i chętnie odświeżyłem sobie ten hicior, mam nadzieję że to faktycznie dał mentos i punkty polecą nie na darmo.
9 - kurde tu jest trochę problem, instrumentarium całkiem przyjemne i kojarzy mi się z Björk i rzeczami typu Pagan Poetry. Fajny kawałek w sumie, wokal z kolei kojarzy się z Susanne Sundfør i to kolejny problem bo wtedy pytanie kto to wrzucił jeśli nie Wujek? A Wujka obstawiałem przy Alicii Keys i teraz głupieję. A został mi tylko Czez do dopasowania i naprawdę już nie wiem, prawdę mówiąc w ciemno nie obstawiałbym Czeza przy 9 jednak... Czy zatem Czezu dał Alicię Keys i się pomyliłem? Zabawnie, bo gdybym miał cokolwiek z kolejki dopasować do Czeza to tak naprawdę chyba najpierw Hey Hi Hello xD chyba w tej edycji ktoś gdzieś - świadomie lub nie - wrzucił coś typowego dla innego forumowicza, a jeśli tak to za ChrL nie dojdę gdzie jest błąd w mym rozumowaniu. Poddaję się - Czezu wyłaź z ukrycia!
Punktacja:
1. - 0 punktów
2. - 3 punkty
3. - 2 punkty
4. ----
5. - 1 punkt
6. - 5 punktów
7. - 0 punktów
8. - 4 punkty
Myślałem że będę miał dużo większe problemy z przyznawaniem tych zer ale jakoś tak wyszło że poza Suczkami to te gitarowe wrzutki mi teraz nie siadły i już, nic nie poradzę.
KLASYFIKACJA:
1. SHODAN - Alicia Keys - Wasted Energy (feat. Diamond Platnuz) - 16 pkt.
2. DRAGON - LCD Soundsystem - oh baby - 15 pkt.
3. DEV - Cabaret Voltaire - Everything Is True
LIVV - Teen Suicide - Living Proof - 12 pkt.
5. HIEN - Pavement - Starlings of the Slipstream - 10 pkt.
6. MURZYN - Nas - Thugz Mansion (N.Y.) [feat. 2Pac & J. Phoenix] - 5 pkt.
7. MENTOS - Shaun Baker feat. Malloy - Hey Hi Hello - 4 pkt.
8. CZEZ - Ascetoholix - Suczki - 1 pkt.
czołówki. Murzyn nadal z pięcioma punktami, ja o dziwo z jakiekolwiek, no i pan Czezu idący po rekord.
PACZKA
PACZKA
-
Dragon
Seba wpisał Przepraszam w podpis, a już miałem cytować... Ciekawe czy będę jeszcze kiedykolwiek tak blisko wygranej
-
mintaj
Kto wie, kto wie...
CZEZ idzie na rekord najmniejszej liczby punktów w dziejach tej zabawy - na razie zobaczmy ile i komu przyznał punktów.
I kolejne przetasowanie, bo tym razem na prowadzeniu Smok i jego LCD Dźwieksystem. Dwa punkty straty do niego ma shodan, a do shodana - Dev. Debiutantka nadal punktuje u każdego, ale coraz słabiej, dzięki czemu oddala się od czołówki stawki, przestał punktować też Hien, który ugrzązł na dobre w środku stawki. O dziwo, tuż za nim, ja wyprzedzający Murzyna. No i ostatnie miejsce - bez zmian i większych szans na poprawę.
CZEZ idzie na rekord najmniejszej liczby punktów w dziejach tej zabawy - na razie zobaczmy ile i komu przyznał punktów.
KLASYFIKACJA:5 - 1
6 - 2
8 - 3
3 - 4
2 - 5
1. DRAGON - LCD Soundsystem - oh baby - 20 pkt.
2. SHODAN - Alicia Keys - Wasted Energy (feat. Diamond Platnuz) - 18 pkt.
3. DEV - Cabaret Voltaire - Everything Is True - 16 pkt.
4. LIVV - Teen Suicide - Living Proof - 13 pkt.
5. HIEN - Pavement - Starlings of the Slipstream - 10 pkt.
6. MENTOS - Shaun Baker feat. Malloy - Hey Hi Hello - 7 pkt.
7. MURZYN - Nas - Thugz Mansion (N.Y.) [feat. 2Pac & J. Phoenix] - 5 pkt.
PACZKA
PACZKA
-
mintaj
Dobra, zobaczmy jak namieszał DRAGON
KLASYFIKACJA:
Czołówka zmienia się jak w kalejdoskopie - na ten moment cała czołowa trójka idzie łeb w łeb. Miejsca od czwartego w dół praktycznie się ustabilizowały, acz warto zwrócić uwagę, że Murzynowi udało się wyrównać ze mną punktowo.
Ależ emocje, jak na i po grzybach...
Ty, nawet niezłe te strzały.1 - rock introwertyczno depresyjno liryczny
Dev
2 - LCDki xoxo
Ja
3 - The Orb/Global Communication core, jeszcze bardziej obskjurowe, wrzutkę aż tak w moim stylu może wrzucić tylko ktoś pozornie z zewnątrz
Liv
4 - balladzina r&b/h-h, to chyba wiem kto to, głosy brzmią znajomo, już je słyszeliśmy na forum
Mudżyn
5 - trochę podobny nastrój jak w jedynce, ale więcej urozmaicenia, taki CHAMBER MUSIC odcisk, pewna sugestia w albumówce nie pozwala wybrać inaczej
Hję
6 - druga wrzutka murzyn core, hmm..., tylko kto by wrzucił nutkę z takim reggae charakterem, weirdo
shodan? drogą eliminacji tylko taki kandydat mi pasuje
7 - polskie łaki
nwm ktoś to rzucił dla beki
8 - radiowy nieznośny earworm ehh
nwm ktoś to rzucił dla beki
Głosy:
3 - 5pkt
6 - 4pkt
5 - 3pkt
4 - 2pkt
1 - 1pkt
KLASYFIKACJA:
1. SHODAN - Alicia Keys - Wasted Energy (feat. Diamond Platnuz) - 22 pkt.
2. DEV - Cabaret Voltaire - Everything Is True - 21 pkt.
3. DRAGON - LCD Soundsystem - oh baby - 20 pkt.
4. LIVV - Teen Suicide - Living Proof - 16 pkt.
5. HIEN - Pavement - Starlings of the Slipstream - 11 pkt.
6. MENTOS - Shaun Baker feat. Malloy - Hey Hi Hello
MURZYN - Nas - Thugz Mansion (N.Y.) [feat. 2Pac & J. Phoenix] - 7 pkt.
Ależ emocje, jak na i po grzybach...
PACZKA
PACZKA
-
Hien
Dragon chciał się Liv podlizać, a tu wpadka, Musiał xd
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn