DEPESZWIZJA EDYCJE 11-20
-
Hien
XDDDDDDD
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Ach ten Wujek xd
Zanim moja rundka... Statystyki podrzucę w niedzielę. Powstawały w wersji papierowej, a akurat tego nie zabrałem na trip warszawski
Zanim moja rundka... Statystyki podrzucę w niedzielę. Powstawały w wersji papierowej, a akurat tego nie zabrałem na trip warszawski
-
Hien
Smokowi net padł w lesie
-
Dragon
Na koniec jeden z najlepszych wiceprowadzących Depeszwizji (innych nie było). Pozwoliłem sobie na szersze opisy jak nigdy!
TABELA
W związku z tym, Szanowne Państwo, zwycięzcą Trzynastej Edycji Depeszwizji zostaje
HIEN!
btw nie myślałeś o założeniu zespołu? Z taką ręką do tekstów.... hehehe
Nagroda pojawi się w przeciągu najbliższych 5 dni roboczych, ale nie ukrywam, że będzie MOCNO ZWIĄZANA z tematem tej edycji. Spokojnie, to będzie obrazek.
Dzięki za uwagę! Gratuluję Hienowi odpowiedniego podejścia do tej zabawy, musi być czasem wsadzony kij w szprychy. Nie wiadomo jak zareaguje publika, ale jak widać... nie ma się czego bać!
Od tej pory Seba wraca na tron Mistrza Gry, było całkiem zabawowo, nie ukrywam miło będzie wrócić, chlip, chlip...
Zwycięzcę zapewniam o dotrzymaniu terminu na nagrodę, po prostu nie zdążyłem zrobić... emm i zapraszam do Seby z meldunkiem kolejnego tematu depeszwizji. Czternasta edycjo, przybywaj!
ps sory, dziura z zasięgiem...
Co tu dużo mówić... Przed obliczaniem wyników zakładałem zwycięstwo Hiena, ale TA SKALA... no tylko spójrzcie!1. Czezsław zaproponował jeden z moich ulubionych numerów Anala. Jeśli mam jeszcze nawroty potężnego uznania dla niego to za sprawą subHuman i jednych z lepszych trip hopów w epoce. Shunt od zawsze w topce. Łatwe 4 punkty
2. Z motywacji moich przyjaciółek sprawdziłem wreszcie na świeżo eurowizyjne propozycje i mogę odszczekać wszystkie celowe głupie uwagi nt. tego konkursu. Ile tutaj może być kampu, przegięcia, świadomej zabawy konwencją, WOW! Było blisko wrzutki irlandzkiej, ale wixa pixa wygrała. Znakomity track.
3. Ciekawy kierunek ze strony Seby. To może być jeden z moich ulubieńców od Grimes obok Realiti-Demo. Całkiem podobne do Andie Oppenheimer. Dobry popique. 2 punkty
4. To naprawdę nie jest zła edycja! Albo przemawia ze mnie wyrozumiałość godna gospodarza imprezy... Całkiem zabawowe, naprawdę catchy. Konkurencja za mocna, po prostu! Walczył o punkcik i przez pewien czas go miał, ale sory Dev, zeruwa(
5. Funky elektro disko i o freekach. Jacek nie wychodzi z bycia Jackiem. Do tego podrzucił naprawdę zaraźliwego bangera, o którym często myślałem. Idzie zanudzić z marszu, nie dało się znudzić. Nie no, 3 punkty muszą być.
6. W kontekście INNEJ PROPOZYCJI w trzynastej edycji depeszwizji ten żart nasuwa się sam, ale nie chcę środkowego palca od shodana. Szczególnie, że rzucił również soczysty numer, choć ociupinkę nużący pod koniec. Punkt musi być!
7. Livv atakuje Floydami i myślę, że każdy z nas dobrze zna ten numer. Znaczna większość people of depeszwizja uczestniczy w bestce albumowej. Przebijaliśmy się dzielnie kolejny raz przez Ciemną Stronę Księżyca. Mam wobec tej płyty mnóstwo szacunku, ale w tym kontekście przy tak potężnej konkurencji trzeba uhonorować perełki. Sorki, zero...
8. Ludzie nie znają się na żartach, a dla mnie to jedna z niewielu rzeczy od dawien dawna, która przy każdym kontakcie mnie bawiła. Hien mógł wpaść do tego jeziora, jednak wybrnął w niesamowitym stylu. Punkty zależały od tego, czy ostatnim razem też się zaśmieję. Poległem. Max dla Hiena i chylę copkę za poczucie humoru. Takie prawo szefa żeby wciągnąć mefa.
8 - 5 pkt
1 - 4 pkt
5 - 3 pkt
3 - 2 pkt
6 - 1 pkt
TABELA
Kod: Zaznacz cały
1. HIEN - Depeche Mode - Wuja (AI) - 28 pkt
2. CZEZ - Recoil - Shunt - 21 pkt
3. MUDŻYN - The Bar-Kays - Freakshow On The Dancefloor - 17 pkt
4. DEV - Scissor Sisters - I Don't Feel Like Dancing - 15 pkt
5. SHODAN - RAYE & 070 Shake - Escapism - 13 pkt
6. DRAGON - Windows95Man - No Rules! - 11 pkt
7. MENTOS - Grimes - Sagrad Прекрасный - 8 pkt
8. LIVV - Pink Floyd - Great Gig In The Sky - 7 pkt
HIEN!
btw nie myślałeś o założeniu zespołu? Z taką ręką do tekstów.... hehehe
Nagroda pojawi się w przeciągu najbliższych 5 dni roboczych, ale nie ukrywam, że będzie MOCNO ZWIĄZANA z tematem tej edycji. Spokojnie, to będzie obrazek.
Dzięki za uwagę! Gratuluję Hienowi odpowiedniego podejścia do tej zabawy, musi być czasem wsadzony kij w szprychy. Nie wiadomo jak zareaguje publika, ale jak widać... nie ma się czego bać!
Od tej pory Seba wraca na tron Mistrza Gry, było całkiem zabawowo, nie ukrywam miło będzie wrócić, chlip, chlip...
Zwycięzcę zapewniam o dotrzymaniu terminu na nagrodę, po prostu nie zdążyłem zrobić... emm i zapraszam do Seby z meldunkiem kolejnego tematu depeszwizji. Czternasta edycjo, przybywaj!
ps sory, dziura z zasięgiem...
-
Dragon
tak było
-
Hien
Heh lol yay xddd Bez kitu, dajcie mi z pół godzinki żebym wyciągnął kompa i napiszę, jak to było z tym WUJEM. Tymczasem DZIĘKÓWA. Czuję się królem dildo69! Niech żyje Klaus Wiese (mimo, że nie żyje).
-
Dragon
Ciekawostka nr 16169: Seba przegrał walkę o ostatnie miejsce
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
Nawet to zjebałem. Gratulajcie dla zwycięzcy (BTW 28 punktów to blisko rekordu wszechczasów zabawy) i chałwa dla przegranych
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
PACZKA
PACZKA
-
Hien
Jeszcze raz dziękuję wszystkim za punkty, nikt mi nie wlepił zera, a to oznacza, że każdy ma poczucie humoru. No, to jak to jest z tym „Wujem”. Zacznijmy od tego, że kawałek nie powstał jako pokłosie mojej, czy kogokolwiek spiny z Shodanem, co zasugerował Mentos. Numer zrobiłem jakiś miesiąc temu, a padło na Wujka, bo jest najbardziej barwną i charakterystyczną postacią na tym forum, i ja go osobiście uwielbiam. „Wuja” miał jego i całą resztę rozbawić, a nie, w żadnym wypadku, kogokolwiek obrazić, czy wyśmiewać. W kwestii AI, trochę beka, bo ja generalnie sam jestem raczej przeciwny AI, w dużym uproszczeniu, bo chodzi przede wszystkim o opracowanie jakiegoś prawa, które można by było względem tych dzieł AI zastosować, a z tego co widzę, to owo prawo jest w lesie, a sama technologia rozwija się z prędkością światła. Z Chatagpt nigdy nie korzystałem, w obrazki ai bawiłem się krótki moment, ale przy udio przesiedziałem kilka dłuższych chwil, bo zadziwiło mnie (zarówno pozytywnie, jak i negatywnie), jak daleko to zaszło. Można już na luzie tworzyć sobie własne albumy DM, Stevena Wilsona, itd. Muzyka umiera na naszych oczach, bo niedługo każdy będzie sobie sam robił albumy ulubionych zespołów. Jednocześnie, pokusa jest niesamowita i nie będę ściemniał, że nie bawiłem się dobrze wpychając Gahanowi do ust tekst o Shodanie. Udio działa tak, że można pozwolić AI wygenerować tekst z czapy, a można też napisać swój, w edytorze tekstu, co też zrobiłem. Jedyny prompt jakiego użyłem to, niespodzianka, Depeche Mode. Udio działa tak, że tworzy 30sekundowe fragmenty i można je potem obudowywać z tyłu i z przodu, z kolejnych 30sekudnowych modułów, dodatkowo wpisując wskazówki dla AI (np. verse, choir, keyboard solo, itd.). Spędziłem 2 godziny próbując wygenerować perfekcyjnego Gahana, potem spędziłem kilka dni, dobierając najlepszy wypluty przez AI refren, zwrotki, melodie, itd., dodając do tego kolejne fragmenty tekstu, tak więc wiecie, jakieś 30% kawałka „Wuja” to nadal jest robota prawdziwego człowieka, Skynet jeszcze nas do końca nie zniewolił (ale jest blisko). A „Takie prawo Wuja, żeby lecieć w uja”, to oczywiście cytat z samego Wuja, który to swego czasu rozbawił mnie do łez. W każdym razie. To był jednorazowy wyskok w Depeszwizji, żeby wjechać z czymś świeżym, zaskakującym i zabawnym. Nie liczyłem na wygraną, ale tez nie będę udawał, że się nie cieszę i nie czuję doceniony, bo jestem. Chyba najbardziej przerażające w tych numerach z udio jest to… jakie są dobre. To i owo słyszałem i powiem szczerze, że to jest czasami naprawdę dobra muzyka, a jednocześnie czuję się dziwnie kiedy tego słucham. To się dzieje za szybko heh. Oczywiście, pisząc że numer jest lepszy od propozycji innych, trochę się nabijałem, bo coś stworzone w całości przez człowieka, zawsze będzie lepsze. Pytanie, co będzie kiedy nie będziemy już w stanie rozróżnić, co jest czym (wchodzi Toccata i fuga d-moll Bacha)
-
Dragon
Powiem ci, że to outro i melodie od drugiego refrenu to już niepokojąco bliskie xd
-
Hien
Bawiłem się tym więcej, bo Dev mi napisał, że by chciał żeby o nim też ktoś coś takiego zrobił (w efekcie, Depeche Mode wyda w tym roku album "Musiał") i raz wyskoczył mi nawet Gore robiący dodatkowe, osobne wokale. Teraz już nikt nie ma prawa narzekać na nowe DM, bo jak mu się nie podoba, to niech sobie zrobi lepsze sam.
-
mintaj
O tym całym udzie to nawet nie słyszałem, ja tylko bawiłem się w suno ai, które jest prostsze w obsłudze, ale chyba i też oferuje mniejsze możliwości (większość rzeczy brzmiała jak Taylor Swift). Co do AI - jest dla mnie spoko, dopóki jest wykorzystywane jako narzędzie w procesie twórczym, jak np. zrobiono to w Cyberpunku, gdzie wykorzystano je w celu odtworzenia głosu zmarłego aktora głosowego, bo te wszystkie wytwory zrobione w tym od A do Z są w większości przypadków beznadziejne i bezduszne. Generalnie to akurat jest zjawisko, którego aż tak się nie boję, bo jednak te wszystkie rzeczy ciągle jednak IMITUJĄ rzeczy stworzone przez człowieka, a AI raczej tego nie przeskoczy
PACZKA
PACZKA
-
Hien
Od imitacji się zaczyna, ale biorąc pod uwagę, że rozwija się to w tempie szalonym, to możemy się tym AI szybko zdublować. Imituje, nie imituje, zaczniesz się martwić kiedy AI zacznie produkować wiarygodne materiały dowodowe przeciw komuś (audio/video), i nagle się okaże, że kogoś wkurzyłeś i znalazł się film, na którym molestujesz małe dzieci, albo kradniesz pieniądze babci.
-
mintaj
No audio to już teraz jest możliwe i w sumie to sam dałeś próbkę. xd Kilka lat temu było coś takiego jak Mekatron, gdzie można było ustami bohaterów Gothica i różnych gierek/seriali wypowiedzieć cokolwiek. Spadło to dość szybko, żałuję do dziś 
PACZKA
PACZKA
-
Hien
To trochę jak TamaGothic, który bardzo krótko był w google sklepie i spadł. A był zajebisty.
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Graty dla Hina za utwór o mnie. Chociaż myślałem, że to jednak sprawka Murzyna. To była dziwna edycja. Z jednqej strony fajna, z innej przerażająca.
-
shodan
Nowy lepszy super komputer tym razem nie da się sprowokować.mintaj pisze:24 maja 2024 22:37O tym całym udzie to nawet nie słyszałem, ja tylko bawiłem się w suno ai, które jest prostsze w obsłudze, ale chyba i też oferuje mniejsze możliwości (większość rzeczy brzmiała jak Taylor Swift).
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Gratulacje Hien 
Enjoy The Silence
-
shodan
Hien mi niedawno napisał - "jak nie wygram Wilsonem, to już chyba niczym".
A tak narprawdę wystarczyło odpalić odpowiedlni program. To mnie właśnie przeraża.
A tak narprawdę wystarczyło odpalić odpowiedlni program. To mnie właśnie przeraża.