DEPESZWIZJA EDYCJE 11-20
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
Kurwe, Hien idzie jak burza, względnie leci jak... Dildo. Gratulacje, w pełni to zasłużone!!!
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Tak przegrywał że teraz jest liderem liczby wygranych edycjishodan pisze:25 maja 2024 02:32Hien mi niedawno napisał - "jak nie wygram Wilsonem, to już chyba niczym".
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
i generalnej
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
PACZKA
PACZKA
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Może trochę przestanie marudzić 
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Hien
Urodziłem się marudząc, dajcie spokój. Swoją drogą, wypowiem się szerzej na temat kolejki.
Recoil jest spoko, świetny album, lubię ten kawałek, bo kojarzy mi się z Musiałem na kuligu xD
Windows95man, no comments, no rules.
Grimes, no miałem łzy w oczach jak dawałem zero, ale Seba dobrał kawałek jakby nie chciał wygrać. Taki numer na kolanie trochę, cytując klasyka - Realiti to nie jest.
Scissor Sisters, zabieram się do tego bandu od lat, bo Jake Shears featował na różnych lubianych przeze mnie płytach i ma kozacki wokal, świetny numer.
The Bar-keys - waliło Murzajem na kilometr i jest to murzajowy poziom i klimaty. Fantastyczna rzecz, nie wiem jak ktoś mógł dać temu zero.
Raye - no niestety, tu nie siadło, taki generyczny pseudo-banger, wlatywał jednym uchem, wylatywał drugim. Próbowałem i próbowałem, ale nic z tego nie wyszło, sory Wujas.
Pink Floyd, heh, tak jak pisałem, z Dark Side trudno czerpać detalicznie, tego się słucha raczej w całości. Great Gig opakowane jest na płycie numerami tak, że to zawsze wzrusza. Wciśnięte między Wujasa dziwadło, a moje dziwadło, no niestety. No, ale to nie Liv układała kolejność, takie ryzyko. Pink Floyd to jeden z moich zespołów życia i generalnie doceniam. Jeszcze bardziej doceniam jeśli tytuł miał nawiązywać do tytułu edycji.
Na papierze złota kolejka, ale ostatecznie kilka lubianych przeze mnie nazw, z różnych powodów nie dowiozło. Nie obrażajcie się.
Recoil jest spoko, świetny album, lubię ten kawałek, bo kojarzy mi się z Musiałem na kuligu xD
Windows95man, no comments, no rules.
Grimes, no miałem łzy w oczach jak dawałem zero, ale Seba dobrał kawałek jakby nie chciał wygrać. Taki numer na kolanie trochę, cytując klasyka - Realiti to nie jest.
Scissor Sisters, zabieram się do tego bandu od lat, bo Jake Shears featował na różnych lubianych przeze mnie płytach i ma kozacki wokal, świetny numer.
The Bar-keys - waliło Murzajem na kilometr i jest to murzajowy poziom i klimaty. Fantastyczna rzecz, nie wiem jak ktoś mógł dać temu zero.
Raye - no niestety, tu nie siadło, taki generyczny pseudo-banger, wlatywał jednym uchem, wylatywał drugim. Próbowałem i próbowałem, ale nic z tego nie wyszło, sory Wujas.
Pink Floyd, heh, tak jak pisałem, z Dark Side trudno czerpać detalicznie, tego się słucha raczej w całości. Great Gig opakowane jest na płycie numerami tak, że to zawsze wzrusza. Wciśnięte między Wujasa dziwadło, a moje dziwadło, no niestety. No, ale to nie Liv układała kolejność, takie ryzyko. Pink Floyd to jeden z moich zespołów życia i generalnie doceniam. Jeszcze bardziej doceniam jeśli tytuł miał nawiązywać do tytułu edycji.
Na papierze złota kolejka, ale ostatecznie kilka lubianych przeze mnie nazw, z różnych powodów nie dowiozło. Nie obrażajcie się.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
Livv
- Ulubiony utwór: Blue Dress Personal Jesus
Ciesze się za docenienie PF, akurat staram się dobierać utwory pod skojarzenia z nazwami edycji jakie mam. 
;*
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Hien, jako ze ten utwor to Twoj twor, wiec Ciebie sie zapytam, czy mozna to poudostepniac?
Enjoy The Silence
-
Hien
Nie Czezu, to jest tu dla nas tylko, o Wujasie, prywatne sprawy, rozumiesz. Ale mogę Ci podesłać inne DM zrobione w ten sposób.
-
mintaj
No ja nawet nie za bardzo widzę sens w rozpowszechnianiu tego utworu, przecież nikt by tego nie skumał bez znajomości forum/shodana
PACZKA
PACZKA
-
Czez
Dlatego zapytalem, bo sam nie bylem pewien, no korvilk mnie, zeby to podrzucic kilku bliskim znajomym, bo to po prostu jest petarda. Ale spoko, doskonale rozumie.Hien pisze:25 maja 2024 22:06Nie Czezu, to jest tu dla nas tylko, o Wujasie, prywatne sprawy, rozumiesz. Ale mogę Ci podesłać inne DM zrobione w ten sposób.
Enjoy The Silence
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Dzięki za tak miłe słowa.Hien pisze:24 maja 2024 22:21Numer zrobiłem jakiś miesiąc temu, a padło na Wujka, bo jest najbardziej barwną i charakterystyczną postacią na tym forum, i ja go osobiście uwielbiam.
Chciałbym się w końcu odnieść do zakończonej kolejki Depeszwizji. Przede wszystkim wyrazy uznania dla Dragona. Prowadził imprezę pierwszy raz, mimo to poradził sobie znakomicie. Mentos ma godnego następcę/zastępcę.
Jeszcze raz gratulacje dla Hiena za wygraną. Tym większe, że wygrał utworem stworzonym przez siebie samego. Niezły wyczyn. Nawet nie wiedziałem, że takie rzeczy można sobie zrobić w domu. Szczególnie chodzi mi tutaj o wokal. Kiedyś przy omawianiu akustyków ja wrzuciłem wersję na gitarę akustyczną ETS i pamiętam, jak Hien mnie ofukał, że miały być tylko oficjalne wersje, gdy tymczasem ja wrzucam jakiś fanowski wynalazek. Ja nie mogłem wtedy zrozumieć jak to możliwe. Na gitarze może sobie każdy zagrać jeśli potrafi, ale skąd niby ten fan wziął ten wokal Gahana? A był w niektórych miejscach na bank inny niż w jakiejkolwiek innej wersji tego utworu. Różnice drobne, ale słyszalne. Teraz już wiem, ze przy pomocy specjalnych programów to możliwe.
Widzę, że w różny sposób odebraliście utwór Wuja. Ja od samego początku byłem nim rozbawiony. Nie było momentu, żebym czuł się ośmieszony. Tekst stworzony przez Hiena naprawdę mnie rozbawił. Wiecie, że ja słabo znam mówiony angielski, więc na początku nawet się nie wsłuchałem w tekst. Minęła chwila zanim załapałem o co chodzi. Nie wyłapałem za to kilku słów i zwrotów. Napisałem o tym Murzynowi, a on błyskawicznie przysłał mi cały tekst po angielsku (z czytania po angielsku jestem dużo lepszy). Dlatego myślałem, ze to on to zmontował skoro na poczekaniu miał w telefonie tekst utworu. W każdym razie wyszedł całkiem fajny utwór. Dobry i co ważne zabawny. I kto poza mną może się pochwalić, że ma utwór o sobie?
Co do mojego utworu jestem może nieco rozczarowany miejscem, bo wydawało mi się, ze wrzucam mocną rzecz. Ale z drugiej strony dwie osoby (Jacek i Livv) się poznali i dali mi maksa. Więc w sumie sukces i tak spory. RAYE nie jest raperką. Akurat tutaj to tak może wyszło. Poznałem ją przypadkiem w tym roku i jestem pod wrażeniem jej muzyki i niesamowitych możliwości wokalnych. A na żywo to już w ogóle dziewczyna wymiata. Jeszcze na pewno ją usłyszycie.
-
Hien
Zapomniałem przez to wszystko pogratulować Dragonowi za doskonałe poprowadzenie edycji, niemal jakby to był sam Seba. Współpraca na polu prowadzący-wygrany, również przebiegła doskonale. Robert to jest gość.
Coś Ci Czezu wyczaruję.Czez pisze:25 maja 2024 22:11Dlatego zapytalem, bo sam nie bylem pewien, no korvilk mnie, zeby to podrzucic kilku bliskim znajomym, bo to po prostu jest petarda. Ale spoko, doskonale rozumie.Hien pisze:25 maja 2024 22:06Nie Czezu, to jest tu dla nas tylko, o Wujasie, prywatne sprawy, rozumiesz. Ale mogę Ci podesłać inne DM zrobione w ten sposób.
-
mintaj
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
O jak miło ze strony Hiena. 
-
Hien
Bez Ciebie bym przecież nie wygrał xD
-
Czez
Wszyscy jestescie wielcy 
Enjoy The Silence
-
mintaj
No i tym razem nie zawiedliście, bo paczka już gotowa.
TAYLORIAN SWIFTANU
Głosy przyjmuję od środy 29 maja do niedzieli 2 czerwca.
TAYLORIAN SWIFTANU
Głosy przyjmuję od środy 29 maja do niedzieli 2 czerwca.
PACZKA
PACZKA
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Powiem tak: zestaw nie do szybkiego ogarnięcia xd
-
Czez
Zestaw mdly
Enjoy The Silence