DEPESZWIZJA EDYCJE 11-20

Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 24 cze 2024 21:02

Gortat/Mann, prychłem xd
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
Awatar użytkownika
devotional
Ulubiony utwór: Master And Servant

Post 24 cze 2024 21:03

Dancing in the Dark bardziej Failing in the Dark ;(
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
Awatar użytkownika
Hien

Post 24 cze 2024 21:04

Wrocław ciupcia NAOP
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Awatar użytkownika
devotional

Post 24 cze 2024 21:04

Ale wideo z Tobą aż sobie przypomniałem xD
Awatar użytkownika
mintaj
Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody

Post 24 cze 2024 21:05

Chciałem ciekawsze osoby, to będą ciekawsze osoby. MURZYN.

1 - wyliczanka o perfumach ale mi to jednak śmierdzi... Musiałem? Od pierwszego odsłuchu 0 pkt.

2 - obstawiam naszą koleżankę, 3 pkt.

3 - jedno z moich niedawnych odkryć które zawdzięczam wizycie we Wrocku. Na pchlim targu nabyłem składankę rap hitów i to było miłe zaskoczenie, najpierw myślałem że to LL Cool J a to się okazało był Chopin parkietu wraz z Chopinem rapu, ta gościnka sprawiła że z miejsca numer mnie kupił.

"Smoke out with Leo, Biggie Tarantino
Size like a sumo, Frank White, numero uno"

4 - będę zawiedziony jeśli to nie Hienałcze, długie ale interesujące i angażujące, jeszcze ta tłusta basowa wstawka, bogato. 5 pkt.

5 - interesujące, jakiś ejtisowy obskjur czy nowość na vintage'ową modłę? 4 punkty śmiało.

6 - też śmierdzi Musiałem ale w tym zestawie to chyba jednak Czezu? Sorry ale nie, typowe ejtisy bez tego czegoś co by mnie zatrzymało na dłużej. Jezu to przecież Springsteen! Czyżby jednak Musiał...? Potworny wybór... ale DANCING IN THE DARK może oddaje jego obecny stan ducha? 0 pkt.

7 - jakaś Wujkowa śpiewająca Pani, nie tylko dlatego że Pani, te jego Panie są charakterystyczne i mają wspólny mianownik trudny do opisania więc tak obstawiam że to to. 2 pkt.

8 - na końcu mentos z jakimś obskjurem, brzmi jak polski ost, znowu jaki Korzyński czy co? Chciałbym bardzo usłyszeć jaka motywacja stała za tą wrzutką bo to jest tak muzakowate i trochę nijakie że trochę nie wiem PO CO to wrzucono, wygrać nie wygra ale nie drażni jak dwie inne wrzuty i dostaje 1 punkt.

Myśli końcowe - 8 to może być też Dragon, ale i może być pod 1, funky 5 mógł dać mentos ale równie dobrze też Hien? 4 też może być Dragona albo nawet Wujka. Pianinkową 2 mógł dać w sumie KAŻDY.
Ponoć w życiu są pewne tylko dwie rzeczy, ale na pewno nie są wyniki tej zabawy, bo w życiu bym nie założył, że Murzyn da 5 punktów Wilsonowi…

KLASYFIKACJA:

Kod: Zaznacz cały

1. SHODAN - Steven Wilson - Staircase - 8 pkt.
2. LIVV - Sparks - Perfume - 5 pkt.
3. DRAGON - Nils Frahm - My Friend and the Forest
MURZYN - Shaquille O'Neal - You Can't Stop The Reign (feat. The Notorious B.I.G.)
MENTOS - Plustwo - Stop Fantasy - 4 pkt.
6. CZEZ - Marek i Wacek - Melodia dla Zuzi - 3 pkt.
7. HIEN - Lanterns on the Lake - The Likes of Us - 2 pkt.
8. DEV - Bruce Springsteen - Dancing In the Dark - 0 pkt.

Po mocnym początku na prowadzenie wysunął Wuja i jego Stefan Wilson. Czy jednak tym razem będzie równie ważne to jak zaczyna mężczyzna? Livv dostaje albo komplet albo nic i to wystarczy na drugie miejsce. Generalnie peleton jest w miarę wyrównany, bo już po dwóch kolejkach został zaledwie jeden kandydat do Złotego Ziobry…
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
PACZKA
Awatar użytkownika
Hien

Post 24 cze 2024 21:06

Czemu znikłem ?
Awatar użytkownika
Hien

A Wuja jest 2x
Awatar użytkownika
Dragon
Ulubiony utwór: Sexy Doll

jezu bieda radioheads to wygrają
Awatar użytkownika
mintaj

Post 24 cze 2024 21:07

Gdzi

Maszyna mintajująca wskazała jako trzecią osobę DRAGONA. Odpieczętujmy tę kopertę czy coś.
3 (5 pkt)
8 (4 pkt)
4 (3 pkt)
5 (2 pkt)
1 (1 pkt)
7
6

Koniec końców jednak nie za mocna kolejeczka. Na Wilsona reagowałem alergicznie, ale to rozciągnięte Radiohead w domu ojcowskim wypadło lepiej od połowy zestawu. Ze Springsteenem nie było już tak dobrze, wyjątkowo zmarnowany slot.

Nils Frahm szef, jak szopę to szopę (czyli śpiewające fortepiany muszą być), jeszcze do tematu wrócimy.

Okładeczka dostałaby 4 pkt, znowu dobry stuff sebowy

Pozdrawiam kibiców oglądających finał turnieju w Halle na żywo, zazdro
Tradycyjnie więcej punktów dla okładki niż dla mnie, ale dobre i to. Nie oglądałem finału w Halle na żyło, bo stałem w przedziale pociągu Warszawa - Wrocław. Za co tradycyjnie przepraszam.

KLASYFIKACJA:

1. SHODAN - Steven Wilson - Staircase - 11 pkt.
2. MURZYN - Shaquille O'Neal - You Can't Stop The Reign (feat. The Notorious B.I.G.) - 9 pkt.
3. CZEZ - Marek i Wacek - Melodia dla Zuzi - 7 pkt.
4. LIVV - Sparks - Perfume
MENTOS - Plustwo - Stop Fantasy - 6 pkt.
6. DRAGON - Nils Frahm - My Friend and the Forest - 4 pkt.
7. HIEN - Lanterns on the Lake - The Likes of Us - 2 pkt.
Kocioł prawie taki sam jak na Bałkanach (śmiech). Co prawda liderem ciągle Shodan, który ciągle punktuje więcej niż solidnie, ale powinien czuć za sobą oddech równie mocno punktującego Murzyna, a tego sapania Biggiego to ciężko nie słyszeć (przepraszam). Ku mojemu zaskoczeniu, całkiem nieźle punktuje Czez i całkiem słabo Livv. Musiał jako jedyny idzie w ślady polskiej kadry na Euro 2024, ale czy obaj skończą ze Złotym Ziobrą? Czas pokaże....
PACZKA
Awatar użytkownika
devotional

Post 24 cze 2024 21:08

Ja jestem na prostej drodze do Crying in the Dark xD
Awatar użytkownika
Hien

Post 24 cze 2024 21:09

NAOP vs world
Awatar użytkownika
mintaj

Post 24 cze 2024 21:09

Hien pisze:
24 cze 2024 21:06
A Wuja jest 2x
Myślałem, że walnę się więcej niż dwa razy
PACZKA
Awatar użytkownika
Hien

Post 24 cze 2024 21:10

Idę się myć, bo się nie znacie
Awatar użytkownika
devotional

Post 24 cze 2024 21:10

Hien pisze:
24 cze 2024 21:09
NAOP vs world
Dancing on the Lake ;( ;( ;(
Awatar użytkownika
mintaj

Post 24 cze 2024 21:11

Czy ktoś dostanie pierwszego Złotego Ziobrę w dziejach tej zabawy? Dowiecie się kolejkę później, bo wjeżdza z buta DEV.
Numer 1 - Rozpoznałem z miejsca, albowiem od roku napieprzam regularnie bestkę Sparksów po tym, jak wrzuciłeś do klipowej When Do I(...). Dobry kawałek, co ja tam więcej mogę powiedzieć. Well, może tyle, że ja od Sparksów wybrałbym jednak coś innego. Niemniej jednak... Zapewne Ty lol, Mentosie. Po przesłuchaniu całej reszty daję 3 pkt.
Numer 2 - Nie mam pojęcia, co to jest, ale to z pewnością kawałek naprawdę klimatycznego ambientu w stylu Music for Airports w sosie z Cathedral Oceans od Johna Foxxa. Trochę dźwięków natury, jakieś delikatne tło z jeszcze delikatniejszych padów, no i oczywiście pianino. Obstawiam Dragona albo Hiena, choć może to też być Murzyn. Albo - jak czasami bywa - zaskakująca Livv. 4 pkt.
Numer 3 - Rapsy, czy to oznacza Murzyna? A może Wujasa, tu się mogę spodziewać wszystkiego xD Tak czy inaczej, na tle innych rapsów jak dotąd wrzucanych do tej zabawy to się dla mnie wyróżnia zdecydowanie na plus swoją melodyjnością, jakąś taką bogatością bitu i pobocznych, jest gites majonez. W sam raz na 1 pkt, bo gdzieś trzeba rozdawać.
Numer 4 - Już chyba z automatu jestem w stanie rozpoznać głos Wilsona i jego charakterystyczny styl grania. Plus po prostu długi kawałek, nie da się tego podrobić. Hien albo Wujas, ale myślę, że jednak Wujas (przez Lanterns on the Lake). Wilson ma u mnie tę właściwość, że albo mnie potwornie męczy, albo jest świetny, nic pomiędzy. I tutaj jest świetny, więc 2 pkt i tyle na ten temat.
Numer 5 - Generalnie całkiem fajne funky disco i ładnie weszło, ale kurde, mało punktów mam do rozdawania xD A wyjątkowo dobra seria... Co robić? Szczerze zastanawiałem się pomiędzy 1 pkt tu, albo dla rapsów. Ostatecznie stanęło na rapsach, bo rzadko je prejzuję. Także - z całym szacunkiem do osoby wrzucającej - 0 pkt 🙁
Numer 6 - No, wiadomo, że 0 pkt, bo to ja. Bruce Springsteen w jednej z moich ulubionych odsłon. Zastanawiałem się, czy nie wrzucić tego do bestki zamiast Human Touch, ale po pierwsze - Human Touch znam dłużej, a po drugie - utwór, choć nawet miło, to jednak kojarzy mi się z okresem luty-maj 2022, który najłaskawszy dla mnie nie był. Powiedzmy, że to taka klamerka, poza tym uwielbiam do tego drzeć mordę.
Numer 7 - Wszędzie rozpoznam ten głos już w tej chwili (nadużywam słowa "rozpoznać" tutaj chyba), Latarnie Na Jeziorze zdobyły moje serce już w momencie, w którym imć Jakub puścił mi WIACT w sierpniu 2021. Życie było wtedy o wiele prostsze. Niesamowitym jest, jak ta muza wyciąga ze mnie feelsy. Obstawiam Hiena i z tej okazji, ale przede wszystkim kapitalnej muzyki - 5 pkt.
Numer 8 - Czez albo Livv, albo Dragon, gubię się xD Na swoje nieszczęście wyczerpałem już pulę, albowiem tbh w tym rozdaniu tylko sobie dałbym 0 pkt (z wiadomych powodów). Niestety, akcenty rozłożyły się tak, jak się rozłożyły, więc ten walczykowaty (ale tylko trochę) synthpopik w stylu The-Human-League-meets-Kapitan-Nemo musi w moim zestawieniu pójść sobie papa. 0 pkt, przykro mi.
Chciałbym być wrzucającym jedynki, ale w zamian za to dostałem zero od Musiała. Taki los mój :(

Do zanotowania: licząc na punkty Musiała wrzucać własne kawałki na początku.

KLASYFIKACJA:

1. SHODAN - Steven Wilson - Staircase - 13 pkt.
2. MURZYN - Shaquille O'Neal - You Can't Stop The Reign (feat. The Notorious B.I.G.) - 10 pkt.
3. LIVV - Sparks - Perfume - 9 pkt.
4. DRAGON - Nils Frahm - My Friend and the Forest - 8 pkt.
5. HIEN - Lanterns on the Lake - The Likes of Us
CZEZ - Marek i Wacek - Melodia dla Zuzi - 7 pkt.
7. MENTOS - Plustwo - Stop Fantasy - 6 pkt.
Większych zmian w klasyfikacji nie ma - Musiał jak tańczył w ciemności, tak tańczy, a na czele Wilson, który powiększył swoją przewagę nad Murzynem do 3 oczek. Livv na solidnym, trzecim miejscu, za nią w górę Hien (nie dziwota, dostał pięć punktów lol) i Dragon, a w dół - tradycyjnie ja. ( :
PACZKA
Awatar użytkownika
mintaj

Post 24 cze 2024 21:13

Dobra, namotajmy z okazji drugiej połowy głosów - SHODAN.
1 - dobry Sparks nigdy nie jest zły. Główny podejrzany to oczywiście Mentos.

2 - znam ten utwór. Tutaj jest wersja plumkana, ale to śpiewa jakiś polski wokalista. Tylko nie pamiętam kto. Podejrzana - Livv.

3 - Hip-hop na tym forum nic raczej nie ugra. Chyba że zadziała magia Biggiego. Podejrzany - Murzyn.

4 - Staircase Stevena Wilsona. Miałem to zostawić na bestkę, ale postanowiłem jednak znacząco podnieść poziom tej zabawy. Choć znając życie i tak nikt się na tym nie pozna.

5 - Plustwo. Tutaj też jest podejrzany Mentos, bo tego nawet niedawno słuchał. Ale nie wykluczam Deva.

6 - Springsteen we własnej osobie. A jak Boss - to Dev.

7 - jak Lanterns on the Lake to oczywiście Hien.

8 - znam to, choć nie znam tytułu. Podejrzany - Czez.

Nie mam pomysłu, co może być Dragona. Nie ma żadnej elektroniki, ciężkiego rocka ani dziwolągów. :?:

Depeszwizja 1 - 3 pkt.
Depeszwizja 2 - 2 pkt.
Depeszwizja 3 - 5 pkt.
Depeszwizja 5 - 1 pkt.
Depeszwizja 6 - 4 pkt.
Depeszwizja 7 - 0 pkt.
Depeszwizja 8 - 0 pkt.

Naprawdę podle się czuję za te dwa zera, bo oba utwory są dobre i mi się podobają. Ale tu wszystko jest dobre. Są edycje, że czasami chciałoby się postawić kilka dodatkowych zer. A są takie jak ta, że każdy utwór chciałoby się nagrodzić punktami.
Znowu wszyscy chcą głosować na mnie, a nie głosują…. No i pierwsze punkty dla Deva kończą zabawę dla zdobywcy zera punktów w tej edycji.

Ciekawostka niepotrzebna: na ten moment 3 osoby dostały punkty w każdej kolejce.
Ciekawostka potrzebna: postać królika Bugsa w polskiej wersji dubbingowało ośmiu aktorów.

KLASYFIKACJA:

1. MURZYN - Shaquille O'Neal - You Can't Stop The Reign (feat. The Notorious B.I.G.) - 15 pkt.
2. SHODAN - Steven Wilson - Staircase - 13 pkt.
3. LIVV - Sparks - Perfume - 12 pkt.
4. DRAGON - Nils Frahm - My Friend and the Forest - 10 pkt.
5. HIEN - Lanterns on the Lake - The Likes of Us
CZEZ - Marek i Wacek - Melodia dla Zuzi 
MENTOS - Plustwo - Stop Fantasy - 7 pkt.
8. DEV - Bruce Springsteen - Dancing In the Dark - 4 pkt.
Shodan zagłosował tak dyplomatycznie jak tylko się dało, bo dzięki jego głosom nie zmieniło się w klasyfikacji praktycznie nic, poza tym, że stracił pierwsze miejsce na rzecz Murzyna. Czemu się nie dziwię, Wilson gra w innej klasyfikacji wagowej niż ta dwójka (przepraszam). A, no i dał pierwsze (honorowe?) punkty Musiałowi.
PACZKA
Awatar użytkownika
mintaj

Post 24 cze 2024 21:16

Czas na motanie i efekty LIVV głosowania….

Edycja na wysokim poziomie, trudno mi było coś eliminować szczerze

Dobrze uhonorowano Chopina, choć bardzo nieklasycznymi ytworami XD

1 - Ja
2 2 pkt Dev?
3 4 pkt Murzyn?
4. 5 pkt Dragon?
5. 1 pkt Mentos?
6. 0 pkt Czez?
7. 3 pkt Shodan?
8. 0 pkt Hien?
Koleżanka bawiła się w strzelanie i trafiała całkiem średnio, bo zaledwie dwa razy. Na usprawiedliwienie (wątpliwe) nadmienię, że jakbym ja brał udział, to w życiu bym nie podejrzewał, że takie 4 i 7 wrzucili ci ludzie, którzy je wrzucili, ale to ja.

KLASYFIKACJA:

1. MURZYN - Shaquille O'Neal - You Can't Stop The Reign (feat. The Notorious B.I.G.) - 19 pkt.
2. SHODAN - Steven Wilson - Staircase - 18 pkt.
3. LIVV - Sparks - Perfume
DRAGON - Nils Frahm - My Friend and the Forest - 12 pkt.
5. HIEN - Lanterns on the Lake - The Likes of Us - 10 pkt.
6. MENTOS - Plustwo - Stop Fantasy - 8 pkt.
7. CZEZ - Marek i Wacek - Melodia dla Zuzi - 7 pkt.
8. DEV - Bruce Springsteen - Dancing In the Dark - 4 pkt.
Na dwie kolejki przed końcem wszystko wskazuje na to, że laur chopinowskiej depeszwizji rozstrzygnie się między Murzynem a Shodanem. Niby Livv i Dragon mają matematyczne szanse, ale umówmy się no…
Z ciekawszych rzeczy - wyprzedziłem Czeza.
PACZKA
Awatar użytkownika
Dragon
Ulubiony utwór: Sexy Doll

Post 24 cze 2024 21:17

Jestem ciekawy jaki utwór shodan ma na myśli w kontekście Nilsa Frahma
Awatar użytkownika
Hien

Post 24 cze 2024 21:20

Ale Liv ma minusa za ten typ. WTF ..
Awatar użytkownika
mintaj

Post 24 cze 2024 21:21

Nie byłbym sobą gdybym był inny, nie byłoby tej zabawy gdyby nie między innymi HIEN
5 - utwór 2
4 - utwór 6
3 - utwór 4
2 - utwór 1
1 - utwór 5
0 - utwór 3
0 - utwór 8
Już teraz widzę, że kolega Hienowski się nie pieści i namiesza w tej klasyfikacji, oj namiesza - choćby z powodu pierwszego zera dla utworu numer 3 i pierwszego kompletu dla numeru 2. Czyżbym się jednak mylił sugerując, że kandydatów do tytułu jest tylko dwóch?

KLASYFIKACJA:

1. SHODAN - Steven Wilson - Staircase - 21 pkt.
2. MURZYN - Shaquille O'Neal - You Can't Stop The Reign (feat. The Notorious B.I.G.) - 19 pkt.
3. DRAGON - Nils Frahm - My Friend and the Forest - 17 pkt.
4. LIVV - Sparks - Perfume - 14 pkt.
5. HIEN - Lanterns on the Lake - The Likes of Us - 10 pkt.
6. MENTOS - Plustwo - Stop Fantasy - 9 pkt.
7. DEV - Bruce Springsteen - Dancing In the Dark - 8 pkt.
8. CZEZ - Marek i Wacek - Melodia dla Zuzi - 7 pkt.

No i namieszał, bo po kilku kolejkach przewagi Shaq z Biggiem musieli ustąpić miejsca Wilsonowi oraz opuścili grono łapiących punkty u każdego. W którym nadal znajduje się Dragon, który to znalazł się ze swoim lasem na trzecim miejscu i liczy na coś więcej. Reszta utrzymuje status kłuło, pomijając to, że Springsteen wyprzedził Czeza w odmętach grupy pościgowej.
PACZKA