DEPESZWIZJA EDYCJE 11-20
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
-
Hien
15 AM to będzie 3 w nocy?
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
mintaj
Trzeba przyznać, że jak się wam postawi batata nad głową to to się potraficie uwinąć…
1. DEV - Matthew Dear - Give Me More
2. MENTOS - Cool Kids of Death - Butelki z Benzyną i Kamienie
3. MURZYN - Husky - Sibuj
4. CZEZ - PGE Ekstraliga 2022 - muzyka z powtórek
5. LIVV - Placebo - Bionic
6. SHODAN - Camouflage - Who the Hell Is David Butler?
7. DRAGON - Microstoria - Dokumint
8. HIEN - Pet Shop Boys - Minimal
Widzimy się dzisiaj wyjątkowo o godzinie 19. Zanim przejdziemy do tego i domkniemy ten temat kilka ogłoszeń duszpasterskich.
Pierwsza kwestia to taka, że do mojej prośby o rezerwowy głos zastosowaliście się wybiórczo, na co sobie głośno pomarudzę. Konsekwencji wyciągać nie będę, bo przecież wam dupsk nie spiorę, a to też nie jest coś niesamowicie ważnego, po prostu pamiętajcie na przyszłość.
Secundo - od tej edycji nie będzie już dzielonych zwycięzców. W przypadku tej samej liczby punktów o wygranej decydować będą kolejno:
-obecność na listach,
-obecność na listach rezerwowych (dobra, to od następnej xd),
-liczba zdobytych kompletów punktów,
-wyniki głosowania bezpośredniego (tzn jeśli np. mamy remis między Hienem a Czezem i sytuację, gdzie Czez daje Hienowi 5 punktów, a ten drugi daje mu 0, no to Hieniałke wygrywa),
-klasyfikację generalną,
-klasyfikację w bieżącym temacie,
-liczbę zwycięstw,
-numer buta.
No i trzecia kwestia, na którą każde z was niewątpiwie czekało. NAGRODY SPECJALNE. Tak jak ostatnio, zwycięzca klasyfikacji generalnej będzie miał do wyboru dwie opcje: możliwość poprowadzenia edycji nr 23 lub wyboru motywu edycji numer 25. Klasyfikację generalną będę ujawniać podczas finału, ponieważ zgodnie z niepisaną tradycją będę leciał z jej kolejnością.
Ale ale ale to nie wszystko, bo taki sam przywilej przypadnie zwycięzcy edycji 11-20, jedno tu w grę wchodzi prowadzenie edycji 24 lub motyw edycji 26. Tutaj pozwolę sobie uchylić rąbka tajemnicy i wrzucić bieżące zestawienie:
Przygotowałem jeszcze nagrodę specjalnej troski - TWÓJ PRZECIĘTNY NUMEREK. Zdobywca 5. miejsca w generalnej ma niesamowicie zmieniający życie przywilej jak możliwość wyboru swojego numerka w każdej z kolejnych 10 edycji.
Do wieczoru i oby brytole przejeba
2. MENTOS - Cool Kids of Death - Butelki z Benzyną i Kamienie
3. MURZYN - Husky - Sibuj
4. CZEZ - PGE Ekstraliga 2022 - muzyka z powtórek
5. LIVV - Placebo - Bionic
6. SHODAN - Camouflage - Who the Hell Is David Butler?
7. DRAGON - Microstoria - Dokumint
8. HIEN - Pet Shop Boys - Minimal
Widzimy się dzisiaj wyjątkowo o godzinie 19. Zanim przejdziemy do tego i domkniemy ten temat kilka ogłoszeń duszpasterskich.
Pierwsza kwestia to taka, że do mojej prośby o rezerwowy głos zastosowaliście się wybiórczo, na co sobie głośno pomarudzę. Konsekwencji wyciągać nie będę, bo przecież wam dupsk nie spiorę, a to też nie jest coś niesamowicie ważnego, po prostu pamiętajcie na przyszłość.
Secundo - od tej edycji nie będzie już dzielonych zwycięzców. W przypadku tej samej liczby punktów o wygranej decydować będą kolejno:
-obecność na listach,
-obecność na listach rezerwowych (dobra, to od następnej xd),
-liczba zdobytych kompletów punktów,
-wyniki głosowania bezpośredniego (tzn jeśli np. mamy remis między Hienem a Czezem i sytuację, gdzie Czez daje Hienowi 5 punktów, a ten drugi daje mu 0, no to Hieniałke wygrywa),
-klasyfikację generalną,
-klasyfikację w bieżącym temacie,
-liczbę zwycięstw,
-numer buta.
No i trzecia kwestia, na którą każde z was niewątpiwie czekało. NAGRODY SPECJALNE. Tak jak ostatnio, zwycięzca klasyfikacji generalnej będzie miał do wyboru dwie opcje: możliwość poprowadzenia edycji nr 23 lub wyboru motywu edycji numer 25. Klasyfikację generalną będę ujawniać podczas finału, ponieważ zgodnie z niepisaną tradycją będę leciał z jej kolejnością.
Ale ale ale to nie wszystko, bo taki sam przywilej przypadnie zwycięzcy edycji 11-20, jedno tu w grę wchodzi prowadzenie edycji 24 lub motyw edycji 26. Tutaj pozwolę sobie uchylić rąbka tajemnicy i wrzucić bieżące zestawienie:
Kod: Zaznacz cały
DRAGON 125
DEV 119
LIVVCZE 157
HIEN 156
MENTOS 104
SHODAN 140
MURZYN 131
CZEZ 148
Do wieczoru i oby brytole przejeba
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Hien
A ja jestem za burakami z Anglii. Puta Hiszpania.
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Angole kiepskole, grać nie umieją ogólnie tylko bramki wyczarowujo.
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Hien
No, ale to w sumie wystarczy żeby wygrać ojro
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Ano, Grecy już raz pokazali że styl się nie liczy
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Alcaraz wygrał, teraz pilkarzyki
-
mintaj
To ten, mamy niedzielę 14 lipca i wyjątkowo spotykamy się o godzinie 19.
Słońce dziś wzeszlo o 4:30 i zajdzie wtedy kiedy zajdzie.
Imieniny dziś obchodzą Stella, Bonawentura, Bohdan, Fokas, Tuskana oraz Włodzimierz. Wszystkiego najlepszego!
Według internetowego kalendarza, z którego kradnę te dane mamy dziś Dzień Łapania Za Pupę i myślę, że zapsokoiło to moją ochotę na poznawanie nietypowych świąt - przynajmniej na dziś.
W każdym razie nie ma co się ociągać - nieniejszym startuję z finałem DEPESZWIZJI 20: EDYCJI CZEZU COS TAM NAPOMKNĄŁ ŻE W SUMIE MOŻE BYĆ MOTYW CIEMNOZIELONY.
Zgodnie z tym co zapowiadałem, lecimy zgodnie z dotychczasową klasyfikacją generalną. I zgadnijcie kto zaczyna według tej kolejności - tak, MENTOS - do tej pory zdobyłem od was zaledwie 256 punktów.
Czyżby miało dojść do jakiejś sensacji w tej edycji? CZAS POKAŻE
Słońce dziś wzeszlo o 4:30 i zajdzie wtedy kiedy zajdzie.
Imieniny dziś obchodzą Stella, Bonawentura, Bohdan, Fokas, Tuskana oraz Włodzimierz. Wszystkiego najlepszego!
Według internetowego kalendarza, z którego kradnę te dane mamy dziś Dzień Łapania Za Pupę i myślę, że zapsokoiło to moją ochotę na poznawanie nietypowych świąt - przynajmniej na dziś.
W każdym razie nie ma co się ociągać - nieniejszym startuję z finałem DEPESZWIZJI 20: EDYCJI CZEZU COS TAM NAPOMKNĄŁ ŻE W SUMIE MOŻE BYĆ MOTYW CIEMNOZIELONY.
Zgodnie z tym co zapowiadałem, lecimy zgodnie z dotychczasową klasyfikacją generalną. I zgadnijcie kto zaczyna według tej kolejności - tak, MENTOS - do tej pory zdobyłem od was zaledwie 256 punktów.
KLASYFIKACJA:5 pkt. - 1
4 pkt. - 6
3 pkt. - 7
2 pkt. - 3
1 pkt. - 8
Rezerwa - 5
Słowo o mojej wrzucie - sam zdaję sobie sprawę, że dotarłem na imprezę o nazwie Cool Kids of Death grubo po czasie, bo mimo iż nazwę kojarzę od lat, to de facto dopiero w tym roku pierwszy raz przesłuchałem ich debiutu. xD No i cóż, rozumiem ludzi, którzy twierdzą, że pomimo tego, że z wiekiem okazało się, że te ich buntownicze gadki o Pokoleniu Nic zestarzały się jak mleko, a Wandach to kawał siusiaka, to jednak nie bez kozery ten album ma status kultowego. Muzycznie po prostu jest nadal dobry i tyle, a to jest mój cichy faworyt.
Dobra, przechodzę do sedna. Tym razem bez jakichkolwiek punktów dla ostatniego zwycięzcy, bo generalnie to wszystko rozumiem i szanuję, ale ani nie mam żadnego sentymentu do oglądania Plusligi na C+, bo jej najzwyczajniej w świecie nie oglądam, ani też ten instrumental nie jest jakimś cudem muzyki. Także ten, sorry Czezław, nic personalnego.
Tak samo mam nadzieję, że koleżanka Livv nie weźmie do serca tego, że trafiła u mnie zaledwie na rezerwę, choć będę szczery, że do ostatniej chwili biła się u mnie o ostatni punkt z Sex Shop Boysami. Przegrała, bo jednak po kilku odsłuchach dotarło do mnie, że nie rozumiem fenomenu Placebo, a Sex Shop Boys kocham, nawet jeśli to jest jedna z gorszych rzeczy z ich katalogu.
Dwa punkty dla dziołchy z barki w moim mieście, chociaż do ostatniej chwili myślałem, że to też jakaś muzyka z zakończenia dnia na dwójce z 2009 roku. No spoko, spoko i tak na razy oko hehe. Trzy punkty dla plumkania, w sumie spoko by to pasowało do filmu pt FILM O GRZYBACH, który byłby o grzybach i miałby creepy przebitki z jakimiś grzybami. Pojebane, ale ciekawe.
No i ten no - propozycja numer 6 kolejny raz daje mi vibe'y soundtracku z jakiejś telewizji i zdaje sobie sprawę, że jestem repetytywny w swoich skojarzeniach, ale nic na to nie poradzę. Ale to jest przy tym naprawdę spoko ścieżka dźwiękowa i po prostu to kupuję. Aż się zdziwiłem, gdy sprawdziłem czyje to i od kogo, serio. Chyba trza ten zespół sobie kiedyś sprawdzić.
A ten, no, zabawę wygrał dla mnie kolega, którego w innych okolicznościach przyrody by tu nie było. Nie wiem co to za projekt, ani tym bardziej kto go Musiałowi podrzucił, ale świetne to jest. Takie Swansy, gdyby były dobre. xD Ta wygrana akurat była pewna od samego początku. Mimo wszystko - warto było czekać i nie dyskwalifikować kolegi.
Także ten, edycja z gatunku dziwnych… Nie tak dobra jak ostatnia, lepsza niż kilka ją poprzedzających. Generalnie na poziomie. Git gut i VIVA ESPANA
1. DEV - Matthew Dear - Give Me More - 5 pkt.
2. SHODAN - Camouflage - Who the Hell Is David Butler? - 4 pkt.
3. DRAGON - Microstoria - Dokumint - 3 pkt.a
4. MURZYN - Husky - Sibuj - 2 pkt.
5. HIEN - Pet Shop Boys - Minimal - 1 pkt.
6. MENTOS - Cool Kids of Death - Butelki z Benzyną i Kamienie
CZEZ - PGE Ekstraliga 2022 - muzyka z powtórek
LIVV - Placebo - Bionic - 0 pkt.
Czyżby miało dojść do jakiejś sensacji w tej edycji? CZAS POKAŻE
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
mintaj
Jako drugi CZEZŁAW, z dorobkiem 259 punktów. Może niezbyt oszałamiającym, ale przypominam, że po pierwszym sezonie Czezu zgarnął 111 oczek i był ostatni, z duużą stratą do reszty. W tym - zajął trzecie miejsce i trzykrotnie wygrywał zabawę!
KLASYFIKACJA:
Po dwóch kolejkach na czele kolega Musiał, który Chciałby Więcej, a przecież wcale nie ma tych punktów jakoś mało.
Hieniałke wcale nie zbiera minimalnych punktów, bo ma ich 6 i wystarczy to na oddalenie się od grupy pościgowej. O dziwo całkiem nieźle ja, bo mimo wrzucenia swoich głosów jestem EGZEWKO na trzecim. Kwestia Złotego Ziobry póki co nadal otwarta.
Mimo częstej styczność z cyfrą trzy, trójka akurat dostała od Czeza zero. No cóż - grunt, że punkty dostali Sex Shop Boys oraz ja. Ale że zero dla Kamuflażu?1. 2
2. 4
3. 0
4. Moj
5. 3
6. 0
7. 1
8. 5
KLASYFIKACJA:
1. DEV - Matthew Dear - Give Me More - 7 pkt.
2. HIEN - Pet Shop Boys - Minimal - 6 pkt.
3. MENTOS - Cool Kids of Death - Butelki z Benzyną i Kamienie
SHODAN - Camouflage - Who the Hell Is David Butler?
DRAGON - Microstoria - Dokumint - 4 pkt.
6. LIVV - Placebo - Bionic - 3 pkt.
7. MURZYN - Husky - Sibuj - 2 pkt.
8. CZEZ - PGE Ekstraliga 2022 - muzyka z powtórek - 0 pkt.
Po dwóch kolejkach na czele kolega Musiał, który Chciałby Więcej, a przecież wcale nie ma tych punktów jakoś mało.
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
mintaj
Gdy inicjowałem tę zabawę, sądziłem, że MURZYN będzie ją wygrywać znacznie częściej i będzie na znacznie wyższym miejscu w klasyfikacji generalnej. Ostatecznie wlatuje jako trzeci, z 277 oczkami.
KLASYFIKACJA:
Wielkich zmian w klasyfikacji nie ma, co najwyżej drobne przetasowania. W każdym razie Musiał idzie jak burza i ma solidną przewagę nad resztą peletonu, w którym to Dokumintaj wyprzedził Minimalistycznie punktującego Hiena. W środku tabeli ja i Livvka. Wuja i Murzyn na swoich miejscach póki tylko dzięki głosom ode mnie, a kwestia Złotego Ziobry ciągle otwarta.
Dziękuję za głosy od Mniejszości Murzyńskiej i dwa punkty dla mnie.Najpierw dwa słowa o mojej wrzutce (3) czyli instrumentalnym utworze zamykającym debiutancki album polskiego duetu Husky. Zawsze lubiłem ten kawałek i kojarzył mi się z Exciterem, widziałem w nim takiego kuzyna Lovetheme, na pewno robi mi podobnie i słysząc go wizualizuję sobie zieloną łąkę w słoneczny dzień, takie sielskie chilloutowe obrazki. Jestem ciekaw jak Wy go usłyszycie.
Teraz moja punktacja - zera odsiały się same bardzo szybko - postawiłem na dwa utworki (4 i 6) brzmiące jak z gier wideo, były zwyczajnie najnudniejsze i nie dostarczały mi niczego. Punkcik dla Sex Shop Boys ((zawsze mnie to rozwala - przyp. Mentos) bo numer zwyczajnie jest słaby i bez podejścia do wrzutki Dragona z poprzedniej edycji. Te przerobione wokale w refrenie kojarzą mi się z Eiffel 65 i jakoś mi to nie pomaga. Dwa punkciki dla Cool Kids of Death (2), jak już wszedł refren i załapałem co to za numer mój hejt odrobinę zelżał. Trzy punkty dla nieco rozwleczonego gitarowego numeru (5), pod tym względem skojarzyło mi się z ostatnim wujkowym Babylon Zoo ale tu jednak hejt szybko odparował. Cztery punkty zbiera specyficzna bleep blop elektronika (7) która skojarzyła mi się z Blade Runnerem jakoś, ten handicap jakby nieco wywindował ten numer. Faworytem od samego początku był naprawdę świetny otwieracz tej edycji (1) i tym samym zgarnia komplet punktów od Mniejszości Murzyńskiej.
KLASYFIKACJA:
1. DEV - Matthew Dear - Give Me More - 12 pkt.
2. DRAGON - Microstoria - Dokumint - 8 pkt.
3. HIEN - Pet Shop Boys - Minimal - 7 pkt.
4. MENTOS - Cool Kids of Death - Butelki z Benzyną i Kamienie
LIVV - Placebo - Bionic - 6 pkt.
6. SHODAN - Camouflage - Who the Hell Is David Butler? - 4 pkt.
7. MURZYN - Husky - Sibuj - 2 pkt.
8. CZEZ - PGE Ekstraliga 2022 - muzyka z powtórek - 0 pkt.
Wielkich zmian w klasyfikacji nie ma, co najwyżej drobne przetasowania. W każdym razie Musiał idzie jak burza i ma solidną przewagę nad resztą peletonu, w którym to Dokumintaj wyprzedził Minimalistycznie punktującego Hiena. W środku tabeli ja i Livvka. Wuja i Murzyn na swoich miejscach póki tylko dzięki głosom ode mnie, a kwestia Złotego Ziobry ciągle otwarta.
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
mintaj
MUSIAŁ niedługo wyjeżdza na tripa po Bałkanach, ale na razie wjeżdza z głosami. Piąte miejsce w generalnej i 282 punkty.
Ale prostytutka serio Chris Rea? XD
KLASYFIKACJA:
Klasyczna zagrywka ala Kij w szprychy by Musiał - dzięki jego głosom zrównał się z Hienem na pierwszym miejscu. Generalnie Łódź w tej edycji całkiem mocna, bo na trzecim miejscu wszakże łódzki kolektyw, wrzucony przez pierwszego hejtera tego miasta na tym forum. Dragon z solidną stratą, a Czez - bez szans na Złotego Ziobrę, ale może przegoni Shodana, który zaskoczył chyba tylko u mnie.
Pierwsze zero dla jedy… Dobra, przepraszam. W każdym razie pierwszy raz w życiu jestem beneficjentem czyjejś nostalgii za czasami, które kogoś ominęły, za co serdecznie koledze Adrianowi dziękuje!Numer 1 - Matthew Deara już wrzucałem do utworowej z jego Her Fantasy, to był rok 2012. Gość zaczynał od techno (a ostatnio robi house), ale zdarzyło mu się taki piękny album wyczarować w 2007 roku, Asa Breed. Sporo tam numerów w ogóle na poły akustycznych, Give Me More do nich należy. Kocham ten kawałek, to mój marzec 2012, czasy azbestowe, zapowiadające Warszawę i w ogóle. Taki czas już nie do powtórzenia. Zaś vibe numeru... idzie wyczuć chyba, nie? 0 pkt
Numer 2 - przez chwilę myślałem, że to Chris Rea, potem, że to Rea zmieszany z Markiem Laneganem, a potem do mnie dotarło, że to stare dobre CKoD. Ahh, te czasu młodzieżowego angstu a la Łódź, które kompletnie mnie ominęły, bo byłem zajęty słuchaniem Johna Foxxa i Alphaville. 4 pkt za nostalgię głównie (i dlatego, że w głębi serca jestem trochę rewolucjonistą)
Numer 3 - czarują elektroniczno-ambientowe cuda, potem zabiegi w stylu muzyki konkretnej. Fajne to w sumie, mocno w stylu OSTa do jakiejś gierki, ale co to może być? Nie mam pojęcia. 3 pkt nadchodzą
Numer 4 - kurde, króciutkie to i brzmi trochę jak skit, ale też jest na tyle fajne i żywe, że nie widzę możliwości porzucenia tego na pastwę losu. 2 pkt i hui
Numer 5 - oh damn, Placebo. Nie do końca z mojego odcinka tej stajni tho, to chyba coś z początków ichnich? Ta, sprawdziłem, debiut, dobrze zapamiętałem. No, ale Placebo to Placebo, a Placebo lubimy. 1 pkt
Numer 6 - ehh, wygrała nostalgia wobec Molko i spółki, albowiem po prostu ten numer nie pasuje mi - ale tak oporowo - do aury za oknem. Na jesień by znalazł coś, ale teraz... dobre to, ale nie dla mnie w tej chwili. 0 pkt
Numer 7 - obawiam się, że podobnie jak wyżej. Albo dałbym nawet ten 1 pkt, ale nie mogę, bo już dałem. A dałbym nawet bardziej niż szóstce, przepraszam (w stylu Mentosa). Brzmi jak stripped down wersja jednego kawałka TAC z płyty From Out Here. Zapisuję sobie do odsłuchów w bardziej sprzyjających okolicznościach, tymczasem 0 pkt
Numer 8 - no, proszę ja wszystkich, PSB z jednego z moich ulubionych krążków, czyli Fundamental. Moja pełnoskalowa fascynacia Tennantem i Lowem zaczęła się od jego premiery wiosną 2006. Minimal lubię i cenię. 5 pkt, jakem dev!
Ale prostytutka serio Chris Rea? XD
KLASYFIKACJA:
HIEN - Pet Shop Boys - Minimal - 12 pkt.
3. MENTOS - Cool Kids of Death - Butelki z Benzyną i Kamienie - 10 pkt.
4. DRAGON - Microstoria - Dokumint - 8 pkt.
5. LIVV - Placebo - Bionic - 7 pkt.
6. MURZYN - Husky - Sibuj - 5 pkt.
7. SHODAN - Camouflage - Who the Hell Is David Butler? - 4 pkt.
8. CZEZ - PGE Ekstraliga 2022 - muzyka z powtórek - 2 pkt.
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
mintaj
SHODAN nie poprawi swojego dorobku w tej kolejce. Ale jego dorobek w klasyfikacji generalnej jest całkiem solidny, mimo względnie rzadkich wygranych - 286 punktów.
KLASYFIKACJA:
No i mamy to - Hien z liderem i trzema punktami przewagi. Przypominam, że jeszcze wszystko się może zdarzyć, bo nie liczyliśmy jego głosów! Ja znowu stoję tam, gdzie stało Placebo, solidny awans Murzyna, który wyrównał się z Dragonem. Dziwi mnie to, że jedyny nie głosował
ZA DOBRZE ŻARŁO NOSZ KURRR znaczy eee wszystko wskazuje na to, że jesteśmy świadkami pasjonującego pojedynku między Hienem a Musiałem, bo obaj póki co punktują u każdego, a JAKUB właśnie zgarnął trzeci komplet w tej edycji!D1 - 2
D3 - 4
D5 - 3
D7 - 1
D8 - 5
KLASYFIKACJA:
1. HIEN - Pet Shop Boys - Minimal - 17 pkt.
2. DEV - Matthew Dear - Give Me More - 14 pkt.
3. MENTOS - Cool Kids of Death - Butelki z Benzyną i Kamienie
LIVV - Placebo - Bionic - 10 pkt.
5. MURZYN - Husky - Sibuj
DRAGON - Microstoria - Dokumint - 9 pkt.
7. SHODAN - Camouflage - Who the Hell Is David Butler? - 4 pkt.
8. CZEZ - PGE Ekstraliga 2022 - muzyka z powtórek - 2 pkt.
No i mamy to - Hien z liderem i trzema punktami przewagi. Przypominam, że jeszcze wszystko się może zdarzyć, bo nie liczyliśmy jego głosów! Ja znowu stoję tam, gdzie stało Placebo, solidny awans Murzyna, który wyrównał się z Dragonem. Dziwi mnie to, że jedyny nie głosował
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
mintaj
Bliżej, szybciej, mocniej - finałowa trójka. Teraz imć DRAGON z dorobkiem 298 punktów. Jak zagłosował? Ano tak:
No powiedz kogo podejrzewałeś o czwórkę, nie bądź taki…
KLASYFIKACJA:
No i Robert namieszał, niczym ja w bigosie głową, w czołówce, bo dzięki niemu znowu Hien i Musiał się zrównali punktami. Ja zebrałem kolejny komplet i jestem tuż za nimi, ale na nic nie liczę. Reszta bez jakichś większych zmian, głosy Roberta zwięksyły dorobek punktowy ostatniej dwójki, ale nic poza tym
To bez pozdrowień. BTW doceniam za pierwsze od stuleci głosy dla Shodana, bo imo nie zasługuje na tak marny wynik.1 balladka moralnego niepokoju, d o ś ć pesymistyczna - ale brzmi bardzo dobrze, szanuję za wybór; pewnie to coś z repertuaru zespołu z którym mieliśmy do czynienia bestkowo (pachnie Hienem, ale też Musiałem w stanie obecnym)
2 Agnieszka Jakimiak jest spoko reżyserką, jej Mój pierwszy rave grany w łódzkim teatrze nowym zawiera coś dla wiernych słuchaczy cool kids of death... tak jakby sam spektakl i jego włączająca struktura nie robiły roboty?!? na pokaz w ramach wst kupiłem miejsce tańczące; czas najwyższy dać im szansę na dystansie, bardzo dobry numer [przekaz top, to cię czeka blendz... stanoski]
3 ładna zasłona dymna dla moich gliczy atmosferycznych, ale ten pejzażyk gorszy... świetne intro prowadzi do wyjątkowo nieciekawego rozwinięcia, szkoda, oczywiście za sprawą akustycznego instrumentarium (Livv?)
4 w kategorii sugestywna muzyka tła deklasuje poprzednika, choć to taki krótki motywik... jakość zdradza potencjalnych wrzucających, ale ze względu na wrodzoną kulturę nie wymienię podejrzanych
5 głos jak wokalista ratm, a muzyka bardziej doomerska, brzmi dość płasko mimo ostrzejszych brzmień gitarowych (albo to wada samego pliku, ale nie sądzę); tu również pewne prawdopodobieństwo powtórzenia wykonawcy; feelsowe, choć na moje wyjątkowo zmęczone ucho nie ten klimat
6 brzmi jak wszystko i nic, sample medialne, najtisowo brzmiąca perka, klawiszowe chóry... wrzutka typu zawsze łatwo u mnie zgarnie jakieś punkty
7 liczę na glicze, ale Seba mi nie pomógł, bo dokumint kończy płytę... w takim zestawie raczej bezpiecznie zajmuję wyższe pozycje niższe, ot kolejny dowód że się nie zn-
8 gdyby w ten sposób brzmiało loneliness otwierające najnowszą płytę psb to bym jej nie sprawdził, paskudne są te vocoderowe zaśpiewy... zaskoczył mnie rok wydania (podobnie może zaskoczyć info, że to jednak nie dev, a tak bym stawiał)
2 (5 pkt)
1 (4 pkt)
6 (3 pkt)
4 (2 pkt)
8 (1 pkt)
3 (+)
5
pozdrawiam zwyciężczynię tegorocznego wimbledonu, chyba że wygra krejcikova... wtedy nie, bo nie lubię oszustki
No powiedz kogo podejrzewałeś o czwórkę, nie bądź taki…
KLASYFIKACJA:
1. HIEN - Pet Shop Boys - Minimal
DEV - Matthew Dear - Give Me More - 18 pkt.
3. MENTOS - Cool Kids of Death - Butelki z Benzyną i Kamienie - 15 pkt.
4. LIVV - Placebo - Bionic - 10 pkt.
5. MURZYN - Husky - Sibuj
DRAGON - Microstoria - Dokumint - 9 pkt.
7. SHODAN - Camouflage - Who the Hell Is David Butler? - 7 pkt.
8. CZEZ - PGE Ekstraliga 2022 - muzyka z powtórek - 4 pkt.
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
mintaj
HIEN to jeden z dwóch członków tzw. Klubu 300, czyli osób które zdobyły ponad 300 punktów. Technicznie rzecz biorąc jedynym, bo dorobek drugiej osoby (CIEKAWE KTO TO MOŻE BYĆ) jest powiększony o głosy jedynego banity w dziejach tej zabawy, no ale ja ze swoim Excelem kłócić się nie będę.
KLASYFIKACJA:
No to ten.… Hien sobie włożył w szprychy nie kij, a gałąź z dębu Bartek. Szansę na wygraną jeszcze niby ma, ale są czysto matematyczne. Ja, jak zwykle walczyłem dzielnie, ale tym razem to nie wystarczy. Reszta bez większych zmian, acz warto nadmienić, że Shodan pod koniec nadrobił sporą stratę i dogonił Dragona.
No i jest fajnie. Przyznaję, że kolega Jakub mnie zaskoczył tymi dotacjami, ale to kolejny kamyczek do ogródka Wandacha i spółki. Niemniej, to temat na inną rozmowę…5 pkt – utwór 1
4 pkt – utwór 5
3 pkt – utwór 6
2 pkt – utwór 3
1 pkt – utwór 7
0 pkt – utwór 2
0 pkt – utwór 4
Zero dla jingla po nr 4, brzmi jak soundtrack z gry, ale jednak trochę mało. Drugie zero dla Coolki pod 2, już pomijam, że to złodzieje od pochłaniania dotacji unijnych, ale ten kawałek jest słaby, nawet jak na ten album. Max dla jedynki, jak zaczynałem pierwsze przesłuchanie, to się skrzywiłem, ale jeszcze mało wiedziałem xD Ostatecznie, to najfajniejsze odkrycie edycji, ale w poprzedniej mogło by szorować dno. 4 pkt dla Placebo, daaawno nie słuchałem debiutu, a jak by nie patrzeć, prawie całe liceum przeleciało mi z tym zespołem w głośnikach. Nostalgiczny props.
3 pkt dla Macouflage, 2 pkt dla fajnego chillowego grania, które potem rozsypuje o jakieś dziwne, tanie dźwięki. 1, honorowy punkt dla muzyki do ogródka pod nr 7. Nie chce mi się bawić w zgadywanie kto i co, wiem tylko że ja wrzuciłem Sex Shop Boys i fajnie jest.
KLASYFIKACJA:
1. DEV - Matthew Dear - Give Me More - 23 pkt.
2. HIEN - Pet Shop Boys - Minimal - 18 pkt.
3. MENTOS - Cool Kids of Death - Butelki z Benzyną i Kamienie - 15 pkt.
4. LIVV - Placebo - Bionic - 14 pkt.
5. MURZYN - Husky - Sibuj - 11 pkt.
6. DRAGON - Microstoria - Dokumint
SHODAN - Camouflage - Who the Hell Is David Butler? - 10 pkt.
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
mintaj
LIVV zgarniając punkty fśp Lircze ma w generalnej dorobek w wysokości 313 punktów i to od niej zależy to czy Musiał wygrywa tę edycję, czy może jednak, jakimś cudem, zrobi to Hien.
KLASYFIKACJA GENERALNA
O prostytutka, tym razem dru… dobra, wiem, że nie na to czekaliście.
Zwycięzcą DEPESZWIZJI 20: CIEMNOZIELONEJ I NIE CHCE MI SIĘ PRZEKLEJAĆ TEJ NAZWY BLABLABLA zostaje…
DEV!!
Serdeczne gratulacje i NAGRODA.
A TU widać jak solidnie i równo punktował Musiał. Od nikogo nie zebrał mniej niż dóch oczek!
Dobra, dobra, ale to jeszcze nie wszystko. Widzimy się za chwilę w następnym poście!
No i cóż.… Hien aby wygrać musiał zdobyć 5 punktów, przy założeniu, że Musiał zdobędzie ich zero. Delikatnie rzecz mówiąc nie pykło. Tylko nadmienię, że gratuluję Murzynowi pierwszego kompletu oraz już wrzucam wyniki…1. 3 pkt
2. 4 pkt
3. 5 pkt
4. 0 pkt
5. -
6. 1 pkt
7. 2 pkt
8. 0 pkt
KLASYFIKACJA GENERALNA
1. DEV - Matthew Dear - Give Me More - 26 pkt.
2. MENTOS - Cool Kids of Death - Butelki z Benzyną i Kamienie - 19 pkt.
3. HIEN - Pet Shop Boys - Minimal - 18 pkt.
4. MURZYN - Husky - Sibuj - 16 pkt
5. LIVV - Placebo - Bionic - 14 pkt.
6. DRAGON - Microstoria - Dokumint - 12 pkt.
7. SHODAN - Camouflage - Who the Hell Is David Butler? - 11 pkt.
O prostytutka, tym razem dru… dobra, wiem, że nie na to czekaliście.
Zwycięzcą DEPESZWIZJI 20: CIEMNOZIELONEJ I NIE CHCE MI SIĘ PRZEKLEJAĆ TEJ NAZWY BLABLABLA zostaje…
DEV!!
Serdeczne gratulacje i NAGRODA.
A TU widać jak solidnie i równo punktował Musiał. Od nikogo nie zebrał mniej niż dóch oczek!
Dobra, dobra, ale to jeszcze nie wszystko. Widzimy się za chwilę w następnym poście!
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Hien
Minimalnie brakło
-
mintaj
Witam z powrotem!
Czas na NAGRODY SPECJALNE. Czy będą dla kogoś osłodą po porażce? A może solą na czyjeś rany? Nie wiem.
W każdym razie najpierw wklejam KLASYFIKACJĘ SEZONU DRUGIEGO:
A teraz GENERALKĘ:
Także ten - w generalnej remis, ale z racji tego, że HIEN ma na koncie jedną wygraną więcej, to jemu przypada wybór między prowadzeniem edycji 23 a motywem edycji 25.
Hien prowadzi też w klasyfikacji bieżącego sezonu, ale z racji tego, że przewidziałem jedną nagrodę specjalną dla jednego uczestnika, ta druga przypada LIVV i to ona decyduje o tym czy prowadzi edycję 24 czy może edycja 26 ma mieć motyw specjalny.
No i TWÓJ PRZECIĘTNY NUMEREK oraz możliwość rozstawienia wygrywa SHODAN.
Dziękuje, przepraszam i tradycyjnie - czekam na wytyczne od kolegi Devotionala i jutro, w nowym już temacie, startujemy z sezonem trzecim. A tutaj jeszcze wleci podsumowanie, ale nie powiem kiedy. xd
Czas na NAGRODY SPECJALNE. Czy będą dla kogoś osłodą po porażce? A może solą na czyjeś rany? Nie wiem.
W każdym razie najpierw wklejam KLASYFIKACJĘ SEZONU DRUGIEGO:
HIEN 174
LIVVCZE 171
CZEZ 152
SHODAN 151
MURZYN 147
DEV 145
DRAGON 137
MENTOS 123
HIEN 327
LIVVCZE 327
DRAGON 310
DEV 308
SHODAN 297
MURZYN 293
MENTOS 275
CZEZ 263
Hien prowadzi też w klasyfikacji bieżącego sezonu, ale z racji tego, że przewidziałem jedną nagrodę specjalną dla jednego uczestnika, ta druga przypada LIVV i to ona decyduje o tym czy prowadzi edycję 24 czy może edycja 26 ma mieć motyw specjalny.
No i TWÓJ PRZECIĘTNY NUMEREK oraz możliwość rozstawienia wygrywa SHODAN.
Dziękuje, przepraszam i tradycyjnie - czekam na wytyczne od kolegi Devotionala i jutro, w nowym już temacie, startujemy z sezonem trzecim. A tutaj jeszcze wleci podsumowanie, ale nie powiem kiedy. xd
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Hien
Będę prowadził, więc szykujcie się na to, że edycja 23 będzie totalnie ustawiona.
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Oczywiście autor wypowiedzi z cytatu był podejrzewany TEŻ, ale bo duet Czez/Shodan to tak z pewnym dystansem