Gdzie podróżują Devotees?
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
Najlepsze że to nawet nie jest najpaskudniejszy dworzec w Warszawie
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Hien
Są ładne dworce w Warszawie? Chyba u kogoś w domu, zbudowane w Minecrafcie.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
Powtarzam - nic nie może się równać z dworcem w Skopju pod względem obrzydliwości, syfu, smrodu i zniszczenia. Warto zauważyć, że oryginalny budynek - całkiem ładny zresztą - przestał pełnić swoją funkcję po wielkim trzęsieniu ziemi, jakie nawiedziło to miasto w 1963 roku. Tito stwierdził, że trzeba pokazać, iż Jugosławia jest jak najbardziej nowoczesnym państwem i wykorzystał okazję zastawiając miasto modernizmem i brutalizmem.
W tym też nurcie powstał dworzec, tym razem i kolejowy i autobusowy. Stoi na grubych filarach, które tworzą rogi budynku. Na jego dachu są perony, całe 3 czy 4, zaś po obu stronach wiaduktu kolejowego (dworzec jest właściwie pod nim) znajdują się stanowiska odjazdów autobusów i taksówek.
Weszliśmy do środka, albowiem wczoraj rano mieliśmy stamtąd autokar do Sofii. Dworzec jest ciemny, brudny, zaniedbany i - przede wszystkim - okrutnie zaśmiecony. Wszędzie walały się odpady, ale nie takie, powiedzmy, typowe. Były stare meble, przewrócony hydrant, wózek inwalidzki bez kół i zdekompletowany skuter. Mnóstwo potłuczonych butelek, szmat, ubrań, puste pożółkłe materace, nawet martwy kot. Niemal wszystkie punkty usługowe nie działały, w dwóch korytarzach nie było światła, w kiblu wody, na ścianach grzyb. Ale to nie było najgorsze - po nozdrzach walił niewyobrażalny wprost smród, połączenie ludzkich wydzielin, smażonego mięsa i papierosów (w Macedonii WSZYSCY palą, wliczając w to dzieci, pali się w autobusach, knajpach, widziałem kogoś ze szlugiem w meczecie). I stęchlizna, wszędzie aromat stęchlizny. Niestety, zrobiłem tylko 3, może 4 zdjęcia, albowiem po terenie dworca kręcili się nikczemnie wyglądający Albańczycy, którzy wprost czekali na dowolny pretekst, by komuś spuścić wpiernicz. Zresztą, dwóch się do mnie dzień wcześniej na mieście przyczepiło xD
Ogółem wesoły wyjazd. Za to jedzenie mają dobre. I tanio xD
W tym też nurcie powstał dworzec, tym razem i kolejowy i autobusowy. Stoi na grubych filarach, które tworzą rogi budynku. Na jego dachu są perony, całe 3 czy 4, zaś po obu stronach wiaduktu kolejowego (dworzec jest właściwie pod nim) znajdują się stanowiska odjazdów autobusów i taksówek.
Weszliśmy do środka, albowiem wczoraj rano mieliśmy stamtąd autokar do Sofii. Dworzec jest ciemny, brudny, zaniedbany i - przede wszystkim - okrutnie zaśmiecony. Wszędzie walały się odpady, ale nie takie, powiedzmy, typowe. Były stare meble, przewrócony hydrant, wózek inwalidzki bez kół i zdekompletowany skuter. Mnóstwo potłuczonych butelek, szmat, ubrań, puste pożółkłe materace, nawet martwy kot. Niemal wszystkie punkty usługowe nie działały, w dwóch korytarzach nie było światła, w kiblu wody, na ścianach grzyb. Ale to nie było najgorsze - po nozdrzach walił niewyobrażalny wprost smród, połączenie ludzkich wydzielin, smażonego mięsa i papierosów (w Macedonii WSZYSCY palą, wliczając w to dzieci, pali się w autobusach, knajpach, widziałem kogoś ze szlugiem w meczecie). I stęchlizna, wszędzie aromat stęchlizny. Niestety, zrobiłem tylko 3, może 4 zdjęcia, albowiem po terenie dworca kręcili się nikczemnie wyglądający Albańczycy, którzy wprost czekali na dowolny pretekst, by komuś spuścić wpiernicz. Zresztą, dwóch się do mnie dzień wcześniej na mieście przyczepiło xD
Ogółem wesoły wyjazd. Za to jedzenie mają dobre. I tanio xD
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
devotional
A, resztek jedzenia też było wszędzie pełno. I poza tymi Albańczykami, którzy siedzieli za winklami paląc kiepy nie było tam prawie nikogo. Nie działał żaden system informacji pasażerskiej, w kasie siedziała jedna kobieta.
-
Malkolit
- Ulubiony utwór: World in My Eyes
Olsztyn, Ostróda, Warszawa-Ochota itp., dworce Zagłębia są ohydne.
-
slick
- Ulubiony utwór: Everything Counts
Ostródzkiego nie znam, ale obok jest Iława a iławski dworzec został ładnie odrestaurowany…
-
Malkolit
Mazury, Mazury, Mazury!!!
-
slick
- Ulubiony utwór: Everything Counts
Jaki rejon Mazur?
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Giżycko.
-
Malkolit
I Wilkasy.
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Bylem dzis na laczach z Możdżanami
Enjoy The Silence
-
Livv
- Ulubiony utwór: Blue Dress Personal Jesus
Za niedługo wyjeżdżam "Czartoryskim" z Centralnego do Lublina Głównego z koleżanką. Potem czekają mnie piękne widoki w Alpach. Nie mogę się już doczekać obu podróży! 
;*
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Milych wakacji 
Enjoy The Silence
-
Livv
Dziękuję! Wam też życzę udanych wyjazdów!
;*
-
Hien
Wrzucaj foty!
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
Livv
Postaram się coś wrzucić na FB może, niektórzy będą mogli mnie zobaczyć 
;*
-
dejmien
Za tydzień będę przez kilka dni w Warszawie.
-
devotional
Ja za tydzień będę na dłużej w Łodzi. Rzygam już Warszawą.
-
Livv
No nieźle, w jakich okolicach? Ja wtedy akurat pewnie już w Alpach...
;*