Pomysł na…
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Serio Dragon powiedz mi Ty jesteś tak zwyczajnie n i e u w a ż n y czy po prostu złośliwy?
Wszystko wyłożyłem w pierwszym poście, prowadzimy 2 strony dyskusji, nie zgadzasz się, potem zdajesz się zgadzać a teraz się budzisz o co w tym biega a w ogóle to nie masz czasu?
smh
Wszystko wyłożyłem w pierwszym poście, prowadzimy 2 strony dyskusji, nie zgadzasz się, potem zdajesz się zgadzać a teraz się budzisz o co w tym biega a w ogóle to nie masz czasu?
smh
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
Ja nie chciałem się odnosić do tego, że mój koncept nawet nie został zjechany, tylko został zlany, ale jednak to zrobię
Szczerze mówiąc W K U R W I A (boże, niech ktoś wyłączy te cenzurę) mnie na ostro gdy wyskakuję z jakąś inicjatywą i jedyne co słyszę to to, że jestem zamulaczem - do spóły z ostatnią osobą, którą można określić tym mianem na forum. Poważnie rozważam pierdolnięcie tymi wszystkimi bestkami, bo mnie to po ludzku żenuje
Szczerze mówiąc W K U R W I A (boże, niech ktoś wyłączy te cenzurę) mnie na ostro gdy wyskakuję z jakąś inicjatywą i jedyne co słyszę to to, że jestem zamulaczem - do spóły z ostatnią osobą, którą można określić tym mianem na forum. Poważnie rozważam pierdolnięcie tymi wszystkimi bestkami, bo mnie to po ludzku żenuje
DEPESZWIZJA 123: EDYCJA NOWOFALOWA
FINAŁ 21:15
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Od samego początku myślałem, że to w dalszej perspektywie ta zabawa. Przy albumówce i całej gamie depeszowych rzeczy (o których pamiętam i też na nich chcę się skupić) w moim przypadku podzieli losy filmówki czy teledyskowej na przykład... po prostu za dużo. Nawet bym nie pomyślał, że to już teraz pościgi i wybuchy.
Hien potężna wczuta z zamulaczami, może i dziwna, ale za to nieprawdziwa.
Czytam jeszcze raz cały temat i nie rozumiem na czym stanęło xD za dużo różnych rejestrów na raz
Hien potężna wczuta z zamulaczami, może i dziwna, ale za to nieprawdziwa.
Czytam jeszcze raz cały temat i nie rozumiem na czym stanęło xD za dużo różnych rejestrów na raz
-
stripped
Na niczym w sumie. Nie zrozumieliśmy się po prostu. Trudno, odpuszczam ten temat.
P.S. po czym wjedzie wieczny student niezorientowany w temacie i pewnie napisze że tak tak on w to wchodzi w ciemno xd nie było tematu.
P.S. po czym wjedzie wieczny student niezorientowany w temacie i pewnie napisze że tak tak on w to wchodzi w ciemno xd nie było tematu.
-
Hien
Jak sobie przeczytasz Seba mojego posta jeszcze raz, to zobaczysz, że pisałem o Tobie i Wuju, a o Murzynie osobno. Teraz jeszcze wychodzi na to, że ten temat wywołał dramę. Murzyn obrazi się na Dragona, a Seba na mnie i odejdzie bestki.
Dziwi mnie trochę jedno. Ostatnio wszystkie bestkopodobne tematy mocno zwolniły, widać że wdało się lekkie zmęczenie. Nie wiem czy w tej sytuacji startowanie z kolejną zabawą, to jakieś wyjście, zwłaszcza że dopiero reaktywowaliśmy temat z klipami. Ja trochę już nie mam siły, a jeśli ja nie mam, to już coś znaczy. A zwłaszcza średnio mnie interesuje kolejne zestawianie numerów i jakaś rywalizacja. Jeśli uzbiera się tu komplet, to oczywiście nie będę chujem i wezmę udział, ale emocje już tu wędrują nie tam gdzie trzeba, a nawet nie zaczęliśmy.
Dziwi mnie trochę jedno. Ostatnio wszystkie bestkopodobne tematy mocno zwolniły, widać że wdało się lekkie zmęczenie. Nie wiem czy w tej sytuacji startowanie z kolejną zabawą, to jakieś wyjście, zwłaszcza że dopiero reaktywowaliśmy temat z klipami. Ja trochę już nie mam siły, a jeśli ja nie mam, to już coś znaczy. A zwłaszcza średnio mnie interesuje kolejne zestawianie numerów i jakaś rywalizacja. Jeśli uzbiera się tu komplet, to oczywiście nie będę chujem i wezmę udział, ale emocje już tu wędrują nie tam gdzie trzeba, a nawet nie zaczęliśmy.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
Dragon
Zgadzam się z drugim akapitem. Trochę za bardzo doskwiera mi zmęczenie, to że trochę nie mogę się zebrać do wymienionych wcześniej innych zabaw... kolejna spoko, ale jakieś większe emocje [negatywne ofc] czy deadline'y zdecydowanie dobiją temat. Przynajmniej w najbliższych dniach. Trzeba się ogarnąć, tyle że idzie z zaskakującym trudem heh
-
Hien
I też właśnie dochodzi fakt, że z Dragonem bierzemy udział w dodatkowych TRZECH "bestkach/zabawach" okołodepeszowych, w których poza nami, udziela się praktycznie tylko Wuja. Staram się każdą z nich traktować z należytym szacunkiem i uwagą, nie wiem, czy dokładanie więcej wpłynie pozytywnie na cokolwiek. Ale jak się Musiał zgodzi, to już macie cztery osoby, więc można się bawić.
Na ten moment biorę udział w:
Best utwory
Best albumy
Best klipy
Depeszwizja
DM track by track
DM tour by tour
DM best of live edycja postMM (którą prowadzę, i która wymaga sporo roboty)
Nie chcę się licytować, ale to już jest sporo.
Na ten moment biorę udział w:
Best utwory
Best albumy
Best klipy
Depeszwizja
DM track by track
DM tour by tour
DM best of live edycja postMM (którą prowadzę, i która wymaga sporo roboty)
Nie chcę się licytować, ale to już jest sporo.
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Sporo racji, choć ja akurat lubię zabawy typu depeszwizja za to, że oprócz słuchania i podania punktacji nie trzeba praktycznie nic pisać. Muzyka u mnie leci bez przerwy, więc ze słuchaniem czegokolwiek nie ma problemu. Gorzej jak trzeba to opisywać. Tu najdłużej schodzi i trzeba znaleźć na to czas. Liga też jest myślę zupełnie nieabsorbująca, bo nawet ja przy podliczaniu mam z tym 15 minut roboty.
Pomysł Jacka fajny, ale jak obawiacie się, że teraz nie będzie na to czasu, to ewentualnie wróćmy do tego np. jesienią. Wtedy życie zwalnia i ma się więcej czasu. Przynajmniej jest tak u mnie.
Pomysł Seby też spoko, ale bardziej mi się podoba zabawa z tymi 10 utworami. Bardziej zależy mi na poznaniu dogłębniej jakiegoś zespołu czy wykonawcy niż na rywalizacji.
Pomysł Jacka fajny, ale jak obawiacie się, że teraz nie będzie na to czasu, to ewentualnie wróćmy do tego np. jesienią. Wtedy życie zwalnia i ma się więcej czasu. Przynajmniej jest tak u mnie.
Pomysł Seby też spoko, ale bardziej mi się podoba zabawa z tymi 10 utworami. Bardziej zależy mi na poznaniu dogłębniej jakiegoś zespołu czy wykonawcy niż na rywalizacji.
Tu widzę, że źle zinterpretowałem wypowiedź Hiena. Myślałem, że podejrzewa u mnie już brak utworów do bestki. Tymczasem chodziło o czas na te bestki. U mnie wbrew pozorom zawsze jest z czasem najgorzej na urlopie. Bo praktycznie wszystkie recki piszę wtedy, gdy jestem w pracy. Taką mam fajną robotę. Tak więc po urlopie na pewno przyspieszę.shodan pisze:06 lip 2024 12:22Nic takiego nie mówiłem. Tak źle jeszcze nie jest. Może większość najlepszych rzeczy z przeszłości już weszła, ale jeszcze co nieco zostało. No i na bieżąco dochodzi dużo nowej muzyki lub nowo poznanej, którą dopisuję do listy.Hien pisze:06 lip 2024 09:10Wujas już jedzie na oparach i nowa zabawa tylko go jeszcze bardziej dojedzie.
-
mintaj
Nie jestem fanem mnożenia (od)bytów, więc se odkope ten nieco kontrowersyjny temat. Jeśli zostanę zeżarty - mam nadzieję, że chociaż z ananasem.
Generalnie to jakiś czas temu Murzyn mi uświadomił, że z jednej strony nasze forumowe zabawy są spoko, bo nie dość, że w dobie wszechobecnych social mediów my siedzimy na forum php i jakby nic wymieniamy się dobrą i bardzo dobrą muzyką, ale jest jeden problem: jakoś tak mało o samej muzyce dyskutujemy.
I z jednej strony bestki, depeszwizje, srizje są spoko, ja mam dużo frajdy z robienia paczek, słuchanie BEATEK też sprawiło, że poznałem mnóstwo ciekawej muzyki, której bym w inny sposób nie ruszył, ale kurde no... W temacie depeszwizyjnym między wrzuceniem paczki a finałem nie dzieje się prawie nic, a jedyne reakcje na późne recenzje w bestce utworowej to westchnienie ulgi wywołane tym, że nikt nie wstrzymuje kolejki.
I tu właśnie wjeżdają te pomysły reform tych zabaw. Pomysł na depeszwizję byłby taki, że głosy zbieraliśmy parę dni krócej, ale między ujawnieniem wrzucających i utworów, a finałem byłoby kilka dni, w trakcie których można byłoby, bez obaw o zdemaskowanie (a umówmy się, że i tak w tym gronie każdy praktycznie wie co kto wrzucił) rozprawiać o utworach, szansach na wygraną etc. W przypadku bestki utworowej (tu czekam na gromy i wyzwiska) rozważałem, by zamiast pisać te sciany teksty o pięciu utworach co tydzień, omawiać je osobno, poświęcając na dyskusję o każdym z nich, powiedzmy, 2-3 dni.
Dejcie znać co o tym myślicie.
Generalnie to jakiś czas temu Murzyn mi uświadomił, że z jednej strony nasze forumowe zabawy są spoko, bo nie dość, że w dobie wszechobecnych social mediów my siedzimy na forum php i jakby nic wymieniamy się dobrą i bardzo dobrą muzyką, ale jest jeden problem: jakoś tak mało o samej muzyce dyskutujemy.
I z jednej strony bestki, depeszwizje, srizje są spoko, ja mam dużo frajdy z robienia paczek, słuchanie BEATEK też sprawiło, że poznałem mnóstwo ciekawej muzyki, której bym w inny sposób nie ruszył, ale kurde no... W temacie depeszwizyjnym między wrzuceniem paczki a finałem nie dzieje się prawie nic, a jedyne reakcje na późne recenzje w bestce utworowej to westchnienie ulgi wywołane tym, że nikt nie wstrzymuje kolejki.
I tu właśnie wjeżdają te pomysły reform tych zabaw. Pomysł na depeszwizję byłby taki, że głosy zbieraliśmy parę dni krócej, ale między ujawnieniem wrzucających i utworów, a finałem byłoby kilka dni, w trakcie których można byłoby, bez obaw o zdemaskowanie (a umówmy się, że i tak w tym gronie każdy praktycznie wie co kto wrzucił) rozprawiać o utworach, szansach na wygraną etc. W przypadku bestki utworowej (tu czekam na gromy i wyzwiska) rozważałem, by zamiast pisać te sciany teksty o pięciu utworach co tydzień, omawiać je osobno, poświęcając na dyskusję o każdym z nich, powiedzmy, 2-3 dni.
Dejcie znać co o tym myślicie.
-
Dragon
*tu lecą gromy i wyzwiska (utworowej nie ma co zmieniać, super wygodna formuła*
W kwestii dyskusji o wrzutkach depeszwizyjnych, hmm... nie czuję takiej potrzeby. Zresztą widać po czasie między wrzuceniem paczki a finałem, że ten element akurat nie żre za bardzo.
A na dyskusje w kwestii bestki utworowej trochę się znieczuliłem. Czasem wystarczy mi tylko wzmianka w reckach z całej kolekcji. Masz mój miecz, Seba, jeśli masz na takie pogadanki pomysł, gdy każdy reaguje zupełnie inaczej na odbiór w zależności od dnia, nastroju, ustawienia planet, ironicznej lub poważnej wczuty...
W kwestii dyskusji o wrzutkach depeszwizyjnych, hmm... nie czuję takiej potrzeby. Zresztą widać po czasie między wrzuceniem paczki a finałem, że ten element akurat nie żre za bardzo.
A na dyskusje w kwestii bestki utworowej trochę się znieczuliłem. Czasem wystarczy mi tylko wzmianka w reckach z całej kolekcji. Masz mój miecz, Seba, jeśli masz na takie pogadanki pomysł, gdy każdy reaguje zupełnie inaczej na odbiór w zależności od dnia, nastroju, ustawienia planet, ironicznej lub poważnej wczuty...
-
stripped
Seba odważnie, dwie pieczenie na jednym ogniu próbuje.
Co do depeszwizji to się zgodzę i popieram, głosy możnaby zbierać tydzień a przed finałem byłaby chwila na dyskusję - dla chętnych. W utworowej 2-3 dni na utwór to myślę trochę na wyrost, weźmy pod uwagę że w tyle czasu ostatnio "zrobiliśmy" kolejkę. Tam bym chyba nie ruszał formuły bo jednak nie chodzi o to by te dwa tematy wyglądały identycznie, biorąc pod uwagę dostępność niektórych osób na forum (jak choćby zabiegany Dragon) to by pewnie wyszło czasem gorzej niż 2-3 dni (jeśli każdy miałby się wypowiadać).
W dewizji zatem jestem na tak, myślę nic nie tracimy i nawet jeśli ktoś by się w tydzień dajmy na to nie wyrobił z głosami to tracimy dzień - dwa dyskusji ale finał zostaje niezagrożony w niedzielę. Utworową chyba nie ma co zmieniać, nawet jeśli to czekanie na niektórych czasami bywa frustrujące a te recki czasem tego nie rekompensują xd
Co do depeszwizji to się zgodzę i popieram, głosy możnaby zbierać tydzień a przed finałem byłaby chwila na dyskusję - dla chętnych. W utworowej 2-3 dni na utwór to myślę trochę na wyrost, weźmy pod uwagę że w tyle czasu ostatnio "zrobiliśmy" kolejkę. Tam bym chyba nie ruszał formuły bo jednak nie chodzi o to by te dwa tematy wyglądały identycznie, biorąc pod uwagę dostępność niektórych osób na forum (jak choćby zabiegany Dragon) to by pewnie wyszło czasem gorzej niż 2-3 dni (jeśli każdy miałby się wypowiadać).
W dewizji zatem jestem na tak, myślę nic nie tracimy i nawet jeśli ktoś by się w tydzień dajmy na to nie wyrobił z głosami to tracimy dzień - dwa dyskusji ale finał zostaje niezagrożony w niedzielę. Utworową chyba nie ma co zmieniać, nawet jeśli to czekanie na niektórych czasami bywa frustrujące a te recki czasem tego nie rekompensują xd
-
Hien
Biorąc pod uwagę reakcje np Wuja na krytykę, to prędzej tu widzę awantury niż 2-3dniową dyskusję o utworze. Myślę, że takie głębsze rozkminy lepiej pasują do tematu albumowego. W kwestii dwizji to spoko, możemy tak zrobić.
Kiedyś proponowałem wspólne słuchanie np. dyskografii wykonawców (jako przykład dałem wtedy Bowiego) i powolne, wspólne dyskusje, ale nikt nie potraktował tego poważnie.
Kiedyś proponowałem wspólne słuchanie np. dyskografii wykonawców (jako przykład dałem wtedy Bowiego) i powolne, wspólne dyskusje, ale nikt nie potraktował tego poważnie.
-
stripped
Myślę że mogłoby być ciężko znaleźć takiego wykonawcę na którego dyskografię wszyscy by się tu chętnie porwali, Bowiego lubię ale nie wiem jak tam z tymi jego wczesnymi nagraniami a dyskografię miał niemałą, już łatwiej byłoby z Biggiem xD
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Hien znowu leków nie wziąłeś.Hien pisze:04 paź 2024 00:43Biorąc pod uwagę reakcje np Wuja na krytykę, to prędzej tu widzę awantury niż 2-3dniową dyskusję o utworze.
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
Nie widzę przeciwwskazań, chętnie podyskutuję o zawartości paczek Depeszwizyjnych. W ogóle muszę się bardziej zaangażować...
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
Dragon
Apeluję do shodana o odstawienie wpisów emocjonalnych, te trochę merytoryczne były lepsze
-
mintaj
Popieram
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
A kto bronil dyskutowac o utworach w depeszwizji?
Enjoy The Silence
-
Hien
Czezu przeczytaj jeszcze raz co napisał Seba