DEPESZWIZJA - SEZON 4
-
Hien
Nie, błagam, olejmy to Pavement, nie róbmy śmietnika. Ja naprawdę nie chce czytać tej recenzji Musiała.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Nie ma tak lekko, inni też nie chcieli a musieli 
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
Temat kolejnej edycji to MUZYKA ŚWIATA, a ja biorę po 200 złotych od każdego z dewotów i zbieram utwory do jutra 21
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
DO WTORKU POŁUDNIA
5/6
DO WTORKU POŁUDNIA
5/6
-
Hien
O jp...
-
Hien
To może niech autor tematu zdefiniuje po swojemu muzykę świata
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
nie mogę się doczekać kolejnych pasjonujących dyskusji
-
stripped
Zasadniczo ten marketingowy termin - jeśli wolno się wtrącić - odnosił się do muzyki krajów Trzeciego Świata przede wszystkim w czasach walki Bloku Wschodniego z Zachodem, czyt. Azja, Afryka, Ameryka Południowa/Łacińska (muzyka etniczna tych krajów odmienna od europejskiego czy amerykańskiego folku)
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
World music (z ang. „muzyka świata”) – szerokie pojęcie obejmujące swym zakresem głównie muzykę ludową, bądź muzykę nią inspirowaną, ale również muzykę zbliżoną stylistycznie do popularnej muzyki rozrywkowej, niezależnie od miejsca jej tworzenia.
Trudno dokonać innego podziału world music na style muzyczne, niż czysto geograficzne wyodrębnienie muzyki tworzonej w poszczególnych krajach lub krainach geograficznych. Muzyka folk traktowana jest jako muzyka europejska. W literaturze spotyka się często podział na muzykę folk, czyli europejską muzykę ludową, i muzykę etniczną, czyli pozostałą muzykę ludową z „reszty świata”.
To definicja z Wikipedii. A już kiedyś przerabialiśmy taką muzykę przy okazji wrzutek np. Malkolita.
Trudno dokonać innego podziału world music na style muzyczne, niż czysto geograficzne wyodrębnienie muzyki tworzonej w poszczególnych krajach lub krainach geograficznych. Muzyka folk traktowana jest jako muzyka europejska. W literaturze spotyka się często podział na muzykę folk, czyli europejską muzykę ludową, i muzykę etniczną, czyli pozostałą muzykę ludową z „reszty świata”.
To definicja z Wikipedii. A już kiedyś przerabialiśmy taką muzykę przy okazji wrzutek np. Malkolita.
-
Dragon
ok czas na kolejkę przerwy
-
Hien
Nie będę miał skrupułów żeby w przyszłości dać edycję jazzową albo muzyki poważnej
-
shodan
Naprawdę nikt nie zna folku? Myślę, że w bestkach wielokrotnie się taka przewijała. A jak nic nie macie, to dajcie cokolwiek.
-
Hien
Trzeba było edycję folkową zrobić. Muzyka świata to mi się głównie z Afryką kojarzy.
-
stripped
Jezu jakie cieniasy xddddd
Wiecie że to tylko TYTUŁ i możecie to po prostu olać jak nie macie nic stosownego? Naprawdę nie róbmy z tego egzaminu z życia, to tylko zabawa ludziska
Wiecie że to tylko TYTUŁ i możecie to po prostu olać jak nie macie nic stosownego? Naprawdę nie róbmy z tego egzaminu z życia, to tylko zabawa ludziska
-
Dragon
Mi to tam wszystko jedno, z takim podejściem coraz bardziej męczy
-
stripped
Jakim podejściem?
Człeniu, kto jak kto ale Ty, naczelny RYMiarz tego forum który już zapodawał jakieś Afryką inspirowane techno w bestce i mówisz że nic nie masz w ten deseń? Weź oddech, pomyśl chwilę a jeśli uznasz że nic wartego uwagi to zapodaj po prostu dowolną smoczą wrzutę, jeszcze wygrasz lol
Bawimy się
Człeniu, kto jak kto ale Ty, naczelny RYMiarz tego forum który już zapodawał jakieś Afryką inspirowane techno w bestce i mówisz że nic nie masz w ten deseń? Weź oddech, pomyśl chwilę a jeśli uznasz że nic wartego uwagi to zapodaj po prostu dowolną smoczą wrzutę, jeszcze wygrasz lol
Bawimy się
-
shodan
Dragon Ty to w ogóle zmęczony jesteś ostatnio wszystkim. Naprawdę daj co tam uważasz. Nikt regulaminu nie zmienił, więc nie ma przymusu. Tylko dobra wola.
-
Hien
Wszyscy powinni wrzucić Toto - Africa
-
Dragon
Wrzuta wybrana, ale nie ukrywam, że na serio jestem mocno zobojętniony. Po kolejnej serii tych samych dowcipasów i marudzeń robię sobie tutaj przerwę.
-
Hien
Ktoś mi wytłumaczy o co jest inba?