DEPESZWIZJA - SEZON 4

Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 09 lis 2024 19:26

O ok superancko
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Post 09 lis 2024 19:34

mintaj pisze:
09 lis 2024 18:31
Przecież zbierasz głosy do piątku hehe
Gania nas z tymi głosami, a potem ma za dużo czasu. :D
Awatar użytkownika
Hien

Post 09 lis 2024 20:00

Dobry wieczór Porcupine Tree Koledzy,

zebraliśmy się tu dziś, aby przekonać się, czy nieobecność monopolisty wpłynie w jakikolwiek sposób na wyniki, mianowicie, czy wygra Munlup, czy nieMunlup. Zacznijmy od tego uczestnika, który niemal odszedł z zabawy, mimo że nadarzyła się w końcu szansa wygrać. Poznajcie MURZYNA
Depeszwizja 35

1 - nie, nie i jeszcze raz nie, spooky rzeczom już podziękuję w tym roku, 0 pkt.

2 - znam ten numer chyba z Instagrama z jakichś romantycznych rolek, popularny mi się zdaje. Myślałem najpierw że to Lana ale to coś w podobie, takie smętkowo-mdłe troszkę, 1 pkt.

3 - ciut ciekawsze od poprzedniego numeru, jest chociaż jakieś przełamanie klimatu, 2 pkt.

4 - bicik i synthy brzmią klasycznie ale to coś współczesnego na moje ucho, z braku laku wolę już takie rzeczy bardziej do klubu przeznaczone, 3 pkt.

5 - o tu mamy Beloved, poznaję po wokalu przede wszystkim ale muza też z epoki wczesne 90s, sympatyzuję od razu, myślę że to projekt który może powinienem bardziej obczaić. Naprawdę fajny song, jedyny który jakoś szczerze mi podszedł w tej edycji, daję możliwe max pkt czyli 4

Kod: Zaznacz cały

1. DRAGON - The Beloved - Outerspace Girl – 3 pkt
2. SHODAN - Mecha Maiko - Electric Heat – 2 pkt
3. MENTOS - Caroline Polachek - Starburned and Unkissed – 1 pkt
4. MUSIAŁ - Thom Yorke - Olga's Destruction (Volk Tape) – 0 pkt
   MURZYN - Faber – Nadzieja – 0 pkt
W efekcie na pierwsze miejsce wysunął się Smoku. Zaraz za nim Wujas, a potem Seba Mentos. Dwóch Panów na M, w tej chwili w ogóle nie liczy się w stawce, a trzeci Pan M, tylko się śmieje.
Lecimy dalej.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Awatar użytkownika
shodan

Post 09 lis 2024 20:01

Tera się okaże Hien, czyś naprawdę taki mocny. :P
Awatar użytkownika
mintaj
Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody

Post 09 lis 2024 20:02

mam punkt więcej niż zakładałem że mieć będe
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
PACZKA
Awatar użytkownika
stripped

Post 09 lis 2024 20:03

Ode mnie czy w tej edycji?
Awatar użytkownika
shodan

Post 09 lis 2024 20:03

Ej ale Murzynowicz dał mi 3 pkt!
Awatar użytkownika
Hien

Post 09 lis 2024 20:04

Tak się zabawnie składa, że następny w kolejce z głosami wjechał, najczęściej, prowadzący tej zabawy, czyli SEBA MENTOS. Seba miał w sumie najwięcej do napisania podczas głosowania, więc oddajmy głos do piwnicy.
4 pkt. - 4
3 pkt. - 6
2 pkt. - 2
1 pkt. - 5

Z jajcem dla jedynki, bo komuś się tu edycje pokićkały xD Brzmi jak muza z menu gierki WAMPIR MYJE ZĘBY 3D, ja podziękuje. Jedynka dla siódmej wody po Pet Shop Boys - ujdzie, ale niewiele więcej. Dwa dla śpiewającej gówniary (bez paletki) i zesram się jeśli się okaże, że znowu wrzucił ją Shodan xD. Szóstka brzmi tak jak jakiś polski poprock z lat 90, ale nie kojarzę żadnego kawałka Varius Manx czy innej ONEJ który trwałby 8 minut, ale najlepsze jest to, że jednocześnie jest to rzecz typu spoko. Dziwna sprawa generalnie, tak samo jak to, że od samego początku byłem stuprocentowo wręcz pewny, że wrzucił go Dragon, chociaż nie mam bladego pojęcia czemu. No i ten no, ostatecznie jednak wygrał u mnie kawałek numer 4 - sam się sebie dziwię, że podoba mi się popowy kawałek z tej ery, gdy każdy za wszelką cenę chciał nagrywać jak w ejtisach (w sumie spoko, że minęła), ale no... jest dobry, po prostu. Niech ci będzie MUSIAŁ.

Typowania się tym razem nie podejmę, bo pomijając te typy, com je wymienił nieco wyżej, to ciężko mi cokolwiek przypisać do kogokolwiek. Zresztą i tak nie dam se ręki uciąć za to, że dwójkę wrzucił wuja chociażby, bo równie dobrze mógł wrzucić jedynkę. Albo i piątkę. Albo coś.

No nic no, liczę chociaż, że dyskusja będzie na poziomie wyższym niż paczka HEHE

1. SHODAN - Mecha Maiko - Electric Heat – 5 pkt
2. DRAGON - The Beloved - Outerspace Girl – 4 pkt
3. MURZYN - Faber – Nadzieja – 2 pkt
4. MENTOS - Caroline Polachek - Starburned and Unkissed – 1 pkt
5. MUSIAŁ - Thom Yorke - Olga's Destruction (Volk Tape) – 0 pkt
Śmiesznie się poukładały te punkty, mamy pełen przekrój. Po głosowaniu Seby, Wuja wlatuje na front, zostawiając za sobą lidera, którym był, a już nie jest, Dragon. Na trzecim miejscu, niespodziewanie, wpada Murzyn ze swoimi pierwszymi punktami. Na czwartym Mentosiwo, a na szarym końcu Musiał z jajcem. Musiał jednak stwierdził w kilku różnych miejscach, że ma w dupie, czy wygra (wiadomo, grunt żebym to nie był ja, bo inaczej zrobi sobie krzywdę), więc nie powinno go to obchodzić. Znieczulica na Thoma Yorka jednak boli.
Awatar użytkownika
mintaj

stripped pisze:
09 lis 2024 20:03
Ode mnie czy w tej edycji?
w tej edycji
PACZKA
Awatar użytkownika
shodan

Już nie pozuj na takiego skromnisia.
Awatar użytkownika
stripped

Post 09 lis 2024 20:07

To ja powiem tak, masz nawet punkt mniej przez to że nie ma Livv ;-)
Awatar użytkownika
shodan

Post 09 lis 2024 20:07

No patrz, niby Hien taki przygotowany, a teraz trzeba tyle czekać.
Awatar użytkownika
Hien

Post 09 lis 2024 20:08

A jak już mówimy o Moosiale...
Numer 1 - Olga's Destruction (Volk Tape), czyli creepy instrumental Thoma Yorke'a dostawiony do creepy sceny z remake'u Suspirii (kto oglądał, ten pewnie kojarzy scenę po samym tytule rzeczonego instrumentala). Scena rozwalała głowę, muzyka uszy, świetnie pasuje. Ktoś powie, że to spóźnione Heloim, ale mam to gdzieś. Listopad zrobił się shady, muza też będzie shady. 0 pkt.

Numer 2 - Cóż za piękność! Hołd dla złotej i spokojnej jesieni, która odeszła w cholerę ustępując miejsca mrokowi i mgłom (Hałabałs in the distance). Czilowe, wręcz usypiające, łagodne, 4 pkt i tyle.

Numer 3 - Trochę za dużo dziwnych efektów na wszystkim, hałas i chaos, ale robi jakiś narkotyczny i pokręcony klimat, dla mnie w sam raz na 1 pkt (na zachętę).

Numer 4 - Zrobiło się elektronicznie w stylu tanio-nowoczesnym, czyli dokładnie to, co lubię. Nie wiem, co to, ale jest fajne, takie w sam raz na 3 pkt (i tyle też dostaje).

Numer 5 - Głos brzmi jak wokalista z bandu od Sweet Harmony (nie pamiętam teraz nazwy). Generalnie nie jest to złe, takie generikowe najntisowe granie z radia, którego już nie da się nawet przypadkiem wykręcić na żadnej częstotliwości. Niestety, troszkę zbyt miałkie na tle reszty. 0 pkt.

Numer 6 - Jakaś Nosowska na kiju czy co to, nie znam się. Wokal krindżuje, ale muzyka świetnie wpasowuje się w klimat za oknem i to mi zupełnie wystarczy na te 2 pkt, które niniejszym przyznaję. Listopadzie, trwaj (byle nie do maja czy coś).

1. SHODAN - Mecha Maiko - Electric Heat – 8 pkt
2. DRAGON - The Beloved - Outerspace Girl – 4 pkt
   MURZYN - Faber – Nadzieja – 4 pkt
4. MENTOS - Caroline Polachek - Starburned and Unkissed – 2 pkt
5. MUSIAŁ - Thom Yorke - Olga's Destruction (Volk Tape) – 0 pkt
Aha, zero dla The Beloved xD Pozdro. W każdym razie, dodam tylko, że Musiał, słusznie zresztą, dał maxa dla utworu Livv (podobnie jak ja bym zrobił), no ale koleżanka niestety odpadła, więc gówno. Głosy Musiała niewiele zmieniły, on sam nadal szoruje dno, Wuja nadal szoruje front, jedynie Murzyn zrównał się ze Smokiem. Kurde, przy tak olbrzymiej ilości uczestników, to trochę już i tak wiadomo, jak to się wszystko skończy, no ale...
Awatar użytkownika
Hien

Post 09 lis 2024 20:12

Aktualny lider, czyli VOOYAH (oryginalna pisownia z Udio), rzekł...
D1 - 3
D3 - 2
D5 - 1

1. SHODAN - Mecha Maiko - Electric Heat – 8 pkt
2. DRAGON - The Beloved - Outerspace Girl – 5 pkt
3. MURZYN - Faber – Nadzieja – 4 pkt
   MENTOS - Caroline Polachek - Starburned and Unkissed – 4 pkt
5. MUSIAŁ - Thom Yorke - Olga's Destruction (Volk Tape) – 3 pkt
Minimum słów, maximum nic nie wniesienia do tematu xD Poza pierwszymi punktami dla Musiała (tak, Wuja dał mu maksa), zestawienie nie drgnęło. Jako, że następny będzie głosował Dragon, a on sam sobie może wlepić tylko jajco, to heh. No, ale formalności musi stać się zadość.
Awatar użytkownika
Hien

Post 09 lis 2024 20:15

Jak się towarzystwo uciszyło xD
Awatar użytkownika
stripped

Post 09 lis 2024 20:15

Czekamy w napięciu po chuju xdddd

Czlowiek który najbardziej zlał tą edycję zgarnia puchar zatem
Awatar użytkownika
Hien

Post 09 lis 2024 20:16

No to miejmy to z głowy. DRAGON:
1 - 4 (jedna z bardziej znajomych wrzutek, której nie umiem nazwać...)
4 - 3 (zrobiło się trochę hauntologicznie...)
6 - 2 (wcześniej podobało mi się bardziej, dobry aranż, brzmi trochę jak najtisy po polsku, ale banialuki w tekście i wokal psują mocno efekt...)
3 - 1 (trochę bardziej fancy pop, niezły, ale pod koniec efekciarstwo bez sensu)
2 (też brzmi dość filmowo, trochę za mało wszystkiego #buszewicz)

a The Beloved są fajni. matula miała Conscience na kasecie.

nie pozdrawiam murikanów. wy durnie

pozdrawiam diasporę mołdawską, dobra robota kochani

1. SHODAN - Mecha Maiko - Electric Heat – 10 pkt
2. MUSIAŁ - Thom Yorke - Olga's Destruction (Volk Tape) – 6 pkt
3. DRAGON - The Beloved - Outerspace Girl – 5 pkt
4. MURZYN - Faber – Nadzieja – 5 pkt
5. MENTOS - Caroline Polachek - Starburned and Unkissed – 4 pkt
Dobra robota Robert. Kisnę trochę z tych maksów dla Musiała na sam koniec, które to dają mu drugie miejsce xD Prawdziwie polaryzująca wrzuta, w sumie nie wiem, czy to nie pierwszy raz kiedy ten sam numer zebrał dwa jajca i dwa maksy podczas jednego głosowania, no ale nie przewidziana jest za to żadna nagroda. Niemniej, Dev ugrał tyle, że na dnie wylądował ostatecznie Seba, a wygrał, miażdżącą ilością punktów

WUJA

Serdecznie gratuluję, oto nagroda.

Ogłoszenie końcowe:

Mówiąc krótko, zostawiłem Was tu na chwilę żeby sobie odpocząć oraz żeby każdy miał szansę wygrać. Nikt z Was nie wykorzystał, ba, nie chciał wykorzystać tej szansy. Poziom edycji był średni (mówiąc łagodnie), ale jaka nazwa, taki poziom (dużo szczucia cycem, niewiele treści). Murzyn, którego tak dupa bolała, że nie wygrywa, nic nie zrobił, żeby wygrać xD Musiał, który chciał sobie krzywdę robić, w ogóle nie był zainteresowany wygraną. Mentos myślał, że wykiwa system, ale chyba też nie był zainteresowany wygraną, bo chciał tylko zaprezentować piosenkę. No cóż, mnie nie było, a dno i tak było, chociaż raz nie można na mnie zwalić na coś winy :< Dragon? Jako jedyny miał klasę, ale mało kto docenił. Livv? Absolutnie najlepsza propozycja, ale co z tego, skoro zabrakło czasu na wygraną. Wuja? Wuja już mnie raz pokonał podczas mojego złotego streaku, więc dla niego to żadna nowość, a i tak wygrał kawałkiem mocno średnim, który w większości edycji musiałby się energicznie zapierać od dna.

TLDR: MUNLUP RETURNS.
Wracam z ulropu wcześniej, od następnej edycji uczestniczę, acz nadal prowadzę i to nie tylko następną, ale dwie kolejne edycje. Liczę, że mój udział zmobilizuje wszystkich żeby byle czego nie wrzucać. Mam też nadzieję, że Wuja dowiezie porządny temat, a nie kolejne WORLD MUSIC.
Awatar użytkownika
stripped

Post 09 lis 2024 20:19

To sobie pograliśmy xd
Awatar użytkownika
shodan

Post 09 lis 2024 20:22

Hehe Hien raz nie wygrał i już nerwowy.
Awatar użytkownika
mintaj

Post 09 lis 2024 20:23

No myślałem, że docenicie spoko piosenkę, ale jak zawsze - płonne były nadzieje me. :/
PACZKA