DEPESZWIZJA - SEZON 4
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Albo ja jestem taki głupi, albo nie wiem, o co Wam obu chodzi. 
-
Hien
Nikt nie jest doskonały.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
shodan
Ale serio - o czy Wy mówicie?
Jeżeli Jacek wymyśla temat na 37 edycję, to co ma do tego zwycięzca 36 edycji?Hien pisze:12 lis 2024 13:41Jedyne co, to trzeba liczyć na rigcz osoby, która wygra obecną edycję, ale też odbiera jej to niejako prawo ZASUGEROWANIA motywu tematem (w przeciwieństwie do narzucenia motywu motywem).
-
Hien
Jacek nie wymyśla tematu, tylko motyw, a temat wymyśla normalny zwycięzca edycji 36 (chyba, że jest nienormalny, ale wtedy tez wymyśla temat).
-
shodan
Ja tu gram już 36 kolejkę i chyba czegoś nie rozumiem. Czym się różni temat od motywu niby?
-
Hien
Temat, to jest temat, to może być cokolwiek np. dildo Klausa Wiese, albo LATA 90. Ostatnio tematy zaczęły niejako pełnić rolę motywów (co mnie np odpowiada), ale też nie są zobowiązujące, tak jak motywy, które jednak nakazują utwory zgodnie z tematem motywu (xD). Mam nadzieje, że to wszystko jeszcze bardziej wszystko zagmatwało.
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
No to jest właśnie problem który sami sobie stworzyliście bo przywilejem zwycięzcy jest wymyślenie TYTUŁU kolejnej edycji a w ostatnim czasie to trochę poszło w wymyślanie tematu, czyli w sumie motywu, tyle że powiedzmy dobrowolnego
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
shodan
Jeżeli "Muzyka lat 90'" jest tematem tej edycji, to co jest motywem tejże?
-
Hien
Ta edycja nie ma motywu, gdyby miała, to by był obowiązek wrzucenia czegoś związanego z latami 90. Tak było w edycji, której motyw wymyśliła Livv (soundtracki) i mielismy ostry prykaz wrzucania muzyki tego typu.
IMO tematy, które są tylko tytułami, to coś w tej zabawie kompletnie zbędnego, bo tbh dynda mi czy edycja będzie edycją różową, pozłacaną, czy z odrobina srebra i dildo. Ani to ciekawa nagroda, ani coś na co się czeka. Co innego sugestie motywów, dzięki którym trzeba się trochę nagłówkować przed wrzuceniem byle czego, a też zdecydowanie lepiej się ocenia te numery kiedy coś je łączy. Naturalnie niezobowiązujący charakter nadal powinien pozostać, i tym się różni od motywu.
IMO tematy, które są tylko tytułami, to coś w tej zabawie kompletnie zbędnego, bo tbh dynda mi czy edycja będzie edycją różową, pozłacaną, czy z odrobina srebra i dildo. Ani to ciekawa nagroda, ani coś na co się czeka. Co innego sugestie motywów, dzięki którym trzeba się trochę nagłówkować przed wrzuceniem byle czego, a też zdecydowanie lepiej się ocenia te numery kiedy coś je łączy. Naturalnie niezobowiązujący charakter nadal powinien pozostać, i tym się różni od motywu.
-
stripped
Generalnie jest to wyimaginowany problem stworzony i rozdmuchany przez Hiena abyście na niego nie głosowali w obawie przed nieuniknionym chaosem edycji 37.
Proste? ;-)
Proste? ;-)
-
Hien
No, mówiąc krótko tak, ale chciałem błysnąć fleszem inteligencji.
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Czekam na zdanie chyba już tylko tytularnego szefa zabawy z ciekawością
...ale edycje co jakiś czas z wyraźnym motywem brzmią spoko
...ale edycje co jakiś czas z wyraźnym motywem brzmią spoko
-
Hien
To są oczywiście wszystko zasady ustalone przez Sebę, z którym to temat omówiłem jakiś czas temu. Żadnych nowych zasad nie wprowadzono.
-
shodan
Wszystko rozbija się widzę o nazewnictwo.
Ja naprawdę uważam, że to sztuczny problem. Zwycięzca zawsze określał temat edycji (lub motyw - jak zwał tak zwał). Konkretny jak np. Soundtracki czy kompletnie z dupy, jak np. Edycja Lawendowa. A teraz jednocześnie dwie osoby mają coś określać? Nonsens.
Panie Mentos, zrewiduj pan regulamin, bo tu burdel większy widzę niż w Meksyku.
Ja naprawdę uważam, że to sztuczny problem. Zwycięzca zawsze określał temat edycji (lub motyw - jak zwał tak zwał). Konkretny jak np. Soundtracki czy kompletnie z dupy, jak np. Edycja Lawendowa. A teraz jednocześnie dwie osoby mają coś określać? Nonsens.
Panie Mentos, zrewiduj pan regulamin, bo tu burdel większy widzę niż w Meksyku.
-
stripped
Wuja jak zwykle nic nie kuma ale gra rok czasu prawie xdddd
-
Hien
Wuja, wszystko wytłumaczyliśmy jak dziecku, bardziej chyba się nie da, ale powtórzę najprostszą zasadę: MOTYW jest obowiązkowy, a TEMAT (jeśli tytuł stanowi sugestię motywu) nie.
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Reklamacji po odejściu od kasy nie uwzględnia się hehHien pisze:12 lis 2024 14:26To są oczywiście wszystko zasady ustalone przez Sebę, z którym to temat omówiłem jakiś czas temu. Żadnych nowych zasad nie wprowadzono.
-
shodan
Czy w takim razie w historii tej zabawy z wyjątkiem soundtracków z gier i filmów był wg Ciebie jeszcze jakiś obowiązkowy motyw?
-
Hien
Nie, dlatego, że ten przywilej wygrywa się raz na sezon. Za pierwszym razem wygrała Livv za największa ilość zdobytych głosów w jednej edycji, a w drugim sezonie tę przyjemność miał Murzyn (i teraz będzie to realizował).