DEPESZWIZJA - SEZON 4
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
To jest ten moment, w którym sprawdzamy czy i jak MURZYN strzelił sobie w kostkę. Czy tam kolano. Albo rzepkę.
KLASYFIKACJA
W czołówce zachowano status quo, ale doszło do paru zmian w peletonie. Na dystans dwóch oczek zbliżył się imć dev, któego głosy już za nami i który do tej pory punktuje regularnie i solidnie. Kto wie, może to on zostanie czarną szkapą tej edycji? Na czwartym ja - po miernym początku, odbiłem dwoma kompletami na środek stawki. Skończyła się dobra passa Shodana, który nie ma już nawet matematycznych szanse na cokolwiek w tej edycji. ŻYCIE.
Nawet jeśli Murzyn nie wygra, to chociaż nie włożył sobie kija w szprychy, a to zawsze jakiś sukces…Przyjmijmy że im więcej rozpisuję się na temat wrzutek w danej edycji tym bardziej mi dana edycja siadła.
No to tego
Max 5 pkt dla mentosa podejrzewam za Charli XCX, ja akurat polubiłem więc nawet się trochę zastanawiałem co w tym guilty pleasure xd
4 pkt dla nr 2
3 pkt dla Britney pod nr 3
2 pkt dla nr 5, zapomniałem kto to śpiewa
1 pkt dla disco polo czyli nr 4
0 pkt dla Enjoya, sorry
KLASYFIKACJA
Kod: Zaznacz cały
1. MURZYN - Ozzy Osbourne - No More Tears
HIEN - Depeche Mode - Enjoy The Silence - 14 pkt.
3. DEV - Valerie Dore - Lancelot - 12 pkt.
4. MENTOS - Charli XCX - 365 - 11 pkt.
5. LIVV - Britney Spears - Oops!... I Did It Again
DRAGON - Natalia Kukulska - Wierność jest nudna - 9 pkt.
7. SHODAN - Top One - Bliska Moim Myślom - 6 pkt.
W czołówce zachowano status quo, ale doszło do paru zmian w peletonie. Na dystans dwóch oczek zbliżył się imć dev, któego głosy już za nami i który do tej pory punktuje regularnie i solidnie. Kto wie, może to on zostanie czarną szkapą tej edycji? Na czwartym ja - po miernym początku, odbiłem dwoma kompletami na środek stawki. Skończyła się dobra passa Shodana, który nie ma już nawet matematycznych szanse na cokolwiek w tej edycji. ŻYCIE.
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
mintaj
W związku z tym, że SHODAN już nie ma szans na sukces, niech on wleci jako przedostatni. Nawet z opisami!
Murzyn sam sobie nie zaszkodził, ale od czego ma Shodana - dzięki pierwszemu JAJCU od niego został wyprzedzony nie tylko na długość pięciu punktów przez Hiena, ale na dodatek ma punkt straty do Musiała, przez co jego szanse na wygraną spadły do zera, bo nawet jakby dogonił imć Hiena, to przegrałby mniejszą liczbą uzyskanych "piątek". Rywalizacja o miejsce 3 więc będzie w ostatniej edycji zacięta, bo z pozostałych dewotek tylko Dragon nie ma szans na podciągniecie się do tego miejsca. No i Shodan, który co najwyżej może podzielić się z kimś ostatnim miejscem…
KLASYFIKACJAObecna edycja już na wstępie przyniosła wiele emocji. Osobiście wkurzyłem się na obecność ETS. Po pierwsze dlatego, iż uważam, że wrzucanie w tej zabawie DM jest zupełnie bezcelowe. W ogóle nie lubię częstowania nas tutaj hitami, które każdy zna. Bo nic mi to nie daje, niczego nie wnosi do mojego muzycznego życia. A co dopiero DM na forum DM i największy ze wszystkich "Enjoyów"!
Druga sprawa to sam moment, w którym ten ETS tu wjechał. A konkretnie nazwa edycji. Nie znam naprawdę intencji wrzucającego. Czy chciał błysnąć oryginalnym poczuciem humoru, zadrwić z DM sugerując, że wstydzi się ich słuchać, a może wręcz postanowił połasić się na łatwą wygraną. Przez cały tydzień rozmyślałem, co z tym fantem w ogóle zrobić. Najpierw chciałem na złość autorowi wrzutki wlepić zero. Potem chciałem w ogóle zrezygnować z udziału w tej kolejce. Ale suma sumarum postąpiłem zupełnie inaczej. Tak naprawdę nikt oprócz mnie nie podszedł na poważnie do tytułu edycji. Żaden z waszych utworów nie wzbudziłby we mnie podczas słuchania poczucia jakiegokolwiek wstydu. No i ostatnio przeczytałem jeszcze coś takiego autorstwa Hiena "A podobno liczy się przede wszystkim jakość piosenek". I wtedy już wiedziałem co zrobić. Wszystkie utwory są dobre, bardzo mi się ta edycja podoba. Ale jako fan DM nie mógłbym jednak postąpić inaczej bez wyrzutów sumienia. Może EST to największy z wszystkich Enyojów. Może zakatowany do nieprzytomności na wszystkie możliwe sposoby. Ale to wielki numer i basta. Niech więc autor wrzutki zgarnie łatwe punkty ode mnie i nie robi takich numerów więcej.
D1 - 5
D2 - 3
D3 - 2
D5 - 4
D7 - 1
Utwór nr 5 przeuroczy. Ten wokal jest mi znany ale nie umiem go przykleić do żadnego konkretnego nazwiska. W każdym razie super rzecz.
Utwór nr 2 - nie znam kobitki, ale też mi się bardzo podoba.
Utwór nr 3 - nie sądziłem na początku, że Britney ostatecznie wyląduje z zaledwie 2 punktami. Bardzo lubię ten numer jak i samą Britney, ale konkurencję miała mocną.
Utwór nr 7 - tym bardziej nie sądziłem, że Charlie wyjedzie ode mnie z jednym punkcikiem. Toż to dobry numer i w wielu innych edycjach mógłby zgarnąć dużo więcej. Ale konkurencja na przekór nazwie edycji nie byle jaka.
Utwór nr 6 - i nawet ten utwór jest bardzo spoko. Żal mi dawać zero, no ale jednak zawsze wezmę dobry pop zamiast rocka. W każdym razie i autor tej wrzutki nie ma się czego wstydzić.
Gdy zobaczyłem tytuł edycji, to od razu do głowy przyszedł mi tylko jeden zespół - Top One z uwagi na to, że to jednak disco polo. Wtedy ten gatunek dopiero raczkował. Być może nawet Top One był pierwszym zespołem grającym w tym stylu. W każdym razie mam pewien rodzaj słabości do wczesnego Top One. Lubię ten album złożony z autorskich wersji starych ludowych piosenek. Mimo wszystko publicznie bym tego nie włączył, żeby ktoś postronny nie odniósł mylnego wrażenia, że jestem disco polowcem. I to jest właśnie drodzy parafianie guilty pleasure.
Chyba osobiście też jednak przestanę przejmować się tytułami edycji.
1. HIEN - Depeche Mode - Enjoy The Silence - 19 pkt.
2. DEV - Valerie Dore - Lancelot - 15 pkt.
3. MURZYN - Ozzy Osbourne - No More Tears - 14 pkt.
4. DRAGON - Natalia Kukulska - Wierność jest nudna - 13 pkt.
5. MENTOS - Charli XCX - 365 - 12 pkt.
6. LIVV - Britney Spears - Oops!... I Did It Again - 11 pkt.
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Hien
Poprawka, Wujowi śnił się Higher.
Btw Wujas chyba nie kuma co to gp, skoro to cudze wrzuty miały generować u niego wstyd.
Btw Wujas chyba nie kuma co to gp, skoro to cudze wrzuty miały generować u niego wstyd.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Delikatnie mówiąc, Wuja zaprezentował ładny przewrót w przód
-
mintaj
Dobra, DRAGON - czyń honory…
KLASYFIKACJA GENERALNA
Panocki i gazdowie, winni oraz przyjemnościowie. Niniejszym chciałem oznajmić, że zwycięzcą 39 depeszwizji: edycji guilty pleasure zostaje…
HIEN!!!!
Nie wiem czy się śmiać czy płakać, ale przyjmijmy, że składam na jego poczet serdeczne gratulacje oraz przekazuję NAGRODĘ.
TU sobie możecie zobaczyć kto i jak głosował i jak Murzyn po fajnej serii zjechał tak nisko, że wylądował za mną. Swoją drogą, to naprawdę trzeba być mną, by dostać 3 razy komplet punktów i nawet przez chwilę nie liczyć się w walcę o wygraną xD
To ten, jak zawsze czekam na wytyczne, kawałki itepe itede. Wiecie co macie robić. I przypominam, że następną kolejką kończymy ten sezon.
JA też pozdrawiam wszystkich dewotów, teatrologów i tym podobnych. I pozdrawiam też wszystkich czekających na wyniki, które prezentują się o tak:7 - 5 pkt (ale się będę śmiał jak już zobaczę kto to taki wstydliwy... żaden wstyd mieć kontakt ze zgejowieniem klubowym, żaden wstyd słuchać bangerów)
3 - 4 pkt (pierwsze wyraźne kuriozum... plastik fantasik banger z czasów młodości wspaniałej Britni Szpris)
2 - 3 pkt (soczyście serowe 80s'y, ale nie byłem w stanie na 100& przypisać tego komukolwiek... momentami to brzmi jak produkcja Papy Frezera z 1987 roku)
6 - 2 pkt (generalnie bdb kierunek z solowym Ozbornem z okresu duchologicznego, ale za mocna konkurencja... podoba mi się pięknie czyli chamsko zapakowany segment w środku)
1 - 1 pkt
4 (myślałem, że to jakieś Fanatiki albo inne domorosłe wieśniaki, a to sympatyczni panowie z... wy już wiecie czego... najgorszy sort DP, ledwo potrafiłem dotrwać do końca za każdym razem)
Depeche Mode to raczej nie będzie mieć szans na wysoki wynik u mnie. DW cenię za wartość poznawczą... chyba, że ktoś rzuci jakimś patentowanym klasykiem z mojego topu, to wtedy co innego. Endżoj się nie łapie, ale i tak lepszy niż ten wyjątkowo słaby Top Łan. Charli XCX, Britney, Osbourne... czego tu się wstydzić? Jeszcze jakaś dorodna perła z lamusa. Żadne guilty pleasure, proszę państwa. Repertuar godny playlisty moich ulubionych kawałków sprzed dwóch lat czy coś (tylko wrzutka disco polo była tam ciekawsza).
Przeżarty wszystkim coraz trudniej umiem wskazać jakieś w s t y d l i w e przyjemności. Z czasem zacząłem myśleć o rzeczach, które może nie pasowałyby za bardzo do mojego standardu, ale nie miałem niczego pewnego w rękach. Z pomocą przyszła sekcja sentymentalna, po prostu. Ja mogę śmiało bronić singli promujących kanon polskich słabych romkomów, serio. Co film to banger. Kukulska, Górniak, Flinta/Zagrobelny... Przez chwilę chciałem iść o krok dalej i znów zahaczyć o segment imienia Mamy Smoka, ale przesłuchałem i było jeszcze mniej guilty niż w tym przypadku xD W razie co nie zdradzam. Wierność jest nudna, czyli Och Karol 2. Film tandetny, ale dzięki niemu przynajmniej oswoiłem Kukulską z czymś ciekawszym niż Puszek Okruszek. Temat zostawiam otwarty, bo miał rozwinięcie...
Pozdrawiam ekipę Kongresu futurologicznego, który w ten weekend definitywnie zejdzie z afisza WTW. No to cze
KLASYFIKACJA GENERALNA
1. HIEN - Depeche Mode - Enjoy The Silence - 20 pkt.
2. DEV - Valerie Dore - Lancelot - 18 pkt.
3. MENTOS - Charli XCX - 365 - 17 pkt.
4. MURZYN - Ozzy Osbourne - No More Tears - 16 pkt.
5. LIVV - Britney Spears - Oops!... I Did It Again - 15 pkt.
6. DRAGON - Natalia Kukulska - Wierność jest nudna - 13 pkt.
HIEN!!!!
Nie wiem czy się śmiać czy płakać, ale przyjmijmy, że składam na jego poczet serdeczne gratulacje oraz przekazuję NAGRODĘ.
TU sobie możecie zobaczyć kto i jak głosował i jak Murzyn po fajnej serii zjechał tak nisko, że wylądował za mną. Swoją drogą, to naprawdę trzeba być mną, by dostać 3 razy komplet punktów i nawet przez chwilę nie liczyć się w walcę o wygraną xD
To ten, jak zawsze czekam na wytyczne, kawałki itepe itede. Wiecie co macie robić. I przypominam, że następną kolejką kończymy ten sezon.
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
O dokładnie - Should Be Higher.Hien pisze:08 gru 2024 21:16Poprawka, Wujowi śnił się Higher.
Dobrze wiem co to gp. Pisałem, znaczy się miałem na myśli, że na waszym miejscu nie wstydził bym się żadnej waszej wrzuty.
Była wielka burza mózgów, tymczasem Hien ładnie wyjaśnił o co chodziło z tym ETS. Rzeczywiście pamiętam jego potężne hejty kiedyś względem tego utworu. Mimo wszystko jestem absolutnie przeciw wrzucaniu tutaj DM.
Nie gratuluję Hienowi wygranej, bo nie ma czego. Z DM to żadna sztuka. To potężny handicap. Prawie wszyscy dali maksa. Tylko Dragon udawał, że na przekór swoim rekordom na lascie nie lubi DM.
A mój wynik dobitnie wskazuje, że raczej tylko ja poważnie podszedłem do tematu edycji. W każdym razie od teraz raczej na temat edycji nie będę zwracał większej uwagi.
-
Dragon
Na temat wyników się nie wypowiadam, bo przy każdej kolejnej wypowiedzi będę coraz bardziej zdenerwowany.
Powiem tak... Endżojem rekordów nie biję, a kwestia DM w DW - pełna zgoda z Jackiem.
Powiem tak... Endżojem rekordów nie biję, a kwestia DM w DW - pełna zgoda z Jackiem.
-
shodan
No co do ostatniej kwestii, to się zgadzam akurat. DM nic a nic nie wnosi do naszego muzycznego życia. Następnym razem widząc DM w Depeszwizji po prostu opuszczę kolejkę.
Co do wyników - też uważam, ze Kukulska jest zdecydowanie za nisko.
Co do wyników - też uważam, ze Kukulska jest zdecydowanie za nisko.
-
Dragon
Znowu dość wypłaszczona tabela, więc wynik Kukulskiej mi lotto.
-
Hien
No i po co wracałem smh
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
By wygrywać. Starczy mazgajenia się, jest jak jest, nikt nie oszukiwał. JEDZIEMYYYYYY dalej
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Hien
No, ale to o to chodzi. Jednego gp, to ulubienic drugiego. Podejrzewam, że jednym z bardziej popularnych gp aktualnie wśród ludzi jest teraz Taylor Swift. Byłoby lepiej?shodan pisze:08 gru 2024 21:45miałem na myśli, że na waszym miejscu nie wstydził bym się żadnej waszej wrzuty.
-
shodan
Kilka kolejek bez wygranej i Hien w desperacji sięga po Depeche Mode! 
-
Hien
Tak to wygląda, ale tbh spodziewałem się zer.
Grałem zgodnie z sumieniem i tematem, więc nie kumam tej całej sraki kompletnie. Ja bym pewnie sam dał zero ETS hehestripped pisze:08 gru 2024 22:29By wygrywać. Starczy mazgajenia się, jest jak jest, nikt nie oszukiwał. JEDZIEMYYYYYY dalej
-
shodan
No absolutnie masz rację co do TS. Ale nie wiem, czemu mówiłeś wcześniej, że nie kumam o co chodzi.Hien pisze:08 gru 2024 22:32No, ale to o to chodzi. Jednego gp, to ulubienic drugiego. Podejrzewam, że jednym z bardziej popularnych gp aktualnie wśród ludzi jest teraz Taylor Swift. Byłoby lepiej?
-
Hien
Bo piszesz, że nie zażenowała Cię żadna wrzuta, a gp ma przede wszystkim wydawać się żenujące dla osoby, która tego słucha. To taki paradoks.
W każdym razie, temat edycji juz poszedł do Seby, jedni się wkurwią, a drudzy pewnie tez się wkurwią.
W każdym razie, temat edycji juz poszedł do Seby, jedni się wkurwią, a drudzy pewnie tez się wkurwią.
-
shodan
No tak. Ja mówiłem ze swojego punktu słyszenia. Wg mnie nic tam nie było wstydliwego. Wręcz powiem, że "wstydliwe" utwory z tej edycji Depeszwizji biją na głowę utwory z obecnej kolejki bestki.
-
mintaj
ja tylko się wtrance
edycja 40 będzie nosić nazwę 10minut+
pozdrawiam
edycja 40 będzie nosić nazwę 10minut+
pozdrawiam
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Dragon
No połowa to są patentowane bangery, ale jednak nawrót depeszowej wiary zrobił robotę...