Jechałam tylko jakimiś tramwajami, większość to na piechotę, ale było okej z nimi.mintaj pisze:29 lut 2024 15:26Komunikacja to dramat, ale tak to jest okejLivv Depeszkaa pisze:29 lut 2024 15:24Jak byłam we Wrocławiu to mi się podobało, mogłabym tam pobyć dłużej, ale nie wiem jak to wygląda w perspektywie stałego pobytu. W każdym razie miło się zwiedzało.
Jaki nastrój mają w tym momencie Devotees?
-
Livv
- Ulubiony utwór: Blue Dress Personal Jesus
Re: Re:
;*
-
Livv
W sumie to jest tak z każdym popularnym miejscem zwiedzanym przez ludzi, w Polsce zwłaszcza. Bardzo przykra sprawa, nie cierpię takiej szpetności.dejmien pisze:29 lut 2024 15:30Kiedyś Krupówki były dodatkiem do wędrówek po górach. Teraz jest na odwrót. Grunt to zaliczyć Morskie Oko, Kasprowy, Gubałówkę i łazić po Krupówkach w te i we wte. A same Krupówki też nisko upadły. Chińska tandeta wyparła regionalne rękodzieło, handlarze balonów, żule przebrane za postaci z bajek, cygańskie kapele, oszczane i obrzygane ławki. Niby jest podlegają pod ustawę o parku kulturowym, ale nie przyjęło się, tak samo jak prawo budowlane. Każdy z kasą może sobie postawić co mu pasuje, bo kary finansowe przy uzyskiwanych zyskach to ledwie zauważalne obciążenie.
;*
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
No nie jest aż tak tragiczna, by każdy przejazd kończył się jakąś tragedią, ale mieszkam tu 7 lat (prostytutka ILE) i sytuacji, w których mój autobus nie przyjechał lub się grubo spóźnił było od cholery.Livv Depeszkaa pisze:29 lut 2024 16:56Jechałam tylko jakimiś tramwajami, większość to na piechotę, ale było okej z nimi.mintaj pisze:29 lut 2024 15:26Komunikacja to dramat, ale tak to jest okejLivv Depeszkaa pisze:29 lut 2024 15:24Jak byłam we Wrocławiu to mi się podobało, mogłabym tam pobyć dłużej, ale nie wiem jak to wygląda w perspektywie stałego pobytu. W każdym razie miło się zwiedzało.
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Livv
Hah, to dość frustrujące. Ja tak miałam z autobusami jak byłam we Włoszech, tam nikt nigdy nie przyjeżdżał na czas.
;*
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
Poznałem paru włochów, zupełnie mnie to nie dziwi
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Livv
Ostatnio mam ogromne poczucie samotności. Czuję się bardzo samotna, brakuje mi bliskich osób poza rodziną, z którą mam trudne relacje. Dzięki Bogu mam garstkę znajomych, z jakimi dobrze mi się rozmawia, też Was
. Nadal jednak czuję, jakbym nie umiała się wpasować w żadne środowisko. Bolesne doświadczenie- być samemu.
;*
-
Hien
Pociesze Cię, że z wiekiem to męczy coraz mniej.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
Livv
Pewnie tak, to już kwestia zaakceptowania stanu rzeczy. To też specyficzne, kiedy ma się wielu znajomych... Ale można zawsze wyrazić te odczucia w literaturze czy cokolwiek. Przynajmniej ja tak robię.
;*
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Książki piszesz? ^^
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Livv
Wszystko w sumie, bo lubię pisać wiersze czy poezję. Ale też fascynuje mnie eseistyczna, "naukowa" forma. No i poznawanie wszelakiej literatury jest takim moim światem <3. Chętnie porozmawiam o literaturze, to taki mój komfortowy temat.
;*
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Najlepiej trzymać się najwierniejszych i wywalone jaj... wywalone ogólnie w otoczenie. Trzeba iść w to, co wciąga i jara bez opamiętania.
-
Livv
Chyba to jedyne, co pozostało. Zwłaszcza, że ostatnio zawodzę się na "bliskich" osobach. Ale relacje w tym wieku potrafią być płytkie, zwłaszcza, kiedy są determinowane środowiskiem i konformizmem...
;*
-
Dragon
Jeszcze czas na znalezienie odpowiedniego środowiska w codziennym obejściu. Etap losowego zderzenia młodego towarzystwa z różnych stron społeczeństwa taki jest heh
-
Hien
Stosunek rozczarowania ludźmi vs brak rozczarowania, to jakieś 7/3 xD Trzeba przywyknąć. A najlepiej być introwertykiem, siedzieć w domu i grać w Gothica 2.
-
Dragon
to już lepiej się denerwować i rozczarowywać hehhe
-
Hien
Gry > ludzie
-
Dragon
Jestem tą jedną z ostatnich osób, która zawsze powie, że nie
-
Livv
Myślę, że macie rację chłopaki, choć ja sama cierpię na tym, że jestem bardziej ekstrawertyczna. Przynajmniej na ten moment, bo myślę, że odpowiedni ludzie się znajdą do głębszych relacji. Fajnie jest jednak mieć własną bezpieczną przestrzeń. Ja taką mam choćby w DM.
;*
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Najlepiej oczywiście wszystko wyważyć.
-
Livv
Wiadomo, też niebezpieczne jest zamykać się na innych. Ale to nie o to chodzi, ja czuję się otwartą, tylko inni nie zawsze okazują się tego warci.
;*