DEPESZWIZJA - SEZON 5
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Re: DEPESZWIZJA - SEZON 5
Zawsze mnie bawi jak 74% uczestników zabawy ciśnie resztę o oddanie głosów na sto dni przed finałem, żeby uruchomić dyskusję. A potem tej dyskusji i tak nie ma. 
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Chyba temat dyskusji i jej przydatności zamknęliśmy miesiąc temu xd
-
Hien
Wuja przespał śmierć dyskusji
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
shodan
Więc jeżeli Mentos pisze, że mam czas na oddanie głosów np. do piątku do 21.00, to po co ponaglenia o np. 14.27?
-
Dragon
No np dla szybszego finału, co zresztą raz miało miejsce? 
-
shodan
No jasne. 
-
Hien
Szczyt chamstwa ze strony Seby
-
Dragon
Shodan znowu alko nocna pisanina, męczące to i daremne. Bardziej infantylne niż moja gimnazjalna aktywność tutaj.
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
Ja cisne na DZIEŃ, bo już miałem sytuację gdy ktoś mi dosylal głosy kilkanaście MINUT przed finałem gdy generalnie wszystko mam przygotowane parę GODZIN wcześniejshodan pisze:29 gru 2024 23:32Zawsze mnie bawi jak 74% uczestników zabawy ciśnie resztę o oddanie głosów na sto dni przed finałem, żeby uruchomić dyskusję. A potem tej dyskusji i tak nie ma.![]()
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
mintaj
Btw zawsze można te dyskusje przynajmniej spróbować zainicjować
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
shodan
Ale ja nawet o Tobie tutaj nie myślałem Mentos.
Wciąż zdarza Ci się zachować lub wypowiadać jak gimnazjalista, więc następnym razem zanim rzucisz jakieś bezpodstawne oskarżenia, to się dwa razy zastanów.Dragon pisze:30 gru 2024 02:42Shodan znowu alko nocna pisanina, męczące to i daremne. Bardziej infantylne niż moja gimnazjalna aktywność tutaj.
-
Livv
- Ulubiony utwór: Blue Dress Personal Jesus
Ja chętnie bym spróbowała siebie w dyskusji z wami, może też by to przyspieszyło wysyłanie przeze mnie głosów
;*
-
mintaj
Dawaj, rozpocznij intelektualną szermierkę na argumenty, przyda ci się na maturze hehe
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Hien
1. SHODAN - Stefan Żeromski - Ludzie Bezdomni
2. DEV - Adam Mickiewicz - Pan Tadeusz
3. MURZYN - Władysław Reymont - Chłopi
4. DRAGON - Stanisław Wyspiański - Wesele
5. LIVV - Sławomir Mrożek - Tango
6. HIEN - Bolesław Prus - Lalka
7. MENTOS - Juliusz Słowacki - Kordian
2. DEV - Adam Mickiewicz - Pan Tadeusz
3. MURZYN - Władysław Reymont - Chłopi
4. DRAGON - Stanisław Wyspiański - Wesele
5. LIVV - Sławomir Mrożek - Tango
6. HIEN - Bolesław Prus - Lalka
7. MENTOS - Juliusz Słowacki - Kordian
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Wuja to bardziej "Przygody dobrego wojaka Szwejka"
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Dragon
Nie zamierzam z Panem dyskutować na jakikolwiek temat. Szambo wybiło.shodan pisze:30 gru 2024 09:34Ale ja nawet o Tobie tutaj nie myślałem Mentos.
Wciąż zdarza Ci się zachować lub wypowiadać jak gimnazjalista, więc następnym razem zanim rzucisz jakieś bezpodstawne oskarżenia, to się dwa razy zastanów.Dragon pisze:30 gru 2024 02:42Shodan znowu alko nocna pisanina, męczące to i daremne. Bardziej infantylne niż moja gimnazjalna aktywność tutaj.
-
Hien
Przerwę to wyzywanie się od alkusōw i gimnazjalistów, żeby zaznaczyć, że wszystkie kawałki edycji mi się podobały, co oczywiście nie będzie zawsze wynikało z przyznanych ocen. Niemniej, udane to były święta w dwizji i nie żałuję januszowego, banalnego tematu.
-
mintaj
Ja zaś pozwolę sobię przerwać zaczynając finał.
Dzień dobry wieczór, witam państwa w ostatniej w tym roku depeszwizji.
Mamy poniedziałek, 30 grudnia. Obchodzimy urodziny Anizjusza, Egwina, Eksuperancjusza i Uniedroga oraz Dzień Serka Wiejskiego - wszystkiego najlepszego!
Słońce wzeszło, a potem zejdzie, ale nikogo to nie obchodzi, bo wszyscy podsumowują ten rok czy coś, a jutro będą zachlewać mordy na sylwestrach.
Zanim to jednak nastąpi czas na wielki finał 42. DEPESZWIZJI - tej świątecznej. Ja wiem, że już dawno po bigosie, po podzieleniu się opłatkiem i generalnie koniec z tym bulszitem oraz kolędami (jeden z nielicznych plusów). Niemniej, zobaczmy kto wygrał tę świąteczna zabawę. Hoł, hoł, pierwszy z głosami przybieżę JA
Dzień dobry wieczór, witam państwa w ostatniej w tym roku depeszwizji.
Mamy poniedziałek, 30 grudnia. Obchodzimy urodziny Anizjusza, Egwina, Eksuperancjusza i Uniedroga oraz Dzień Serka Wiejskiego - wszystkiego najlepszego!
Słońce wzeszło, a potem zejdzie, ale nikogo to nie obchodzi, bo wszyscy podsumowują ten rok czy coś, a jutro będą zachlewać mordy na sylwestrach.
Zanim to jednak nastąpi czas na wielki finał 42. DEPESZWIZJI - tej świątecznej. Ja wiem, że już dawno po bigosie, po podzieleniu się opłatkiem i generalnie koniec z tym bulszitem oraz kolędami (jeden z nielicznych plusów). Niemniej, zobaczmy kto wygrał tę świąteczna zabawę. Hoł, hoł, pierwszy z głosami przybieżę JA
KLASYFIKACJA:5 pkt. - 1
4 pkt. - 3
3 pkt. - 4
2 pkt. - 2
1 pkt. - 5
Dobra, to ten - pięć punktów dla Nazara, co samego mnie zaskoczyło, ale nic nie poradzę. Całkiem fajny poprock, ładny, taki sentymentalny, nawet nie za ckliwy i po prostu mnie to wzięło. Cztery dla uroczego jazzu, trzy dla kobyły Vangelisa - niby spoko, ale nie do końca mi w niej wszystko gra. Dwójka mocno pachnie 70sami i jest fajna, więc dwa punkty, i punkcik dla piątki, która jest poprawna do bólu, ale nie irytuje mnie jak szóstka at least.
Wleciał Bowie, bo skoro autor tematu nie ma wontów o to, że nie będą rzeczy świąteczne, a ja dobrze wiem, że połowa z was to pewnie przed świętami nawet ruszyła tych plików, to wrzuciłem spoko DEEP CUTA Bowiego z jednej z jego bardziej niedocenianych płyt.
Kod: Zaznacz cały
1. SHODAN - Nazar - Białe Święta - 5 pkt.
2. MURZYN - Johnny Hartman & John Coltrane - Lush Life - 4 pkt.
3. DRAGON - Vangelis - Beaubourg (Part 2) - 3 pkt.
4. DEV - Chris de Burgh - A Spaceman Came Travelling - 2 pkt.
5. LIVV - Johnny Cash - White Christmas - 1 pkt.
6. HIEN - Andy Partridge - Cool Yule
MENTOS - David Bowie - Strangers When We Meet - 0 pkt.
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
mintaj
Połammy się dwunastoma opłatkami z HIENEM. Hoł hoł czy coł.
KLASYFIKACJA:
Po dwóch kolejkach prowadzi duch świąt - prawie wszystkie możliwe punkty zdobył Murzyn, a komplet punktow ode mnie wywindował Shodana na drugie miejsce tuż za nim. Front aświąteczny reprezentowany przeze mnie i Dragona tuż za nimi, murem przez Livv podzielony. Póki co stawkę zamyka Hien - o dziwo, po dwóch kolejkach ktoś jeszcze ma szansę na ZZ, ale będę osobiście zaskoczony, jeśli będzie mieć szansę po następnej.
Za takie punkty nie należy się rózga, ale czy zostawiłbym pod choinką nowe Nintendo? Oj nie wiem!5 pkt – utwór 3
4 pkt – utwór 7
3 pkt – utwór 5
2 pkt – utwór 4
1 pkt – utwór 1
0 pkt – utwór 2
WESOŁYCH ŚWIĄT!
KLASYFIKACJA:
1. MURZYN - Johnny Hartman & John Coltrane - Lush Life - 9 pkt.
2. SHODAN - Nazar - Białe Święta - 6 pkt.
3. DRAGON - Vangelis - Beaubourg (Part 2) - 5 pkt.
4. LIVV - Johnny Cash - White Christmas
MENTOS - David Bowie - Strangers When We Meet - 4 pkt.
6. DEV - Chris de Burgh - A Spaceman Came Travelling - 2 pkt.
7. HIEN - Andy Partridge - Cool Yule - 0 pkt.
Po dwóch kolejkach prowadzi duch świąt - prawie wszystkie możliwe punkty zdobył Murzyn, a komplet punktow ode mnie wywindował Shodana na drugie miejsce tuż za nim. Front aświąteczny reprezentowany przeze mnie i Dragona tuż za nimi, murem przez Livv podzielony. Póki co stawkę zamyka Hien - o dziwo, po dwóch kolejkach ktoś jeszcze ma szansę na ZZ, ale będę osobiście zaskoczony, jeśli będzie mieć szansę po następnej.
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
mintaj
Aktywność na forum nie z tej ziemi xD Teraz DRAGON, bo się rozpisał i w ogóle. Hoł hoł hoł!
KLASYFIKACJA:
Murzyn nie bierze jeńców - nie schodzi poniżej 4 punktów od łba i ma już sześć punktów przewagi nad miejcami drugimi. A te zajmujemy w tej kolejce ja wraz z Musiałem, któremu pomogły punkty od kolegi Smoka. Dzięki punktom ode mnie na czwartym nadal Wuja. Stawkę ciągle zamyka Hien, który stracił już szansę na ZZ.
Czy za te głosy mógłbym go nakarmić barszczykiem z uszkami? Nie wiem, ale na pewno za docenienie okładki…2 (5 pkt)
3 (4)
7 (3)
5 (2)
6 (1)
1
Bowie nie za bardzo, ale Cash po Vangelisie to był też experience jak z grubej komedii absurdu. Szanuję syntezatorowe bulgotania i wzmianki o gejach. Nazar to pewnie Shodan, od mojej mamy miałby maksa heh Liczyłem na mniej typowy repertuar. Jak nie dzwonki to taka charakterystyczna melancholia, czasowo dopasowana refleksja, no nie, oddaj fartucha. Po tych jesieniarskich setach, dziesiątkach kawałków o powolnym tonie... w takim razie po prostu z wieloma pięknie się różnimy w kwestii odczuwania różnych wydarzeń, potrzeb, klimatu, i tak dalej. Okładka 6/5, serio.
Na edycję sylwestrową przygotuję już jakieś techno. Przynajmniej poznaliście eksperymentalne oblicze Vangelisa, który w sumie tutaj nie jest tak daleko eksperymentatorów z muzyki konkretnej i jakichś innych ciekawych kompozytorów z przełomu między- czy powojennego. Uporządkowany chaos. Podobno zachowało się znacznie więcej takich studyjnych poszukiwań. Rest in Peace, Mistrzu. Jest wielki za muzykę filmową, bardziej konwencjonalną elektronikę, ale też właśnie Beaubourg. Wyjątkowo ciekawy artysta.
KLASYFIKACJA:
1. MURZYN - Johnny Hartman & John Coltrane - Lush Life - 13 pkt.
2. DEV - Chris de Burgh - A Spaceman Came Travelling
MENTOS - David Bowie - Strangers When We Meet - 7 pkt.
4. SHODAN - Nazar - Białe Święta
LIVV - Johnny Cash - White Christmas - 6 pkt.
6. DRAGON - Vangelis - Beaubourg (Part 2) - 5 pkt.
7. HIEN - Andy Partridge - Cool Yule - 1 pkt.
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA