DEPESZWIZJA - SEZON 5
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Ja Wam zapowiadam, ba - grożę - że jak kiedykolwiek wygram to zrobię edycję hip hopową
I nie obchodzi mnie kto się zna, lubi czy nie, chciałbym usłyszeć czym mnie zaskoczycie
I nie obchodzi mnie kto się zna, lubi czy nie, chciałbym usłyszeć czym mnie zaskoczycie
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Hien
Motyw jazz akurat mógłby być ciekawy, bo ktoś by mógł wrzucić coś Johnny Hates Jazz i siłą rzeczy, to mogło przejść xd
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Akurat to nie stanowi dla mnie problemu. Chociaż wiem, że i tak niektórzy zmehają za sam rok produkcji. Dla zasady.stripped pisze:25 sty 2025 22:01Ja Wam zapowiadam, ba - grożę - że jak kiedykolwiek wygram to zrobię edycję hip hopową
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Wracam tu ze wszystkim:
a) nad ranem po powrocie z Legnicy
b) w godzinach popołudniowych w trakcie podróży do pracy
Dziękuje PRAWDZIWEJ WIERZE AMBIENTOWEJ... ale Aphex i Clayton też elegancko. Ten ambient pianinowy trochę jak z FLa ehh
a) nad ranem po powrocie z Legnicy
b) w godzinach popołudniowych w trakcie podróży do pracy
Dziękuje PRAWDZIWEJ WIERZE AMBIENTOWEJ... ale Aphex i Clayton też elegancko. Ten ambient pianinowy trochę jak z FLa ehh
-
Dragon
Z drugiej strony... ja rozumiem uwagi Seby o Benie Froście, ale no właśnie... ambient jest baardzo szeroką kategorią w ujęciu słuchaczy, rozumiem emocje, bo gdybym wrzucił Heckera byłoby to samo xD
Ale pewnie znacznie bliżej było mi podejściu Hiena - czyli jakieś bezbitowe, bez gwałtownych dźwięków, bez gliczy... Ikeda to w sumie też ambient, ale preferencje każdego z nas wyplułyby zupełnie różne reakcje.
Ale pewnie znacznie bliżej było mi podejściu Hiena - czyli jakieś bezbitowe, bez gwałtownych dźwięków, bez gliczy... Ikeda to w sumie też ambient, ale preferencje każdego z nas wyplułyby zupełnie różne reakcje.
-
shodan
Ja tam zdaję sobie sprawę z tego, że mój utwór był może zbyt mało ambientowy. W tej kategorii wygrałeś Dragon zasłużenie.
Depeszwizję wciąż traktuję bardziej jako okazje do zaprezentowania swojej muzyki. Nawet kosztem niepowodzenia. Gdybym polował na wygrane, wrzucałbym zupełnie inne rzeczy.
Depeszwizję wciąż traktuję bardziej jako okazje do zaprezentowania swojej muzyki. Nawet kosztem niepowodzenia. Gdybym polował na wygrane, wrzucałbym zupełnie inne rzeczy.
-
Hien
Wujas, każdy miał szansę, niezależnie od tego jak się znał. Ostatecznie liczy się wrzuta i jeden ambient może wypaść lepiej od takiego wybranego z miliona. Niestety, pojęcie okazało się zbyt obszerne, a do tego rozbiliśmy się o interpretację. Niemniej, liczę że Dragon zaproponuje temat "Ambient 2 (Srambient 2)"
-
shodan
Po co liczysz na to, skoro z kolei temat się dla odmiany w ogóle nie liczy?
-
Hien
To był żart
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
dobra
edycja 47 nie będzie nosić miana edycji łysego płatnego mordercy z kodem kreskowym, choć powinna
w zamian za to będzie to EDYCJA SPOKOJNA
dobrze byłoby, gdybyscie wysłali te kawałki w miarę szybko i w ogóle jakby livv potwierdziła czy startuje
edycja 47 nie będzie nosić miana edycji łysego płatnego mordercy z kodem kreskowym, choć powinna
w zamian za to będzie to EDYCJA SPOKOJNA
dobrze byłoby, gdybyscie wysłali te kawałki w miarę szybko i w ogóle jakby livv potwierdziła czy startuje
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
mintaj
ps ten pomysł murzyna sprzed strony czy dwóch o braku obowiązkowych motywów dobry i skłaniam się ku niemu. same dymy z tego wychodzą, a poza tym faktycznie średnio to sensowne y komukolwiek potrzebne, skoro od dłuższego czasu i tak nazwy nieformalnie determinują motywy. wolę już dodatkowy filmik na koniec sezonu pierdolnąć czy coś
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Wielkie yay
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Dragon
ja nie rozumiem czemu motywy ewoluowały w obowiązkowe realizacje jakichś tam kanonów, które oczywiście się kończą przy jakiejś mojej wyraźnej aktywności, no ale dobra
-
mintaj
ale tak chyba było zawsze?
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Dragon
Obowiązkowe? No nie wiem, przechodziły parodie/nieoczywiste, ale wciąż pasujące do motywu. Te ambientowe koniec końców są do uzasadnienia... ale jeśli generują aż tyle dymów (choć warto jaśniej wyrażać myśli: to tak rzucam dla wszystkich) to rozumiem.
-
Hien
Można ewentualnie każdy motyw szerzej omawiać, żeby nie było nieporozumień.
-
mintaj
znaczy no, były, ale rozumiem o co chodzi - pamiętam że gdy pierwszy raz się bawiliśmy w taki sposób, to w edycji szlugowej czezlaw rzucił utworem Krawczyka, w którym nawiązanie do motywu ograniczało się do dwóch słów w refrenie i NIKOMU TO NIE PRZESZKADZALO
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Hien
O ile wiem, szlugi nie sugerują konkretnego gatunku muzyki, ale może sugerują i się nie znam
-
mintaj
no moga sugerować że dany utwor wykonuje np jakiś żul
no i generalnie zawsze ktoś mógłby się czepić, ze nwm to piosenka z fragmentem tekstu o szlugach, a nie o szlugach
no i generalnie zawsze ktoś mógłby się czepić, ze nwm to piosenka z fragmentem tekstu o szlugach, a nie o szlugach
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA