1. 1 pkt
2. 2 pkt
3. 5 pkt
4. 3 pkt
5. 4 pkt
6. -
7. 1 pkt
DEPESZWIZJA - SEZON 8
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
-
mintaj
Drugą połowe głosów zaczynamy od lidera.
KLASYFIKACJA:
Dzięki głosom Hiena zrobiło się w czołówce jeszcze ciaśniej, bo dogonił go Musiał, a strata Murzyna jest tylko minimalna. Teoretycznie szanse mamy też ja i Dragon, ale Dragon ma jeszcze swoje głosy przed sobą, a ja jestem mną. Robi się więc ciasno i aż żal patrzeć na Shodana, który notuje wyniki na poziomie potencjalnej polskiej drużyny w Lidze Mistrzów.
Dzięki depeszwizji devotees universe staje się jeszcze bardziej kompletniejsze!5 pkt - utwór 3
4 pkt - utwór 1
3 pkt - utwór 7
2 pkt - utwór 2
1 pkt - utwór 6
0 pkt - utwór 5
Pamiętacie jak kiedyś opowiadałem, jak to spławiłem Musiała i nie poszedłem z nim na wystawę Briana Eno, bo wolałem siedzieć sam w mieszkaniu i słuchać piosenki? To jest ta piosenka.
KLASYFIKACJA:
Kod: Zaznacz cały
1. HIEN - Piano Magic - Exile
DEV - Sarah Angliss - Summer's Lease - 9 pkt.
3. MURZYN - Grammatik - Moja Historia - 8 pkt.
4. DRAGON - Animal Collective - Jake and Me
MENTOS - lowercase - You're a King - 7 pkt.
6. SHODAN - Igor Herbut - Corda - 0 pkt.
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
mintaj
Rym cym cym, głosy DEV
KLASYFIKACJA:
W bratobójczo-introwertycznym pojedynku forum podzieliło się bardziej niż ten naród pod rządami Kaczora-dyktatora. Póki co łeb w łeb idą Jaca z Murzynem, zza których z dużego dystansu czai się Musiał. Kwestia wygranej rozstrzygnie się między tą trójką, bo Dragon dorobku nie powiększy, ja straciłem matematyczne szanse, a Shodan - dostał honorowy punkt.
Wytłumaczenie zera dla mnie, jak na Musiała, całkiem sensowne. Doceniam.Numer 1 - Sarah Angliss i jej Summer's Lease, z tej samej kompilacji co Cate Brooks ze swoim Morgane (pod pseudonimem ofc), czyli Down to the Silver Sea. Czy da się bardziej i letnio i czilowo? Nic, tylko siedzieć na daczy w środku lasu i pozwalać, aby śpiew ptaszków mieszał się z różnymi dziwnymi instrumentami i wpadał do ucha. 0 pkt
Numer 2 - Nie wiem co to, ale całkiem fajen, dobrze się komponuje z moją wrzutą (tzn. jeśli o kolejność chodzi). Dupy nie urywa, ale mocno hejtował też nie będę, właściwie to 3 punkciki mogą być, bo to całkiem zacny para-ambient jest i człowiek faktycznie czuje się jakiś taki zamknięty w sobie. Introwertycznie, nie?
Numer 3 - Cóż, jest koniec lata (no, prawie, ale wiadomo o co chodzi) i takie rapsy idealnie wchodzą mi w uszy właśnie u kresu sierpnia i całej tej gorącej pory roku. Jeszcze z takim cudownym bitem. Czyżby to Noon był? Dla mnie bardziej After-Noon hehe, trzyma mocno klimat, daję 5 pkt!!!
Numer 4 - Tutaj podobnie jak wyżej, klimat końca lata udzielił się ostro. Powiedziałbym, że zrobiło się wręcz bardziej jesiennie, a jesień to czas introwersji, tyle mam do powiedzenia. Do tego ten alienująco-wyalienowany tekst, znajomy głos... I w ogóle znajomy wykonawca, choć nie od razu. 4 pkt
Numer 5 - W tym numerze jeśli coś wygrywa, to jest to muzyka. Ale bądźmy szczerzy - za więcej zapropsować nie mogę (choć ta faktycznie nie jest taka zła), tekst jest absolutnie fatalny, sposób jego wyśpiewania chyba jeszcze gorszy, krindż i pretensjonalność, udawanie Kiljańskiego gdy jest już Kiljański. 1 pkt za muzę
Numer 6 - Odważnie, a może wcale nie? Może tak naprawdę pasuje to do klimatu tematu bardziej, niż mi się wydaje... Pearl Jam? Dragon? No idea, ale też zapowiada jesień i zamykanie się w mieszkaniu, choć za oknem wciąż słonecznie i dość ciepło, tzn. tak będzie. Nie do końca moje rejony, ale trzyma poziom. Więc 2 pkt
Numer 7 - Nie dość, że 12 minut, to jeszcze... No właśnie. Październik/listopad byłby 1 pkt, może 2. Bo intro - choć długie - świetne. A może właśnie dlatego świetne, że długie. Bardzo mi się bębny podobają, ale potem wchodzi wokal... Ten nieziemski wrzask, hałas i chaos, miałbym ochotę uciec... od siebie. Uciekam stąd. JAJCO
KLASYFIKACJA:
1. HIEN - Piano Magic - Exile
MURZYN - Grammatik - Moja Historia - 12 pkt.
3. DEV - Sarah Angliss - Summer's Lease
DRAGON - Animal Collective - Jake and Me - 9 pkt.
MENTOS - lowercase - You're a King - 7 pkt.
6. SHODAN - Igor Herbut - Corda - 1 pkt.
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Termalica zdobyłaby punkt w LM
-
mintaj
SMOKU, decyduj.
KLASYFIKACJA GENERALNA:
No i mamy to. Oficjalnym zwycięzcą tej edycji Depeszwizji został....
MURZYN!!!!
Gratuluję i wysyłam ZASŁUŻONĄ NAGRODĘ!!!
Dla chętnych - TABELKA, a z mojej strony to samo co zawsze - podziękowania za udział, za dobrą muzykę, zabawę i co tam se jeszcze wymyślicie.
Ahoj ci smoku!
1 (5)
3 (4)
7 (3)
6 (2)
4 (1)
5
Jedyneczka jak dobry początek przyjemnego tzw. Czegoś Więcej. Udzielam kredytu zaufania, doceniam. Eldoka po Pariasach to już tak średnio (przemądrzały Leszek hehhe), ale pierwsza zwrotka, bit... piękna Gramatyka. Czwórkę zapomniałem po pierwszym odsłuchu i może dlatego niżej, choć był gorszy klops. Senne roczysko ze skromnymi przebłyskami. Lemon za to jest nie do głosowania. Kicz zderzony z zupełnie neutralnym brzmieniem, paskudna maniera rozdzierania głosu chwilami (rozumiem hejt na Chylińską). Do tego tekst chwilami śliski - zachłysnąłem się kurzem? W porządku, tylko że to nie Ćpaj Stajl czy Tonfa xD Ładny facet, a nikt mu nigdy nie zwrócił uwagi... Znajomy głos w szósteczce, przypomina klasyka grandżu, ale aż tak głęboko nie siedzę, by dokładnie przypisać nazwisko. Na pewno nie Chris, rest in peace Szefie! Siódemeczka klimatyczna, taka lepsza (mniej toksyczna) wariacja wrzuty Seby z ostatniej kolejki bestkowej. Szanuję!
Trochę introwertycznie, ale z drugiej strony 3/4 naszych forumowych wrzutek pod to pasuje... dlatego bez większych szans na zwycięstwo rzucam obskjura. Tangerine... REEF, czyli mocno niedoceniona płyta Animal Collective. Jake and Me jak sugestia czegoś queerowego, ale ja doceniam też ten nienachalnie subtelny i tajemniczy klimat. Może trzy punkty dostanę...
Pozdrawiam ekipę stacji Trutnov hlavní nádraží, zamykam tryptyk czeski!
KLASYFIKACJA GENERALNA:
1. MURZYN - Grammatik - Moja Historia - 15 pkt.
2. HIEN - Piano Magic - Exile
DEV - Sarah Angliss - Summer's Lease - 13 pkt.
4. DRAGON - Animal Collective - Jake and Me
MENTOS - lowercase - You're a King - 9 pkt.
6. SHODAN - Igor Herbut - Corda - 1 pkt.
MURZYN!!!!
Gratuluję i wysyłam ZASŁUŻONĄ NAGRODĘ!!!
Dla chętnych - TABELKA, a z mojej strony to samo co zawsze - podziękowania za udział, za dobrą muzykę, zabawę i co tam se jeszcze wymyślicie.
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
Gratulacje, zasłużona wygrana!!! Ale też nagrody wideo były ciekawsze kiedyś ;_;
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Wow
Kurde epokowa chwila, polski rap wygrał depeszwizję
Kurde epokowa chwila, polski rap wygrał depeszwizję
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
mintaj
Kiedyś trawa była bardziej zielona i w ogóle.
Wiem że były, nie miałem dziś siły/weny. Ale wrócą. Kiedyś.
Wiem że były, nie miałem dziś siły/weny. Ale wrócą. Kiedyś.
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Widać gołym okiem, że pół forum przekupiłeś w Bełchatowie.
-
Dragon
W sumie Eldo jako człowiek doskonale pasuje pod motyw edycji także forumy prawidłowo wyczuły pismo nosem - miło zobaczyć takie zwycięstwo, bo zaskoczenie maximus
-
Hien
Ja cały czas czekam aż Dragon mi napisze jaką nagrodę mam szykować na kolejną dwizje, którą poprowadzę.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
stripped
Ta, kupiłem im magnesy na lodówkę z elektrownią
Anyway
Kolejna edycja będzie nosić miano edycji
¡NO INGLES!
Prosiłbym o podsyłanie utworów wokalnych w języku obcym z wyłączeniem języka angielskiego
-
mintaj
Wrzucam OKŁADKA i czekam na 3 pozostałe utwory
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
stripped
Bring it dewoci, liczę na Was
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
Kto tak mitręży znowuż
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
stripped
Nwm ale tempo jest rozczarowujące, czasem myślę że za to olewatorstwo (czy to we wrzutach czy głosach) powinny lecieć bany na jedną edycję może faktycznie
-
Hien
Były takie pomysły, ale jak to u Seby, gdzieś zaginęły wraz z regulaminem xd
-
Dragon
Bany banami, ale ja musiałem pogłówkować komu w tej edycji wysyłać, gdy Hien rzucił coś o nagrodzie xd
-
Hien
Sorry za zamieszanie
-
mintaj
Czy macie rację z tym, że powinienem wyciągać konsekwencje z tytułu nieprzestrzegania terminów? Tak.
Czy będą podejmowanie? Cóż, zgodzę się z tym, że powinny. Dwie edycje temu praktycznie bym odwołał zabawę, ale wszystkich uratował Musiał, bo chociaż prostytutka napisał i poprosił o przełożenie terminu xD
Na razie wlatuje tu PACZKA.
Blokadę zdejmuję o 1:21 jutro, a głosy zbieram do końca soboty
Czy będą podejmowanie? Cóż, zgodzę się z tym, że powinny. Dwie edycje temu praktycznie bym odwołał zabawę, ale wszystkich uratował Musiał, bo chociaż prostytutka napisał i poprosił o przełożenie terminu xD
Na razie wlatuje tu PACZKA.
Blokadę zdejmuję o 1:21 jutro, a głosy zbieram do końca soboty
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA