DEPESZWIZJA - SEZON 8
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
Ufff, wreszcie
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
Hien
Bardzo dobra edycja, nie będzie łatwo wybrać zero.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
devotional
Jest całkiem całkiem, tru dat
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
To dobrze.
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
mintaj
1. MURZYN - Omar Souleyman - Warni Warni
2. DEV - Southern All Stars - Itoshi No Erī
3. HIEN - Fishmans - Sunny Blue
4. MENTOS - Franco Battiato - Centro di gravità permanente
5. DRAGON - Irene Papas - Le fleuve
6. SHODAN - Susanne Sundfor - Mitt Lille Land
Wuja nie doleciał z głosami na czas, a ja nie będę czekać w nieskończoność, bo prostytutka ile można. No i przy okazji może sobie odpuścić następną edycję
Widzimy się jutro o 20
2. DEV - Southern All Stars - Itoshi No Erī
5. DRAGON - Irene Papas - Le fleuve
6. SHODAN - Susanne Sundfor - Mitt Lille Land
Wuja nie doleciał z głosami na czas, a ja nie będę czekać w nieskończoność, bo prostytutka ile można. No i przy okazji może sobie odpuścić następną edycję
Widzimy się jutro o 20
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Hien
Tańczące araby ftw
-
devotional
BANHAMMER ZOSTAŁ URUCHOMIONY
-
mintaj
Dzień dobry wieczór.
Witam w ostatnią niedzielę czegoś, co niektórzy nazywają WAKACJAMI. Jest niedziela handlowa, więc jak coś to macie jeszcze trochę czasu by iść do sklepu po bułki, wędliwy, piwo, amfetaminę na dzisiejszy finał.
Obchodzimy imieniny Arystydesa, Optata, Święosława oraz Teodota oraz Dzień Blogów, czyli internetowego zjawiska równie martwego jak np. Fora php.
Ale to wszystko przestaje być ważne w zestawieniu z faktem, że mamy właśnie finał 77 DEPESZWIZJI.
Zaczynam jak zazwyczaj - od największego debila.
Kocham edycje w których można zdobyć łącznie z 7 punktów xd
Witam w ostatnią niedzielę czegoś, co niektórzy nazywają WAKACJAMI. Jest niedziela handlowa, więc jak coś to macie jeszcze trochę czasu by iść do sklepu po bułki, wędliwy, piwo, amfetaminę na dzisiejszy finał.
Obchodzimy imieniny Arystydesa, Optata, Święosława oraz Teodota oraz Dzień Blogów, czyli internetowego zjawiska równie martwego jak np. Fora php.
Ale to wszystko przestaje być ważne w zestawieniu z faktem, że mamy właśnie finał 77 DEPESZWIZJI.
Zaczynam jak zazwyczaj - od największego debila.
KLASYFIKACJA:4 pkt. - 3
3 pkt. - 2
2 pkt. - 6
1 pkt. - 1
Klawa edycja, jedna z tych gdzie jajco było problemem. Ostatezcnie punkt dostaje murzyńskie mambo-dżambo, które wolę ciut bardziej od "soundtrack do jakiegoś tam filmu" z 5. A tak to samo gęste - szóstka (którą bym osobiście umieścił w utworowej ze względu na kontekst, ale dobrze jest i tu), japoński Seweryn Krajewski i pan Fishmaaans prostytutka.
Dałem Franco Battiato, bo kojarzy mi się z dzieciństwem, ale w sumie nie mam pojęcia skąd.
Kod: Zaznacz cały
1.HIEN - Fishmans - Sunny Blue - 3 pkt.
2. DEV - Southern All Stars - Itoshi No Erī - 2 pkt.
3. MURZYN - Omar Souleyman - Warni Warni - 1 pkt.
5. DRAGON - Irene Papas - Le fleuve - 0 pkt.
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
mintaj
Jako drugi wleci HIEN
Ciekawostka: w tej edycji nie wrzucił utworu, którego słuchał zamiast wyjść z domu z Musiałem
KLASYFIKACJA:
Czy ja wspomniałem o tym, że kocham edycje w których bierze udział mniej niż 6 osób? To dodam raz jeszcze. Omawianie klasyfikacji mija się z celem, bo gdy ta się jakkolwiek zacznie ciekawie układać, to edycja się skończy. W każdym razie prowadzą ci, którzy dostali obligatoryjne zero, a ci co nie dostali to nie prowadzą. Lećmy dalej.
Ciekawostka: w tej edycji nie wrzucił utworu, którego słuchał zamiast wyjść z domu z Musiałem
Cóż, przynajmniej wuja dostałby jajco tak czy siak hehe.4 pkt – utwór 4
3 pkt – utwór 5
2 pkt – utwór 1
1 pkt – utwór 2
0 pkt – utwór 6
KLASYFIKACJA:
1. HIEN - Fishmans - Sunny Blue
MENTOS - Franco Battiato - Centro di gravità permanente - 3 pkt.
3. MURZYN - Omar Souleyman - Warni Warni
DEV - Southern All Stars - Itoshi No Erī
DRAGON - Irene Papas - Le fleuve - 2 pkt.
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
mintaj
MURZYN jako trzeci.
Fajnie, że Shodan dostaje albo zero albo jajco, bo mocno ułatwia mi to liczenie hehe
To ja tylko dodam, że trochę żałuję, że ominąl mnie SAMP w latach świetności.Postarane jak na moje ucho, całkiem fajne numery wleciały, dziekować. Myślę że będę chciał powtórzyć ten temat kiedyś.7
Moja wrzuta to numer Omara Souleymana, piosenkarza z Syrii wykonującego uwspółcześnioną elektroniczną formę muzyki dabke popularnej m. in. na weselach w krajach arabskich. Warni Warni (jak i cały album) wyprodukował Kieran Hebden czyli Four Tet. To jeden z moich ulubionych bangerów z kręgów worldbeatowych.
DW2 - 3 punkty - chyba japoński? Kuba?
DW3 - 0 punktów, Fishmans, tym razem podejrzewam... Musiała?
DW4 - 2 punkty - całkiem fajne, po włosku? Mentos?
DW5 - 1 punkt - za cholerę nie znam języka, czyżby Dragon?
DW6 - 4 punkty - jak mniemam wrzutka Wujasa czyli Mitt Lille Land (po norwesku Mój Mały Kraj) w wykonaniu Susanne Sundfør, jeden z niewielu utworów przez nią śpiewanych jakie znałem przed naszymi bestkami. Utwór pochodzi oryginalnie z 1994 roku ale jego wykonanie w 2011 roku przez Sundfør podczas memoriału upamiętniającego ofiary ataku w Oslo i na wyspie Utøya mocno go spopularyzowało. Ja sam poznałem ten numer wówczas poprzez forum serweru online na którym grałem w GTA San Andreas, jeden z członków tamtej społeczności był obecny na tym obozie dla młodzieży na wyspie Utøya tamtego feralnego dnia (na szczęście przeżył).
Fajnie, że Shodan dostaje albo zero albo jajco, bo mocno ułatwia mi to liczenie hehe
Nadal współprowadzę, ale tym razem do spóły z Musiałem. Siłą rzeczy, mam nad nim minimalną przewagę. Jako drudzy/trzeci tym razem Hien oraz Smoku - każdy z jajcem. Murzyn może i zbiera punkty, ale zbyt dużo to ich nie uzbierał.1. DEV - Southern All Stars - Itoshi No Erī
MENTOS - Franco Battiato - Centro di gravità permanente - 5 pkt.
DRAGON - Irene Papas - Le fleuve - 3 pkt.
5. MURZYN - Omar Souleyman - Warni Warni - 2 pkt.
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Hien
GO SEBA!!
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Kek
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
mintaj
DRAGON wleciał jako pierwszy, więc nie wleci jako ostatni. Zobaczmy kogo pozdrowi
KLASYFIKACJA:
Teoretycznie na pole position przed finałem stoi Musiał, ale w praktyce dostaje wpiernicz w momencie gdy da mi więcej niż punkt. Dwa zera dla Hiena sprawiają, że jest na tym samym miejsu
Ja też pozdrawiam, ale wy już o tym dobrze wiecie.2 (4)
4 (3)
1 (2)
6 (1)
3
Poziom przyzwoity, ale bez rozpamiętywania. Liczyłem na mocniejsze obskjury i ciekawostki. Połowa dość spodziewana, co na minus. Ziomek fiszmans wyjątkowo drażniący w tym kawałku, więc konwencjonalny pop (tyle że w mniej rozpoznawalnym języku) wyżej. Te stylistycznie najbliższe mojemu serduszku najwyżej. Irene Papas dla wrażliwych na Vangelisa. Przynajmniej sam sobie zapewniłem rozrywkę, bo piękny aranż klasycznie elektroniczny, mocarny wokal, a sam utwór z wyraźnym kontekstem historycznym. Pewnie z 4 punkty będą.
pozdrawiam wtw, wracamy do życia!
KLASYFIKACJA:
1. DEV - Southern All Stars - Itoshi No Erī - 8 pkt.
2. MENTOS - Franco Battiato - Centro di gravità permanente - 7 pkt.
DRAGON - Irene Papas - Le fleuve
MURZYN - Omar Souleyman - Warni Warni - 3 pkt.
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
mintaj
Panie Adrianie, decyduj Pan!
KLASYFIKACJA GENERALNA:
No i zwycięzcą Depeszwizji 77 - EDYCJI ¡NO INGLES! Jestem...
JA
Niech będzie - wystawię sobie LAURKĘ
A tu TABELKA, gdzie możecie zobaczyć, że KAŻDY dał Murzynowi punkt.
I tu garść ogłoszeń duszpasterskich.
Co do kolejnej edycji, to to ja wiem, że teoretycznie powinna wiązać się z banem dla shodana, ale zakładając brak jego oraz Livv (nie mam pojęcia czy weźmie udział) bawilibyśmy się w piątke, ale myślę, że finał doskonale obrazuje że jest to trochę mało do tego, by ta zabawa trzymała się kupy, a kto wie czy ktoś tam nie wyleci czy ki pies. Więc jak wuja chce, to niech wuja startuje. Liczę na gromy z tego tytułu.
Drugie primo jest powiązane z poprzednim i jest gorącą prośbą o to, byście, prosta tutka, trzymali się tych terminów, które podaję i o których wspominam, bo sami sobie robicie problemy. Ja generalnie to pracuję w trybie zmianowym, ale zmiany mam albo na godziny ranne, albo na popołudniowe, więc żebym mógł sklecić paczkę we wtorek o ludzkiej porze to logicznym jest, że dobrze by było, gdybym dostawał te wszystkie utwory w tym dniu do jakiejś 14. No i o dyskwalifikacjach to nie mówię - raz to serio bym nie zorganizował tej zabawy, bo terminowo głosy dosłały... dwie osoby.
No i ten, za zabawę dziękuję, za dobrą muzykę też, zaraz zapodam tytuł i temat kolejnej edycji.
No cóż...Numer 1 - dziwaczna nawalanka z tym równie dziwnym instrumentem na pierwszym planie, który to instrument kojarzę, ale nie mogę sobie za nic przypomnieć jego nazwy... no trudno. 2 pkt bo mi się wkręciło. Znów słyszę tu NFS lol
Numer 2 - Southern All Stars, albo サザンオールスターズ, albo Sazan Ōrusutaazu, czyli japoński pop-rock (soft rock?) lat 70. i 80. Takie ELO z ryżem i wasabi, pachnie też jedną z wersji Roda Stewarta (a nawet Roxy Music lol). Ten konkretnie numer puścił mnie i ziomeczkom barman z knajpy na Shinjuku w odpowiedzi na puszczenie jemu Parostatku Krawczyka. Stwierdził przy tym, że Japończycy też robią dobrą "europejską" muzykę. W sumie to dobry kawałek i bardzo mi się spodobał. Itoshi No Ellie! 0 pkt
Numer 3 - tu chyba też japoński? Czuję munlupowo-wujowe uniwersum Polaris-Fishumanzu, ale nie jest to AŻ TAK dobre, jak dwa pozostałe. Mimo to zacząłem przejawiać dziwną słabość w stronę tego pokurwionego języka, więc 1 pkt się należy
Numer 4 - wszystko, co ma w sobie nieco synthpopu albo po prostu popu i jest śpiewane po włosku jest dla mnie niemal z automatu fajne. Jednocześnie ich rock jest spoko tylko wtedy, gdy śpiewają po angielsku lol. Tu jest to pierwsze, więc 4 pkt!!!
Numer 5 - podejrzewam Smokowskiego, bo ciągnie ambientem momentami. Równie dobrze to może być też Miętus, a w ogóle to wokal coś mi przypomina, ale ja jestem ignorantem, nie zapominajmy. Tak czy inaczej - 3 pkt na koniec lata
Numer 6 - czyżby pewna Susanne w swoim natywnym języku? Czyli Wuja... a może nie? Kurde, daję jajo z ciężkim sercem, bo bardzo mi się ten numer podoba, ale jest najmniej, powiedzmy, wyróżniający się pośród pozostałych. 0 pkt, ale się nie cieszę
KLASYFIKACJA GENERALNA:
1. MENTOS - Franco Battiato - Centro di gravità permanente - 10 pkt.
2. DEV - Southern All Stars - Itoshi No Erī - 8 pkt.
3. DRAGON - Irene Papas - Le fleuve - 5 pkt.
4. MURZYN - Omar Souleyman - Warni Warni - 4 pkt.
5. HIEN - Fishmans - Sunny Blue - 3 pkt.
JA
Niech będzie - wystawię sobie LAURKĘ
A tu TABELKA, gdzie możecie zobaczyć, że KAŻDY dał Murzynowi punkt.
I tu garść ogłoszeń duszpasterskich.
Co do kolejnej edycji, to to ja wiem, że teoretycznie powinna wiązać się z banem dla shodana, ale zakładając brak jego oraz Livv (nie mam pojęcia czy weźmie udział) bawilibyśmy się w piątke, ale myślę, że finał doskonale obrazuje że jest to trochę mało do tego, by ta zabawa trzymała się kupy, a kto wie czy ktoś tam nie wyleci czy ki pies. Więc jak wuja chce, to niech wuja startuje. Liczę na gromy z tego tytułu.
Drugie primo jest powiązane z poprzednim i jest gorącą prośbą o to, byście, prosta tutka, trzymali się tych terminów, które podaję i o których wspominam, bo sami sobie robicie problemy. Ja generalnie to pracuję w trybie zmianowym, ale zmiany mam albo na godziny ranne, albo na popołudniowe, więc żebym mógł sklecić paczkę we wtorek o ludzkiej porze to logicznym jest, że dobrze by było, gdybym dostawał te wszystkie utwory w tym dniu do jakiejś 14. No i o dyskwalifikacjach to nie mówię - raz to serio bym nie zorganizował tej zabawy, bo terminowo głosy dosłały... dwie osoby.
No i ten, za zabawę dziękuję, za dobrą muzykę też, zaraz zapodam tytuł i temat kolejnej edycji.
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
stripped
Niestety smutna prawda ale nawet w 6 osób emocje są nie za duże, o mniejszej liczbie nie wspominając, liczę że Wuja nie będzie już leciał w wuja ;-) gratki mentos
-
Hien
Dodawaj godziny do dedlajnow Seba
-
stripped
To prawda, niektórzy tu biorą sobie wszystko mocno dosłownie więc jak nie rzucasz terminu to w ogóle jest wolna amerykanka, rigczu brak
-
Hien
W każdym razie, dawaj temat. Im szybciej, tym większa szansa, że nie będziemy potrzebowali tygodnia na wybór.
-
mintaj
By nie było to ja jestem świadom, że zdarza mi się np. założyć, że jak lecimy od pewnego czasu o tej samej porze, to do tejże pory wszyscy się wyrobią. Lub wspomnieć o terminach tylko w stopce czy coś. Ale noo ludzie kochani, jak piszę o końcu danego dnia, to mam na myśli 23:59 i elo. Jak coś to można pisać, ja nie gryzę, a jak już to nieboleśnie.
A co do kolejnej edycji to chciałbym by miała ona motyw POTENCJALNEGO SOUNDTRACKU DO GTA VI, czyli muzy, która waszym zdaniem pojawi się w tej grze lub którą spodziewacie się usłyszeć w tej grze bądź którą wrzucilibyście będąc połową forum do bestki.
A co do kolejnej edycji to chciałbym by miała ona motyw POTENCJALNEGO SOUNDTRACKU DO GTA VI, czyli muzy, która waszym zdaniem pojawi się w tej grze lub którą spodziewacie się usłyszeć w tej grze bądź którą wrzucilibyście będąc połową forum do bestki.
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA