DEPESZWIZJA - SEZON 8

Awatar użytkownika
mintaj
Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody

Post 07 wrz 2025 20:08

Zobaczmy jak głosował DEV. Fun fact: akcja GTA 6 nie będzie osadzona w Zgierzu.
Numer 1 - Hmmm, nie wiem, NIE WIEM. Dziwaczne to w sumie, na początku chciałem potwornie zmehać, zwłaszcza przez ten fatalny wokal, który nasuwa na myśl Matę. Potem jednak robi się lepiej, muzyka ładnie wchodzi, no i krótkie to jest. Takie w sam raz na 1 pkt

Numer 2 - To jest w ogóle ciekawa sprawa, bo ten kawałek jest jednym z dwóch w obecnym rozdaniu co do których uważam, że tak samo nie pasują do finalnego GTAVI jak i spokojnie pasują, zależy od wajbu. Dobry numer bardzo, lekko darkłejwowo, a ja lubię takie rzeczy. 3 pkt

Numer 3 - Tutaj lekko skisłem na początku, albowiem opening brzmi jak poważna i poważnie nagrana studyjna wersja Vooyah od Munlupa. Potem robią się z tego Poets of the Fall na sterydach, i serowo i trochę emo, potem jeszcze to darcie ryja... a siadło! Miewam swoje słabości, 4 pkt!

Numer 4 - Jeśliby tak mieć własną wersję Journey FM... tak się chyba nazywała ta stacja z Czwórki, nie wiem, jestem zbyt leniwy, by teraz to sprawdzić xD W każdym razie, co mogę powiedzieć, nie jest to złe, i nawet potrafię to sobie wyobrazić w settingu Vice City, ale reszta jest lepsza. Więc 0 pkt

Numer 5 - legendarny frontman (jeden z dwóch w sumie) Eaglesów (Hotel California, te sprawy) i kawałek, który CUDEM imho nie wylądował ostatecznie w GTA Vice City. Najbardziej Miami-based numer obok Motywu Crocketta. W ciemno obstawiam, że Szóstka się z nim przywita. Uwielbiam, 0 pkt

Numer 6 - Trochę bawi umieszczenie Sabriny Carpenter na samym końcu. Czy ten numer też znajdzie się na OST do szóstej odsłony Zuchwałej Kradzieży Samochodu? Zapewne tak, to chyba był hit teraz albo rok temu. Zaskakująco (albo wcale nie) powiem, iż... mam słabość do tego numeru lol. 2 pkt
O, jednak nie dostanę Złotego Ziobry. LOL.

KLASYFIKACJA:

Kod: Zaznacz cały

1. DEV - Glenn Frey - You Belong To The City - 8 pkt.
2. SHODAN - Kendrick Lamar - dodger blue (feat. Wallie the Sensei, Siete7x & Roddy Ricch) - 7 pkt.
3. HIEN - Riverside - Loose Heart - 6 pkt.
4. MURZYN - Vox Low - You Are A Slave - 4 pkt.
5. DRAGON - Jam City - Club Thanz - 3 pkt.
6. MENTOS - Sabrina Carpenter - Espresso - 2 pkt.
Dev coś tam pomieszał, ale nie zamieszał. Mimo oddania przezeń głosów, nadal ma punkt przewagi nad shodanem. Z najciekawszych rotacji warto odnotować awans Hiena na 3 miejsce i solidny wynik 6 punktów. Reszta bez większych zmian i rotacji, a ja - bez nadziei na cokolwiek niż walka o ostatnie miejsce.
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
DO WTORKU POŁUDNIA
Awatar użytkownika
mintaj

Post 07 wrz 2025 20:13

Teraz SHODAN. W ramach ciekawostki: w GTA 6 nie będzie superkomputera z system shocka 2.
D2 - 2
D3 - 4
D5 - 1
D6 - 3
Kolejna czwórka dla Hiena i zero dla Smoka, a wiecie co to oznacza?

KLASYFIKACJA:

1. HIEN - Riverside - Loose Heart - 10 pkt.
2. DEV - Glenn Frey - You Belong To The City - 9 pkt.
3. SHODAN - Kendrick Lamar - dodger blue (feat. Wallie the Sensei, Siete7x & Roddy Ricch) - 7 pkt.
4. MURZYN - Vox Low - You Are A Slave - 6 pkt.
5. MENTOS - Sabrina Carpenter - Espresso - 5 pkt.
6. DRAGON - Jam City - Club Thanz - 3 pkt.
Oznacza to, że gdzie dwóch się bije tam trzeci napieprza. O ile przewaga Musiała nad Shodanem urosła do relatywnie niegroźnych dwóch punktów, to jednak tych dwóch wyprzedił pędzący jak burza Hien. Musimy jednak pamiętać, że ma przed sobą swoją kolejkę. Reszta tam się szamocze w środku stawki - Murzyn jak Arsenal kiedyś kupił sobie abonament na miejsce czwarte. O dziwo, ja nie tylko bez szans na ZZ, ale jestem jeszcze przed smokiem lol.
DO WTORKU POŁUDNIA
Awatar użytkownika
mintaj

Post 07 wrz 2025 20:16

Czas na DRAGONA. Jak coś, to nie zanosi sie na obecność smoków w GTA 6.
1 (4)
5 (3)
3 (2)
2 (1)
6

Trójka byłaby wyżej, gdyby nie ta srakostolcówa na koniec... poza tym całkiem sympatyczny zestaw, choć bez niesamowitej ikry. Jam City podpasował godnie, jak dla mnie pasowałby jak trza do radiostacji w tylku electro srectro eksperymentalne dekonstrukcje.

pozdrawiam mój umysł siedzący codziennie do 4.30 w poszukiwaniu końca pracy nad magisterką... no i może jeszcze przewodniczącego Czeskiej Partii Piratów
Też go pozdrawiam, ale nie wiem za co...

KLASYFIKACJA:

1. HIEN - Riverside - Loose Heart
DEV - Glenn Frey - You Belong To The City - 12 pkt.
3. SHODAN - Kendrick Lamar - dodger blue (feat. Wallie the Sensei, Siete7x & Roddy Ricch) - 11 pkt.
4. MURZYN - Vox Low - You Are A Slave - 7 pkt.
5. MENTOS - Sabrina Carpenter - Espresso - 5 pkt.
6. DRAGON - Jam City - Club Thanz - 3 pkt.
Doszło do arcyzabawnej sytuacji, bo niby mamy dwóch liderów przed ostatnią kolejką, ale jeden z nich nie ma szans na wygraną. Bo ten no, Hien za chwilę odda swoje głosy i teoretycznie może mieć miejsce scenariusz, w którym zero Musiałowi. To by sprawiło, że obaj mają nadal po 12 punktów, 2 komplety głosów oraz po jednym jajcu. I ja wiem, że teoretycznie zasady ustalają zwycięzce nawet w przypadku takiego scenariusza, ale nie ma to w tym przypadku żadnego znaczenia, bowiem zero dla Musiała oznacza minimum jeden punkt dla Shodana. A w przypadku takiego scenariusza on zrównuje się z resztą i wygrywa z racji braku jakiegokolwiek zera.

A może... Dobra, zobaczą państwo sami.
DO WTORKU POŁUDNIA
Awatar użytkownika
mintaj

Post 07 wrz 2025 20:22

Teraz to sam jestem ciekaw głosów HIEN xD
4 pkt – utwór 5
3 pkt – utwór 2
2 pkt – utwór 4
1 pkt – utwór 1
0 pkt – utwór 6

W kwestii tematu, to nie jest tak, że wszystko co Seba wymyśla jest chujowe, ale na pewno nieprzemyślane. Niby GTA ogranicza się na forum do tych 2, 3 ludzi, jednocześnie Mentos mi powiedział, że to w końcu GTA, więc dowolność jest olbrzymia… ale to tylko pogłębia problem, bo co mi po tej dowolności, jak nie idzie niczego wybrać, a i tak ostatecznie, ktoś mi może polecieć po punktach, bo to nie będzie brzmiało jakby pochodziło z GTA. Myślę, że kombinowanie na siłę byle temat się wyróżniał, prowadzi tylko do tego, że otrzymujemy takie edycje, bardzo średnie muzycznie i takie, w których nie za bardzo chce się brać udział. Nie chcę żeby doszło do tego, że będę Sebe zerował, w strachu przed jego tematami, no ale…

Wrzuciłem numer Riverside, ponieważ moje osobiste wspomnienia z grą w GTA, zwłaszcza w Vice City i zwłaszcza w 2009 r., wiążą się ze stacją radiową „mp3 player”. Jako, że wtedy miałem prawdziwego hopla na punkcie progresywnych i około-progresywnych zespołów, to Riverside się w folderze znaleźli i jakkolwiek kuriozalnie to nie wygląda, sporo czasu przejeździłem po Vice City, słuchając „Loose Heart”. Mam nawet taki filmik kręcony cyfrówką, gdzie Tommy Vercetti stoi sobie gdzieś między budynkami, pada lekki deszcz, a w tle leci ten kawałek Riverside. To jest moje top wspomnienie związane z muzyką z GTA. Oczywiście, nie ma to wiele wspólnego z tym, co być może pojawi się w GTA 6 (raczej na pewno nie będzie to Riverside), ale nie wiem jakie by to mogły być utwory i mam to w dupie. Na przyszłość proszę jednak o tematy, w których każdy może się jakoś fajnie wykazać.
Nie obiecuję i nie dotrzymam słowa.

KLASYFIKACJA GENERALNA:

1. DEV - Glenn Frey - You Belong To The City - 16 pkt.
2. HIEN - Riverside - Loose Heart
SHODAN - Kendrick Lamar - dodger blue (feat. Wallie the Sensei, Siete7x & Roddy Ricch) - 12 pkt.
4. MURZYN - Vox Low - You Are A Slave - 10 pkt.
5. MENTOS - Sabrina Carpenter - Espresso
DRAGON - Jam City - Club Thanz - 5 pkt.
Lol, nie jestem osta... ekhem ekhem co to ja. A.

Zwycięzcą i laureatem 78 Depeszwizji - Edycji która miała zawierać potencjalny soundtrack do GTA 6 jest....

DEV!!!

ZASŁUŻONA NAGRODA

A tu TABELKA, za pośrednictwem której możecie zobaczyć że dostając 3 zera nie byłem (sam) ostatni, a to też jest jakieś osiągnięcie.

Gratuluję wszystkim, dziękuje za udział, dobrą muzykę itepe itede. Niniejszym też przekazuję na tę edycję zabawę w ręce Hiena.
DO WTORKU POŁUDNIA
Awatar użytkownika
Hien

Post 07 wrz 2025 20:30

Jeeeeeee
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Awatar użytkownika
Dragon
Ulubiony utwór: Sexy Doll

Post 08 wrz 2025 05:27

No właśnie, taka to była edycja xd

Myślałem, że wrzuta Musiała to był Seba, po Shodanie nigdy bym się nie spodziewał Kendricka, a moja opcja jednak za słaba... dawać następną juz
Awatar użytkownika
Hien

Post 08 wrz 2025 08:25

Dragon pisze:
08 wrz 2025 05:27
po Shodanie nigdy bym się nie spodziewał Kendricka
Co xd
Awatar użytkownika
Hien

Post 08 wrz 2025 09:37

Dobra, mamy to. Dev przemówił, mamy "EDYCJĘ KOŃCA LATA".

Utwory przyjmuję do wtorku, do 17:00, natomiast nie ukrywam, że gdybyście się wyrobili do dzisiejszego wieczora, to by było spoko, bo głosy będę przyjmował do piątku (wkurwiają mnie te finały w niedzielę).
Awatar użytkownika
Dragon

Post 08 wrz 2025 12:47

Hien pisze:
08 wrz 2025 08:25
Dragon pisze:
08 wrz 2025 05:27
po Shodanie nigdy bym się nie spodziewał Kendricka
Co xd
No tak, dla mnie to wciąż abstrakcja
Awatar użytkownika
Hien

Post 08 wrz 2025 12:48

Po tym ile tutaj Wujas narobił awantur w obronie Lamara, szokuje mnie, że kogoś jeszcze to dziwi.
Awatar użytkownika
mintaj

Post 08 wrz 2025 13:02

No dla mnie też to zaskoczenie rangi niewielkiego

Ja pierniczę, kolejna okolojesieniarska edycja -_- już mi się dawno wszystkie smety pokończyły
DO WTORKU POŁUDNIA
Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 08 wrz 2025 13:24

Poczekaj, poczekaj, jesień dopiero nadejdzie także spodziewaj się za moment tych wszystkich edycji kasztanowych plus obowiązkowego Halloween :8

Nie bój nic, do grudnia szybko zleci :D
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
Awatar użytkownika
Hien

Post 08 wrz 2025 13:52

Koniec lata mi się jednak kojarzy bardziej z latem niż jesienią, no ale może źle interpretuję temat. W każdym razie, po edycjach ala "GTA", jeśli tylko dorwę się do berła, to nie będę miał żadnych wyrzutów, żeby robić edycje jesienne. Zresztą, Seba, co z Ciebie za jesieniarz, że tylko ze smętami Ci się kojarzy? A jazz?
Awatar użytkownika
stripped
Ulubiony utwór: hajerlow

Post 08 wrz 2025 14:16

Nie bój nic, Seba ma na pewno uszykowane już fajne numery o zimie na październik ^^
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
Awatar użytkownika
Dragon

Post 08 wrz 2025 16:22

Tak często czytam o gadaczach, że i w 2030 roku to będzie mnie zaskakiwać xd Natomiast oczywiście awantury o Lamara nie pamiętam żadnej
Awatar użytkownika
shodan
Ulubiony utwór: Halo

Post 08 wrz 2025 17:13

Inna sprawa, że ja się nigdy nie awanturowałem. :P
Awatar użytkownika
Hien

Post 08 wrz 2025 21:10

PACZKA JEST Z NAMI TU, A JEJ MOC DZIAŁA DZIŚ BY UZDROWIĆ WAS
Awatar użytkownika
stripped