Wegetarianizm
-
astiz
Re: Wegetarianizm
Wegetarianizm nie polega tylko na tym,że nie je się mięsa.Nie używa się kosmetyków,środków czystości,ubrań i tego typu.
Dla mnie wegetarianizm,to chora sprawa.
Dla mnie wegetarianizm,to chora sprawa.
-
puma
Jak kalafior może wyglądać jak świński mózg.
Japierdo.....
Kalafior i brokuł są bardzo zdrowym i dobrym warzywem.
No dziś sobie ugotuje na obiad.
Kosztował mnie 7 zł kalafior
Japierdo.....
Kalafior i brokuł są bardzo zdrowym i dobrym warzywem.
No dziś sobie ugotuje na obiad.
Kosztował mnie 7 zł kalafior
-
em.
co Ty, Kochana kalafior sprowadzasz z innego kraju,że taki drogi?
łoooł.
kalafiorek i brokuły są pycha! do tego pierwszego musiałam się przekonać, bo jako dziecko nie lubiłam,no ale teraz...
łoooł.
kalafiorek i brokuły są pycha! do tego pierwszego musiałam się przekonać, bo jako dziecko nie lubiłam,no ale teraz...
gwiazdy...
-
Rajca
No, ale "wartość" kalafiora a jego wygląd w parze nie idą i byłbym nawet skłonny popierać newdressa w tej kwestii, bo w moim mniemaniu, jest cholernie nieapetyczny wizualnie.
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
Nie nie nie, to jakieś brednie, w życiu nie skojarzyłbym kalafiora z ludzkim mózgiem xD A dobry jest.
Notabene mózg też musiał byc dobry, bo takiemu np. Hannibalowi smakował
Notabene mózg też musiał byc dobry, bo takiemu np. Hannibalowi smakował
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
Rajca
Lepiej, ten mózg pałaszował przecież człowiek, któremu owy mózg doktorek wycinał. To jest kunszt kucharski.
A kalafior, to taka masa, niby są te kiście, czy główki, czy jak to zwać. Ale to nieapetyczne.
Ale jakkolwiek w razie konieczności mógłbym zjeść, to jednego nie jestem wręcz zdolny strawić... Pomidorów
A kalafior, to taka masa, niby są te kiście, czy główki, czy jak to zwać. Ale to nieapetyczne.
Ale jakkolwiek w razie konieczności mógłbym zjeść, to jednego nie jestem wręcz zdolny strawić... Pomidorów
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Co wy chcecie od kalafiora? Pyszny jest. Brokuły też zresztą.
-
devotional
- Ulubiony utwór: Master And Servant
Nieee, takiej herezji nie zniesę! Pomidory to jedne z najlepszych warzywców jakie są. Nadają się do wszystkiego i ze wszystkim (same też, najlepiej prosto z krzaka i jeszcze zielone - wiem coś o tym ;p) są dobre. Jak można nie lubic?Rajca pisze:Lepiej, ten mózg pałaszował przecież człowiek, któremu owy mózg doktorek wycinał. To jest kunszt kucharski.
Dialog jest językiem kapitulacji. ~Fronda.pl
-
Rajca
A tak na upartego to Pomodory to ni so warzywka 
Poważnie zaś, to nie wiem skąd się to bierze, ale odczuwam wstręt do tej rośliny i konsumpcji. Keczupy, zupy, wszystko mnie dobija.
Nawet jak pomyślę, ze w pizzy jest to mnie skręca.
Poważnie zaś, to nie wiem skąd się to bierze, ale odczuwam wstręt do tej rośliny i konsumpcji. Keczupy, zupy, wszystko mnie dobija.
Nawet jak pomyślę, ze w pizzy jest to mnie skręca.
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Pomidor to niebo w gębie przecież. Jak takie poczciwe warzywko czy tam owoc może budzić wstręt? 
-
astiz
A wiecie dla czego ten glina zjadł swój mózg? Przecież przez cały film się wymądrzał.Rajca pisze:Lepiej, ten mózg pałaszował przecież człowiek, któremu owy mózg doktorek wycinał.
Ponoć smażony świński mózg smakuje jak jajecznica z boczkiem 8(
Wiele lat temu miałem okazję oglądać w TV,jak jedna babcia przyrządzała świński (lub wołowy) mózg.Jednak wszystko,co wcześniej zjadłem znalazło się na dywanie 8(
A tak w ogóle uwielbiam pomidory i jego przetwory;według unijnych przepisów,pomidor to owoc,a truskawka,to warzywo.
-
prey
Czy wegetarianizm jest taki zdrowy? Proponuję zostawić z rana na jeden dzień obranego ziemniaczka, sałatkę na blacie kuchennym, a wieczorkiem powinniśmy otrzymać czerń 
Pomidorki są przepyszne. Jajeczniczka z pomidorkami - bezcenne
Pomidorki są przepyszne. Jajeczniczka z pomidorkami - bezcenne
Nie znam żadnej płyty z dyskografii Recoil, ale jestem jego fanem od wielu lat.
-
frida
- Ulubiony utwór: Never Let Me Down Again
moje zycie bez kiełbaski z grilla i kebabu byłoby smutne
ogolnie uwazam ze cały ten wegetarianizm to jakis wymysł nie wiem jak moja siostra moze na okragło wpierdzielac fasolkę na przemian z kalafiorem... zawsze jak przyjezdza do domu to moja biedna mama zastanawia sie co jej ugotowac bo ona nawet ryby nie tknie... a jak raz byla w domu przez 2 miesiące to ja juz opadalam z sił zyjąc na tych zielonkach... 
It's getting harder it's a burning love
And I just can't seem to get enough
And I just can't seem to get enough
-
bARREL
- Ulubiony utwór: Poison Heart
Nie jestem wielkim zwollenikiem miesa, wole warzywne i mączne potrawy ale nie wyobrazam sobie absolutnie zycia bez miesa.
Nie potrafiłbym zrezygnowac z miesa, do ktorego czasem mam silny pociąg :-P
Nie potrafiłbym zrezygnowac z miesa, do ktorego czasem mam silny pociąg :-P
-
Czez
- Ulubiony utwór: Cala masa
Nie ma opcji w ankiecie, ktora chcialbym zaznaczyc. Po prostu wegetarianizm jest niezdrowy z biochemicznego punktu widzenia. Nie spozywajac produktow miesnych, nie dostarczamy organizmowi kilku ale to bardzo niezbednych skladnikow. Mowie tu o czystym wegetarianizmie, nie o jaroszach.
Enjoy The Silence
-
Fen.
Mojej opcji też nie ma. Czyli toleruję, ale nie podziwiam.
W Brytfance miałam pole do obserwacji skrajnych wege. Przy wynajmowaniu mieszkania, trzeba było się zadeklarować, że nie będzie się w danym domu spożywać, przechowywać mięsa
.
Czegoś takiego nie rozumiem...Tzn. mogę się postarać zrozumieć argumenty drugiej strony, ale irytuje mnie taki totalny brak tolerancji wegetarian.
Mam parę znajomych wegetarianek i polega to na tym, że jak jemy coś razem, to każdy wybiera coś co lubi i nikt się nie krzywi, bo zobaczył mięso czy kiełek soi
W Brytfance miałam pole do obserwacji skrajnych wege. Przy wynajmowaniu mieszkania, trzeba było się zadeklarować, że nie będzie się w danym domu spożywać, przechowywać mięsa
Czegoś takiego nie rozumiem...Tzn. mogę się postarać zrozumieć argumenty drugiej strony, ale irytuje mnie taki totalny brak tolerancji wegetarian.
Mam parę znajomych wegetarianek i polega to na tym, że jak jemy coś razem, to każdy wybiera coś co lubi i nikt się nie krzywi, bo zobaczył mięso czy kiełek soi
Here's where the fun begins.
-
The Darkest Star
Najbardziej rozpieprzają mnie małolaty i ich wiedza.. Będą manifestować na każdym kroku jakie to k.urwa nie są wege..
Ale skórzaną torbę z Zary to ma jedna i druga.. Butki skórkowe, mordy wymalowane kosmetykami testowanymi na zwierzętach..
O tym to już nikt nie pomyśli.. Też mi idea, nie będę jeść mięcha to znaczy, że ratuję zwierzęta..
Najpierw trzeba zacząć je szanować, potem można ratować. I to na wiele innych sposobów. Jeśli ktoś odmawia sobie kotleta to dla mnie nie będzie bohaterem..
Bohaterem będzie ten kto dokarmia glodnego psa i nie pozwoli mu zdychać na ulicy..
Ale skórzaną torbę z Zary to ma jedna i druga.. Butki skórkowe, mordy wymalowane kosmetykami testowanymi na zwierzętach..
O tym to już nikt nie pomyśli.. Też mi idea, nie będę jeść mięcha to znaczy, że ratuję zwierzęta..
Najpierw trzeba zacząć je szanować, potem można ratować. I to na wiele innych sposobów. Jeśli ktoś odmawia sobie kotleta to dla mnie nie będzie bohaterem..
Bohaterem będzie ten kto dokarmia glodnego psa i nie pozwoli mu zdychać na ulicy..
-
Hien
Wegetarianie to największe skupisko hipokrytów na świecie.
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
Rajca
Są jeszcze fani. Ogólnie, fani.
A Gwiazdeczka dobrze prawi, manifestuje to tałatajstwo, a wartości w tym za grosz.
A Gwiazdeczka dobrze prawi, manifestuje to tałatajstwo, a wartości w tym za grosz.
-
marecki129
Wg mnie: wegetarianizm to lekko szurnięta idea, ale jak ktoś czuje się z tym szczęśliwy i jest pełnoletni, to proszę bardzo. Osobiście jak dla mnie, świnia na talerzu ma być ...