Hourglass
-
dejmien
Re: Solowy projekt Gahana poraz drugi ???
Ale mu pojechałeś 
-
Daria The Revelator
- Ulubiony utwór: world in my eyes
popadłam w zachwyt
największe nadzieje pokładałam w 'deeper & deeper' i nie pomyliłam się.
@slicku, mam wrażenie, że wszystko co się tyczy DM i ma w sobie coś z rocka a mniej z elektroniki zaraz Cię zniechęca.. z tego co wiem nie przepadasz za SOFAD czy też za bardziej rockowymi aranżacjami piosenek na ONIP [popraw mnie jeśli się mylę
]
. i to samo jest w przypadku Dave'a. poza tym, facet pewnie chciał odskoczni od tego co tworzy z Martem i Andym, zawsze kręciły go rockowe klimaty [np. Jane's Addiction czy Led Zeppelin] i trudno mu się dziwić dlaczego jego płyty brzmią tak a nie inaczej 
zresztą, nie wszyscy wszystko lubią
@slicku, mam wrażenie, że wszystko co się tyczy DM i ma w sobie coś z rocka a mniej z elektroniki zaraz Cię zniechęca.. z tego co wiem nie przepadasz za SOFAD czy też za bardziej rockowymi aranżacjami piosenek na ONIP [popraw mnie jeśli się mylę
zresztą, nie wszyscy wszystko lubią
-
slick
- Ulubiony utwór: Everything Counts
Daria The Revelator pisze:@slicku, mam wrażenie, że wszystko co się tyczy DM i ma w sobie coś z rocka a mniej z elektroniki zaraz Cię zniechęca..
Nic a nic sie nie pomylilas.Daria The Revelator pisze:popraw mnie jeśli się mylę![]()
![]()
-
_precious_
- Ulubiony utwór: Barrel of a Gun
Płyta o niebo lepsza od poprzedniej ktora poprostu mnie nudziła , jest pazur jest to coś
. Deeper and Deeper przewierca się przezemnie nawylot , a podrodze eksploduje , a jeśli chodzi o kawałki bardziej spokojne prezntują rownież poziom o schodek wyżej .
Jeden slaby punkt tej plyty to "Miracles" brzmi jak by został napisany z myślą o wydaniu go jako singielek Bożo Narodzeniowy
nie to tylko taki żarcik , poprostu niepodpasowal mi i już .
Czekam z niecierpliwością by pobiec do sklepu i zakupić to "ciasteczko"
Na oficjalnej stronie Dave'a do przesłuchania fragmenty remixów do "Kingdom" , a TUTAJ fragment "Tomorrow" który będzie toważyszył pierwszemu singlowi jako B-side
Jeden slaby punkt tej plyty to "Miracles" brzmi jak by został napisany z myślą o wydaniu go jako singielek Bożo Narodzeniowy
Czekam z niecierpliwością by pobiec do sklepu i zakupić to "ciasteczko"
Na oficjalnej stronie Dave'a do przesłuchania fragmenty remixów do "Kingdom" , a TUTAJ fragment "Tomorrow" który będzie toważyszył pierwszemu singlowi jako B-side
-
obi
- Ulubiony utwór: Halo
Jak dla mnie Hourglass to dobra płyta. Połowę znam dość dobrze, całość słuchałem dzisiaj raz. Dla porównania przesłuchałem najpierw Paper Monsters...właściwie próbowałem, ale wyłączyłem w połowie. Hourglass ma wg mnie ten pazur, którego (z wiadomych względów) zabrakło na PTA Depeszów. Jest energia, jest fajna mocna perka i chropowatość, są momenty spowolnienia. Nie ma jednak takiego mega-smuta jak na PM. Dlatego jestem na tak. Momenty świetne, momenty słabsze, ale generalnie płyta lepsza od PM. Jest rozwój, jest progres. Gratulacje, Dave !
-
_precious_
Myśle , że płyta będzie się sprzedawać na tyle dobrze , że Dave pomyśli jednak o jakiejś trasie koncertowej (choćby niewielkiej) oczywiście polska znajdzie się na jej drodze
, jak to łasnie mowi siedzący obok mnie kumpel - "no ! w sam raz na spotkanie przedwyborcze Prawa i Sprawiedliwości" Ha ! Ha! Ha!
-
Daria The Revelator
no nie wiem czy z tą trasą to tak kolorowo ... ostatni akapit 
-
obi
Jeszcze raz dogłębnie przeanalizowałem post Slicka : wygląda na to, że przesłuchałeś tylko Kingdom ? Mam nadzieję że się mylę siĘ, bo wtedy to łojezu, co za recenzja płyty.
-
Daria The Revelator
zniechęcił się chłopak 
-
dev
Osobiście jestem pod wrażeniem. Podobają mi się prawie wszystkie kawałki, nie jestem jedynie przekonana do 21 days i Miracles, plyta w moim odczuciu nieporownywalnie lepsza od PM na ktorej podobal mi sie tylko Stay, DSF i Hidden houses ;P
-
nicrem
4 kawałki sa naprawde fajne: Saw something,Kingdom,A little lie(taki wolny Rush) i Down. Reszta cóż wg. mnie to sredni poziom, jakies takie nijakie,płaskie,mało ciekawe i bez emocji. Jagby nie dokończone i niedopracowane.
Pozdrawiam!!!!
Pozdrawiam!!!!
-
obi
No trudno, co robić !
Witaj na forum, niniejszym !
Witaj na forum, niniejszym !
-
_precious_
Witaj na forum @nicremnicrem pisze:4 kawałki sa naprawde fajne: Saw something,Kingdom,A little lie(taki wolny Rush) i Down. Reszta cóż wg. mnie to sredni poziom, jakies takie nijakie,płaskie,mało ciekawe i bez emocji. Jagby nie dokończone i niedopracowane.
Pozdrawiam!!!!
... no , a "Deeper And Deeper" - plaskie ? bez emocji ?
-
DT
Narazie mam mieszane uczucia ale na ogół bez rewelacji wciągającej od razu. Ale może to i lepiej bo czasem są kawałki czy albumy które są świetne i od razu łapią a po miesiącu już nie ma się ochoty tego słuchać bo po dokladnym wsłuchaniu sie nic w nich nie ma.
fu..'em and their law
-
obi
Ja mam dosyć prosty wyznacznik. Jeśli mam ochotę wracać do płyty to coś w niej na pewno jest. A jeśli odrzuca mnie płyta, po jakimś czasie próbuję jeszcze raz do niej podejść i jest tak samo lub gorzej (paper monsters), no to już bida.
Np. ciężko mi było do PTAka się przekonać, wciąż to dla mnie najcięższa płyta DM. Cięższa od CTAka !
Np. ciężko mi było do PTAka się przekonać, wciąż to dla mnie najcięższa płyta DM. Cięższa od CTAka !
-
Erwartungen
NAJGORSZE: deeper and deeper .... po prostu jak dla mnie nie da się słuchać
NAJLEPSZE: a little lie... saw something przy tym leży dla mnie, aczkolwiek ma drugie miejsce na płycie..
po ostatnim przesłuchaniu saw something już jest po prostu drugie, na pewno nie leży
apropo - czy tylko mnie saw somtehing kojarzy się z coma white mansona
NAJLEPSZE: a little lie... saw something przy tym leży dla mnie, aczkolwiek ma drugie miejsce na płycie..
po ostatnim przesłuchaniu saw something już jest po prostu drugie, na pewno nie leży
apropo - czy tylko mnie saw somtehing kojarzy się z coma white mansona
-
_precious_
Przy Saw Something myśle , że panowie tworzący tę plyte namęczyli się by stworzyć przebój i myśle , że mają ogromną szanse , ale ... jak przyjżeć się temu utworowi to słychać (aż boli) jak jest sztuczny . Trzeba przyznać , że urokliwy , wpadający w ucho , ale jak by się już coś takiego slyszalo , i to jest najgorsze 
-
obi
Dave Gahan - In The Studio (clip #7)
Dave Gahan - In The Studio (clip #8)
przy #8 nawet się zaśmiałem, nie powiem
Dave Gahan - In The Studio (clip #8)
przy #8 nawet się zaśmiałem, nie powiem
-
_precious_
DAVE GAHAN - TOMORROW
youre the stars in the sky
you have heaven in your eyes
and only youre the reason why
will you stay here by my side
one last kiss
one last time
tomorrow will come
tomorrow will come
all too soon
all too soon
tomorrow will come
tomorrow will come
with you i can survive
You make me feel alive
youre the sun and the rain
my pleasure and my pain
one last kiss
one last time
tomorrow will come
tomorrow will come
all too soon
all too soon
tomorrow will come
tomorrow will come
one last kiss
one last time
tomorrow will come
tomorrow will come
all too soon
all too soon
tomorrow will come
tomorrow will come
P.S
.. nagranko już na forum do zassania
youre the stars in the sky
you have heaven in your eyes
and only youre the reason why
will you stay here by my side
one last kiss
one last time
tomorrow will come
tomorrow will come
all too soon
all too soon
tomorrow will come
tomorrow will come
with you i can survive
You make me feel alive
youre the sun and the rain
my pleasure and my pain
one last kiss
one last time
tomorrow will come
tomorrow will come
all too soon
all too soon
tomorrow will come
tomorrow will come
one last kiss
one last time
tomorrow will come
tomorrow will come
all too soon
all too soon
tomorrow will come
tomorrow will come
P.S
.. nagranko już na forum do zassania
-
nicrem
Fakt elektronika dosć zadzoirna i brudna, ale ten jednostajny rytm mało rozkręcajacy utwór i refren mało ciekawy.Jakoś nie przemawia do mnie.Witaj na forum @nicrem
... no , a "Deeper And Deeper" - plaskie ? bez emocji ?
Witam wszystkich!!, jestem nowy takze prosze o wyrozumiałóść jesli popełnie jakies błędy hehe