DEPESZWIZJA - SEZON 11
-
Hien
Dojechał.
01. Raye - Genesis, pt. II (WUJA)
02. Kombi - Zaczarowane miasto (DRAGON)
03. Funkdoobiest - Rock On (MURZYN)
04. Rome - Flowers From Exile (MENTOS)
05. Heligoland - Shrug (MUSIAŁ)
06. King Crimson - Starless (MUNLUP)
Finał o 19
01. Raye - Genesis, pt. II (WUJA)
02. Kombi - Zaczarowane miasto (DRAGON)
03. Funkdoobiest - Rock On (MURZYN)
04. Rome - Flowers From Exile (MENTOS)
05. Heligoland - Shrug (MUSIAŁ)
06. King Crimson - Starless (MUNLUP)
Finał o 19
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
Muszą być spoilery, gdy Hien wrzuca numer, który zasługuje na wjazd do Bestki. Red wielką płytą jest i tyle
-
stripped
- Ulubiony utwór: hajerlow
Wszystkiego za sto lat nie zmieścimy w bestce więc jeśli można tak podkręcić poziom tej zabawy to wrzucajcie śmiało takie kąski
"Murzyn wielkim wezyrem był i jest" - munlup
-
Hien
Witam Państwa w edycji 105 naszej zabawy. Edycja przedwiosenna mogła wypaść jak kompletne gówno, lub jak coś naprawdę spoko i na szczęście trafiła nam się opcja numer 2. Żeby syf za oknem wyglądał tak, jak większość edycji brzmi, to nastroje by były inne. Lecimy.
Zacznę od swoich głosów:
No to co, zaczynamy. Póki co, stawka układa się tak, jak ja bym to widział, czyli z prowadzeniem fenomenalnego kawałka Seby, no ALE.
Zacznę od swoich głosów:
4 pkt – utwór 4
3 pkt – utwór 2
2 pkt – utwór 3
1 pkt – utwór 5
0 pkt – utwór 1
Nie było łatwo jakoś szczególnie wybrać środek, ale zwycięzce wyłoniłem w zasadzie od razu, fantastyczny utwór od Seby. Reszta też z grubsza zachwyciła, świetne Kombi, intrygujący hip-hop od speca i ciekawa ciekawostka od Musiała, bo Tim Fris Grin generalnie ssie pałę praktycznie we wszystkim co nagrał poza Talk Talk, a to jest nawet ok. Tylko kawałek od Wuja niestety mi nie podszedł.
W kwestii „Starless”, to odniosę się od razu do dissa, którym uraczył mnie dwukrotnie (najpierw na privie, potem z głosami) Seba, że niby wrzucam endżoja dla punktów xD prostytutka, po pierwsze, może żyję pod kamieniem karmazynowym, ale dla mnie „Starless” nigdy nie był jakimś endżojem. Wiadomo, że dla fanów Krecika, jest to klasyk i w ogóle wybitny i kultowy utwór, no ale prostytutka xD Poza mną, Sebą i Smokiem (a ja sobie przecież punktów nie wlepię), to byłbym zaskoczony, gdyby się okazało, że pozostała trójka chociaż raz ten kawałek słyszała xD Do tego, biorąc pod uwagę gęsty gust fanów KC, to też nie była jakaś gwarancja punktów, a w przypadku pewnych innych uczestników zabawy, to wręcz nastawiałem się na jajco (i słusznie). Tak więc, kurde no, nie przyjmuję tej przypierdolki, nie uważam, że poleciałem po linii najmniejszego oporu i wrzuciłem jakąś gąbkę na punkty. Nawet jeśli wygram, to tylko dlatego, że wrzuciłem doskonały kawałek, a nie, że każdy zna i z miejsca wlepia maksa xD.
Z prostszych kwestii, kiedy Musiał wrzucił temat „przedwiośnia”, to się wkurwiłem, jak to ja, że co to za mętny temat. Przedwiośnie to niemal dosłownie okres kupska, smrodu, głodu i picia. Zrobiło mi się smutno i wtedy, nagle, zagrał mi w głowie ten zajebisty motyw Frippa, jeden z najlepszych w historii muzyki. I już wiedziałem, co wrzucę. Prosta sprawa. Przypomniał mi się też absolutnie zajebisty film „Mandy”, w którym „Starless” jest niejako theme songiem (a główny bohater nazywa się Red) i w ogóle bardzo ten film polecam każdemu, bo jest wspaniały.
Kod: Zaznacz cały
01. Rome - Flowers From Exile (MENTOS) – 4 pkt
02. Kombi - Zaczarowane miasto (DRAGON) - 3 pkt
03. Funkdoobiest - Rock On (MURZYN) – 2 pkt
04. Heligoland - Shrug (MUSIAŁ) – 1 pkt
05. Raye - Genesis, pt. II (WUJA) – 0 pkt
King Crimson - Starless (MUNLUP) – 0 pkt
-
Hien
Z głosami jak zwykle pierwszy przyleciał do mnie Murzyn, zatem co tam w Bełchatowie:
Durutti Column xD Ehh, Łosowski by sam pewnie kekł. Niemniej, jak zwał tak zwał, i to Durutti Column w tej chwili prowadzi. Wiecie jak to jest, nie trzeba nawet zdobywać maksów by wygrać, wystarczy konsekwentne zdobywanie drugich miejsc. Polaryzujące opinie, to będzie jednak znak rozpoznawczy tej edycji. Po maksie ode mnie dla Seby, teraz przyszedł czas na jajco (co mnie szokuje). Ja sam, nagle zrównałem się z Mentosem, a za nami ex aequo Murzyn i Musiał. Na końcu Wuja, który jednak zapunktował, więc bym go nie wykluczał z szans na cokolwiek (poza Ziobrą).
Edycja Przedwiośnia
Dw1 - to zdaje się jest RAYE? może nie całkiem mój vibe na teraz, z drugiej strony nie wiem na kiedy byłby lepszy, nie słucham takiego popu raczej, 1 pkt.
Dw2 - jakiś instrumental ejtisowy, skojarzeniowo najbliżej temu do jakiegoś Durutti Column może? dość przyjemne, lekkie, 3 pkt.
Dw3 - mam takie wspomnienie że jakoś porą wiosenną, taki brzydki marzec/kwiecień siedzieliśmy w latach 90. na wsi u dziadków i mój brat siedział z walkmanem słuchając kasety Brothas Doobie od Funkdoobiest właśnie i utkwiło mi to w pamięci. Rock On to dla mnie chyba jeden z takich hymnów pierwszego ciepełka w roku obok Czujee Się Lepiey od Trials X. Możecie powiedzieć że to letniaczek i będziecie mieli rację ale u mnie taka muza zawsze leci w pierwsze ciepłe dni roku, jestem słonkolubny (wszak urodziłem się w pierwszy dzień lata).
Dw4 - numer może i jest ładny ale z tym wokalem u mnie odpada niestety, brzmi jakoś groteskowo, 0 pkt.
Dw5 - po prostu ok, 2 pkt.
Dw6 - bdb progi, nie znałem, myślę że przytulę na stałe, 4 pkt.
01. Kombi - Zaczarowane miasto (DRAGON) - 6 pkt
02. Rome - Flowers From Exile (MENTOS) – 4 pkt
King Crimson - Starless (MUNLUP) – 4 pkt
03. Funkdoobiest - Rock On (MURZYN) – 2 pkt
Heligoland - Shrug (MUSIAŁ) – 2 pkt
05. Raye - Genesis, pt. II (WUJA) – 1 pkt
-
Hien
Smoooooquuuuu:
Kolejne jajco dla Seby? WTF. Na prowadzeniu jestem ja, ale to głównie dlatego, że Smoku nie mógł sam na siebie głosować, a do tego jest poważanym karmazynowcem. Durutti Combi jednak nie leży daleko, podobnie jak trzeci Murzyn i, mimo jajec, czwarty Seba i piąci Musiał i Wuja, wszyscy w odległości punktu od siebie. Każdy nadal ma szansę. Takie finały to ja lubię!
6 (4)
3 (3)
1 (2)
5 (1)
4
[autocenzura], poza tym średnia edycja
pozdrawiam zespół Dea Gensys i klub Bałtyk Gdynia
01. King Crimson - Starless (MUNLUP) – 8 pkt
02. Kombi - Zaczarowane miasto (DRAGON) - 6 pkt
03. Funkdoobiest - Rock On (MURZYN) – 5 pkt
04. Rome - Flowers From Exile (MENTOS) – 4 pkt
05. Heligoland - Shrug (MUSIAŁ) – 3 pkt
Raye - Genesis, pt. II (WUJA) – 3 pkt
-
Hien
A kto to idzie? A to idzie MEEENTOOOOS!:
Kolejne jajco dla Seby? WTF. No, ale niestety, nie było tu wyjścia. Kolejność niemal się nie zmieniała, poza tym, że Musiał wyprzedził Sebę. Prowadzę ja, i to dosyć mocno, ALE – nie licząc Murzyna, który wyskoczył maksem z dupala, skończyli nam się fani King Crimson, a to może oznaczać znaczny (znaczny) spadek ilości punktów przyznawanych temu zespołowi. Dragon jest raptem 3 punkty za mną, sam już głosował, a przed nami Musiał, który głosuje zazwyczaj według kolejności utworów...
4 pkt - 6
3 pkt - 2
2 pkt - 5
1 pkt - 3
Starless to z mojej perspektywy wręcz pójście po linii niskiego oporu. Co gorsza - skuteczne, bo kocham ten utwór i nie mógłbym nie dać mu kompletu. Acz rozważałem przez chwilę danie go maksymalnie cool instrumentalowi spod dwójki. Nie wiem co to za siakis psychodeliczny folk spod piątki, ale zaintrygował mnie - na tyle że dałem mu dwa punkty, choć pierwotnie miałem je dać rapsom spod trójki. Tak, Adrian, można tak robić, miast wysprzeglac się z punktów przy pierwszych utworach i pisać że coś jest zajebiste ale już rozdałem wszystkie punkty. W każdym razie ww. Rapsy też spoko, ale znowu musiały ustąpić komuś miejsca. I aż jedynki szkoda, bo w wielu edycjach tego sezonu nie byłaby bez szans na solidny wynik.
Ale co ja poradzę że ta edycja dowiozła no.
Wrzuciłem Rome, bo to jedna z tych rzeczy które kojarzą mi się z wczesną wiosną odkąd te płytę znam, a gdy wrzucałem flowers from exile pierdusk lat temu w bestce to zebrałem same pochwały i liczę na powtórkę.
01. King Crimson - Starless (MUNLUP) – 12 pkt
02. Kombi - Zaczarowane miasto (DRAGON) - 9 pkt
03. Funkdoobiest - Rock On (MURZYN) – 6 pkt
05. Heligoland - Shrug (MUSIAŁ) – 5 pkt
04. Rome - Flowers From Exile (MENTOS) – 4 pkt
05. Raye - Genesis, pt. II (WUJA) – 3 pkt
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
jak zawsze ostatni
plus zadna pezypierdolka
plus zadna pezypierdolka
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Hien
ja tam się poczułem przypierdolony
Musiał wleciał ostatni… w regulaminowym terminie zabawy.
No, jednak ktoś jeszcze docenił Rome! Okazało się też, że nie zawsze Musiał głosuje według kolejności wrzutek, niemniej Smoku już tylko dwa punkty odległości ode mnie. Wszyscy oprócz nas, już poza matematycznymi (i jakimikolwiek innymi) szansami na zwycięstwo. Kto zatem zwycięży? Karmazynowy król, czy łysy z Komberss? Został Wuja, więc możecie się domyślać w jakim kierunku to zmierza.
Musiał wleciał ostatni… w regulaminowym terminie zabawy.
Numer 1 - na początku chciałem bardzo hejtować, ale za którymś razem jakoś siadło nawet. Z tym, że w mojej głowie to bardziej letniaczek, więc 0 pkt
Numer 2 - a tu mam taki przedwiosenny vibe, duch nadciągających u mnie z reguły zawsze wiosną ejtisów. Podoba mi się, 3 pkt
Numer 3 - nie umiem w tym rozdaniu kupić rapsów, choć bicik jest tu bardzo spoko i pasuje mi do aury za oknem, więc 1 pkt
Numer 4 - złoto, złoto, dokładnie o takiej muzyce myślałem wrzucając ten temat. Tzn. taka rezonuje z moim przedwiośniem, 4 pkt!
Numer 5 - Heligoland czyli Tim Friese-Greene, czyli czwarty nieformalny członek Talk Talk od 1983 do końca zespołu. Niby muza przystępniejsza od takiego .O.Rang (też byli w Dwizji), a dużo mniej znana. Wydał jedno EP i dwa albumy, które chyba rozdawał znajomym. Nic bardziej marcowego w mej głowie nie ma. 0 pkt
Numer 6 - tego typu progowe rzeczy też siedzą ze mną o tej porze czasu. Minimalnie za długie? Nie, chyba nie. Chyba na 2 pkt
01. King Crimson - Starless (MUNLUP) – 14 pkt
02. Kombi - Zaczarowane miasto (DRAGON) - 12 pkt
03. Rome - Flowers From Exile (MENTOS) – 8 pkt
04. Funkdoobiest - Rock On (MURZYN) – 7 pkt
05. Heligoland - Shrug (MUSIAŁ) – 5 pkt
06. Raye - Genesis, pt. II (WUJA) – 3 pkt
-
Hien
O wyniku zdecyduje Wujas, który de facto wjechał po czasie. Myślę, że ostatni raz zrobiłem wyjątek, bo jednak nie po to umawiamy się na konkretne terminy (które są, umówmy się, bardzo przyzwoite), żeby wszyscy poza jedną osobą ich dotrzymywali, a potem w zabawie byli traktowani po równo. Włala:
No i co Seba, chyba jednak po linii małego oporu jest wrzucanie Kombi xD Żarty żartami, ale Dragon wrzucił bardzo fajny kawałek, a do tego rzadko się zdarza, żeby ktoś dostał od każdego identyczną liczbę punktów. To jest taki plusowy Ziobro, może nazwijmy go Złotym Macierewiczem (na którego wpadłem na ulicy w zeszły weekend w Krakowie). Tak, czy srak, zwycięzcą edycji 105 PRZEDWIOSENNEJ zostaje:
SŁAWOMIR ŁOSOWSKI
via
DRAGON!!!!
Uracz nas Smoku fajnym tematem, żeby można było wrzucić coś fajnego, a tymczasem ja oddaję głos do studia we wrocławskiej piwnicy.
D2 - 3
D3 - 2
D4 - 4
D5 - 1
01. Kombi - Zaczarowane miasto (DRAGON) - 15 pkt
02. King Crimson - Starless (MUNLUP) – 14 pkt
03. Rome - Flowers From Exile (MENTOS) – 12 pkt
04. Funkdoobiest - Rock On (MURZYN) – 7 pkt
05. Heligoland - Shrug (MUSIAŁ) – 6 pkt
06. Raye - Genesis, pt. II (WUJA) – 3 pkt
SŁAWOMIR ŁOSOWSKI
via
DRAGON!!!!
Uracz nas Smoku fajnym tematem, żeby można było wrzucić coś fajnego, a tymczasem ja oddaję głos do studia we wrocławskiej piwnicy.
-
stripped
Z przyzwyczajenia czekałem na finał o 20 xD
-
mintaj
znam to aż za dobrze hehpisze:ja tam się poczułem przypierdolony
brawo smoku, zasłużone
i zajebisty rozstrzał w moim przypadku
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
stripped
Nie przypominam sobie żebym prejzował Rome heh
-
Hien
No, to była ciekawa edycja. Mnie się nawet powaliło rano (bo Wuja łaskawie wysłał głosy o godzinie 5), że mamy remis ze Smokiem i trochę nie ogarniałem jak to jest, że przy trzech maksach, jedno jajco daje mi przegraną, no ale takie zasady, przynajmniej jakieś są xD
Maksymalny rozstrzał u Seby, co w sumie świadczy o tym, że mamy do czynienia z nietuzinkowym utworem (wiem, że w dwizji to siusiaka warta pociecha) i ten mega konsekwentny prejz dla Łosowskiego na zasadzie 90% bo trochę się boję. Trochę w tym wszystkim przepadł Musiał i Murzyn, bo też wrzucili ciekawe rzeczy.
Maksymalny rozstrzał u Seby, co w sumie świadczy o tym, że mamy do czynienia z nietuzinkowym utworem (wiem, że w dwizji to siusiaka warta pociecha) i ten mega konsekwentny prejz dla Łosowskiego na zasadzie 90% bo trochę się boję. Trochę w tym wszystkim przepadł Musiał i Murzyn, bo też wrzucili ciekawe rzeczy.
-
Dragon
o kurde WYGRAŁEM... choć Starless to aż głupio za Panem Sławkiem xd
każdy genetyczny dziaders musi mieć Kombi 4 na winylu w domu, piękne granko
każdy genetyczny dziaders musi mieć Kombi 4 na winylu w domu, piękne granko
-
Hien
Ty mów lepiej jaki temat
-
Dragon
konsultuję z radą gitów
-
mintaj
Edycja NOSTALGICZNA, czekam do końca dnia jutrzejszego
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
mintaj
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA