DEPESZWIZJA - SEZON 12
-
mintaj
- Ulubiony utwór: No na pewno nie somebody
1. DRAGON - Atrium Carceri - Entrance
2. MURZYN - Big L - Livestylez Ov Da Poor & Dangerous
3. SHODAN - Brian Eno - The Secret Place
4. HIEN - Agent Orange - Bite the Hand That Feeds, Pt. 1
5. DEV - Marco Caprelli, Fabio Laprea, Gianluca Verrengia & Stefano Zanca - Background 3
6.MENTOS - Suicide - Frankie Teardrop
Zapraszam panstwa jutro o 20
2. MURZYN - Big L - Livestylez Ov Da Poor & Dangerous
3. SHODAN - Brian Eno - The Secret Place
4. HIEN - Agent Orange - Bite the Hand That Feeds, Pt. 1
5. DEV - Marco Caprelli, Fabio Laprea, Gianluca Verrengia & Stefano Zanca - Background 3
6.MENTOS - Suicide - Frankie Teardrop
Zapraszam panstwa jutro o 20
DEPESZWIZJA 118: edycja instrumentalna (bez ambientu)
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
mintaj
Dzień dobry wieczór. Mamy dziś niedzielę, 24 dzień maja.
Obchodzimy dziś imieniny Oriona, Wanesa i Tomiry - wszystkiego najlepszego, chociaż od razu informuję, że Metallici dziś nie gramy. Ze świąt warto wymienić Europejski Dzień Parków Narodowych - póki możecie, idźcie do najbliższego! Tylko szybko, bo się ściemni, a o tym, że wtedy jest niebezpiecznie przekona waaas DEPESZWIZJA 115: EDYCJA PODEJRZANYCH ZAUŁKÓW NOCĄ.
Zaczynam.
Obchodzimy dziś imieniny Oriona, Wanesa i Tomiry - wszystkiego najlepszego, chociaż od razu informuję, że Metallici dziś nie gramy. Ze świąt warto wymienić Europejski Dzień Parków Narodowych - póki możecie, idźcie do najbliższego! Tylko szybko, bo się ściemni, a o tym, że wtedy jest niebezpiecznie przekona waaas DEPESZWIZJA 115: EDYCJA PODEJRZANYCH ZAUŁKÓW NOCĄ.
Zaczynam.
KLASYFIKACJA4 pkt. - 1
3 pkt. - 2
2 pkt. - 5
1 pkt. - 3
Edycja mhrocznych jak dupa szatana ambientów, w sumie całkiem fajnych, chociaż nie miałem kupy w majtach. Ale wiecie, ja to generalnie nie lubię się bać w kulturze - chyba za poważnie interesuję się polityką, bym chciał jeszcze dokładać sobie lęków i niepokoi w ten sposób. Może i moje glosy wyglądają jakby Musiał przebiegł mi przez klawiaturę, ale nic nie poradzę na to, że najciekawsza i najbardziej intrygująca była jedynka. Rapsy niczego sobie, w sam raz na trzy punkty. Soundtrack ze starej gierki w którą nie grałem w sam raz na dwa i stawkę zamyka też fajny… eee tzn. groźny ambient. Post-punkom dziękuje, nie tym razem.
Suicide chciałem wrzucić na forum kilkukrotnie, bo to rzecz arcymocarna, ale nigdy nie było ku temu solidnej okazji, a lepszej niż teraz prędko nie będzie. Dzieło gęste, mroczne i niepokojące, jeden z nielicznych utworów muzycznych KIEDYKOLWIEK, którego się autentycznie bałem słuchając pierwszy raz. I tak po prawdzie - są powody dla których nie wracałem doń częściej. Mało gdzie tak dobrze oddano spektrum negatywnych emocji kiełbiących się w głowie szaleńca. Tradycyjnie liczę na 4 punkty.
Kod: Zaznacz cały
1. DRAGON - Atrium Carceri - Entrance - 4 pkt.
2. MURZYN - Big L - Livestylez Ov Da Poor & Dangerous - 3 pkt.
3. DEV - Marco Caprelli, Fabio Laprea, Gianluca Verrengia & Stefano Zanca - Background 3 - 2 pkt.
4. SHODAN - Brian Eno - The Secret Place - 1 pkt.
5. HIEN - Agent Orange - Bite the Hand That Feeds, Pt. 1
MENTOS - Suicide - Frankie Teardrop - 0 pkt.
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
mintaj
Jako drugi MURZYN, znawca groźnych zaułków z Bełchatowaa.
No i póki co prowadzi Wrocławianin Smoku z Atrium Canceri. Zapewnił sobie tym samym solidną przewagę nad drugim Musiałem i jego TŁEM 3 w wysokości trzech punktów. Generalnie TRÓJKA to cyfra tej koejki, bo mamy dwóch uczestników na miejscu trzecim i obaj mają po trzy punkty. Zdarzyć się może wiele, chociaż po tak słabym początku nie spodziewałbym się, że Hien obroni trofeum.
Ktoś tu STRASZNIE SZYBKO zdobył dwa komplety…Edycja 115
Dw1 - 4 pkt
Dw3 - 2 pkt
Dw4 - 0 pkt
Dw5 - 3 pkt
Dw6 - 1 pkt
1. DRAGON - Atrium Carceri - Entrance - 8 pkt.
2. DEV - Marco Caprelli, Fabio Laprea, Gianluca Verrengia & Stefano Zanca - Background 3 - 5 pkt.
3. MURZYN - Big L - Livestylez Ov Da Poor & Dangerous
SHODAN - Brian Eno - The Secret Place - 3 pkt.
5. MENTOS - Suicide - Frankie Teardrop - 1 pkt.
6. HIEN - Agent Orange - Bite the Hand That Feeds, Pt. 1 - 0 pkt.
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
mintaj
HIEN jako jedyny nie dostał żadnego punktu w tej edycji - i w tej kolejce dorobku nie powiększy.
KLASYFIKACJA:
Dragon nadal rowadzi, ale jego przewaga topnieje - bardzo dobrze punktuje Murzyn, Dev może i słabej, ale stabilnie. Kto wie, może jeszcze namieszać, ale pamiętajmy, że jego głosy przed nami! Dzięki trzem punktom awansowałem na pozycję czwartą, wyprzedzając Shodana. Czy Agent Pomarańcza zakończy tę edycję bez punktów? Zostańmy stunowani.
Robert w końcu bez kompletu (i ledwo z punktem), a Murzyn znowu punktuje - czy nas jeszcze zaskoczy?4 pkt - utwór 2
3 pkt - utwór 6
2 pkt - utwór 5
1 pkt - utwór 1
0 pkt - utwór 3
Fajna edycja, może trochę za dużo ambientu, ale nie mówię, że do tematu nie pasowały wrzuty, wszystko było bardzo dobre. Taka edycja, że najchętniej bym nie dawał zera, bo się trójce zwyczajnie nie należało.
KLASYFIKACJA:
1. DRAGON - Atrium Carceri - Entrance - 9 pkt.
2. MURZYN - Big L - Livestylez Ov Da Poor & Dangerous.
DEV - Marco Caprelli, Fabio Laprea, Gianluca Verrengia & Stefano Zanca - Background 3 - 7 pkt.
4. MENTOS - Suicide - Frankie Teardrop - 4 pkt.
5. SHODAN - Brian Eno - The Secret Place - 3 pkt.
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
mintaj
DRAGON mógłby mieć coś do powiedzenia nt. wrocławskich zaułków, ale oddajmy mu głos w sprawie głosów.
KLASYFIKACJA:
Cholera, bardzo zacięta rywalizacja się tu nam zrobiła! Szansę na laur mają w sumie wszyscy poza Hienem (wiadomo) i Shodanem (ofiara obligatoryjnego zera). Póki co minimalnym faworytem imć Smoku, który ma jeden komplet więcej, ale obaj panowie idą jak burza. Musiał niby może zdobyć tylko cztery punkty, ale przy dozie farta - mogłyby wystarczyć. Teoretycznie jestem też ja, ale ze mną to sami wiecie. Jak coś, to nie skończę jak bohater mojego utworu, obiecuję…
Też pozdrawiam słoneczko i krajana! Cholera, czyżby Hien miał skonczyć ze Złotym Ziobrą?6 (4)
3 (3)
2 (2)
5 (1)
4
no jak Frankie tego nie wygra to robimy następna edycja sanah tribute, Atrium Carceri na mocne 4. miejsce
pozdrawiam zajebistą pogodę wreszcie
KLASYFIKACJA:
1. DRAGON - Atrium Carceri - Entrance
MURZYN - Big L - Livestylez Ov Da Poor & Dangerous - 9 pkt.
3. DEV - Marco Caprelli, Fabio Laprea, Gianluca Verrengia & Stefano Zanca - Background 3
MENTOS - Suicide - Frankie Teardrop - 8 pkt.
5. SHODAN - Brian Eno - The Secret Place - 6 pkt.
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
mintaj
SHODAN wysłał głosy pierwszy, i nawet je uzasadnił! Co te Mazury robią z człowiekiem…
Zdecydowanym faworytem przed ostatnią kolejką jest Robert, który ma dwa punkty przewagi nad Musiałem (który z oczywistych przyczyn punktów już nie zdobędzie) i trzy nade mną oraz Murzynem. Jedyny scenariusz w którym NIE wygrywa, to ten w którym dostaje zero punktów, a ktoś z naszej dwójki komplet. Niby nie taki nieprawdopodobny, ale chyba dość karkołomny do zrealizowania….
Nie traćcie nadziei, Depeszwizja nigdy nie umrze! Nasze wnuki będą jeszcze głosować w Depeszwizji 191951: EDYCJA POST-HUMANISTYCZNA wraz z naszymi ciałami w kapsułach kriogenicznych…D1 - 4
D2 - 1
D5 - 3
D6 - 2
Podejrzewam, że D1 i D5 to tracki z jakichś gier. Nie mogę się doczekać, żeby się dowiedzieć, co to jest. Szczególnie jedynka zachwyca klimatem i niepokojem.
D6 też fajne i klimatyczne, choć krzyki zdecydowanie za głośne. No i trochę pech, że utwór trafił na tak dobrą edycję.
D2 spoko, rap zawsze jest ok, ale w ciemnych zaułkach są jednak klimatyczniejsze rzeczy.
D4 też jest spoko, ale w sumie mogę napisać tylko to, co wyżej.
Kiedy tracę nadzieję i myślę, że dwizja umiera trafia się tak dobra edycja. Szkoda, że tak bardzo rzadko.
1. DRAGON - Atrium Carceri - Entrance - 13 pkt.
2. DEV - Marco Caprelli, Fabio Laprea, Gianluca Verrengia & Stefano Zanca - Background 3 - 11 pkt.
3. MURZYN - Big L - Livestylez Ov Da Poor & Dangerous
MENTOS - Suicide - Frankie Teardrop - 10 pkt.
5. SHODAN - Brian Eno - The Secret Place - 6 pkt.
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Hien
Dobra, i tak wiem, że Ziobry nie będzie, kończymy to
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
-
mintaj
Już xd
Sprawdźmy jednak kolegi głosy DEVA
No cóż, kwestię Złotego Ziobry mamy wyjaśnioną - późno, ale lepiej tak niż wcale. I kwestię zwycięzcy też…
KLASYFIKACJA GENERALNA
Zatem zwycięzcą edycji 115 jest...
DRAGON!!!
NAGRODA tutaj, a TABELKA tutaj.
To ja dziękuje za udział, zabawę i tym podobne. Właśnie sobie uświadomiłem, że w tym miesiącu nie odstępowałem zabawy nikomu, więc jak ktoś chętny to mogę to zrobić, a jak ktoś niechętny to poprowadzę edycję 116
Sprawdźmy jednak kolegi głosy DEVA
1 - Zrobiło się creepy, 2 pkt
2 - Zrobiło się mniej creepy, ale nadal zaułkowo, 3 pkt
3 - Zrobiło się pusto, choć niekoniecznie zaułkowo. Ale kompletnie puste ulice też straszą, 1 pkt
4 - Zrobiło się jesiennie, ale mamy i ulice i piwnice, 4 pkt
5 - Zrobiło się... no to jest dosłownie piwnica, bo numer jest fragmentem soundtracku z zapomnianej już przygodowej gry włoskiej produkcji o tytule The Watchmaker, która poza tym, że była obrzydliwie trudna, miała wyborny soundtrack. No i ten kawałek odpalał się po zjechaniu do piwnicy. Bardzo go lubię, 0 pkt
6 - Zrobiło się tak, że siadło mi najmniej ze wszystkiego i tylko dlatego 0, gdyż powinno być przynajmniej ex aequo z trójką. Niestety, nie można mieć wszystkiego
No cóż, kwestię Złotego Ziobry mamy wyjaśnioną - późno, ale lepiej tak niż wcale. I kwestię zwycięzcy też…
KLASYFIKACJA GENERALNA
1. DRAGON - Atrium Carceri - Entrance - 15 pkt.
2. MURZYN - Big L - Livestylez Ov Da Poor & Dangerous - 13 pkt.
3. DEV - Marco Caprelli, Fabio Laprea, Gianluca Verrengia & Stefano Zanca - Background 3 - 11 pkt.
4. MENTOS - Suicide - Frankie Teardrop - 10 pkt.
5. SHODAN - Brian Eno - The Secret Place - 7 pkt.
6. HIEN - Agent Orange - Bite the Hand That Feeds, Pt. 1 - 4 pkt.
DRAGON!!!
NAGRODA tutaj, a TABELKA tutaj.
To ja dziękuje za udział, zabawę i tym podobne. Właśnie sobie uświadomiłem, że w tym miesiącu nie odstępowałem zabawy nikomu, więc jak ktoś chętny to mogę to zrobić, a jak ktoś niechętny to poprowadzę edycję 116
DO WTORKU POŁUDNIA
DO WTORKU POŁUDNIA
-
Hien
Poprowadzę.
Rozumiem Dragon, że edycja sanah tribute? Czy to taki hehehihi zarcik
Rozumiem Dragon, że edycja sanah tribute? Czy to taki hehehihi zarcik
-
shodan
- Ulubiony utwór: Halo
Smoku wygrał całkowicie zasłużenie. Ja już dzisiaj zdążyłem nawet obczaić cały album Atrium Carceri.
Za to Hien nigdy nie przestanie mnie zadziwiać swoimi głosami. Nie wiem, czy robi to specjalnie, czy to taka taktyka. Jeżeli tak, to tym razem nie na wiele mu się zdała.
Za to Hien nigdy nie przestanie mnie zadziwiać swoimi głosami. Nie wiem, czy robi to specjalnie, czy to taka taktyka. Jeżeli tak, to tym razem nie na wiele mu się zdała.
-
Hien
A jak tu można było głosować specjalnie skoro poza Murzynem, nie szło być pewnym kto co wrzucił? To Ty Wujas ludziom sprawdzasz lasty, nie ja.
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
depeszwizja: edycja NIEOCZYWISTA (weźcie wrzućcie coś, czego by się po was nikt nie spodziewał, że słuchacie i lubicie na przykład)
-
Dragon
- Ulubiony utwór: Sexy Doll
a sam wynik bardzo fajny, dzięki! choć z płyt Atrium Carceri to prędzej Kapnobatai >>> Ptahil
-
Hien
Utwory do jutra, do północy. Paczka wtorek rano (nie, nie przyjmuję od spóźnialskich), głosy do piątku, finał w sobotę.
-
shodan
Zupełnie nie o to mi akurat chodzi. A na wasze lasty nie wchodziłem od dawna. Zresztą na co by mi się to miało zdać, skoro nie znałem ani jednego wykonawcy czy tytułu?Hien pisze:24 maja 2026 21:19A jak tu można było głosować specjalnie skoro poza Murzynem, nie szło być pewnym kto co wrzucił? To Ty Wujas ludziom sprawdzasz lasty, nie ja.
-
Hien
Tym bardziej nie wiem o co chodzi z tą taktyką, ale łatwo to można rozwiązać. Nie głosując.
-
shodan
Nie no, głosuj. Bo mało ludzi będzie.
-
Hien
Ano będzie, bo dostałem tylko 4 utwory plus mój, zatem bawimy się w piątkę. Paczka jutro przed południem, nie będę miał już możliwości dorzucenia więcej jutro w pracy więc zgrywam co mam i do spania.
-
shodan
Dopiero zobaczyłem ten post, a cały czas czekałem na temat.Dragon pisze:24 maja 2026 22:07depeszwizja: edycja NIEOCZYWISTA (weźcie wrzućcie coś, czego by się po was nikt nie spodziewał, że słuchacie i lubicie na przykład)
No trudno, mam wolne.