Tour Of The Universe

Jari

Re: Tour Of The Universe

Post 07 lis 2009 22:26

Ból - to alegoria do setlisty DM, przyjemność - to ze 2 piosenki z tej setlisty, rozkosz - ostatni bis i powrót do domu po koncercie. A lovely fetish toy - cokolwiek co można wsadzić Fletcherowi w dupe żeby zaczał wreszcie grac po 30 latach na scenie. Nawet krowa by się w tym czasie nauczyła prostej gamy C-dur.

Fiu fiu... zmiany aż głowa mała.... doszło WIME i Sister w secie Gore i kawałki się zamieniły miejscami. A dojdzie Condemnation i jakieś Somebody albo AQOL... zakład?
Awatar użytkownika
SinnerInMe
Ulubiony utwór: Higher Love

Post 07 lis 2009 22:40

Zaraz się przekonamy... ;)

16. Enjoy The Silence
17. Never Let Me Down Again
Awatar użytkownika
SinnerInMe

Post 07 lis 2009 22:46

Encore:

18. Dressed In Black

Może być, już się bałem że może faktycznie będzie Somebody albo AQOL.
Jari

Post 07 lis 2009 22:47

No i jak zmiany... zabójcze nie? :8 Się narobili: zamienili kolejność, dodali dwa songi (zresztą już grane dawniej)...
Awatar użytkownika
SinnerInMe

Post 07 lis 2009 22:53

19. Stripped

No dalej, zagrajcie to Condemnation. :)

EDIT 23:00:

20. Behind The Wheel

Mało zabawny żart, naprawdę...
Jari

Post 07 lis 2009 23:00

A cała setlista wisiała od 2 godzina na depechemode.com ino z błędem - podwójne It's No Good widniało. :8 Nawiasem mówiąc to jest sztuka z tych samych piosenek (no prawie) ułożyć 29 setlist na jednej trasie! :8 Full szacun...
Awatar użytkownika
SinnerInMe

Post 07 lis 2009 23:02

Nie ma w niej WIME, ale to taki drobiazg. :P
Awatar użytkownika
Marcin
Ulubiony utwór: Secret to the End

Post 07 lis 2009 23:09

Ja do Lodzi pojade na World in my eyes a reszta mi...
Proszę nabrać powietrza...zatrzymać...i nie oddychać!
Awatar użytkownika
Hien

Post 07 lis 2009 23:12

jeżeli grają to tak jak na ostatniej trasie, to dobra wersja
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Awatar użytkownika
slick
Ulubiony utwór: Everything Counts

Post 08 lis 2009 00:21

:lol: :lol: :lol:
Dep-esze sie zawiedli? Tylko "sister" i na tym koniec zmian? :lol: Ojjj, glucholazki bilard byl bardziej emocjonujacy niz sledzenie setlisty dzisiejszego koncertu on-line. Dobrze im tak! :twisted: :twisted: Cytujac jednego z moich ulu-biencow: ktos dostal kopa od Depeche Mode. ;(

Poczekamy i zobaczymy ile sie zmieni w utworach ktore wykonuje Dave. A teraz pytanie klucz. Jak bedzie wygladalo DVD z Tour Of The Universe? M&S nie. S nie. Jak na plycie bedzie Policy czy Home to uznam to za totalna strata miejsca na plycie i co najmniej kpiny. Dziadzieje ten zespol i niestety jest mi smutno z tego powodu, bo sentymentalnie bedzie mnie lechtal zawsze ale biezace cyrki zniechecaja mnie do wszystkiego co jest zwiazane z ta grupa. Najbardziej jednak sie ciesze z faktu, ze orto-doksi chwalacy DM pod niebiosa "dostaja po pysku". Zasluzyliscie, wychodzi na Nasze! Wychodzi na to, ze Ci malkontenci bez myslinika mieli racje. :8 :twisted: Owszem, kazdy liczy na zmiany w secie oraz na jakas perelke w postaci dziewiczego utworu granego na obecnej trasie ale jak widac Depeche Mode dozuje Nam nowosci z duzym oporem. Ale chwalcie dalej... zobaczymy kto mial racje. Jak ktos zaneguje moje slowa to bede cytowal posty z wakacji...
Awatar użytkownika
Hien

Post 08 lis 2009 01:24

najlepiej to wychodzą na tym ci, którzy mają to wszystko w dupie :)
"Idę spać bo nienawidzę ludzi" - Murzyn
Jari

Post 08 lis 2009 07:46

slick pisze::lol:Najbardziej jednak sie ciesze z faktu, ze orto-doksi chwalacy DM pod niebiosa "dostaja po pysku". Zasluzyliscie, wychodzi na Nasze! Wychodzi na to, ze Ci malkontenci bez myslinika mieli racje. :8 ...
No tylko jedno małe ale... Jak Jerry napier*a*ał na DM, że dziadzieją i że popelina to i tu mnie mało nie zjedzono a teraz zgodny chór krytyków się uaktywnił i tu i nawet na myślniku. Wtedy moje teorie były passe a teraz co...? Wizjonerstwo? E szkoda gadać, ja tam swoje wiem, nie jedno już widziałem i troszke jdnak na tym szołbiznesie i muzyce się znam. SOFAD to był szczyt z któego można ładnie jechać powolutku w dół albo jebnąć ryjem o krawężnik nagle i niespodziewanie. Do Was należy opinia jaki zjazd miało DM bo, że zjeżdża to nie ulega wątpliwości...

Co do setlisty: nie wiem czy ktoś zwrócił uwagę na pewien drobny fakt w piosenkach wykonywanych przez Gore'a. Ich dobór wcale nie jest przypadkowy, bo kierują nim głównie dwie zasady: albo gra to co już grał i ma oklepane albo... dobiera songi z dodatkowego krążka SOTU z demami: Clean, Judas, Jezebel... Spodziewam się, że niebawem pojawi się Little 15 i Surrender. Poza tym jadą samymi singlami (nawet z SOTU poza Miles Away i Come Back): World In My Eyes, Walking In My Shoes, A Question Of Time, Precious, Home, Policy Of Truth, It's No Good, In Your Room, I Feel You, Enjoy The Silence, Never Let Me Down Again, Stripped, Behind The Wheel, Personal Jesus + 2 songi extra Gore'a: coś ala Dressed In albo też singiel Somebody/A Question Of Lust/Shake The... To właściwie Singles Tour wzbogacone o nowe utwory (też single podkreślam) i dwa numery extra z Black Celebration. I taka jest cała prawda o setliście DM A.D. 2009. I mydlenie oczu o zmianach i trosce fanów i mega problemie z ułożeniem setlisty to kpina. Można ułożyć nie 29 setlist ale 129 i każda mogłaby być fajna tylko trzeba chcieć. Ale po co jak w samplerach i sequencerach są gotowce z poprzednich tras. Mieć 3 czy 4 Access Virusy na scenie, do tego perkusję, gitary, i klawiatury Edirol z baterią racków i grać taki chłam to już lekka przesada bo nawet aranże te które są brzmią płytko i bezbarwnie. Ta trasa to artystycznie największa porażka DM i nie ma co już bić piany, że jest inaczej. Gahan ostatnie numery ledwo zipie, początek trasy to tragifarsa w odcinkach, setlista to kotlet odgrzany poczwórnie czy nawet wyjęty 5 raz z mikrofalówki już z takim zielonym osadzikiem na paniereczce, a reakcja fanów.... cóż, nawet Ci od myślnika obudzili się ze swojego dziecięcego snu... Jest oczywiście jeszcze grupka tzw. Gwardia Team, która dodała coś od siebie do tej tragifarsy ale oni w odróżnieniu do swoich idoli choć setlistę mieli OK :/ :8

I tyle...
Awatar użytkownika
SinnerInMe

Post 08 lis 2009 21:17

Koncert w Stuttgarcie trwa. Jari na bieżąco aktualizuje setlistę w odpowiednim temacie. ;)
Jari

Post 08 lis 2009 21:41

A po co jak ja to robię w dziale z setlistami :-)
Awatar użytkownika
SinnerInMe

Post 08 lis 2009 21:42

No racja, nie zauważyłem. ;)

EDIT 21:52:

Póki co mamy jedną zmianę - WIME wrzucone przed FOTW. :lol:
Awatar użytkownika
slick

Post 08 lis 2009 22:04

Bez rewelacji jak na razie. :/
Jari

Post 08 lis 2009 22:22

Zawsze można napisać, że to setlista nr 30 bo inna kolejność... :/
Awatar użytkownika
slick

Post 08 lis 2009 22:39

Jest!!! People Are People!! Piter z forum HOME napisal!!! Cud!!
Awatar użytkownika
SinnerInMe

Post 08 lis 2009 22:46

Ta, jo, yhy... :8

Ja p.itole, nie zrobić ani jednej zmiany, nawet w akustyku, przy dwóch koncertach pod rząd to jest już w .uja cięcie na maksa...
Jari

Post 08 lis 2009 22:50

Slick, nie spamuj na swoim własnym forum....

Te zmiany dziś to wręcz zabiły mnie... po prostu miód dla uszu i cukier dla duszy... Piękny set, jakże inny, jakże ciekawy muzycznie, intrygujący, niebanalny - jedyny w swoim rodzaju. A do tego jeszcze to nowatorstwo sceniczne, cudne aranże no i przede wszystkim dopasowanie się do wymagań coraz bardziej krytycznie nastawionej publiczności... No malina po prostu...